Glavni / Prehrana

Pregled prvog tromjesečja - visok rizik

Imao sam loš pregled u 12. tjednu - visok rizik od Downovog sindroma, 1: 121. Beta hCG bila je nečuvena, nešto oko 270 tisuća (da, tisuću!) - 8 nešto MoM. Po stopi do 2,5. Gledajući naprijed, odmah ću napisati: na kraju, dobro nam ide! Zdrava beba rođena je 25. veljače 2016. godine!

A sada i sama priča... Ako nekoga zanima. Nakon poziva iz prenatalne klinike i riječi "analiza se pokvarila", i sama sam na Internetu potražila što više pozitivnih priča kako bih se smirila. Napokon, ovo je bio sam početak moje trudnoće.

Kad sam išao na projekciju, uopće joj nisam pridavao nikakvu važnost. Napokon, svatko od nas u sebi misli: "moja je beba najbolja na svijetu!" Drage majke! I postoji! Vjera u to i tvoja ljubav čine čuda! Zapamtite ovo!

Sve je bilo u redu prema ultrazvuku. TVP (debljina prostora kragne) bila je 1 mm. Utvrđeno je da je nosna kost 2,1 mm. Istog dana darovala je krv. Moj ginekolog, stavivši ga u mapu za ultrazvuk, odmah je rekao: pa s takvim rezultatima već možemo reći da je sve u redu. Mirno sam krenuo na posao i zaboravio na ovu projekciju. U ponedjeljak sam polagao testove.

Petak, 9 sati, odlazak na posao. Poziv iz prenatalne klinike. "Alina, došli su rezultati pregleda, visok rizik za Downov sindrom..". Sve je u meni puklo, naravno. Ali odmah sam izlanula: "Rodit ću, ovo je moje dijete, neću napraviti punkciju." Na to je ginekolog rekao: "Dobro." I spustio slušalicu. A ja sam stajala i plakala. Nisam ni pitao koliki je rizik, koji su krvni nalazi došli itd. Morao sam otići na sastanak u ponedjeljak, ali na poslu su me poslali na službeni put u drugi grad na jedan dan. Kao rezultat toga, do LCD-a sam stigao tek u srijedu. Kad sam na grafikonu rizika vidio ovu visoku letvicu (gotovo do samog ruba papira), sve se unutra iznutra preokrenulo. Ginekolog mi je uzeo potvrdu, kažu da sam obaviješten i odbija daljnje postupke. Istodobno je i sama ispričala priču o drugom pacijentu. Na pregledu i ultrazvuku djevojčica je dobro radila, a dijete je rođeno sa sindromom.

Na obiteljskom vijeću odlučili smo ponoviti projekciju. Štoviše, dozvoljeno je razdoblje od 13 tjedana. Odmah ću vam reći: bila je to pogreška. Već sam bila toliko nervozna da se od krvnih pretraga nije moglo očekivati ​​ništa dobro. I tako se dogodilo. Ultrazvuk je opet u redu. Krv je "loša". Beta HCG odvozio je ukupno 300 tisuća. Rizik je postao još veći. Taj sam pregled radio u privatnoj klinici. Uzist je vrlo dobar, ona je i ginekolog. Savjetovala mi je ovako: "Idite genetičaru, poslušajte što kažu, ali u mojoj praksi rizik od krvi nikada nije potvrđen.".

Napustila sam medicinski centar i počela zvati muža. Prošetala je ulicom i zaurlala u telefon. Imam ga zlata. Umirio se najbolje što je mogao, dogovorio se da ćemo roditi. "U Finskoj postoji glazbena skupina ljudi s SD-om, pa ako išta budete rock zvijezda.".

Naravno, dugo sam o svemu tome razmišljao. Prekopao cijeli Internet. Tražio sam slične slučajeve. I plakala je lukavo. Kao rezultat toga, ohrabrili su me strani forumi. Ne sjećam se koje, ali pročitala sam ovo: svaka je trudnoća posebna, nemoguće je svakoga izmjeriti u jednoj veličini koja odgovara svima, tijelo svake žene je jedinstveno i ne možete donositi zaključke samo na temelju hormonalne reakcije majke. Pa, usput, u samom screening ispisu na dnu pišu da ovo nije dijagnoza, već prosječni izračun.

