Glavni / Prehrana

Recenzije o aspirinu tijekom trudnoće

Uzimanje niskih doza aspirina vitalno je za trudnice, pokazalo je istraživanje. Ove tablete smanjuju rizik od smrtonosne preeklampsije za 82%.

Trudnice mogu smanjiti rizik od razvoja po život opasnog stanja zvanog preeklampsija uzimanjem niskih doza aspirina. Uzimanje 150 mg aspirina dnevno smanjuje rizik od razvoja ovog poremećaja za 82%, pokazalo je istraživanje. To se može postići ako se dijete rodi prije 34. tjedna. Rizik se smanjuje za 62% ako se dijete rodi prije 37. tjedna. Smatra se da aspirin poboljšava protok krvi, koji je oštećen u žrtava preeklampsije. Ovaj se poremećaj, prema statistikama, opaža u svakoj 10. trudnoći.

Istraživači su analizirali 1.776 žena kojima prijeti rizik od razvoja preeklampsije. Neke su žene dnevno primale 150 mg aspirina počevši od 11-14 tjedna trudnoće i do 36 tjedana. Čimbenici rizika za preeklampsiju uključuju dijabetes, visoki krvni tlak ili bolesti bubrega i razvoj ovog poremećaja tijekom prethodnih trudnoća..

Rezultati studije pokazali su da uzimanje 150 mg aspirina dnevno smanjuje rizik od preeklampsije. Autori studije nisu zaključili kako aspirin sprječava preeklampsiju. No poznato je da je ovaj poremećaj povezan sa smanjenjem protoka krvi kroz posteljicu, ograničavanjem pristupa kisika i hranjivih sastojaka fetusu, što može negativno utjecati na njegov rast. Aspirin je antikoagulant, odnosno lijek koji razrjeđuje krv i poboljšava protok krvi, što je više puta dokazano u prethodnim studijama.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Exeteru, koji su proveli sadašnju studiju, pozivaju liječnike da šire prepišu niske doze aspirina trudnicama s rizikom od preeklampsije. Moguće je da će ti lijekovi spasiti svoje zdravlje i život, kao i nerođeno dijete..

Odgovor na poruku Maternity.ru News od 30. lipnja 2017. u 05.31

I povećava rizik od lošeg zgrušavanja.
Možete umrijeti od krvarenja.
Bit će problema s COP-om.

Aspirin tijekom trudnoće

Cure, zbunjena sam. Moj ginekolog je rekao da ću od 12. tjedna morati neprestano uzimati acetilsalicilnu kiselinu. Ovo je aspirin, rekli su da su ga sada dužni propisivati ​​za sve trudne blizance. Rekla je da mogu napisati odbijenicu ako želim. Aspirin će se morati uzimati za razrjeđivanje krvi, on sprječava stvaranje krvnih ugrušaka, tako da krv bolje cirkulira i dobro hrani posteljicu te nema začepljenja krvnih žila posteljice krvnim ugrušcima. Aspirin također smanjuje rizik od razvoja eklampsije..

Sve je to dobro, ali aspirin nije siguran lijek tijekom trudnoće, iako se uzima u mikro dozama. Ali postoje nuspojave, uključujući učinak na fetus..
Ako pijete aspirin (acetilsalicilnu kiselinu) u prvom tromjesečju, to može prouzročiti nedostatke u razvoju embrija i vjerojatnost pobačaja se povećava. razdražljivost maternice, što može uzrokovati produljenje trudnoće ili zaustaviti porod. Uzimanje acetilsalicilne kiseline u posljednjim mjesecima trudnoće također povećava vjerojatnost krvarenja tijekom poroda.

I u pravu sam u mislima. Moja trudnoća ide dobro, nema prijetnji, ne prihvaćam ništa, nema tona. Sutra ću, naravno, ići na pretrage krvi i urina, a tamo ćemo vidjeti kako to. Djevojke s blizancima, jeste li otpuštene? uzeo si?

Tko je pio aspirin tijekom trudnoće

Preporučeni postovi

Pridružite se našim raspravama!

Morate biti korisnik da biste mogli objaviti komentar.

Stvorite račun

Registrirajte se da biste dobili račun. Jednostavno je!

Ući

Već registrirani? Prijavite se ovdje.

Trenutno gleda 0 korisnika

Nema korisnika koji pregledavaju ovu stranicu..

