Glavni / Neplodnost

Tko je imao anemiju tijekom trudnoće?

smirite se hitno. S tobom je sve u redu. uostalom, liječnici su majstori zastrašivanja. !
bolje pročitajte citat iz knjige francuskog opstetričara Michela Adena da on o tome piše !
Moj hemoglobin porastao je sa 80 na 90 i sve je u redu! kći je rođena na vrijeme i teška 3500 !

U mnogim zemljama sve trudnice redovito rade krvne pretrage na hemoglobin (pigment koji se nalazi u crvenim krvnim stanicama). Uvriježeno je mišljenje da je to učinkovit način dijagnoze anemije i nedostatka željeza. Zapravo, ova analiza ne može utvrditi nedostatak željeza, jer se volumen krvi tijekom trudnoće značajno povećava, tako da koncentracija hemoglobina odražava, prije svega, stupanj razrjeđenja krvi zbog aktivnosti posteljice. Proučavajući ovaj fenomen, britanski su znanstvenici analizirali podatke iz ankete na više od 150 tisuća trudnica koje su imale razinu hemoglobina od 8,2 do 9,5. Štoviše, ako razina hemoglobina nije pala ispod 10,5 (105 g / l - Ed.), Tada se povećala vjerojatnost male porođajne težine, preranog porođaja i gestoze (preeklampsije). Nesretna posljedica rutinski provedenih krvnih pretraga hemoglobina jest činjenica da milijunima trudnica širom svijeta pogrešno dijagnosticiraju anemiju i propisuju suplemente željeza. U tom se slučaju obično zanemaruju nuspojave uzimanja željeza (zatvor, proljev, žgaravica itd.). Također se često zanemaruje da željezo inhibira apsorpciju cinka, za koji se zna da ozbiljno utječe na djetetovu težinu....
MOLIM VAS I MIR.

Vitamini Sorbifer Durules (željezo + askorbinska kiselina) - pregled

Vitamini Sorbifer Durules u trudnoći i nakon poroda od anemije

Lokalni terapeut dijagnosticirao mi je anemiju na kraju 6 mjeseci trudnoće na temelju rezultata krvne pretrage. Napisali su mi recept s gomilom maraka i poslali me u ljekarnu. Ljekarnica je bila užasno umorna, već su bili dani prije karantene, a nije ni tražila recept. Ne znam hoće li se lijek prodavati bez njega (na ambalaži stoji ne, ali ovo je tradicionalna fraza za većinu lijekova). "Spoiler": prodavat će se.

Pakiranje tableta je standardno - u maloj kutiji, oooooooooo uputama i bočici od tamnog stakla s neuspjelim poklopcem. Imala je prvu kontrolu obdukcije - bilo je potrebno otkinuti traku meke plastike. Ispod poklopca je prozirna stvar koja UVIJEK otpada, razbjesni. Tablete su mutno žućkaste, bikonveksne, neugodnog mirisa i daju okus lijekovima kad uđu u usta, ali lako se piju zbog prosječne veličine, nakon gutanja i ispijanja okus potpuno nestaje. Proizvođač savjetuje pijenje puno vode. Čak i na ambalaži crta prilično velike.

Pri prvom posjetu općenito sam se bojao da mi lijek ne odgovara u potpunosti - imao sam glavobolju, povraćao sam, povraćao i imao sam umjereni proljev. Dva sata sam mislio da se ne mogu snaći i da ću morati nazvati hitnu pomoć. Ali, oprostite, sve je uspjelo i od slabosti sam zaspao, ujutro sam se probudio slab, ali u tolerantnom zdravstvenom stanju, čak sam i otišao na posao.

Druga tableta dana mi je s ogromnom moralnom patnjom, bojala sam se ponoviti "jučer" i bojala se da ne uzmem lijek, jer to nisu samo vitamini, već upravo lijek za moju anemiju. Na kartici imam izravan kod bolesti

ICD O99 | Anemija koja otežava trudnoću, porod i puerperij

Općenito, jasno je želite li to ili ne, ali morate piti. Pa sam popio. Druga i sljedeće tablete prošle su bez posebnih efekata. Istina, ipak sam uhvatila nuspojave iz gastrointestinalnog trakta. Peristaltika mojih crijeva počela se ponašati prilično izražajno. Tema je prilično osjetljiva i neugodna, pa koga briga - pročitajte je u citatu.

Sorbifer ima tako bolesno laksativno djelovanje. Broj odlazaka u zahod radi pražnjenja crijeva povećao se sa stabilnog dnevno na 2-3, a ponekad i 4x. Istodobno, "izlazni proizvod" postao je mnogo manje gust i promijenio je boju u vrlo tamnu zelenkasto-crnu. Porivi su neočekivani i vrlo jaki, uvijek sam se bojao da ću negdje usput biti pritisnut, ali.

Što je lijepo, MOGUĆNO je piti lijek tijekom trudnoće. To dopuštaju čak i upute, međutim, doze se razlikuju od onih koje nisu trudne, ali sve je u uputama.

Sorbifer Durules može se koristiti tijekom trudnoće i tijekom dojenja.

I na kraju?

Lijek je vrlo neugodan i u mirisu i u reakciji MOJEG tijela na njega, ali vrlo učinkovit, stoga je potrebno piti prema uputama, a ja pijem. Međutim, ako bih trebao liječenje ne 2-3 mjeseca, već dulje razdoblje, vjerojatno bih potražio druge liječnike, ako postoje, jer učinak na probavni trakt mi zapravo ne odgovara.

Inače, nakon porođaja miris me prestao toliko bijesiti. Pa, on nije fontana, naravno, ali ništa kritično. Svijet je općenito prestao jako smrdjeti, a posebno i ovaj lijek))
Uvijek je teško dati preporuke o lijekovima. Nisam liječnik i po definiciji nemam pravo ništa preporučiti, jer nisam u mogućnosti procijeniti potencijalne rizike. Zbog toga lijek "ne preporučujem" - to bi trebao učiniti specijalist, ali za mene je izuzetno učinkovit, sukladno tome, ocjenjujem ga sa 4 *, uklanjajući jednu točku zbog nuspojava.

U teoriji sam na ovome planirao završiti pregled, ali nakon poroda Sorbifer je počeo drugačije djelovati na moj probavni trakt. Umjesto laksativnog učinka, počeo je djelovati upravo suprotno - počeo je jačati. Iskreno zadovoljstvo. Do sada su mi preporučili da koristim ili čepiće s glicerinom (150-200 rubalja za 10 komada) ili mikroklizmere (300 rubalja za 5 komada), ali to definitivno nije opcija za konstantu. Planiram dovršiti svoju bocu Sorbifer i zaokružiti. Pokušat ću pronaći zamjenu, jer Ne mogu potpuno prestati uzimati željezo.