Osim toga, pronašao sam priču o Amerikanki koja je također imala 300 000 hCG. Napisala je da je iz nekog razloga njezino tijelo odlučilo na ovaj način reagirati na dječaka. Kad je bila trudna s djevojkom, sve je bilo u prosjeku. Oboje su joj djeca bila zdrava.

Dopustite mi da objasnim zašto nisam probušio. Prvo, ne bismo se odrekli djeteta, odnosno rodili bismo u svakom slučaju. Naravno, punkcija bi se smirila i omogućila vam da idete sretno do kraja. Ali... I dolazi "druga". Znam svoje tijelo vrlo dobro, kad je to potrebno, vrlo je snažno i podnijet će sve, ali istodobno često loše reagira na bilo kakve vanjske smetnje. Rizik od pobačaja i općih komplikacija nakon zahvata nadmašio je "prognozu" probira za mene.

Kao rezultat toga, zabranio sam si razmišljanje o tome i u tražilicu upisao "screening visokog rizika". Drugi probirni liječnik rekao je da nema smisla raditi. Općenito smo radili samo ultrazvuk, često su mi ispadali neplanirano, vrat bi bio skraćen, tada bi iscjedak bio smeđi. Ali na svim ultrazvucima sve je bilo u redu. Liječnici mi barem nisu ništa rekli. Smirila sam se, glavno je da su djetetovi organi u redu.

A onda, u dobi od 33 godine, natjerao sam se da pogledam ultrazvuk. I pročitala sam oko 5,6 mm nosne kosti u 21-22 tjednu. Tada mi ništa nisu rekli ni uzist ni ginekolog. Vjerojatno su mislili (opet sam se uvrnula) - ona će još roditi, pa kakva je razlika koji nos. A suprug i ja nemamo ni najmanjeg nosa. Potrebno je pokupiti vrećice do bolnice, a ja opet preturam po internetu i tražim parametre nosne kosti i slične priče.

Moje je dobro završilo: rodilo u 39. tjednu i 3 dana, EP, bez epiduralne, beba je zdrava 8/9 APGAR, težina 3170, visina 50 cm. Nos je najljepši na svijetu))

Cure! Cure! Drage dame! Zdravlje vama i vašoj djeci! Ne molim vas da ignorirate preglede, ali sljedeći put napravit ću samo ultrazvuk.

Loš genetski pregled (((uzrujan ((

 • 18. srpnja 2017
 • Odgovori

Naš izbor

Proganjanje ovulacije: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Preporučeno

Wobenzym povećava vjerojatnost začeća

Preporučeno

Ginekološka masaža - učinak je fantastičan?

Irina Shirokova objavila je članak u Ginekologiji, 20. rujna 2019

Preporučeno

AMG - anti-Müllerov hormon

Sofya Sokolova objavila je članak u Analizi i anketama, 22. rujna 2019

Preporučeno

Popularne teme

Autor: PregnantYulya
Kreirano prije 16 sati

Autor: * Meduze *
Kreirano prije 5 sati

Autor: daisy2023
Stvoreno prije 10 sati

Autor: DéjàEnceinte
Kreirano prije 13 sati

Autor: Dasha0404
Izrađeno prije 3 sata

Autor: Malek.
Stvoreno prije 10 sati

Autor: Veronica1201
Kreirano prije 7 sati

Autor: DéjàEnceinte
Kreirano prije 4 sata

Autor: Annacher
Kreirano prije 14 sati

Autor: treash
Stvoreno prije 12 sati

O mjestu

Brze poveznice

 • O mjestu
 • Naši autori
 • Pomoć na web mjestu
 • Oglašavanje

Popularni odjeljci

 • Forum za planiranje trudnoće
 • Grafikoni bazalne temperature
 • Biblioteka za reproduktivno zdravlje
 • Recenzije o klinikama o liječnicima
 • Komunikacija u klubovima za PDR

Materijali objavljeni na našoj web stranici su u informativne svrhe i namijenjeni su u obrazovne svrhe. Molimo nemojte ih koristiti kao liječnički savjet. Utvrđivanje dijagnoze i odabir metode liječenja ostaje isključiva nadležnost vašeg liječnika!

Zastrašujući rezultat biokemijskog probira.