Popularne teme

Autor: Impuls
Stvoreno prije 19 sati

Autor: Sunčani anđeo
Stvoreno prije 18 sati

Autor: Enma13Ai
Izrađeno prije 2 sata

Autor: Enma13Ai
Kreirano prije 22 sata

Autor: AlunyaD
Kreirano prije 22 sata

Autor: iriroman
Kreirano prije 7 sati

Autor: Katarina_SH
Stvoreno prije 10 sati

Autor: iriroman
Kreirano prije 7 sati

Autor: Nadyushka88
Kreirano prije 5 sati

Autor: jilia61286
Izrađeno prije 3 sata

Pregledi klinika

O mjestu

Brze poveznice

 • O mjestu
 • Naši autori
 • Pomoć na web mjestu
 • Oglašavanje

Popularni odjeljci

 • Forum za planiranje trudnoće
 • Grafikoni bazalne temperature
 • Biblioteka za reproduktivno zdravlje
 • Recenzije o klinikama o liječnicima
 • Komunikacija u klubovima za PDR

Materijali objavljeni na našoj web stranici su u informativne svrhe i namijenjeni su u obrazovne svrhe. Molimo nemojte ih koristiti kao liječnički savjet. Utvrđivanje dijagnoze i odabir metode liječenja ostaje isključiva nadležnost vašeg liječnika!

Recenzije o aspirinu tijekom trudnoće

Pozdrav, trudnoća sa 16 tjedana, 1 pregled je utvrdio visok rizik od zastoja fetalnog rasta, propisano je pijenje aspirina od 75 mg do kraja trudnoće, prema krvnom testu trombociti 167 rekli su da su niski, je li moguće uzimati aspirin s ovim brojem trombocita?

zdravstvuite, vtoraja beremennost. Pri pervoi beremennosti bila je preeklapsija (dijabet 1 tipa bolee 20 let) i rebjonok rodilsja na 30 nedele s malenkim vesom. Seicas vtoraja beremennost. Doktor naznacil aspirin nacinaja s 17 nedeli - 100 mg kazdii den, a v 21 nedelju - 150 mg, no ja po nevnimatelnosti pila s 17 nedeli - 150 mg, a nacinaja s 21 nedeli do sih por (26 nedelja) po 225 mg. Eto opasno za malisa. Zaranee blagodarna.

Zdravo! Imala sam šest smrznutih trudnoća. razlog nisu utvrđene mutacije u falatnoj stanici, nedostatak folne kiseline, koliko ja razumijem. Danas sam ponovo trudna u periodu od 13 tjedana, pijem folnu kiselinu u dozi od 7 mg dnevno. Analiza kalograma pokazuje gornje granice norme pokazatelja, uključujući fibrinogen 3.9 (norma za laboratorij je 2-4, a crno tijelo 27.1 (norma laboratorija je 25.4-36.9). Trebam li smanjiti fibrinogen? (Liječnik propisani, pijem Curantil 0,25 tri puta dnevno.) Pomozite molim vas! Možda je bolje prijeći na aspirin ili ne treba ništa uzimati? Ili ovi lijekovi uopće ne smanjuju fibrinogen? Hvala!!

Dobar dan! Imam drugu trudnoću od 9 tjedana. Prva trudnoća bila je teška s gestozom, dok su je liječnici doveli do takvog stanja da se fetus prestao razvijati u 35. tjednu, postojala je hipoksija. U tom kontekstu, trenutno su mi propisali 200 dnevno; Curantil 0,25 mg 3 puta dnevno; trombotični ACC 1 tableta 50 mg dnevno, tijekom 10 dana. Pitanje je je li moguće u moje vrijeme primati trombotički ACC u takvoj dozi i treba li ga kombinirati s zvoncima?

Pozdrav, pio sam aspirin, jednu tabletu, temperatura mi je 38, mogu li djetetu naštetiti koju tabletu popiti ili uopće ne piti? Svekrva mi je dala jednu tabletu

Kao što je propisano, pio sam 150-200 ml aspirina kardio, od 10-13 tjedana. Je li ovo opasna doza za fetus? Jako zabrinut

Uzela sam 1 tabletu asperina u 6. tjednu trudnoće, nije štetna za bebu?

Dobar dan. Danas imam termin od 41 tjedna. Morao sam kući, ali jučer sam se prehladio i temperatura je porasla na 37,5. Dijete je potpuno sazrelo, nema znakova iskrivljenja. Liječnik je rekao da uzmem 1 aspirin za snižavanje temperature. Ovo nije opasno?

Zdravo. Imam 38 tjedana. S varikoznim venama donjih ekstremiteta Liječnik je propisao aspirin 1/4 tablete 1 put dnevno ispod jezika. Mogu li ga uzimati u ovoj fazi trudnoće??

DOBRODOŠLI MOLIMO TRAŽITE. U 33 TJEDNA TRUDNOĆE SNIMLJENO SAM DA JEMO KVANTANTNO ALI SE TRAMBOCITI LOŠE TRESU DA LI JE MOGUĆE PITI I JOŠ I ASPERIN ŠTO JE BOLJE RADILO.

Dobar dan! 27. tjedan trudnoće d-dimer 2102mkg / l feu. Je li opasno za bebu? Kolu kleksan 0,2

Pozdrav. Ja sam u drugom tjednu trudnoće, temperatura treći dan, 37, curenje iz nosa. Otišla sam kod svog ginekologa i propisala pijenje aspirina dva puta dnevno. Sumnjam da je ovo velika doza?