Zapravo, zbog potpuno neočekivane promjene nuspojava od mene, minus još jedna zvjezdica i ne preporučujem je ako postoje druge mogućnosti. Ali, koliko razumijem, s opcijama, sve također nije baš ružičasto..

Anemija tijekom trudnoće

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik. Kako postati povjerenje.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Jer tema je arhivirana.

Cijela je trudnoća bila s niskim hemoglobinom. Moji standardni rezultati bili su 95-97. Ako su išli i do 100, bio je to praznik. Nakon dugih i besplodnih "borbi" za unapređenje, ipak sam poslan hematologu. I otišao sam kod majke Tonus kod Volkove Svetlane Aleksandrovne. Usput, samo na vaš termin. Bila su tri posjeta: početni, drugi s rezultatima potrebnih testova i kontrolni nakon tretmana. Moram odmah reći da je liječenje bilo jakooo skupo. Injekcije eritropoetina. Ne samo da je skup, već se lijek ne prodaje svugdje, jedva sam ga pronašao.
Prema rezultatima: jedan tečaj je bio dovoljan, popeo se na 113 i nije se spustio na porod, čak je i malo porastao, u bolnici je bilo 116. Nakon tečaja, prije porođaja, kako bi se održao učinak, Totem je vidio.

p.s. Rezervirat ću da se takav tretman temelji na rezultatima mojih testova. Neću reproducirati ime svoje anemije, ne sjećam se, one su različite.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer niste pouzdani korisnik (telefonski broj nije potvrđen). Unesite i potvrdite svoj telefonski broj. Više o povjerenju.

Anemija tijekom trudnoće

Anemija je bolest uzrokovana smanjenjem hemoglobina i broja crvenih krvnih zrnaca. Ovo je vrlo česta bolest kod rađanja djeteta. Trudnice karakterizira oblik bolesti s nedostatkom željeza..

Anemija tijekom trudnoće

Ulyana »16. rujna 2014., 21:43

Doctorsforum preporučuje:
  • Kako natjerati muškarca da uzme spermogram
  • Svakodnevni seks ne prati trudnoću
  • Trudnoća nakon carskog reza
  • Prirodni stimulansi trudnoće - blato, more, zrak.
  • Kada možete planirati trudnoću nakon zamrznute trudnoće
  • Folna kiselina
  • Recenzije porođaja
  • Planiranje trudnoće
  • Priprema za trudnoću
  • Koje vitamine uzimati prije trudnoće?
  • Određivanje ovulacije
  • Vitamini vitrum prenatalni za trudnice. Recenzije

Re: Anemija u trudnoći

AnnaKh »29. rujna 2014., 21:56

Re: Anemija u trudnoći

Ulyana »13. listopada 2014., 16:56

Re: Anemija u trudnoći

Helen »28. listopada 2014., 00:29

Re: Anemija u trudnoći

Ulyana »28. listopada 2014. 01:51

Re: Anemija u trudnoći

Katerina45 »09. kolovoza 2015., 14:09

Re: Anemija u trudnoći

Ira »13. kolovoza 2015., 00:01

Re: Anemija u trudnoći

Miroslava »22. studenoga 2015., 16:03

Re: Anemija u trudnoći

Veronica »22. studenoga 2015., 16:53

Re: Anemija u trudnoći

pola »02. siječnja 2016., 20:08

Bolest se dijeli na blagi, umjereni i teški oblik. Problem je što je početni oblik vrlo teško prepoznati. Pomoći će samo krvne pretrage koje je propisao ginekolog i gotovo da nema upozoravajućih simptoma kršenja.

Ponekad se anemija tijekom trudnoće izražava bljedilo kože. Bolest može dovesti do ozbiljnih poremećaja u stanju majke i fetusa, stoga prevencija započinje što je ranije moguće..

U čemu je opasnost

Bolest se javlja u pravilu nakon 19-20 tjedana trudnoće. Prije porođaja njegov se tok pogoršava, jer se potreba za željezom uvelike povećava. Ako ovaj element nije dovoljan za majku i dijete, tada se razvija anemija, koja može izazvati prerano rođenje s jakim krvarenjem. Nakon rođenja djeteta bolest pridonosi smanjenju proizvodnje mlijeka..

Nedostatak željeza može uvelike utjecati na intrauterino stanje (hipoksija i pothranjenost) i razvoj fetusa, uzrokujući njegovo odgađanje. Dijete se može roditi s nedovoljnom težinom i slabim imunitetom.

  • brza zamornost;
  • slabost;
  • suha koža;
  • gubitak kose;
  • vrtoglavica;
  • nesvjestica;
  • blaga tahikardija.

Ove anemične manifestacije uzrokovane su nedostatkom kisika. Također, anemija tijekom trudnoće ponekad se očituje sideropeničnim simptomima. Nastaju na pozadini disfunkcije enzima, koji uključuju željezo..

  • ljuštenje, suhoća i bljedilo kože;
  • "Štapići" na rubovima usana;
  • beživotnost i lomljiva kosa.

Često se primijete određene izopačenosti ili odstupanja ukusa, na primjer, trudnica "upija" sirovi krumpir, iako ga prije nije jela ili želi jesti zemlju, sapun, kredu.

Za prevenciju i liječenje bolesti, ženski jelovnik trebao bi sadržavati proizvode:

  • meso;
  • žumanjak;
  • jetra;
  • kakao, mliječni proizvodi;
  • riba;
  • gljive;
  • heljda;
  • povrće i voće (marelice, mrkva, kruške, jabuke);
  • bademi i grah;
  • alge.

Anemija tijekom trudnoće liječi se lijekovima od željeza. Kakav je lijek potreban određuje liječnik pojedinačno. Češće se lijekovi propisuju u obliku tableta ili tableta. Trajanje prijema je oko 3 mjeseca. Normalizacija hemoglobina primjećuje se u 2-3 tjedna.

Popis lijekova koji se koriste za liječenje: ferroplex, conferon, fenuls, ferronal, ferroceron, tardiferon i ferlatum.

Recenzije članka
Hemoglobin je normalan i nije normalan. Anemija u trudnoći: uzroci, prevencija i liječenje..
Stranica 3

Povratak na članak

Jebena princeza
Dakle, svatko ima individualnu reakciju. Postala sam alergična na sorbifer. I moj prijatelj.

