Glavni / Analize

Kako jesti da bi se dobio dječak

Vrijeme čitanja: min.

Kako jesti da bi se dobio dječak - dijeta za buduće roditelje

Sretno vrijeme u životu svake žene - trudnoća - podijeljeno je u vremenske faze: tromjesečja, mjeseci, tjedni. Svaka od ovih jedinica vremena ima svoje osobitosti - i u tijelu buduće majke i u tijelu buduće bebe. Kalendar trudnoće može o svemu tome pričati na najdetaljniji i najrazumljiviji način, no buduće roditelje prilikom planiranja trudnoće brine niz drugih problema. Jedno od najčešćih pitanja je spol djeteta. Kako izračunati datum začeća tako da se rodi dječak?

Na vjerojatnost začeća djeteta određenog spola utječu mnogi čimbenici, koji uključuju izračun datuma ovulacije, obnavljanje krvi, genetske karakteristike i još mnogo toga. Relevantno je i pitanje kako jesti da bi se rodio dječak..

Mnoga su istraživanja tijekom godina dokazala da postoji posebna prehrana za žene i muškarce koji žele začeti sina. Određena skupina proizvoda utječe na hormone budućih roditelja. Alkalno okruženje u rodnici također ovisi o prehrani koja je važna za život sperme.

Dijeta za začeće dječaka za žene ima za cilj stvaranje povoljnog alkalnog okruženja unutar rodnice. Ako je ovaj uvjet zadovoljen, spermija s Y kromosomom bit će u povoljnom okruženju za njih. Tako će živjeti dulje, a vjerojatnost da će začeti dječaka bit će veća. Svjedočenja i savjeti ponekad vam mogu pomoći u odabiru prehrane za začeće dječaka koja će dati najbolje rezultate..

Značajke francuske prehrane

Francuski su znanstvenici već dugo dokazali da na spol nerođenog djeteta utječe prehrana bračnog para koju su imali prije začeća..

Za pouzdanost rezultata studije pratili su prehranu obitelji u kojima su rođene samo djevojčice i obitelji s rođenjem samo dječaka. Prilikom oblikovanja zaključaka otkriveno je da je u prvom slučaju obitelj jela hranu bogatu magnezijem i kalcijem, a u drugom - kalijem i natrijem..

Francuska se prehrana temelji na proizvodima odabranim s obzirom na ovu značajku. Šanse za sinom bit će veće ako žena nadgleda kalendar ovulacije i svoju prehranu..

Koje namirnice povećavaju vjerojatnost dobivanja dječaka?

Mnogi parovi koji sanjaju sina zabrinuti su pitanjem kakva je prehrana potrebna za začeće dječaka? Izbor prehrane treba shvatiti ozbiljno, jer bi trebala biti samo korisna i ne bi trebala nanositi štetu.

Da biste svoje tijelo pripremili za začeće sina, dovoljna su dva tjedna posebne prehrane, osim hrane koja sadrži kalcij i magnezij. Prehrana mora uključivati ​​jela bogata kalijem i natrijem, posebno to se odnosi na slanu hranu.

Ako vam je potrebna posebna prehrana za začeće dječaka, povratne informacije budućih roditelja koji su koristili ovu metodu zakazivanja spolova pomoći će vam da se odlučite za skup prikladne hrane..

Koja je prehrana potrebna za začeće dječaka?

Iskusni nutricionisti vjeruju da bi budući roditelji trebali koristiti:

 • Riba;
 • Meso s malo masnoće;
 • Krumpir, rotkvica, rajčica, mrkva, bundeva i tikvica;
 • Lubenica, jabuke, datulje, banane, kruške, marelice;
 • Proizvodi od pšeničnih mekinja;
 • Med.

Prehrana je također važna za muškarca.

Važna je i muška dijeta za začeće dječaka. Ako želite zatrudnjeti sa sinom, morat ćete surađivati ​​s budućim tatom u smislu podržavanja njegove prehrane. Nakon začeća, žena bi trebala jesti na isti način kao i njezin suprug tijekom faze planiranja trudnoće.

Nekoliko mjeseci prije datuma navodnog začeća sina, muškarac se mora odreći alkohola i cigareta. Kao zdrava hrana trebao bi unositi više bjelančevina, naime mesa, jaja, ribe, povrća i voća..

Što postoji za začeće dječaka

Vrijeme čitanja: min.