Ne znam, kažu da se po porođaju jednostavno precizira da su višeplodne trudnoće blizanci. A kako se tamo izrađuju pokazatelji, ne znam. Liječnik mi govori da se ne brinem jer je analiza vrlo osjetljiva na sve lijekove, a pila sam ih puno prije i poslije vantjelesne oplodnje - možda i reakcija krvi na njih.

Da, nitko i ništa. Na prvom ultrazvučnom pregledu ništa nije pronađeno, 25 idem na drugi, nadam se da će sve biti u redu. Nazvao sam genetiku - odmah ponudio biopsiju - odbio sam, čuo sam da je ovo snažna prijetnja pobačajem i komplikacijama za fetus. Vidjet ću što će reći na ultrazvuku.

oh moj boze mislio sam 25%
jesi li radio ultrazvuk? tamo također donose zaključak na ultrazvučnoj slici.

Pretpostavljam da ste položili testove za četvrti test? estriol, HCV i AFP?
ali za sve ovo trebate ultrazvuk. i savjetovanje genetičara. samo analizama se ne dijagnosticira.

oh moj boze mislio sam 25%
jesi li radio ultrazvuk? tamo također donose zaključak na ultrazvučnoj slici.

Pretpostavljam da ste položili testove za četvrti test? estriol, HCV i AFP?
ali za sve ovo trebate ultrazvuk. i savjetovanje genetičara. samo analizama se ne dijagnosticira.

Rezultat analize je alfa-fetoprotein 70ng / ml (1,42 Mohm)
(Citiram) korionski gonadotopin 83 U / ml (3,77 MΩ)

Rezultat - rizik od rođenja manji -5%
tvrde DZNT- ispod populacije.


Usmjeren na ultrazvučni pregled u genetskom centru i savjetovanje s genetičarom. Na ultrazvuk idem 25-og.

Prvo, nisam birao, radio sam sve kako su rekli liječnici. I nisu me poslali nigdje, osim na ultrazvučni pregled na kojem je sve bilo u redu. I drugo, nisu me poslali, vjerojatno zato što imamo vantelesnu oplodnju s donatorskom jajnom stanicom od 27-godišnje djevojčice.
I općenito, dobro je biti bezobrazan kad vas se to ne tiče (I ne daj Bože da vas taj strah nikad ne proganja), pa čak i anonimno.

Poruku je izmijenio korisnik 22.07.2012 u 22:22 Poruku je izmijenio korisnik 22.07.2012 u 22:22

Probir za 1 tromjesečje, loš biokemijski rezultat.

Već sam plakala, sada pokušavam proučavati Internet, ali u mojoj je glavi zbrka i nema nedvosmislenih zaključaka, a još manje odluka (iako savršeno dobro razumijem da je odluka samo za mene i mog supruga).
Krenut ću redom, 35 godina, druga trudnoća, planirano.
Primjećen sam u plaćenoj klinici, prvi pregled izvršen je prije 13 dana, razdoblje od početka zadnje menstruacije u to vrijeme bilo je 12 tjedana i 4 dana, prema ultrazvuku 11 tjedana i 3 dana.
Rezultati ultrazvuka su dobri, CTE - 49 mm, TVP - 1,3, nosna kost - 1,6, sve ostalo je također normalno.
Rezultati biokemije:
Besplatna beta podjedinica hCG - ekvivalentno 1,692 MoM
PAPP-A - ekvivalent - 0,328 MoM
Trisomija 21: osnovni rizik 1: 225, pojedinac 1:87 - downov sindrom
Trisomija 18: osnovni rizik 1: 509, pojedinac 1: 4026
Trisomija 13: osnovni rizik 1: 1606, pojedinac 1: 1976

Genetičar u centru sjedi samo da izda uputnice za dodatne preglede i utvrdi činjenicu.
Ginekologinja, koju viđam na odmoru, otišla je kod drugog, radi razgovora i nekih objašnjenja, činilo se da je malo popustila.
Genetičar je napisao dva smjera po mom izboru za DOT test ili za kariotipizaciju. Tvrde da su oba dodatna pregleda podjednako informativna, jedina razlika je u metodi (invazivna i neinvazivna) i plaća se DOT test (ovaj aspekt za nas nije važan).