Pozdrav, prepisao mi je asprin jer imam zgrušavanje u krvi, gestacijska dob je 4 mjeseca. Doza se uzima jednom dnevno. 10 popodne. Je li opasno za dijete, inače puno toga čitam. Misli u glavi da pijem ili ne.

Pozdrav trudnoća 4 mjeseca propisani aspirin kardio 100 mg

Dobar dan! Možete li mi reći možete li asperin kardio dovesti do smrznute trudnoće u 8. tjednu? Uzimala sam ga prema propisu liječnika prije vantjelesne oplodnje 1 mjesec, a tijekom trudnoće 1 tableta 100 mg dnevno. zahvaliti.

Dobar dan! Nakon prvog probira bilo mi je propisano da pijem 75 ml aspirina svaki dan do samog rođenja. Ne sjećam se kako su zvali dijagnozu. Molim vas recite mi hoće li aspirin naštetiti djetetu, razdoblju od 15 tjedana trudnoće?!

Pozdrav, zbog guste krvi, u 15 tjedana je propisano 0,75 g aspirin kardio. Sada 28 tjedana još pijem, do kada je sigurno piti ovu dozu ?
Liječnik nije ništa otkazao, ali pročitao sam da je nemoguće piti aspirin u trećem tromjesečju.

Dobar dan! Trudnoća 3 tjedna, može li doći do pobačaja, ne znajući da sam trčala i radila u teretani? Ali bol isijava u područje ishiadičnog živca....

Pozdrav, prepisan mi je aspirin. Nisam gledao dozu i popio sam jedan cijeli acetil (500 mg) jedan dan, rok je 14 tjedana. Takvo predoziranje je vrlo štetno..

Zdravo. Imam 3-4 tjedna ber. Nesvjesna da sam u dva dana uzela 6 tableta aspirina, jer sam imala jako upaljeno grlo i boljelo me cijelo tijelo. Dan kasnije, sjetio sam se da je kašnjenje bilo dva dana i učinio sam test pozitivnim. Kako to utječe na fetus. Jako sam zabrinuta

Pozdrav! Tijekom mjeseca uzimao sam aspirin nekoliko puta (3-4 puta sigurno, jednu tabletu dnevno). A onda sam saznala da sam trudna. Pojam je još uvijek mali, 5-6 tjedana. Recite mi, može li sad biti posljedica uzimanja aspirina?

Pozdrav! Rok trudnoće je oko 5 tjedana, zabilježen sam na pregled kod liječnika za tjedan dana. Na dan kada sam saznao da sam trudna grlo me jako boljelo, a i opće stanje mi nije baš dobro, slabost, glavobolja, ali bez temperature. Grgljam kamilicom. soda, furacilin, sprej s akvalorom. Koliko je opasna bolest grla u takvom razdoblju?

Dobra večer. Trudna sam u 26 tjednu. Pozlila je od prehlade. Može li se koristiti aspirin.?

Zdravo. Unaprijed hvala na odgovoru. I ja sam liječnik propisao aspirin sa 13 tjedana i nisam čitao upute i pio 2 tjedna po jednu tabletu dnevno 500 mg, sada se jako bojim za bebu

Imala je temperaturu od 38-39 4 dana, srušena aspirinom, 2-3 tablete dnevno, sad sam saznala da je trudna 12 tjedana. Što uraditi?

Mogu li piti Aspirin tijekom trudnoće

Članak govori o Aspirinu tijekom trudnoće. Kažemo vam je li moguće piti ga u 1., 2. i 3. tromjesečju, koje su kontraindikacije, koliko su opasne i recenzije. Saznat ćete za što je lijek propisan tijekom trudnoće, može li se uzimati protiv glavobolje, edema i razrjeđivanja krvi, što može zamijeniti.

Što je Aspirin

Aspirin pripada skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova čiji se mehanizam djelovanja ostvaruje zbog nepovratne inaktivacije enzima COX (ciklooksigenaza) koji igra važnu ulogu u sintezi tromboksana i prostaglandina. Djelatna tvar lijeka je acetilsalicilna kiselina.

Fotografija tableta Aspirin

Lijek ima antipiretičko, analgetsko i protuupalno djelovanje.

Dostupno u obliku tableta od 100 mg (20 komada u pakiranju) i 500 mg u količini od 10, 20 i 100 komada u pakiranju, šumeće tablete (10 komada u pakiranju), šumeći prašak za pripremu otopine (10 komada).

 • acetilsalicilna kiselina (500 mg);
 • kukuruzni škrob;
 • mikrokristalna celuloza.

Na često pitanje, Aspirin i Acetilsalicilna kiselina jedno su i drugo, odgovor je da.