Jednostavno se želi parafrazirati slavni pjesnik i uzviknuti: "Sine, toliko je toga u ovom zvuku!".

Da, stoljeća prolaze, vremena i moral se mijenjaju, a ideja da se budući nasljednik treba roditi u svakoj obitelji ostaje nepokolebljiva. Žene nastavljaju tražiti načine da zatrudne s dječakom.

Na raznim web mjestima i forumima možete pronaći tisuće pitanja o tome kako roditi muško dijete. Jedan od najrelevantnijih zvukova poput ovog: "Što trebate jesti da biste začeli dječaka?" Pogledajmo pobliže nutricionistička pitanja za začeće dječaka.

Otvaranje vela tajne, možda je vrijedno započeti upozorenjem.

 • Pridržavanje čak i najteže dijete za zatrudnjeti s dječakom i poštivanje svih savjeta ljubazno danih u ovom članku ne daje 100% jamstvo očekivanog rezultata! Zapamtite, prehrana mora biti uravnotežena da bi začela dječaka. Ali to ozbiljno povećava šanse da u bliskoj budućnosti postane dječakova majka..

Budući da je popis namirnica koje žene koje nestrpljive žele roditi nasljednika ne bi smjele učitati puno manji od popisa namirnica preporučenih za konzumaciju, krenimo od toga..

Prehrana za muškarca kako bi začeo dječaka

U razdoblju planiranom za začeće sina ne smijete zlostavljati:

 • Mlijeko i njegovi derivati: sirevi, jogurti, kefir itd.;
 • Sve vrste morskih jezera pužu poput škampa, školjki i rakova;
 • Mineralna kalcinirana voda;
 • Mliječna čokolada i kakao napitak;
 • Ukusne kreme i slatki umaci s jajima.

Zatražite besplatan liječnički savjet

Što trebate jesti da biste začeli dječaka - njegovana lista namirnica

Pa, hajde sada da odgovorimo na glavna pitanja ovog članka:

 1. "Što postoji za začeće dječaka?"
 2. "Što trebate jesti da biste zatrudnjeli s dječakom?"
 3. "Koje namirnice mogu zatrudnjeti s dječakom?"

Iskreno, opsežan popis hrane vjerojatno neće dovesti do stroge prehrane. Proizvodi za začeće dječaka vrlo su kalorični, buduća majka bi to trebala uzeti u obzir. A ako se poštivanje propisanih pravila može nazvati dijetom, tada bi njezino držanje trebalo biti izuzetno ugodno. Da biste zatrudnjeli s dječakom, morate slijediti posebna pravila, o kojima ćemo govoriti u nastavku..

Buduća majka svog sina može začeti sljedeću hranu u neograničenim količinama za začeće dječaka:

 • Pijenje: čaj, kava, soda, sok;
 • Meso bilo koje vrste i njegovi derivati;
 • Voće i suho voće: suhe marelice, suhe šljive, datulje, banane, naranče, marelice, breskve, trešnje;
 • Povrće: sve vrste mahunarki, kukuruz, krumpir, gljive;
 • Gotovo sve vrste žitarica, uključujući griz i rižu;
 • Riba i svi proizvodi od nje;
 • Slatkiši: crna čokolada, med, pekmez, konfiguracija, slastičarstvo;
 • Tjestenina, špageti i drugi proizvodi uglavnom od tvrde pšenice;
 • Kvasac;
 • Biljna ulja;
 • Sve soljeno, sušeno i dimljeno.

Prehrana za začeće dječaka, kao što ste primijetili, trebala bi biti što bogatija korisnim vitaminima i mineralima. Zapamtite, ne trebate sjediti na strogoj dijeti, jesti što god želite, ali ne zaboravite ni na pravilnu pripremu hrane, jer o tome koliko hranjivih sastojaka ulazi u vaše tijelo ovisi.

Zadržimo se na takvom pitanju kao što je uklanjanje nepotrebnih proizvoda..