Najbolja prijateljica radi u dijagnostici, prirodno je da odmah odem k njoj, uvijek se okrećem medicini u pitanjima medicine, odlučili smo ići s njom opet kod genetičara u dijagnostici.
Odvela me do Careve, tvrdi da DOT test nije ni o čemu i što je najinformativnije prirodno kariotipiziranje, poput 100% (Internet se zaista ne slaže s njom).
Tražila sam ponovni pregled, još su imali vremena za ultrazvuk.
Ultrazvuk je napravio Voitsekhovich, prema ultrazvuku je sve jednako dobro: CRT - 65 mm, TVP - 1,8 mm, nosna kost - + (veličina nije navedena).
Ponovno sam preuzeo i biokemiju, još nema rezultata, bit će na tragu. tjedan.

Ginekolog kod kojeg sam otišao na konzultacije preporučuje DOT test, proučio sam ga, rade ga tek od 2013. godine, nema ih mnogo (zbog cijene), tj. statistika nije tako velika kao kod kariotipizacije, sigurnost ove metode plijeni.
O kariotipizaciji sam također prikupio informacije, amniocenteza je najsigurnija, ali zapravo nemam vremena za bopsiju horionskih resica.
Također želim još jednom porazgovarati o svemu sa svojim ginekologom, već na temelju rezultata ponovljenog pregleda, uključujući još jednom Carevu, idem vidjeti kako će rezultat biti spreman.

Učitajte svoje statistike sebi i svojim prijateljima, netko je možda napravio DOT test, što možete reći o njemu.

Iskreno, nekakva praznina, ne osjećam ništa drugo što trebam raditi, brinuti se za obitelj i razmišljati o nečem sasvim drugom (
Da, sigurno ću obaviti dodatni pregled, jer nisam spremna za bolesno dijete (možete me kriviti za kukavičluk, ali niste spremni). Ne mogu zaboraviti ovu situaciju, kao što to čine mnogi, jer nadalje to neće biti ugodna trudnoća, u brašnu očekivanja.
Pitanje koje metode to učiniti zastrašujuće je kod invazivne metode, rizik od prekida trudnoće nakon zahvata, naravno, iznosi 1-2 posto, ali postoji. Neću si pružiti drugu priliku, u slučaju lošeg ishoda to više neću moći učiniti ni mentalno ni fizički.

Recite nam i kakva je zvijer - ta je biokemija, puno sam čitao na internetu, a ginekolog kaže da neki čimbenici mogu utjecati na njene rezultate, koliko je istina, jer Careva tvrdi da su sve to gluposti.

Puno sam napisao, nadam se da je jasno.
Hvala unaprijed.

Projekcija u prvom tromjesečju - kombinirana tema

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Serlinkov post 6. listopada 2009. 20:58

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Poruka liječnika 17. listopada 2009., 14:44

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Serlinkov post 8. listopada 2009. 15:43

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Poruka liječnika 17. listopada 2009., 22:53

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Serlinkov post 09. listopada 2009. 11:08

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Poruka liječnika 17. listopada 2009., 23:01

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Serlinkov post 23. listopada 2009. 18:35

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Poruka liječnika 17. listopada 2009., 21:06

Re: Projekcija u prvom tromjesečju - zajednička tema

Objavio: Anvina 10. studenoga 2009. 00:07

Zdravo! Molimo komentirajte prikaz.
fb-hGG 88,7 2,51 podešeni MoM
PAPP-A 1,11 0,43 ispravljeno Mohm
gestacijska dob 12,5 ultrazvukom (13 + 2)
CTE 73 mm, nabor vrata 2,6 mm, ispravljeno 1,44 MoM
Biokemijski rizik + NT 1:81 (.)
Dvostruki test 1:91
Dobni rizik 1: 1066
Trisomija 18 + NT 1: 10000.
Liječniku za dva tjedna jako sam zabrinuta.

A zaboravio sam i 0 :) Imam 22 godine, težina 65 kg, fetus 1, druga trudnoća, prva je bila nerazvijena, smrznula se u 8-9 tjednu.
Dva mjeseca pijem jutarnje mučnine 400 mg na dan.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Biokemijski probir u prvom tromjesečju

nisi jedini prije skoro 2 godine bio sam takav, dijete je jako dobrodošlo, sve dok ga nisam vidio u rađaonici, dok nisam čuo njegov plač i nije mi se pokazao, sve sam navijao, iako nije bilo razloga) trudne su, znaju malo drugačije skladište um)))

Otišao sam do vrlo cool uzista, poznat je i izvan Ukrajine. Taras Pidčenko čitao je o njemu, božjem liječniku, specifičnom u smislu komunikacije, ali provjerio je sve pretrage s njim, gledao sve ultrazvuke.