Gdje mogu kupiti

Lijek možete kupiti u ljekarni. Na njegovu cijenu utječe broj tableta i proizvođač. Prosječne cijene prikazane su u nastavku:

 • Aspirin Cardio 100 mg, 56 kom - 250 rubalja;
 • Aspirin C (šumeće tablete) 10 kom - 260 rubalja;
 • Aspirin Cardio 300 mg, 20 kom - 85 rubalja;
 • Produženje života Aspirin 81 mg (Aspirin 300 tableta) - 550 rubalja;
 • Aspirin Express šumeće tablete, 12 kom - 245 rubalja;
 • Aspirin Complex (šumeći prah) 10 kom - 450 rubalja;
 • Tablete acetilsalicilne kiseline 500 mg, 10 kom - od 5 rubalja.

Indikacije i kontraindikacije

Aspirin se preporučuje uzimati u takvim slučajevima:

 • menstrualni bolovi;
 • zubobolja i glavobolja;
 • bolovi u leđima;
 • bolovi u mišićima i zglobovima;
 • povećanje tjelesne temperature u pozadini prehlade, zaraznih i upalnih bolesti (kod ljudi starijih od 15 godina);
 • potreba za razrjeđivanjem krvi;
 • prisutnost edema.

Trebali biste se suzdržati od uzimanja lijeka kada:

 • hemoragijska dijateza;
 • individualna netolerancija;
 • bronhijalna astma izazvana unosom salicilata i drugih nesteroidnih protuupalnih lijekova;
 • dojenje;
 • prvo i treće tromjesečje trudnoće;
 • istodobna primjena s metotreksatom u dozi od 15 mg tijekom 7 dana ili više;
 • djeca mlađa od 15 godina;
 • erozije i čirevi gastrointestinalnog trakta;
 • antikoagulantno liječenje.

S oprezom, lijek se uzima za takve bolesti:

 • giht;
 • čir na želucu i čir na dvanaesniku;
 • Bronhijalna astma;
 • poremećaji bubrega i jetre;
 • 2. tromjesečje trudnoće;
 • gastrointestinalno krvarenje;
 • polipoza nosa;
 • kronične bronho-plućne bolesti.

Nuspojave

Ponekad se mogu pojaviti nuspojave kao rezultat nepravilne uporabe ili nepoštivanja preporučene doze. Najčešće su to:

 • vrtoglavica;
 • buka u ušima;
 • alergijske manifestacije u obliku pruritusa, urtikarije, crvenila, osipa, Quinckeovog edema itd.
 • bolni osjećaji u trbuhu;
 • povraćanje;
 • žgaravica;
 • jasni ili latentni znakovi gastrointestinalnog krvarenja;
 • povećana aktivnost enzima jetre.

Mogu li uzimati Aspirin tijekom trudnoće

Tijekom razdoblja rađanja djeteta, poželjno je pokušati što manje koristiti lijekove. Ali što učiniti kada iznenadna glavobolja ili zubobolja pogoršaju kvalitetu života trudnice? Takva se stanja ne mogu tolerirati, ali istodobno je također zabranjeno uzimanje lijekova bez liječničkog recepta..

Trudna na pregled kod liječnika

Može li se Aspirin koristiti za trudnice? Da bi se odgovorilo na ovo pitanje, provedena su mnoga istraživanja s proturječnim rezultatima. No tijekom pokusa otkriveni su takvi negativni učinci na tijelo buduće majke i fetusa:

 • vjerojatnost spontanog pobačaja;
 • visoki rizik od razvoja višestranih komplikacija tijekom trudnoće;
 • rizik od abrupcije posteljice;
 • usporavanje rasta i razvoja fetusa;
 • trudnoća nakon termina;
 • vjerojatnost razvoja srčanih i plućnih patologija u fetusu;
 • razvoj krvarenja kod žene tijekom poroda i djeteta pri rođenju.

Komplikacije nakon uzimanja Aspirina prilično su ozbiljne. Zbog toga samo liječnik treba propisati lijek, na temelju stanja trudnice i mogućih štetnih učinaka na fetus..

Još jedan razlog za razmišljanje o upotrebi acetilsalicilne kiseline tijekom trudnoće. Danski su znanstvenici proveli istraživanje i dokazali da Aspirin negativno utječe na plodnost i izaziva razvoj patologije testisa kod dječaka tijekom intrauterinog razvoja.

Vrijedno je napomenuti da se sve ove neugodne posljedice, u pravilu, javljaju tijekom uzimanja doze lijeka, koja je propisana običnoj osobi. Buduće majke mogu piti Aspirin samo u malim dozama, koje preporučuje specijalist. Istodobno, neki liječnici tvrde da uzimanje lijeka u takvoj dozi ne samo da nije štetno za trudnicu i plod, već ima i pozitivan učinak na tijelo..

Zašto piti Aspirin tijekom trudnoće

Ako je buduća majka prije začeća uzimala Aspirin kao anestetik protiv glavobolje ili vrućice, sada je umjesto toga bolje koristiti Paracetamol.