Što jesti da biste zatrudnjeli s dječakom, iznimke:

 1. Kofein - štetno djeluje na proces začeća. Pijenje puno kave smanjuje mogućnost pune trudnoće za 40%. Ako ne možete prestati piti kavu, trebate je zamijeniti kavom bez kofeina. Kvalitete okusa praktički se ne razlikuju od uobičajenih, ali je puno korisnije. Također svoju omiljenu kavu ne biste trebali zamijeniti čajem. 4 šalice i dobit ćete potpuno jednak efekt kao i kava.
 2. Dijeta za trudnoću s dječakom uključuje uklanjanje soli iz prehrane. Na prvi pogled to se čini gotovo nemogućim. Kako je moguće potpuno ukloniti sol? To je potpuno nepotrebno, samo trebate smanjiti njegov sadržaj. Napokon, sol sadrži natrijeve ione koji u velikim količinama ometaju apsorpciju kalcija. A kalcij je presudan za stvaranje i začeće zdravog djeteta..
 3. Znanstvenici tvrde da šećer morate potpuno izbaciti iz prehrane i u potpunosti ga zamijeniti medom. Drugo je mišljenje da ako šećer zamijenite medom, lako možete kontrolirati težinu. Prednost je što med pomaže jačanju imunološkog sustava, jer sadrži puno antioksidansa, pomaže u borbi protiv upalnih bolesti.
 4. Iz prehrane isključujemo biljno ulje. Okrećemo se maslini. Po ukusu, maslina jelima daje bogatiji okus i još jednu važnu točku - sadrži više masnih kiselina od suncokreta, poput omega-tri i omega-šest, a kao što je gore spomenuto, izvor je vitamina E.
 5. Jedna od najosnovnijih namirnica koje treba izbjegavati za začeće dječaka je alkohol. Ovo je stop proizvod. Njegova je uporaba neprihvatljiva u bilo kojoj količini za žene. Žene brzo postanu ovisne o tome. Ako odlučite postati mama, toplo preporučujemo da alkohol u potpunosti uklonite iz svog života..
 6. U prehranu dodajte organsko povrće. Znanstveno dokazano za poboljšanje plodnosti.
 7. Iz prehrane je potrebno isključiti i mahunarke (grašak, grah);
 8. Dječaci ne vole toliko morsku hranu, pa ćete i njih morati izrezati..

Dakle, razgovarali smo o tome koju hranu jesti da biste zatrudnjeli s dječakom i koju isključiti iz prehrane. A također bih vas podsjetio da je osim hrane potrebno uzimati i vitaminske komplekse ili vitamine odvojeno.

Vitamini za uspješnu trudnoću:

 1. Folna kiselina 5 mg dnevno. Pijte od 16 do 25 dana menstrualnog ciklusa najmanje 3 mjeseca. Ovo bi trebao popiti i vaš partner;
 2. Magne B6 (ili Magnelis B6) 1 tableta 2 puta dnevno - 1 mjesec;
 3. Aevit 1 tableta 1 put dnevno - 3 mjeseca;
 4. Ascorutin od 13. dana menstrualnog ciklusa tijekom 7 dana, 1 tableta 2 puta dnevno - 3 mjeseca;
 5. Vitamin E 200 mg dnevno tijekom 10 dana, svaki menstrualni ciklus tijekom 3 mjeseca;
 6. Ultra D 1 tableta jednom dnevno dugo vremena (3 mjeseca);

Muškarci također trebaju vitamine za poboljšanje plodnosti muškaraca. Definitivno će pomoći u začeću zdravog dječaka..

Vitamini za muškarce:

 1. Orthomol Fertil Plus. To je najskuplji pripravak iz vitaminskog kompleksa. Sadrži vitamine E, C, B6, B9, B12, cink, bakar. Utječe na plodnost muškaraca.
 2. Speroton - sadrži kompleks vitamina kao što su vitamini A, E, cink, selen, folna kiselina. Bit kompleksa je poboljšati spermatogenezu i plodnost.
 3. Spermstrong - sadrži kompleks vitamina C, E, B5, B6, B11, međutim, razlikuje se od prethodnog lijeka odsutnošću folne kiseline u sastavu. Poboljšava kvalitetu sperme. Jača imunološki sustav.

Pravilnim balansiranjem prehrane i konzumacijom vitamina šanse su vam puno veće za uspješno začeće dječaka. Postoji još nekoliko zapažanja različitih znanstvenika iz različitih zemalja u vezi s vremenom i procesom začeća. Ovo su neki od njih:

 • Šanse za začeće dječaka povećat će se ako se odnos dogodi neposredno nakon ovulacije. To je opravdano činjenicom da Y-kromosom nose najpokretnije spermatozoide;
 • Tijekom odnosa, žena bi trebala biti na dnu;
 • Preduvjet je prisutnost orgazma tijekom odnosa;
 • Potrebno je suzdržati se od seksa neko vrijeme (oko 2 tjedna), to je zbog karakteristika muškog tijela;
 • Nakon seksa, žena bi se trebala opustiti i samo neko vrijeme ležati (s vremenom - to je od 15 do 30 minuta)
 • Oba partnera trebaju jesti dovoljno slane hrane.