Pregled biokemijskih probira

Forum habarovskih roditelja HubMama

 • Veze
 • Teme bez odgovora
 • Aktivne teme
 • traži
 • Naš tim
  Opća pravila foruma
 • JV pravila
 • PV pravila
 • Pomoć (FAQ)
  Moje narudžbe
 • SP pomoć
 • Trenutna zajednička ulaganja
 • Kartice "Prikladna kupovina"
 • traži
 • ulaz
 • prijava
 • Tržište
 • Moje narudžbe
 • PortalForum popisTrudnoćaZdravlje buduće majke i fetusa
 • traži
 • Trenutno je 09 lipanj 2020 08:41
 • Vremenska zona: UTC + 10: 00

Trostruki biokemijski probir

Voditelj: Svtln

 • verzija za tisak
 • Idi na stranicu:

Trostruki biokemijski probir

 • Citat

Objavio: Ulitk @ "03. rujna 2010., 13:55

Re: Trostruki biokemijski probir

 • Citat

Autor Šuška »03. rujna 2010., 14:31

Re: Trostruki biokemijski probir

 • Citat

Objavio: Santa »03. rujna 2010. 14:34

Re: Trostruki biokemijski probir

 • Citat

Poruka Linochke »03. rujna 2010., 14:42

Re: Trostruki biokemijski probir

 • Citat

Autor Šuška »03. rujna 2010., 14:44

Govorim o horionskoj biopsiji ili genetskoj amniocentezi. Prva metoda ne daje visok postotak jednoznačnog odgovora; u drugoj se ispituje mala količina amnionske tekućine u kojoj uvijek postoje fetalne stanice koje se ljušte s površine kože. Nakon toga, fetalne stanice se izoliraju iz nastale tekućine i pošalju na genetska istraživanja. Postupak se izvodi počev od 15. tjedna trudnoće. Preliminarni rezultat relativnog Downovog sindroma u fetusu spreman je za 3 dana. Konačni rezultat je za 2-3 tjedna. Kao i kod biopsije posteljice, postoji 1% šanse da ne dobijete odgovor zbog činjenice da stanice nisu rasle u posebnom okruženju..

Dodano nakon 3 minute 45 sekundi:
genetičari su se zakleli da je amniocenteza 100% jamstvo. Nemam nikoga da pitam je li to tako.

Molim djevojke da pomognu savjetom moje kume (loš pregled prvog tromjesečja). dopunjen podacima

Opet apeliram na vas s problemom, samo ovaj put ne mojim, već mojom kumom (ona nije samouvjereni korisnik Interneta i mreža, pa pišem ovdje).

Ima 40 godina, odlučila se za drugo dijete. Prije 6 dana napravio sam pregled tromjesečja. Ultrazvuk je pokazao da su rezultati normalni i dječakov spol, ali bilo je problema s krvlju (krv je davala kad je imala nešto slično gripi, ali nije bila jaka, izliječila ju je za tri dana). Danas su došli njezini rezultati, nisam jak u termenologiji (moji rezultati tfu-tfu odgovarali su normi, pa ne razumijem) i bila je u riziku.

Vodi je ginekolog (obiteljski prijatelj i privatno) nazvao je moju kumu i pozvao me u bolnicu (još nismo vidjeli rezultate probira, trebala bi mi ih poslati navečer) i kaže da će je gvineja poslati u VK (liječničku komisiju) kako bi je odlučio učiniti. punkcija ili ne.

Kuma ne želi ići u VK: prvo, ona nije iz Moskve, već iz Perma, a trudnice iz cijele regije dolaze u VK, čak je i gvineja potvrdila da tamo možete provesti cijeli dan i, u skladu s tim, pokupiti dodatne mikrobe, a drugo, ima ubod definitivno to neće učiniti, zato neće gubiti vrijeme.

Ne znam koja je njezina neobična gvineja, ali prije svega, kuma je savjetovala da prođe drugi screening u privatnom ili javnom poretku kako bi se isključile moguće pogreške u screeningu i općenito je čudno da to sama ginekologinja nije učinila, već ju je poslala u VK.