Ženama s povišenim zgrušavanjem krvi stručnjak može propisati dozu razrjeđivača krvi Aspirin. Ova količina lijeka spašava male žile od spazma, pozitivno utječući na stanje posteljice i normalizirajući cirkulaciju krvi u njoj.

Ponekad liječnik može preporučiti piće Aspirina tijekom trudnoće ženama s varikoznim venama zbog svojstva lijeka da razrjeđuje krv. Istodobno, umjesto Aspirina u tu svrhu, bolje je koristiti takav siguran lijek kao Curantil. Istodobno, liječnici savjetuju da umjesto lijekova jedete više repe, kivija, mrkve, brusnice, jer ti proizvodi razrjeđuju krv na isti način kao i Aspirin.

Propisivanje aspirina tijekom trudnoće događa se kada se sumnja na razvoj preeklampsije: lijek pomaže u sprečavanju pojave kasne gestoze.

Unatoč činjenici da male doze Aspirina neće naštetiti trudnici i plodu, ako je moguće, preporuča se prestati uzimati ovaj lijek tijekom razdoblja trudnoće..

Primjena Aspirina tijekom trudnoće

Može li se acetilsalicilna kiselina uzimati tijekom rane i kasne trudnoće? Sljedeće opisuje značajke uzimanja lijeka za različita trimestra..

1 tromjesečje

Upute za uporabu lijeka pokazuju da je zabranjeno uzimati ga u ranoj trudnoći. Zašto ne Aspirin u ovom trenutku? Činjenica je da se u prvom tromjesečju formiraju svi organi i sustavi nerođenog djeteta, a uzimanje bilo kakvih lijekova može negativno utjecati na taj proces..

Iz tog razloga preporučuje se potpuno isključiti uporabu lijekova, a ako se zdravstveno stanje pogorša, nemojte se baviti samoliječenjem, već odmah otiđite liječniku.

2 tromjesečja

Drugo tromjesečje trudnoće relativno je sigurno vrijeme za uzimanje acetilsalicilne kiseline. Ali istodobno, lijek možete uzimati samo uz dopuštenje liječnika i ako je moguće, potpuno ga odbiti..

3 tromjesečje

Nemoguće je piti Aspirin u kasnoj trudnoći, jer se u tom slučaju u trudnice može javiti ozbiljno krvarenje, što je zbog sposobnosti lijeka da razrjeđuje krv.

Istodobno, u medicinskoj praksi, u nekim se slučajevima lijek propisuje do 36. tjedna trudnoće. Ali većina stručnjaka smatra da to ne vrijedi raditi. A da bi se eliminirala malaksalost, liječnici propisuju slične lijekove, ali sigurnijim djelovanjem..

Trudnica bilježi u bilježnicu

Upute za korištenje

Da biste smanjili moguće rizike od uzimanja Aspirina, trebali biste znati koja je sigurna doza Aspirina tijekom trudnoće. Promjena doziranja prema gore ili dolje može dovesti do niza nepovratnih negativnih posljedica kod trudnice i fetusa.

Što se tiče acetilsalicilne kiseline, znanstvenici su odavno shvatili kako neutralizirati njezin negativni utjecaj i potencijal usmjeriti u pravom smjeru..

Samo visoke doze lijeka (više od 1500 mg dnevno) mogu prodrijeti kroz placentnu barijeru, imajući izravan učinak na fetus. Samo u ovom slučaju, trudnica se može brinuti zbog mogućih patologija. Značajnim smanjenjem doze Aspirina pozitivno utječe na tijek trudnoće.

U dnevnoj dozi Aspirina, koja ne prelazi 100 mg, ima šest puta manje acetilsalicilne kiseline od jedne tablete Aspirina. Takva količina aktivne tvari ne može naštetiti trudnici, stoga je odobreno za uporabu od strane Ministarstva zdravstva. Koncentracija takve doze lijeka u krvi je toliko mala da neće naštetiti fetusu.

U nekim se slučajevima Aspirin Cardio može propisati tijekom trudnoće. Djelatna tvar ovog lijeka je acetilsalicilna kiselina koja se nalazi u običnom Aspirinu. U Aspirin Cardio doza aktivne tvari je 100 mg. Tako mala doza sigurna je za trudnice i fetus. A kada propisujete Aspirin u dozi od 75 mg, možete ga zamijeniti ¾ Aspirin Cardio tablete.

Analozi

Da bi se nosio s glavoboljama i zuboboljama, povišenom tjelesnom temperaturom tijekom trudnoće, ne samo Aspirin, već i ovi lijekovi:

Možete ih uzimati samo nakon liječničkog recepta, budući da svi ti lijekovi imaju niz kontraindikacija za upotrebu i mogućnost primjene samo u određenim tromjesečjima..