Aisa
I u danu sam si postavio, osim komorača, da u danu pojedem i barem jedan s popisa ili dva.
meso
šipak (sok ili voće)
cikla + mrkva (sok ili salata)
jabuka

Upravo sam ostao bez komorača, nisam pio četiri dana, mislim da ću uzeti pauzu, sve dok je mogu piti bez prestanka. Suprug je došao i radovao se zelenoj boji moje kože. Počeo sam piti više :)

Postoji temka o anemiji i povišenju hemoglobina po proizvodima. Čitajte tamo.
Pa, savjet je tipičan. 1-2 puta tjedno jetra, svaki dan za kuhanu govedinu 200 grama reklama, nara, jabuka. Heljda se melje svaki dan.
Iz biljne hrane željezo se apsorbira lošije, iako ga sadrži više. Zato je bolje položiti na meso.
Pa, negdje sam pročitao veliku proračunsku verziju da ima puno crvenog kavijara :)

Dodano nakon 1 minute 52 sekunde:

Idem na carski rez. Tako da sam zabrinut za hemoglobin. Već mamite da pijete ove lijekove, a hemoglobin neprestano pada i pada.
Istina, zadnji put popeo se sa 103 na 106

Anemija tijekom pregleda trudnoće

Kusik, hvala vam što ste rekli o tako detaljnoj analizi - nikada nismo čuli da je tako nešto na LCD-u propisano. Pitati ću kad odem ginekologu, barem ću ga negdje predati za denyuzhku. Zar se ne sjećate kako se zove ova analiza? Samo detaljan test krvi? Možete li detaljnije reći što bi tamo trebalo biti prikazano? Ako plaćate da idete raditi, tada morate znati barem nešto da naučite.
Elenočka Ne, Len. Pijem sok od nara kad god je to moguće, iako ga malo razrijedim. Ali meso (bilo koje), riba (iako sam je uvijek volio više od mesa), heljda - jednostavno je ne mogu strpati u sebe. Ispada da im ne može biti ni muka. Vjerojatno trudna neka vrsta pomaka u tijelu.
Divo, ti si optimist u životu. Dobro napravljeno. Iako se u osnovi slažem sa svime što kažete (o drugim temama), ali trenutno nažalost neće biti moguće iskoristiti vaš savjet. Tek sam se popravljao. Morate poboljšati svoje zdravlje, barem malo više.
Natalishka Hvala, heljdu stvarno možete samljeti, a vjerojatno se može dodati juhama, poput mekinja. Možda ga barem mogu "iskoristiti"
Ferrogem pogleda - bilo bi dobro popiti. Štoviše, nakon 36 tjedana, trudnice kažu da multivitamini trebaju prestati piti, u kojima ima kalcija. Dakle, on kao aditiv ne bi naštetio. To je samo u internetskim ljekarnama koje ja koristim, nije. Gdje ste ga kupili?

Alelya Posljednja analiza - 100 bio je hemoglobin. Ovo je u trudnoći od 30 tjedana. Otprilike 18 tjedana imao sam ih 125. Ali sada mi se čini da je pao i ispod 100. Tijekom bolesti pojavilo se slabokrvno stanje, koje jednostavno osjećam. Ali detaljna analiza nije mi propisana, nažalost (na našem LCD-u nije gotovo ništa propisano, ne provjeravaju, ovo je vjerojatno problem s bilo kojim LCD-om). I sada se čini da je imunitet oslabio, plus sve. Liječnica je tražila da joj prepiše nešto za poboljšanje imuniteta, ali ona je rekla da to nije potrebno. Čak ni nijedna analiza nije naredila da me provjeri. Barem plaćen. Prije trudnoće nisam imala status interferona. Injektirano imunomaxom. I odmah zatrudnjela.

Dijete
uzeti opći krvni test, ako je hemoglobin nizak, liječnik bi trebao dati uputnicu za detaljniju analizu kako bi utvrdio je li riječ o anemiji s nedostatkom željeza

Natalishka hvala. Heljdu ću sigurno samljeti. I pojest ću je. Zaista sam zabrinut za Lyalika.
Pronašao sam ga na internetu o ferrogemu, pročitao i jako mi se svidio. Pitanje je gdje kupiti. Za vikend ćemo se voziti, možda uspijem pronaći gdje

Sakura sam već pitao u Temku, nisam vidio ovaj odgovor. A čini se da je Totema u ampulama - kako je piju?
marywik to je ono što želim raditi, Kusik mi je već rekao o tome. Liječniku broja 9 samo ako je moguće. hvala na radu

Dijete
Također ću kopirati ove, možda netko drugi dobro dođe:

Analiza je, naravno, učinila.
Liječnik je imenovao "Sorbifer Durules".

Ali još uvijek osjećam okus željeza. Pokušavam ga "ugristi". Jedi-jedi-jedi-jedi. Noćna mora.

Moje su analize pokazale hemoglobin-110, a hematokrit 32,9%, normu 36-50%

LENAiDAVID,
Nema potrebe za brigom
Hemoglobin iznad 100 je normalan. Koji su vaši subjektivni osjećaji? Osjećate se slabo, pospano, znojenje? Je li sve blijedo, anemično? Ako je odgovor da - hodajte više, manje sjedite za računalom, jedite zdravu hranu. Općenito je korisno napustiti grad vikendom i darivati ​​krv u ponedjeljak.

Metoda vizualizacije također pomaže. Uzmite nešto metalno (zvono, čavao, ključ.) U ruku i zamislite kako to upijate, kako se otapa u vašoj krvi i zasićuje korisnim željezom.

Imao sam gem-82-86, davali su injekcije. U redu je (cijeli život živim s anemijom), a tijekom trudnoće ovaj se slučaj može pogoršati.
110 za mene osobno, super je! zato ne brinite, poslušajte liječnika, sve će biti u redu.

šipak, mrkva, suhe marelice, grožđice, orasi, jabuke, breskve, cikla, heljda, jetra, svježi zrak.