A kuma također namjerava izdvojiti 35 000 rubalja i napraviti DOT test, (genetska dijagnoza glavnih fetalnih trisomija od 10. tjedna trudnoće (Downov sindrom), tako da 6 mjeseci trudnoće ne pati u neznanju.

Molim vas recite mi, je li itko radio ovaj test, vrijedi li to učiniti? Što mislite o cijeloj ovoj situaciji.

Biokemijski probir isplati li se?

Odgovori na citat
Anđeoski san
VoditeljOdgovori na citat

Tata VICTORI

Nisam bio upućen. ali četvrti dan su uzeli krv za svog sina, za svašta)))

Odgovori na citat

Tata VICTORI

Uputili su me, prema rezultatima, izvadio mozak, genetičar je napisao rizik od dijabetesa 6%, inzistirao na kordocentezi, poslao me u kurac, znao bih za takve gluposti s interpretacijom analiza i prije, nikada ne bih išao na ovaj pregled

PS: dijete nije dolje

Odgovori na citat
Odgovori na citat

i ponovno testirati na isti način? krv? (Točno sam shvatio da je ponovljeni test ponovljeni test?). a što ako je prva pozitivna, a druga negativna, onda vjeruju drugoj.

Odgovori na citat
Odgovori na citat

Učinio sam sve što je bilo potrebno i ako mi nešto nije odgovaralo, saznao sam i učinio više.. ovo je moje mirnoće i općenito liječnici neće previše savjetovati.. Učinio sam to za sebe osobno i na rar-u. općenito, ako trebate - učinite to.. ako vam ne treba - vaše poslovanje..

ali u bolnici ih ne prisiljavaju - imaju uredbu-uredbu.. ne smiju je niotkuda.. na primjer, svi nakon 35. trebaju genetičara - ovo je predsjednički dekret. dakle - oni su podređeni, moraju inzistirati..

da, pri rođenju se djeca sada analiziraju na sve razne patologije... ali što prije to bolje..

Pouzdanost probira u prvom tromjesečju

 • Alergolog-imunolog
 • Analize
 • Neurolog
 • Pregled vozača
 • Njega manipulacija
 • Terapeut
 • Ultrazvučna dijagnostika
 • Urolog

Probir u 1 tromjesečju: što je to?

Probir 1. tromjesečja sveobuhvatan je pregled usmjeren na procjenu brzine intrauterinog razvoja djeteta uspoređivanjem pokazatelja određene gestacijske dobi. U ovoj se fazi utvrđuje vjerojatnost urođenih patoloških abnormalnosti, uključujući Downov sindrom. Probir 1. tromjesečja uključuje dva postupka: biokemijski test krvi i ultrazvučni pregled.

Kemija krvi

Uz pomoć biokemije možete odrediti razinu hormona koji utječu na razvoj genetskih abnormalnosti:

1. B-hCG - proizvodi se od početka trudnoće, od 9. tjedna, pokazatelj se počinje smanjivati. Norma je 50 tisuća-55 tisuća. mIU / ml.

2. PAPP-A je protein A. u plazmi Prirodni pokazatelj je 0,79-6,00 mU / l. tijekom prikazivanja 1. tromjesečja.

Postupak se provodi od 11 do 13 tjedana. Žena donira vensku krv ujutro natašte. Među kontraindikacijama: znakovi višeplodne trudnoće, problemi s težinom, dijabetes melitus. Biokemija je obavezna za žene starije od 35 godina, s genetskim abnormalnostima u obitelji, s pobačajima ili zaraznim bolestima u prošlosti.

Ultrazvučni pregled

Ultrazvuk je sigurna i informativna dijagnostička metoda. Omogućuje vam lokaliziranje mjesta fetusa, njegove tjelesne građe, usklađenosti s veličinom norme, kao i utvrđivanje koliko se pravilno nalaze udovi nerođenog djeteta.

Prema rezultatima prvog ultrazvuka, liječnik:

· Određuje datum začeća, a također ispravlja gestacijsku dob;

· Utvrđuje ili opovrgava prisutnost urođenih patologija;

Procjenjuje vjerojatnost patološke trudnoće.

Ultrazvuk se izvodi na dva načina: transvaginalno (senzor je umetnut u rodnicu) ili trbušni (senzor se vozi preko trbuha). Optimalno izvoditi postupak u 12 tjedana trudnoće.

Zašto se roditelji plaše Downovog sindroma??