Sve što smo gore spomenuli trebalo bi otvoriti veo nad misterijom što jesti kako bismo zatrudnjeli s dječakom. Pametno se poslužite našim savjetima i ako nešto pođe po zlu, svakako kontaktirajte stručnjaka.

Dijeta za začeće dječaka

Opća pravila

Pitanje začeća djeteta jednog ili drugog spola izuzetno je relevantno za mnoge bračne parove, a posebno za one koji već imaju "prvo dijete". Razmotrili smo prehranu za začeće djevojčice, ali sada ćemo razmotriti mogućnost povećanja vjerojatnosti dobivanja dječaka na temelju francuske prehrane. Gotovo svaka obitelj sanja o sinu koji će nastaviti obitelj i koji će biti potpora u starosti. Dijeta za začeće dječaka, prema autorima francuske prehrane, trebala bi uključivati ​​uglavnom hranu i jela koja sadrže natrijeve i kalijeve soli. Vjeruje se da su takvi proizvodi sposobni stvoriti alkalno okruženje u sluznici ženskih spolnih organa, što pridonosi preživljavanju spermatozoida koji sadrže Y kromosom..

U skladu s tim, da bi se rodilo dječačiće, prehrana treba sadržavati prirodnu hranu bogatu kalijevim i natrijevim solima. Takvi proizvodi uključuju meso, bjelanjke, dimljeno meso, kobasice, ribu, povrće (krumpir, tikvice, mrkva), kvasac, kiseli krastavci, kruh i žitarice, proso kašu, rižu, pšenične mekinje, mahunarke, gljive, voće (trešnje, naranče, banane, datulje, marelice, breskve), konzervirana hrana, tamna čokolada, džem od meda, žele, soda mineralna voda, crni čaj, kava.

Da biste začeli dječaka iz prehrane, preporuča se uklanjanje proizvoda iz tijesta koji sadrže kokošja jaja, slatke kreme na bazi jaja, sir, slatkiši od mlijeka, palačinke, vafli, mlijeko, mliječni proizvodi / pića, mliječna čokolada, plodovi mora (škampi, rakovi, kavijar ) zelena salata, kopar, boranija, sirovi kupus, grah, potočarka, orašasti plodovi (orasi, kikiriki, lješnjaci, bademi), sladoled, mineralne vode koje sadrže kalcij.

Da bi začela dječaka, ne samo žena, već i muškarac mora slijediti dijetu. Možete istodobno koristiti i druge metode planiranja poda, međutim, nemojte se s tim zakačiti, jer ne postoje pouzdani podaci o učinkovitosti takvih metoda. Važno je, odmah nakon začeća, zaustaviti takvu prehranu i prijeći na uravnoteženu, hranjivu prehranu, jer o tome u velikoj mjeri ovisi pravilan razvoj fetusa i zdravlje žene..

Dopušteni proizvodi

Dijeta za rođenje dječaka trebala bi sadržavati:

 • Sve vrste crvenog mesa, kobasice, pileće meso, ideje, kunić, dimljeno meso, šunka, kiflice, paštete, konzervirano meso.
 • Juhe na mesnim i ribljim bujonima s krumpirom i žitaricama, začinjene začinskim biljem.
 • Sve vrste morske i riječne ribe.
 • Krupica - heljda, zobena kaša, kuhana u vodi, riža.
 • Povrće - krumpir, tikvice, mrkva, mahunarke, češnjak, šparoge, tikvice, paprika, luk, bundeva, tikva, krastavci aromatizirani biljnim uljem.
 • Raženi kruh, prosena kaša.
 • Voće - trešnje, naranče, banane, datulje, marelice, breskve, jabuka, šipak, kruška, kaki, dunja, breskve, naranče, ananas.
 • Pileći / prepeličji bjelanjak, pšenične mekinje, konzervirana hrana, kiseli krastavci, gljive.
 • Džem, sljez, med, džem, tamna čokolada, žele.
 • Biljna ulja i maslac u malim količinama.
 • Od pića: soda mineralna voda, izvarak pšeničnih mekinja, infuzija šipka, voćni napitci i sokovi, crni čaj, kava.