Recenzije

Aspirin je uzimala u drugom tromjesečju zbog edema. Pila sam lijek u maloj dozi od 75 mg, porođaj je bio na vrijeme, bez komplikacija, dijete je rođeno zdravo.

U prvom tromjesečju, iz navike zbog glavobolje, popila je nekoliko tableta Aspirina, što je dovelo do pobačaja zbog krvarenja. Ne drogiram više..

Angelina, 28 godina

U 3. tromjesečju sam, prema liječničkom receptu, pio Aspirin Cardio. Općenito, ne mogu reći da sam se osjećao bolje nakon uzimanja lijeka (propisao mi ga je kako bih spriječio preeklampsiju), ali i dalje je postojao strah da će se dijete pogoršati od lijeka. Srećom, sve je uspjelo.

Aspirin je lijek koji ublažava većinu različitih simptoma tegoba. Ali uzimanje tijekom trudnoće i dalje je nepoželjno zbog mogućeg štetnog učinka na tijelo buduće majke i fetusa. Bolje je ovaj lijek zamijeniti sigurnim analogom ili se pokušati nositi s bolovima ili temperaturom uz pomoć odobrene tradicionalne medicine.

prijava

Gost (85.140. *. *)
Kalliopa, pa evo i mene - u drugim je zemljama ovaj lijek davno otkazan, ali naši liječnici ne žele se dalje razvijati, sve se liječi prema zastarjelim standardima i čini mi se da su opasni ili sigurni..

Zaitseva Yulia Nikolaevna

Zajedno s NEO-klinikom

Savezne mjesečne isplate obiteljima pri rođenju prvog djeteta (od 2018.)

Odjel za društveni razvoj Tjumenjske regije

Cijeli dan za djecu od 1,5 do 3 godine. Kvalificirani odgajatelj. Razvijanje aktivnosti. Vikend grupe s programima za različite uzraste.

Bazalna temperatura od A do Ž

Naši vladari su planeri. Pokušajte i iznesite svoje mišljenje! ->

* Dragi prijatelji! Da, ovo je oglašavanje, vrti se tako!

Aspirin tijekom trudnoće, kao prevencija gestoze

Danas mi je liječnik u Perinatalnom centru propisao da uzimam 1/4 tablete aspirina noću kako bih spriječio trudnoću gestozu (jer mi je prije trudnoće krvni tlak sustavno porastao na 140 na 100). Rekla je da treba do 34 tjedna (sada imam 19 tjedana). Kao i uvijek, pročitala sam sve da aspirin tijekom trudnoće nije blago rečeno poželjno i zbunjeno. Vjerujem liječniku, rekla mi je vrlo uvjerljivo kako me ne bi iznenadilo da je potrebno uzimati „aspirin“. Djevojke, možda se netko susreo s ovim, kome je propisani aspirin tijekom trudnoće? Odgovorite.

Pročitajte 30 komentara:

Analgin je odavno zabranjen za pristup u većini zemalja. Ovaj lijek je opasan. Pogotovo kada se koristi u trudnica. Ne bih vam savjetovao da ga uzmete. Štoviše, za prevenciju. Zdravlje tebi!!

Da, i više. Klinički faramakolozi u Rusiji trude se zabraniti njegovu upotrebu u Rusiji, ali zasad uzalud.

Trudni analgin je kontraindiciran. Ne mogu više ništa reći.

Doktore Aibolit, evo i sad sam ovo pročitao na internetu i zbunjeno pročitao da je Curantil propisan za prevenciju gestoze, ali mi iz nekog razloga nije propisan

Davno sam ga prestao uzimati, a da ne spominjemo B. Analgin je zabranjen u drugim zemljama, ali to dopuštamo. Ne bih riskirao da sam na tvom mjestu. Ovo je odvratno.

Možda ipak aspirin? Razrijediti krv? Rekli su mi da pijem analgin tabletu kad imam prijetnju i jako me zaboli trbuh, a bolove nije zaustavila infuzija giniprala, sugerirali su da postoji pothranjenost čvorova (imam miome). Sve je to nestalo. Ali svi liječnici imaju svoje metode. Ako sumnjate, nemojte piti.

Natal200178, također sam čuo da je analgin opasan

Chavella, slušaj sigurno. Ovdje je mozak trudnice (mislim sebi). A aspirin može?

Natal200178, pa je propisan aspirin?

Ni tijekom B, ni samo osoba koja uzima analgin nije kategorički kontraindicirana! Već ste ga odavno trebali izbaciti iz ormarića s lijekovima. Proizvodi se samo u dvije zemlje svijeta - Rusiji i Indiji (za Rusiju). Međunarodni naziv za analgin je metamizol natrij. Dobiva se najzanimljivija prevencija gestoze! Općenito, neka vrsta bogohulnog imenovanja, jer je već dugo dokazano da analgin mijenja sastav krvi i može dovesti do takvih promjena poput leukemije. Najznačajnija i najvažnija nuspojava analgina je njegova sposobnost da utječe na hematopoetski sustav. Ponekad (srećom, ne baš često) to dovodi do značajnog smanjenja broja krvnih stanica (leukocita, trombocita itd.) S najtužnijim posljedicama. Temeljna činjenica: depresivni učinak lijeka na hematopoetski sustav usko je povezan s trajanjem njegove primjene. Kratkotrajna primjena čak i vrlo visokih doza gotovo nikada ne stvara probleme.