I evo još jedne zanimljivosti:
M.V.Svetsov
Kandidat medicinskih znanosti (Perm)

"Ženske konzultacije devedesetih očima psihoterapeuta"

II dio. Ono što lijek ne može

"Željezno mišljenje"
Anemija je način da se trudnica zaštiti od zaraznih i neinfektivnih komplikacija u uvjetima nedostatka T-veze imuniteta. Takav zaključak postao je osnova za izdavanje potvrde o autorskim pravima za intelektualni proizvod (analogno otkriću u postsovjetskom sustavu), kao i objava u "Journal of Obstetrics and Women's Diseases" VMA 1999. godine, ali nije naišao na odgovor kolega. Otkriveno je neobično razumijevanje znanstvenika o njihovoj dužnosti. Gotovo nikoga ne zanima tuđa ideja, čak i ako izgleda kao originalnost. Iako smo upozoravali i tvrdili da posljedice nekontroliranog (i takozvanog preventivnog) davanja željeza trudnicama mogu biti gestacijski pijelonefritis, sepsa majke i novorođenčeta, intrauterina fetalna smrt, znanost je šutjela i pripremala se za bitku iz zasjede (čitaj: obrana disertacije). Nitko nije ni želio provjeriti, iako u zemlji postoji nekoliko istraživačkih instituta za opstetriciju. Naprotiv, desetine teza obranjeno je o prednostima dodataka željeza. Ali sustav osnovnih dokaza u njima ne odgovara uvijek. Istodobno, profesorica Startseva na forumu "Majka i dijete" pitala je jednog od ideologa imenovanja željeza trudnoj profesorici Shekhtman M.M. desetak pitanja na koja se obećalo da će im se dati pismeni odgovor. Od tada je prošlo sedam godina, ali odgovora nema i neće biti, jer argumenti profesora Shekhtmana ne obećavaju da će postati dokaz njegove ispravnosti. (Sa žaljenjem moram reći da je glavni sustav dokaza u porodništvu pozivanje na mišljenje službenog tijela.) U uvjetima smanjenja nataliteta u zemlji, takva nepažnja prema gorućem problemu mogla bi se objasniti samo jednim - u svrhu služenja "svojoj" ideji, moderni znanstvenici spremni su na sve žrtve (od onih koji ne razumiju ili se ne slažu).

Da bi se moglo čuti, javila se ideja da se pripremi nekoliko poslijediplomskih radova o negativnim učincima dodavanja željeza. Dvije disertacije ipak su obranjene, zahvaljujući uvjerenju profesorice Startseve i njezinih suradnika, mladih diplomiranih studenata. Pa čak i odobreno od strane Višeg ovjeroviteljskog povjerenstva. Ipak, na sljedećem forumu "Majka i dijete" (Kazan, 2007.), kao i prije, bez sjene neugode, glavni stručnjaci vode kampanju (ali ne dokazuju) za obavezno imenovanje željeza tijekom trudnoće (čak i u odsustvu anemije). Istovremeno, oni također prijavljuju smrtnost djece i majki. "

anemija tijekom trudnoće

  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 594
  • Gore gore gore ^
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1 621
  • Gore gore gore ^
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 420
  • Gore gore gore ^
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 594
CITAT (Kucka @ 30. travnja 2010., 13:15)
vidio sok od nara,
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Od 10.11.2010 u statusu mame)))
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 112
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Slavljenica)))
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 2 839

Ilona je rođena 05.05.08., A Vladya 09.04.10

..Bilo kakav hir. za vaš novac. Ti plaćaš. Zločesta sam.

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Usred dana.
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 781
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • stari nadimak: beremennaia
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 2,364
CITAT (selena1108 @ 30. travnja 2010., 12:24)
U potrazi o liječenju anemije nisam pronašao - pitanje je za mene vrlo relevantno - koji su se lijekovi pili i koji je učinkovitiji, uzimajući u obzir nuspojave poput zatvora i mučnine
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 453
CITAT (noćna mora @ 01. svibnja 2010., 13:03)
Moj hemoglobin porastao je tek nakon Toteme. Ali ovu infekciju ne bih mogao piti bez soka.
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Ja sam anđeo, ali brži na metli!
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 696
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Homjak-homjakovski
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 1,193
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 986

Poruka je izmijenjena pokreta: 05/02/2010 - 12:24

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Dobila sam divnog sina :))
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 140
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 594
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • Dobila sam divnog sina :))
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 140
CITAT (Kudrik @ 05. svibnja 2010., 20:41)
Također jednostavno nisam probao jabuke i meso te ferrum lek i koromače do nule, odlučio sam samo ne razmišljati o tome
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • nedavno na forumu
  • Grupa: početnici
  • Postova: 3

nightmare (05.01.2010. - 13:03) napisao:

  • 0
  • Gore gore gore ^
  • obični korisnik
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 176
  • 0
  • Gore gore gore ^
  • megateronosaurus
  • Grupa: Korisnici
  • Postova: 6 493

nightmare (05/01/2010 - 13:03) napisao:

:) Vjerojatno sam perverznjak - ali SVIĐA mi se.. (barem zasad))
Iako je i sama liječnica upozorila da je to gadno i rekla da se čini više-manje sa sokom od višanja (ali nikad ne dolazi svježe iscijeđen, a drugi mi je liječnik rekao da ne pijem sokove iz konzerve). Stoga totem razrijedim običnom vodom i pijem kroz slamku, poput neke Coca-Cole :)
Dok pijem istovremeno po 2 ampule, ali rekli su mi da to povećam na 3-4, samo postupno. I tako su mi to govorili 2 tjedna, zatim kontrola, a onda ću možda prijeći na ferrumlek.

Rekli su mi da ne kombiniram totem s hranom koja sadrži kalcij (napravite pauzu između najmanje 2-3 sata), već ga kombinirajte s mesom ako je moguće (ali teško mi je, gotovo se ne mogu prisiliti da jedem meso) - tako barem s heljdom. Pijem svježe iscijeđeni sok od nara, ali kažu da je puno štetnog, ne više od 100-200 ml dnevno..

Anemija trudnoće

Trudnoća i porod. Forum za roditelje s mnogo djece

  • Teme bez odgovora
  • Aktivne teme
  • Verzija SearchMobile

Trudnoća i porod ⇒ Anemija trudnica

Moderator: More pozitivnog

Poruka Manyashe »09. rujna 2015., 18:06

Post More pozitive »09. rujna 2015., 18:08

Autor Nastya »09. rujna 2015., 18:23

Autor SAVA »09. rujna 2015., 18:25

manyasha,
Događa se. Vi ste klasični kandidat za IDA-u.
Uključite serumsko željezo. Iz ovoga će odlučiti kako podići. No, najvjerojatnije je u početku bilo za injekcije, a zatim i tablete. inače će beba patiti.

Dodano nakon 1 minute 19 sekundi:
Općenito, naslov teme čitao sam kao „vojska trudnica.“ Ušao sam i pitao se kako..

Objavio SuperNik_Anna »9. rujna 2015. 18:59

Poruka Manyasha »09. rujna 2015., 19:02

Svjetlo poruke u prozoru »9. rujna 2015., 19:08

Objavio mama_ezh »9. rujna 2015., 19:08

Objavio: Olegio »9. rujna 2015., 19:09

Post More pozitive »09. rujna 2015., 19:10

Objavio: Cassandra »9. rujna 2015., 19:15

Objavio: Olguta »9. rujna 2015., 19:16

Post More pozitive »09. rujna 2015., 19:21

Objavio: Kristina1986 »09. rujna 2015., 19:26

manyasha, u svim trudnoćama 70-80. Ne više. Skokovi do poroda.
Obično 100. Gore je vrlo rijetko i osjećam se loše.
Nitko nije pronašao razlog.