Downov sindrom je čest genetski sindrom. Obično skup ljudskih kromosoma sadrži 23 para. Uz genetsku abnormalnost, mutacija 21. kromosoma dovodi do trisomije - prisutnosti dodatnog 21. kromosoma. Patologiju je prvi put dijagnosticirao 1866. John Down. Trenutno je vjerojatnost razvoja sindroma 1 od 700 djece.

Zašto se Downov sindrom možda neće vidjeti na ultrazvuku?

Pomoću ultrazvuka nije moguće točno postaviti dijagnozu Downovog sindroma. Na temelju rezultata postupka, stručnjak procjenjuje stanje fetusa prema sljedećim parametrima:

1. Zadebljani nabor vrata. Uobičajeno je 1,6-1,7 mm. Debljina 3 mm ukazuje na vjerojatnost kromosomskih abnormalnosti.

2. CTE (duljina ploda). Normalno očitanje kreće se od 43 do 65 mm (12-13 tjedana).

U sljedećoj fazi provode se izračuni, istražuje se rizik od genetskih abnormalnosti. Vjerojatnost iznad 1: 360 je velika - međutim, ovo nije dijagnoza, već pretpostavka.

Što učiniti ako imate visok rizik od Downovog sindroma?

Prema statistikama, 70% žena koje nose dijete s Downovim sindromom je u opasnosti. U ovom slučaju, ženi se nudi dodatni pregled u medicinsko-genetskom centru. Specijalist propisuje brojne testove i amniocenteza se provodi kao invazivna dijagnoza.

Značajke invazivne dijagnostike

Amniocenteza je analiza plodne vode. Postupak se izvodi probijanjem trbuha u području embrionalne membrane. Rezultat je uzorak plodne vode koja sadrži fetalne stanice.

Amniocenteza se provodi jednom od dvije metode:

1. Metoda slobodnih ruku. Ultrazvučni senzor pomaže u izbjegavanju rizika - stručnjak izvodi punkciju na mjestu gdje nedostaje posteljica.

2. Način adaptera za probijanje. U tom slučaju ultrazvučni senzor fiksira iglu, nakon čega se određuje putanja kojom će ići.

Postupak traje 5 do 10 minuta. Mnogi roditelji odbijaju uzeti ga - u 1% slučajeva test izaziva pobačaj. Međutim, s velikim rizikom od genetske patologije, amniocenteza je neophodan postupak..

Neinvazivna dijagnostika kao alternativa probiranju

Downov sindrom može se dijagnosticirati neinvazivnim prenatalnim testiranjem (NIPT). NIPT uključuje analizu stanja DNK fetusa koji se nalazi u krvi trudnice. Ako postoji vjerojatnost genetskih abnormalnosti u fetusu, od pacijenta se traži da potvrdi dijagnozu invazivnim postupkom. U slučaju negativnih rezultata, nema potrebe za provjerom.
Neinvazivni zahvati popularni su u Europi i SAD-u više od 10 godina. Na primjer, u Nizozemskoj se NIPT koristi kao primarni pregled.

To Je Važno Znati O Planiranju

Kako prepoznati ranu trudnoću

Porođaj

Kako odrediti trudnoću na najraniji mogući datumKako odrediti ranu trudnoću prilično je važno pitanje. Zanimaju ih i one žene čiji planovi još ne uključuju rađanje djece i one koje sanjaju dijete.

Sve majke blizanaca odgovaraju na ova pitanja.!

Analize

Jeste li trudni s blizancima ili su vam se bebe tek rodile? Predstavljam vam pažnju TOP-20 fraza koje gotovo svakodnevno iz godine u godinu moraju čuti sve majke blizanaca i blizanaca bez iznimke)

Kolica su transformator

Analize

Dječja kolica-transformatori: što je toModeli imaju bazu koja se lako može pretvoriti u jedinicu za hodanje. Prvo, kolica se koriste kao klasična. Sa 6-8 mjeseci, kada beba već treba prijevoz za hodanje dok sjedi, potrebno je spustiti kolijevku i podići leđa.

Kako odabrati pokrivač za novorođenče?

Neplodnost

Odabir pokrivača za tek rođenu bebu? Proizvod mora biti odgovarajuće veličine, debljine, materijala i boje. Odredite koji će pokrivač odabrati za novopečene roditelje.