Ne brkate li s aspirinom? I uopće nije jasno, koliki je pritisak i analgin? Najvažnije je da analgin ne liječi. Analgin smanjuje bol i smanjuje temperaturu! To su njegove dvije glavne svrhe..
Nikada ga ne bih uzimao ni za 1/4 tablete tijekom B. I ne savjetujem vam. Smanjite pritisak, spriječite gestozu, na neki drugi način. A osim toga, imate 19 tjedana... Kakva gestoza u ovo vrijeme... I liječnik bi bio ubijen za takve sastanke! Iskrena riječ!

Chavella, da. Prokletstvo, evo ja sam budala, zbunjena

Agara, usput ga je pobrkala s aspirinom)))

Propisivanje aspirina tijekom trudnoće

Pretraživanje foruma
Napredno pretraživanje
Pronađite sve postove kojima zahvaljujete
Pretražite u dnevnicima
Napredno pretraživanje
Idi na stranicu.

Dobar dan, dragi liječnici!

Trenutno je trudna 6 tjedana. Trudnoća je neovisna.
29 godina, 1 porod, 1 propuštena trudnoća, 1 pobačaj.
Visina 162, težina 48 kg.
Mama i djed (s majčine strane) - hipertenzija.

Zbog uzastopnih smrznutih trudnoća i pobačaja u prošlosti, liječnik je propisao aspirin 100 mg / dan i Vit B6 25 mg * 2 tablete / jednom dnevno.
Prema njezinim riječima, moja povijest trudnoće, kao i činjenica da je jedino dijete rođeno s težinom od 2800, plus krvarenje nakon poroda, ukazuje na to da imam nasljednu trombofiliju..

Zakazani su sljedeći testovi (rezultati bi trebali biti spremni za dva dana):
- faktor v leiden
- faktor II
- MTHFR C677T
- MTHFR A1298C
- faktor XIIIa
- PAI

Ako se trombofilija potvrdi testovima, tada su mi propisane neposredne injekcije heparina.

U onome što sam pročitao na forumu, (ako sam sve dobro razumio) to je u mom slučaju, s jedne strane, bila preporuka za testiranje na trombofiliju, s druge strane, pokazatelj da ne trebate uzimati i aspirin i heparin.
Nije potpuno jasno koja je svrha polaganja testova ako još uvijek teško utječe na pobačaj, a čak se ni potvrda trombofilije ne liječi u mom slučaju? Ili sam sve krivo razumio?

Moja pitanja su sljedeća:
1. Treba li uzimati Aspirin dalje?
2. Budući da ću rezultate testa dobiti na sastanku s liječnikom koji će inzistirati na trenutnim injekcijama heparina ako se potvrdi trombofilija, trebam li odbiti ove injekcije?
3. Trebam li se testirati na nedostatak proteina C i S??

AsiyaDim
Pogledaj profil
Nađi sve postove člana AsiyaDim
Dr. Vad
Pogledaj profil
Nađi sve postove dr. Vad

Puno vam hvala na odgovoru!

Prva trudnoća također je bila neovisna, na kraju trudnoće ultrazvukom se utvrđuje starenje posteljice i to objašnjava malu težinu djeteta. Na porodu posteljica nije rođena cijela, ostatak je izašao sam. Struganje nije izvršeno. Krvarenje je započelo nakon pokušaja hoda odmah nakon porođaja.
Dijete je apsolutno zdravo. Rijetko bolesna u usporedbi s drugom djecom.

Druga trudnoća: 8. dana odgode započelo je krvarenje, nestali su svi znakovi trudnoće, ultrazvučnim pregledom otkriven je veliki hematom, a 9. tjedna trudnoća se prestala razvijati.

Treća trudnoća nastupila je dva mjeseca nakon završetka prethodne. Prekinuto 4 dana nakon kašnjenja.

U travnju prošle godine ultrazvučnim pregledom pronađen je polip endometrija, napravljena histeroskopija.

Nakon toga je 4 mjeseca uzimala kontracepciju (Belara).

testovi na progesteron, FSH, lg, prolaktin, TTG, šećer, lipidogram, inzulinska rezistencija - normalno
Ispod su testovi koje sam uzeo u kolovozu (posljednji koji sam dao):
[IMG] [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima] [/ IMG]

[IMG] [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima] [/ IMG]

[IMG] [Veze su dostupne samo registriranim korisnicima] [/ IMG]

[Veze su dostupne samo registriranim korisnicima]

Sada (samo tijekom trudnoće) ponekad bole ruke i noge.