Dodano nakon 1 minute 26 sekundi:
DA, ipak, lijekovi to ne podižu

Poruka od manyash »9. rujna 2015., 19:28

Pozdrav svim majkama!

Tko se suočio s anemijom u novorođenčadi? Kako se liječilo? I koliko je uopće opasno?

Naša je situacija sljedeća. Sa 5 mjeseci.

Doista, kakve veze s tim imaju anemija i folati? : nepoznato:

Dodano nakon 6 minuta 26 sekundi:
I naša priča je nastavljena. Nedjelja u.

  • Korisne web stranice
  • ↳ Petoro djece ili više!
  • ↳ Forum stanovnika Moskve
  • Upoznajmo se
  • ↳ Pozdrav, velika!
  • Velike obitelji i društvo
  • ↳ Vijesti, najave, informacije
  • Potrebna vam je pomoć velike obitelji!
  • ↳ Pronađite djecu
  • ↳ Pravni savjet
  • ↳ Uobičajeni uzrok
  • ↳ Zakon o velikim obiteljima
  • ↳ Majčin kapital
  • Planning Planiranje obitelji i spolni odgoj
  • Justice Maloljetnička pravda
  • Club Diskusioni klub
  • Lls Ankete
  • ↳ Stranke, dužnosnici, organizacije
  • ↳ Bijela lista
  • ↳ Crna lista
  • ↳ stranka velikih
  • Regionalne udruge, vijesti, pogodnosti
  • ↳ Moskva
  • L HLW
  • SC AD
  • ↳ NAO
  • ↳ SAO
  • ↳ SVAO
  • ↳ SZAO
  • ↳ TAO
  • ↳ CAD
  • ↳ Južni upravni okrug
  • ↳ SEAD
  • ↳ Jugozapadni upravni okrug
  • ↳ Zelenograd
  • ↳ Moskovska regija
  • ↳ Vikend naselja
  • ↳ Moskva. Socijalni paketi
  • ↳ Sankt Peterburg
  • ↳ DFO
  • Region Amurska oblast
  • ↳ EAO
  • ↳ Kamčatka
  • ↳ Magadan
  • ↳ Primorski teritorij
  • ↳ Sakha
  • ↳ Sahalin
  • ↳ Habarovsk
  • ↳ Čukotski autonomni okrug
  • Federal Savezni okrug Volge
  • ↳ Baškortostan
  • ↳ Kirov
  • ↳ Mari El
  • ↳ Mordovija
  • ↳ Nižnji Novgorod
  • ↳ Orenburg
  • ↳ Penza
  • ↳ Perm
  • ↳ Samara
  • ↳ Saratov
  • ↳ Tatarstan
  • ↳ Uljanovsk
  • ↳ Čuvašija
  • ↳ Udmurtija
  • NWFD
  • ↳ Arhangelsk
  • ↳ Vologda
  • ↳ Kalinjingrad
  • ↳ Karelija
  • ↳ Komi
  • ↳ Murmansk
  • ↳ Novgorod
  • ↳ Pskov
  • Federal Sjeverni Kavkaz Savezni okrug
  • ↳ Dagestan
  • ↳ Kabardino-Balkaria
  • ↳ Stavropol
  • ↳ Čečenija
  • ↳ Sibirski savezni okrug
  • ↳ Altaj
  • ↳ Burjatija
  • ↳ Irkutsk
  • ↳ Kemerovo
  • ↳ Krasnojarsk
  • ↳ Novosibirsk
  • ↳ Norilsk
  • ↳ "Obitelj"
  • ↳ Omsk
  • ↳ Tomsk
  • ↳ Čita
  • FO NLO
  • ↳ Jekaterinburg
  • ↳ Magnitogorsk
  • ↳ Tjumenj
  • ↳ KhMAO
  • ↳ Čeljabinsk
  • ↳ YANAO
  • ↳ Središnji savezni okrug
  • ↳ Belgorod
  • ↳ Bryansk
  • ↳ Vladimir
  • ↳ Voronjež
  • ↳ Ivanovo
  • ↳ Kaluga
  • ↳ Kostroma
  • ↳ Kursk
  • ↳ Lipeck
  • ↳ Orao
  • ↳ Rjazanj
  • ↳ Tambov
  • ↳ Tver
  • ↳ Tula
  • ↳ Jaroslavlj
  • ↳ SFD
  • ↳ Adigeja
  • ↳ Astrahan
  • ↳ Volgograd
  • ↳ Krasnodar
  • ↳ Krim
  • ↳ Rostov na Donu
  • ↳ Strane zemlje
  • ↳ Australija
  • ↳ Bjelorusija
  • ↳ Bugarska
  • ↳ Njemačka
  • ↳ Georgia
  • ↳ Izrael
  • ↳ Kanada
  • ↳ Ukrajina
  • Medicina, zdravlje, izgled
  • ↳ Lijek za nas
  • ↳ Dječja ortopedija
  • ↳ Zdravlje roditelja s mnogo djece
  • ↳ Cijepljenja
  • ↳ Homeopatski savjet
  • ↳ Budi lijepa!
  • Correctly Pravilno smršavite
  • Rodit ćemo, odgojiti ćemo, odgojiti!
  • ↳ Trudnoća i porod
  • ↳ Nisam išla na abortus!
  • Birth Porođaj kod kuće: prednosti i nedostaci
  • ↳ carski rez
  • ↳ Bebe
  • ↳ Hranjenje bebe
  • ↳ odgoj djece
  • ↳ Savjeti za odrasle
  • ↳ Psihologija
  • ↳ Socionika
  • ↳ Edukativne igre
  • ↳ Obiteljski vrtić
  • ↳ detsadik.org
  • ↳ Posebna djeca
  • ↳ Obrazovanje i razvoj naše djece
  • ↳ engleski
  • ↳ KORIŠTENJE
  • ↳ Naknade
  • ↳ Obiteljsko učenje
  • ↳ Stanje u obrazovnom sustavu. Jučer Danas sutra
  • ↳ Sport
  • ↳ Tutori i instruktori
  • ↳ Udomiteljske obitelji
  • ↳ Udomiteljske obitelji. Horor priče
  • ↳ Udomiteljske obitelji. Upoznajmo se
  • ↳ Traže roditelje
  • Duhovno bogatstvo
  • ↳ Obitelj - crkvica
  • ↳ pravoslavni praznici
  • ↳ Pitanja svećeniku
  • ↳ Forum pravoslavnih žena
  • ↳ Ja i moja kuća služit ćemo Gospodinu
  • Kuća u kojoj živimo
  • ↳ Smještaj
  • ↳ Seoska kuća
  • ↳ Seoska kuća. Zgrada
  • Kuće i parcele. Kupnja, prodaja, iznajmljivanje
  • ↳ Kući
  • ↳ Životinje
  • ↳ poljoprivreda
  • ↳ Kuhanje
  • ↳ Kuhanje. Posuđe i kuhinjski uređaji
  • ↳ Kuhanje. Svečani stolovi
  • ↳ Kuhanje. Pitanja, savjeti i kulinarski razgovori
  • ↳ Ručni rad
  • Život velike obitelji
  • ↳ Razmjena iskustva
  • ↳ Automatski
  • ↳ Sve o štednji kod kuće
  • ↳ Ovisni i međusobno ovisni odnosi
  • Club Klub tata s mnogo djece
  • ↳ Internetska kupnja
  • ↳ Kultura i umjetnost
  • ↳ Poster
  • ↳ Glazba
  • ↳ Putovanja, odmor, sastanci
  • ↳ Aktivni odmor
  • ↳ Posao, posao, rad na određeno vrijeme
  • Obitelj pomaže obitelji
  • ↳ Pokloni, besplatno
  • ↳ Prihvatit ću kao poklon
  • Ostalo
  • ↳ Humor za cijelu obitelj
  • ↳ O svemu na svijetu
  • ↳ Naša natjecanja
  • ↳ Naši dnevnici
  • ↳ autoliga
  • ↳ Babayka
  • ↳ Čarobnica
  • ↳ Christina 1986
  • ↳ Lisica
  • ↳ Malyuska
  • ↳ manyasha
  • ↳ Olga A.G.
  • ↳ Zastrašujuća priča
  • Red za kupovinu
  • ↳ Štedimo zajedno
  • ↳ Zajedničke kupnje
  • ↳ Zajedničke kupnje. Dodatak
  • ↳ Zajedničke kupnje. Ankete
  • ↳ Zajedničke kupnje. Arhiva nabave
  • ↳ Štedimo zajedno. Prodaja i mrežne ponude
  • Kupnja-prodaja-promjena
  • ↳ Kupujte i prodajte. Dijete
  • ↳ Kupujte i prodajte. Odrasla osoba
  • Mnogodetok.ru
  • Vremenska zona: UTC + 03: 00
  • Izbriši kolačiće

Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Ograničena podrška za ruski phpBB

Vrijeme: 0,127s | Najveća upotreba memorije: 3,83 MB | GZIP: Uključeno

Anemija tijekom pregleda trudnoće

po savjetu liječnika popila sok od nara, rekla je da možete piti koliko god želite, sutradan su mučili crijevne kolike. ići na zahod nakon što je jednostavno nerealno. Ne želim ga više piti.

Na internetu sam pročitala da sok treba piti 2-3 gutljaja dnevno. Čini mi se da nije dovoljno. Ja popijem pola čaše - čašu

Pročitala sam taj hematogen na b. kontraindicirano (ovo je točno na njemu i naznačeno): ded:

međutim, kažu da ga trudnice jedu točno tijekom porođaja i njege djeteta, a nitko nije protiv: 008:

međutim, kažu da ga trudnice jedu točno tijekom poroda i njege djeteta, a nitko nije protiv: 008:

Prokletstvo, to je odvratno, a ja toliko volim hematogen od djetinjstva. Pronašli su mi i anemiju, iako sam ovdje pročitao brojke za sve... 98, 108. Imam 113. Pa, ponekad se osjećam slabo. Počeo sam piti ferum lek - davali su ga stambenom kompleksu, pa ću jesti više hrane bogate željezom.

Pročitala sam taj hematogen na b. kontraindicirano (ovo je točno na njemu i naznačeno): ded:

Wow, nisam znala. Danas sam ga želio kupiti i pojesti. hvala na informaciji

prvo utvrdite uzrok anemije kod hematologa (na primjer u Snegirevki)

Da, anemija je drugačija, a ponekad sadržaj željeza nema nikakve veze s njom (poput moje).

Tko se s njom snalazi?

trebate uzeti biokemiju krvi i otkriti razlog - može ih biti 2 - nedostatak željeza ili vitamina B12 i folne kiseline. u drugom slučaju, uzimanje željeznih pripravaka, jedenje šipaka i jetra nije lijek (moj slučaj - bio sam prepariran sorbiferom i drugim sličnim lijekovima, rezultat je isti), zatim sam se obratio drugom liječniku, radio biokemiju, prema rezultatima - propisano je liječenje BEZ ŽELJEZA - i eto, hemoglobin je počeo rasti!

Djevojke, može li vam netko reći da su s blagom (početnom) anemijom propisali lijek koji sadrži željezo i rekli im da odu u dnevnu bolnicu po kapaljke glukoze. nije li štetno?

iz nekog razloga ginekolozi vole propisivati ​​željezo. Nisam ni bila trudna, rečeno mi je da ga pijem povremeno. i glukoza - hraniti bebu, poboljšati stanje majke, povećati tonus (rekli su mi u bolnici). oba nisu štetna :)

djevojke koje su rodile s anemijom pliz mi kažu kako je sve prošlo?

Tijekom trudnoće hemoglobin je bio u području od 80-85. Rodila je normalno, dugo je krvarila. Uopće nisam pio željezo, pomogao je crni kavijar - hemoglobin je porastao na 95, ali onda je opet pao. Dijete je dobro. Imam hemoglobin 120 mjesec dana nakon poroda. Dijete dobiva sve, prije svega mu odgovara i majka možda nije dovoljna. Ali nakon poroda, tijelo će se samo oporaviti ako ga ne uznemiruju. Svakako ne mislim na hitne slučajeve - krvarenje itd..

Ista situacija. Hemoglobin je nizak, željezo normalno, čak i više od normalnog. G. tako jasno i nije objasnio što je to i zašto. Ali ona je propisala pripravak željeza. Za što? Ako je željezo u krvi već van skale. 005:

anemija ne može biti samo nedostatak željeza, guglajte na ovu temu.