Kako 100 posto začeti dječaka

Mnoge žene sanjaju da dobiju sina od voljene osobe. Za njih imamo izvrsne vijesti - ispostavilo se da postoji mnogo načina da se zamisli da se dobije dječak. Među njima su i znanstvene i tradicionalne metode. A priroda sama ide u susret takvim ženama - vjerojatnost da će dobiti sina nešto je veća od kćeri. Prema statistikama, na 100 djevojčica dolazi 103 novorođena dječaka. Ali najbolje je ne oslanjati se samo na sreću i koristiti posebne metode koje značajno povećavaju vaše šanse..

Metoda ovulacije

Smatra se jednom od najmoćnijih metoda i temelji se na znanstvenom pristupu. Poznato je da žene u svom genotipu imaju samo kromosome tipa X, dok muškarci imaju i X i Y. To znači da je za rođenje dječaka potrebno da jajašce oplodi sperma, koja je nositelj Y kromosoma. Znanstvenici su otkrili da su brži, ali ne i tako uporni kao X.

Kad dođe do ovulacije, odnosno jajašca napusti jajnik kroz jajovod, može doći do oplodnje. Ako se na ovaj dan dogodi seksualni kontakt, Y spermiji imaju veće šanse prestići svojih X konkurenata i biti prvi koji će prodrijeti u jajnu stanicu.

Dakle, šanse za rađanje dječaka povećat će se ako zatrudnite na dan ovulacije ili u roku od jednog dana nakon nje. Ali ako je spolni kontakt bio dva ili tri dana prije puštanja jajašca, najvjerojatnije će se roditi djevojčica. Ne zaboravite da jajna stanica živi samo dva dana nakon oslobađanja; a nakon što umre, vjerojatnost začeća djeteta bilo kojeg spola u potpunosti se svodi na nulu.

Seksualne aktivnosti i začeće dječaka

Čini se da se ovoj metodi pridružuje još jedna zasnovana na seksualnoj aktivnosti. Kada ga koristite, ne morate odrediti vrijeme ovulacije. Vjeruje se da seksualno aktivni parovi, odnosno vodeći ljubav svaki dan ili svaki drugi dan, imaju velike šanse da dobiju dječaka. Kao što ste do sada već pretpostavili, to je zbog povećane vjerojatnosti da će Y-spermija brže doći do jajašca. Sukladno tome, ako rijetko imate spolne odnose, šanse za kćer povećavaju se. Napokon, održivost X-sperme je od četiri do pet dana.

Stvaranje alkalnog okoliša

Učinkovitost prethodnih metoda možete povećati ako koristite drugu. Riječ je o stvaranju alkalnog okruženja u rodnici, jer je to povoljnije za kromosome željenog tipa. Uz to, kromosomi odgovorni za rođenje djevojčice (X) ne kreću se tako brzo u ovom okruženju. U njemu mogu čak i umrijeti.

Da biste stvorili alkalno okruženje, neposredno prije začeća otopite rodnicu soda otopljenom u toploj prokuhanoj vodi (2 žlice po litri). Možete koristiti štrcaljku, ali u ovom bi slučaju u nju trebala ući sva otopina koju ste pripremili. Drugi način je korištenje Esmarchove šalice. Napominjemo da se vrh šalice i štrcaljka moraju sterilizirati. Korištenjem ove metode možete povećati šanse da zatrudnite s dječakom..

Začeće obnavljanjem krvi

Ovo je još jedan zanimljiv način za bilježenje. Postoji teorija prema kojoj se obnova krvi događa ciklično, a kod žena se obnavlja brže nego kod muškaraca (nakon 3, odnosno 4 godine).

Da biste napravili točan izračun, trebate napisati dva datuma rođenja - svoj i supružnika. Zatim odbrojajte 3 godine od svog i 4 od datuma rođenja supruga dok ne dođete do zadnjeg ciklusa. Ali treba imati na umu da ako je itko od vas imao veći gubitak krvi (na primjer, operacija), ili je rodio ili abortirao, odbrojavanje započinje od ovog datuma.