Od djetinjstva, hemoglobin na krajnjoj granici norme je prema gore, nakon poroda postao je bliži sredini.

Također nakon porođaja, težina se znatno smanjila, jako se teško dobiva, ali lako gubim kilograme.

Nema problema s pritiskom, na nogama su mi malene zvijezde kapelana, ali ili nisam obraćao pažnju ili mi nikako ne smetaju.
Ne pušim, ne pijem, trudim se jesti zdravo (bez fanatizma).
Menstruacija redovita, vrlo umjerena, s malo ugrušaka. (Oprostite ako ima puno detalja, ne znam što bi od toga moglo biti važno).

No liječnik je zaključak o mogućoj trombofiliji (iz njezinih riječi) donio upravo na temelju povijesti trudnoća i male težine djeteta pri rođenju (rekla je da se to događa upravo kod trombofilije kada dijete ne dobiva dovoljno hranjive hrane kroz posteljicu).

Također je objasnila imenovanje Vita b6 činjenicom da u velikim dozama sprječava stvaranje krvnih ugrušaka..

Aspirin tijekom trudnoće

Dobar dan! Prema rezultatima prvog ultrazvučnog probira, postoji visok rizik od preeklampsije i zastoja fetalnog rasta. Liječnik je propisao uzimanje acetilsalicilne kiseline 150 mg. Pijem od 15. tjedna. Sada je 20. Razvoj je na dobrom putu. Pročitala sam da je aspirin kontraindiciran tijekom trudnoće i ima teratogeni učinak. Ima li doista smisla to piti i koje su moguće posljedice? može zamijeniti aspirin analogom (kardiomagnum, tromboas ili nešto drugo) s dozom od 75 mg?

Kronične bolesti: Kronični cistitis Kronični adneksitis Bilateralna nefroptoza

Na usluzi Pitajte doktora dostupna je mrežna konzultacija o opstetričarima o bilo kojem problemu koji vas se tiče. Medicinski stručnjaci pružaju konsultacije danonoćno i besplatno. Postavite svoje pitanje i odmah dobiti odgovor!

zdravo.
Priložite ultrazvučni protokol.
Koji je vaš uobičajeni pritisak? Postoji li dijabetes ili je dijagnosticiran tijekom trudnoće.
Zapravo, aspirin se sada koristi u profilaktičkoj dozi od 75 i najviše 150 mg.
Ali za imenovanje moraju postojati razlozi.

Ako imate slično ili slično pitanje, ali niste pronašli odgovor na njega - zatražite svoje internetsko savjetovanje 03 od liječnika stručnjaka.

Ako želite dobiti detaljniji medicinski savjet i problem riješiti brzo i individualno - postavite plaćeno pitanje u privatnoj osobnoj poruci. budi zdrav!

38mama.ru - za roditelje Irkutska, s ljubavlju!

Vijesti:

 • Pomoć, FAQ
  • Često postavljana pitanja i odgovori, rješavanje problema
  • Pomoć za značajke foruma
 • [Pravila]
  • Pravila foruma
  • Ugovor o registraciji
  • Pravila odjeljaka
 • Ući
 • prijava
 • TATA + MAMA = web mjesto za roditelje Irkutska "
 • Planiranje, trudnoća i porod "
 • Trudnoća "
 • Aspirin i trudnoća

Tema autora: Aspirin i trudnoća (Pročitano 6682 puta)

0 članova i 1 gost pregledavaju ovu temu.

To Je Važno Znati O Planiranju

TOP 18 najboljih kolica za novorođenčad

Začeće

Trgovine nude široku paletu kolica. Kako ne biste pogriješili s kupnjom, savjetujemo vam da uzmete u obzir niz kriterija. Prvo rasporedite sredstva koja ste spremni dati za kupnju.

Što učiniti ako dijete ima zatvor kod umjetnog hranjenja

Prehrana

U dojenčadi je probavni sustav slabo razvijen - posebno u one koja se hrane na bočicu. Rezultat je poremećaj stolice. Zatvor je najčešći. Ponekad se i samo tijelo nosi s njima, ali često je potrebna dodatna pomoć..

Plodovi gloga tijekom trudnoće 1, 2 i 3 tromjesečja

Novorođenče

Trudnoća nije samo razdoblje sretnog čekanja djeteta, već i vrijeme kada
žensko tijelo prolazi kroz značajne promjene. Za trudnoću
normalno se odvijalo, budućim majkama propisani su razni lijekovi

20. tjedan trudnoće

Analize

Peti mjesec trudnoće se bliži kraju, a vi se približavate polovici termina. Ako se porod dogodi u 40. tjednu, tada još uvijek morate hodati trbuhom točno onoliko vremena koliko je trudnoća već trajala (počevši od razdoblja ovulacije).