Ista situacija. Hemoglobin je nizak, željezo normalno, čak i više od normalnog. G. tako jasno nije objasnio što je to i zašto. Ali ona je propisala pripravak željeza. Za što? Ako je željezo u krvi već van skale. 005:

Istodobno promatram u gradskom dijagnostičkom centru s hematologom i endokrinologom, pa su mi rekli da ne pijem ništa, donirati krv početkom lipnja, pogledat će u dinamici i odlučiti. G mi nije rekao ni riječi da imam nizak hemoglobin. ili je laboratorij GDC stvarno bolji ili nije obraćao pažnju.
Stoga me i dalje paralelno promatraju u GDC-u jer je jedan poseban dobar, ali nešto bolji.

Tijekom trudnoće hemoglobin je bio u području od 80-85. Rodila je normalno, dugo je krvarila. Uopće nisam pio željezo, pomogao je crni kavijar - hemoglobin je porastao na 95, ali onda je opet pao. Dijete je dobro. Imam hemoglobin 120 mjesec dana nakon poroda. Dijete dobiva sve, ide prije svega i majka može propustiti. Ali nakon poroda, tijelo će se samo oporaviti ako ga ne uznemiruju. Svakako ne mislim na hitne slučajeve - krvarenje itd..


a dijete nije imalo posljedica? stvari su dobre?
Moj hemoglobin sada ima 75 godina, željezo je također vrlo malo, prešli su iz ferlatuma u ferrum lek, dok pokazatelji ne žele rasti. bila kod hematologa, rekla da ćemo imati vremena za podizanje, "kao još uvijek plitko trudna". ali i dalje se brinem, posljedice i dalje mogu biti.

a dijete nije imalo posljedica? stvari su dobre?
Moj hemoglobin sada ima 75 godina, željezo je također vrlo malo, prešli su iz ferlatuma u ferrum lek, dok pokazatelji ne žele rasti. bila kod hematologa, rekla da ćemo imati vremena za podizanje, "kao još uvijek plitko trudna". ali i dalje se brinem, posljedice i dalje mogu biti.

i to one. rođen 9.10. Apgar, razvija se izvrsno, razvoj je ispred vršnjaka... ima problema, dermatitisa itd. ali to se nekako nije povezalo s anemijom.Dijete ima normalan hemoglobin od rođenja.

i to one. rođen 9.10. Apgar, razvija se izvrsno, razvoj je ispred vršnjaka... ima problema, dermatitisa itd. ali to se nekako nije povezalo s anemijom.Dijete ima normalan hemoglobin od rođenja.

dobro, super)))
samo uplašen da nema dovoljno kisika za dijete

Evo vrlo zanimljivog članka o anemiji u trudnica, i sama znam da su sve to samo strašila, obje su trudnoće bile hemoglobin 70, i osjećala sam se izvrsno i djeca su se pokazala izvrsnom:
http://natur-birth.livejournal.com/35632.html

I dalje se tvrdoglavo zanemaruje da je anemija faktor prilagodbe tijekom trudnoće, a samo imenovanje pripravaka željeza doprinosi razvoju upalnih bolesti u trudnice, uključujući bubrežne bolesti.
Evo što je kandidat medicinskih znanosti M.V. Švecov (Perm):
http://naturalbirth.ru/public/shvecov.php

"Obrnuta strana" željeznog "pomoći.

Želio bih dati nekoliko komentara o ovoj recenziji. Ono što je vrijedilo samo njegovo ime "Infekcija i željezo". Otvorio se vrlo jednostavnom i jezgrovitom rečenicom: "Bakterije ne rastu bez željeza"!

Jesu li moji čitatelji upoznati s pojavama koje prate trudnoću poput kolpitisa, pijelonefritisa ili još gore, sepse majke i novorođenčeta? Rijetki posjetitelji antenatalne klinike uspiju živjeti bez kroničnih upalnih bolesti. Zapitajte se, obitelj i prijatelji kada su se pojavile ove komplikacije - prije ili nakon uzimanja dodataka željeza? Mnogi će odgovoriti: "Poslije!" Tako su se žene u vlastitom tužnom iskustvu (ili, na jednostavan način, u vlastitoj koži) uvjerile u snagu i mudrost prirode: ako se pokazatelji hemoglobina tijekom trudnoće (istodobno koncentracija željeza u krvi) ne smanje, očekujte zarazne komplikacije. I ne samo.

Čak je i T. Hobbes napisao: "U znanostima tražimo razloge ne toliko što je bilo, već što je moglo biti." Zašto su to oni koji su trebali predvidjeti?

Gotovo cijela znanstvena zajednica ignorira javno znanje. Čak je i u udžbeniku za studente medicinskih fakulteta ključ za rješavanje glavnih problema trudnoće: „Ciklus željeza u prirodi nastaje uslijed vitalne aktivnosti željeznih bakterija. Rasprostranjeni su u ležištima koji sadrže željezov oksid. Autotrofne bakterije željeza koriste topive željezne soli željeza kao izvor energije za biosintetske procese u stanici. Željezo željeza pretvaraju u oksid. Rezultirajući hidrat željezovog oksida taloži se u obliku ovojnice u njihovoj sluznici. Nakon odumiranja željeznih bakterija nastaju rude močvara i jezera. Akumulirajući se u vodenim tijelima, bakterije željeza mogu uzrokovati smrt mladih riba ”. (Bakulina N.A., Kraeva E.L. Mikrobiologija. - M.: Medicina, 1976, - 424p.).

Ovako su uređeni ljudi: ako jedan od stupova života ne pruži objašnjenje, tada većina neiskusnog stanovništva neće shvatiti suštinu otkrića, čak i ako ih upozna. Ali znanstvenici šute. Iako je bilo koji student druge godine medicinskog instituta uvijek znao da postoje kisik ovisne (to jest aerobi, kojima nužno treba kisik za životnu podršku) i bakterije neovisne o kisiku (anaerobi). No, činjenica da su prvi od njih također ovisni o željezu, još uvijek se nigdje ne govori u cijeloj Rusiji. Zašto? Vjerojatno, ova zavjera šutnje omogućuje nesmetano provođenje totalne "prevencije željeza" od anemije, ili preciznije, opskrbe željezom zaraznih komplikacija u trudnica. Ako se sjetimo da su se u „gladnim“ devedesetima dodaci željeza dijelili besplatno u obliku humanitarne pomoći iz inozemstva, tada će razmjeri djela zadiviti maštu neupućenih. Danas se pojavila još opasnija vizija problema. To je postalo moguće nakon objavljivanja I. Medvedeve, T. Shishove ("Naređeno je da se ne rađa", Saratov, 2005.). Ali sve u redu, iako u medicini postoje mnoge profesionalne tajne. "
i http://naturalbirth.ru/public/shvecov2.php