Dajmo konkretan primjer kako biste vam olakšali razumijevanje suštine metode. Na primjer, recimo da želite zatrudnjeti s dječakom i planirate ga začeti 2015. godine. Vaš datum rođenja je 02.02.1992. Nisi imao većih gubitaka krvi. 1992. godini dodajemo 3 godine. Ispada da je zadnji ciklus započeo 2013. godine. Pretpostavimo da je vaš supružnik operiran 15.01.2006. Dodamo 4 godine od ovog datuma. Posljednji ciklus u ovom slučaju započinje 2014. godine.

Kako se pomoću ove metode određuje spol? Vrlo je jednostavno - ako je očeva krv mlađa, pojavit će se dječak. Ako je vaša krv mlađa, rodit će se djevojčica. Ali također morate uzeti u obzir i Rh faktor. Ako je negativan, tada će sve biti obrnuto - pojmovi će se razmatrati prema staroj krvi.

Izbor poza

Šanse za dobivanje dječaka možete poboljšati pomoću gore navedenih metoda zajedno s preporučenim položajima za začeće sina. Njihov se izbor temelji na brzini prodiranja sperme, o čemu smo već razgovarali. Moguće je povećati šanse da Y kromosomi prvi dođu do jajašca mehaničkim ubrzanjem njihova kretanja. Pozicije s dubokim prodorom pomoći će vam. Ovo su neki od njih.

Neka vaš partner sjedne na stolicu dok vi sjedite na vrhu okrenut prema njemu..

Druga je mogućnost stajati nagnut (za potporu možete koristiti sofu ili bilo koji drugi stabilni predmet). U ovom je slučaju muž pričvršćen na leđa..

Lezite na leđa, podignite zdjelicu (možete koristiti jastuk ili valjak). Partner je na vrhu.

Ove metode, čak i kada se koriste zajedno, ne daju stopostotne šanse za začeće dječaka. Međutim, postoji jedan način na koji će vam šanse biti vrlo velike. Ovo je umjetna oplodnja.

Umjetna oplodnja

Recimo odmah da se IVF (in vitro oplodnja) obično koristi u slučajevima kada je rađanje djeteta određenog spola važno za njegovo zdravlje. Postoje nasljedni čimbenici koji se prenose samo na dječaka ili djevojčicu, pa roditelji koriste ovu metodu kako bi osigurali rođenje zdrave bebe. Ova metoda ima značajne nedostatke - skupa je i koristi se samo ako je prijeko potrebno. Međutim, razgovarat ćemo i o njemu - možda je ova metoda od najvećeg interesa za neke čitatelje. Postoji nekoliko metoda umjetne oplodnje. Evo glavnih.

Uz pomoć lasera odvajaju se spermiji. Od njih je odabran onaj koji ima Y kromosom. On se povezuje s jajetom. U ovom slučaju neće biti 100% jamstva - to će biti oko 75%, ali šanse za dobivanje djevojke su 91%.

Druga mogućnost je mikro sortiranje. U ovom se slučaju sortiraju i spermiji, ali Y kromosom se umetne u maternicu, a ne u jajnu stanicu. Trebat ćete malo pričekati dok ne dođe do oplodnje. U ovom će slučaju vjerojatnost da će biti dječak 73%, a djevojčica 88%.

Postoji i predimplantacijska dijagnoza gena. U ovom se slučaju embrij ispituje prije implantacije u maternicu, što omogućuje ne samo utvrđivanje njegova spola, već i uočavanje razvojnih nedostataka, čija je pojava vjerojatna. Ovom metodom je lakše zatrudnjeti nego s druge dvije..

Mjesečev kalendar

Temelji se na tome u kojem će se horoskopskom znaku nalaziti Mjesec u trenutku začeća. Za rođenje dječaka trebali biste odabrati dane kada je ona u Lavu, Vagi, Strijelcu, Blizancima ili Vodenjaku. Uz to, spol nerođene bebe ovisi o dobi žene i o mjesecu. Ako je broj godina buduće majke paran, tada se vjerojatnost da će djevojčica povećati za parnih mjeseci, a dječaka - za neparne i obrnuto..

Začeće dječaka prema kineskom kalendaru

Postoji poseban stol namijenjen budućim majkama od 18 do 45 godina. Prema kineskoj metodi, spol djeteta može se odrediti začećem tijekom određenih mjeseci naznačenih u ovoj tablici. Na primjer, ako je žena stara 23 godine, tada je vjerojatnost da će imati dječaka velika ako se seks dogodi u siječnju, veljači, ožujku, svibnju, lipnju, listopadu i studenom. Ako imate spolne odnose u travnju, srpnju, kolovozu, rujnu i prosincu, nakon 9 mjeseci imat ćete djevojčicu..