Anemija je način da se trudnica zaštiti od zaraznih i neinfektivnih komplikacija u uvjetima nedostatka T-veze imuniteta. Takav zaključak postao je osnova za izdavanje potvrde o autorskim pravima za intelektualni proizvod (analogno otkriću u postsovjetskom sustavu), kao i objava u "Journal of Obstetrics and Women's Diseases" VMA 1999. godine, ali nije naišao na odgovor kolega. Otkriveno je neobično razumijevanje znanstvenika o njihovoj dužnosti. Gotovo nikoga ne zanima tuđa ideja, čak i ako izgleda kao originalnost. Iako smo upozoravali i tvrdili da posljedice nekontroliranog (i takozvanog preventivnog) davanja željeza trudnicama mogu biti gestacijski pijelonefritis, sepsa majke i novorođenčeta, intrauterina fetalna smrt, znanost je šutjela i pripremala se za bitku iz zasjede (čitaj: obrana disertacije). Nitko nije ni želio provjeriti, iako u zemlji postoji nekoliko istraživačkih instituta za opstetriciju. Naprotiv, desetine teza obranjeno je o prednostima dodataka željeza. Ali sustav osnovnih dokaza u njima ne odgovara uvijek. Istodobno, profesorica Startseva na forumu "Majka i dijete" pitala je jednog od ideologa imenovanja željeza trudnoj profesorici Shekhtman M.M. desetak pitanja na koja se obećalo da će im se dati pismeni odgovor. Od tada je prošlo sedam godina, ali odgovora nema i neće biti, jer argumenti profesora Shekhtmana ne obećavaju da će postati dokaz njegove ispravnosti. (Sa žaljenjem moram reći da je glavni sustav dokaza u porodništvu pozivanje na mišljenje službenog tijela.) U uvjetima smanjenja nataliteta u zemlji, takva nepažnja prema gorućem problemu mogla bi se objasniti samo jednim - u svrhu služenja "svojoj" ideji, moderni znanstvenici spremni su na sve žrtve (od onih koji ne razumiju ili se ne slažu).

Da bi se moglo čuti, javila se ideja da se pripremi nekoliko poslijediplomskih radova o negativnim učincima dodavanja željeza. Dvije disertacije ipak su obranjene, zahvaljujući uvjerenju profesorice Startseve i njezinih suradnika, mladih diplomiranih studenata. Pa čak i odobreno od strane Višeg ovjeroviteljskog povjerenstva. Ipak, na sljedećem forumu "Majka i dijete" (Kazan, 2007.), kao i prije, bez sjene neugode, glavni stručnjaci vode kampanju (ali ne dokazuju) za obavezno imenovanje željeza tijekom trudnoće (čak i u odsustvu anemije). Istovremeno, oni također prijavljuju smrtnost djece i majki. "

Tko se s njom snalazi?
prošli put je propisan dodatak željeza
nešto tekuće i ferrum lek tablete

Ovaj put sam se snašao bez anemije, ali vremena još ima :))

Tko je tijekom trudnoće ispravio nedostatak željeza hematogenom?

Naravno, prepisali su mi ferrum lec. Zaboravila sam pitati za hematogen.

HTML kôd:
BB kôd foruma:

Kako će to izgledati?

Naravno, propisao mi je Ferrum Lek. Zaboravila sam pitati za hematogen.
Tko ga je jeo / jede?
Pročitajte u potpunosti
+11 Registrirajte se i dobit ćete priliku za ocjenjivanje materijala, komuniciranje u komentarima i još mnogo toga! ') "> Registrirajte se i dobit ćete priliku za ocjenjivanje materijala, komuniciranje u komentarima i još mnogo toga!')"> ElenushkaM12.02.201520443 komentara
Svi recepti
Recepti s Povarenok.ruSvi recepti
Skuša u tegli
Kolega me ponukao da skuham skušu u banci.
Više detalja "
Namaz "Lažni kavijar".
Ovo je najukusnija krema od maslaca koju sam ikad probala..
Više detalja "
Puffi krumpira sa sirom.
Minimalno trošenje vremena i truda, a kao rezultat toga vrlo.
Više detalja "
Rustikalna svadbena salata
Imali smo sreće što smo bili među pozvanima.
Više detalja "

Komentari

I ne mogu dobiti hranu (((i heljda, i jetra, i orašasti plodovi, naprotiv, sa 124 su pali na 110 i vidio sam maltofer (((zbog pada su propisali sorbifer. Može li to pomoći?)

U mjesec dana pojeo sam 13 predmeta na dnevnoj heljdi i kakiju) kraće od 110 na 123, možda bolje pokušajte jesti hranu?

Moji pripravci od željeza izazvali su strašnu alergiju na licu, pa čak i kod edema, pa sam upravo pila Essentiale! A sada hematogen nije prirodan, niti na goveđoj krvi, isti "užici" farmaceutske industrije samo s brdom šećera! Jedite bolje jetru, heljdu, govedinu i šipke sa sokom od nara! Inače, pripravci željeza uzrokuju zatvor, a tijekom trudnoće nije lako s peristaltikom.

suplementi željeza uzrokuju zatvor

To Je Važno Znati O Planiranju

Ne znam je li duphaston prikladan

Porođaj

Povezana i preporučena pitanja21 odgovorPretraživanje web mjestaŠto ako imam slično, ali drugačije pitanje?Ako među odgovorima na ovo pitanje niste pronašli potrebne podatke ili ako se vaš problem malo razlikuje od prikazanog, pokušajte postaviti dodatno pitanje liječniku na istoj stranici ako je to tema glavnog pitanja.

Kisel protiv žgaravice

Prehrana

Kad se javi žgaravica, ljudi osjećaju peckanje iza prsne kosti. Pojavljuju se razumna pitanja, kako se nositi s problemom, iz čega može nastati nelagoda. Često se nevolja očituje nakon jedenja hrane, zatim se sadržaj želuca izbaci u jednjak i nadraži sluznica.

Kako ukloniti toksikozu tijekom trudnoće

Prehrana

Uzroci toksikoze tijekom trudnoćeToksikoza tijekom trudnoće može dovesti do komplikacijaLiječnici razvoj toksikoze tijekom trudnoće povezuju s odgovorom imunološkog sustava na stvaranje, rast i razvoj jajne stanice, koje žensko tijelo doživljava kao strani objekt.

Znakovi zamrznute trudnoće u ranim fazama

Prehrana

Prema službenim statistikama, 15% svih trudnoća završava smrznutom dijagnozom. Što je žena starija, to je veći rizik da fetus može umrijeti u maternici. Primjerice, kod žena u dobi od 45 godina ova se patologija javlja u 50% slučajeva, dok se kod žena u dobi od 20 godina taj pokazatelj drži na 10%.