Slavenski kalendar

A naši su se preci koristili posebnim kalendarom koji nam je omogućavao planiranje spola djeteta. Vjerovalo se da je ženski ciklus uspoređen s lunarnim ciklusom, a svaka žena ima "unutarnji mjesec". U tom smislu, mladi mjesec je razdoblje menstruacije. Za to vrijeme spolni odnosi bili su zabranjeni. Razdoblje mladog mjeseca trajalo je tjedan dana. Tek nakon tog vremena bilo je moguće započeti pokušaje začeća.

Dani od 11. do 17. zvali su se "lunarna cesta". Vjerovalo se da je u to vrijeme vjerojatnost začeća maksimalna..

Svaki je dan imao svoju zaštitnicu. Zvali su je Rozhanitsa, bilo ih je sedmero. Određivanje spola ovisilo je o tome koja će žena na porodu zaštititi dan začeća.

Prema ovom kalendaru, dječak se može roditi ako se spolni odnos dogodi sljedećih dana ciklusa: 11, 14 i 16. Prema tome, ako se začeće dogodi u 12, 13, 15 ili 17 dana, rodit će se djevojčica.

Na kraju razdoblja "lunarne ceste" preporučuje se suzdržavanje od blizine. Od 18. do 21. dana ciklusa, naši su preci radije ne vodili ljubav, jer se vjerovalo da se u protivnom može roditi nezdravo potomstvo. Sigurno vrijeme počinje od 21. dana ciklusa.

Korištenje ove metode danas otežava činjenica da nije tako lako upoznati ženu čija bi menstruacija bila savršeno redovita. Loša ekologija, stalni stres, loša prehrana - sve to značajno utječe na funkcioniranje našeg tijela.

Dijeta

Resursi majčinog tijela za rađanje dječaka i njegov odgoj trebaju više nego kod začeća djevojčice. Stoga se vjeruje da će žene koje dobro jedu vjerojatnije dobiti sina. Način planiranja djetetova spola na temelju pripremne prehrane poznat je već dugo. Njegovo djelovanje temelji se na činjenici da određeni elementi u tragovima utječu na strukturu oocita, potičući spajanje sperme sa željenim kromosomom s njom..

Prije svega, trebali biste jesti što više hrane koja sadrži ione natrija i kalija, a ne ione kalcija i magnezija. To su sljedeći proizvodi: riba, mahunarke, kobasice, riža, gljive, bjelanjci, krumpir, konzervirani krastavci. Prikladne su i datulje, suhe šljive, banane, sokovi, čajevi. Hrana bi trebala biti bolje zasoljena.

Ne preporučuje se jesti grah, čokoladu, orašaste plodove, mliječne proizvode, peciva s jajima i mlijekom, kakao, zelenu salatu, sirovi kupus, plodove mora.

Ove se dijete treba pridržavati 4 mjeseca prije začeća, a nakon nje možete ponovno jesti što god želite..

Talijanske, japanske i njemačke metode

Znanstvenici iz Italije došli su do zaključka da je za začeće sina neophodno da težina žene prelazi 54 kg. U istraživanju je sudjelovalo oko 10 tisuća budućih majki. Na temelju dobivenih rezultata zaključeno je da je vjerojatnije da će mršave žene dobiti djevojčicu..

Japanski znanstvenici također su napravili zanimljivu studiju. Otkrili su da će vam se pušenje prije začeća drastično smanjiti. Ako su oba roditelja žestoki pušači, vjerojatnost da će djevojčica dobiti djevojčicu povećava se za trećinu u usporedbi s obitelji koja nema ovu ovisnost. Čak i ako niste željni roditi sina, ipak biste trebali odustati od pušenja, jer to negativno utječe na zdravlje djeteta..

Recimo nekoliko riječi o njemačkoj metodi. Znanstvenici Svjetskog instituta za stanovništvo u Njemačkoj otkrili su da se u godinama nakon pada Berlinskog zida (1989.) u njihovoj zemlji rodilo mnogo manje dječaka nego u tiša vremena. Istraživači su zaključili da se vjerojatnost za sina povećava ako niste nervozni.

Naravno, niti jedna od ovih metoda ne može vam dati stopostotno jamstvo, ali ne biste ih trebali zanemariti. Ako nemate sreće, nemojte se obeshrabriti, jer je pojava bebe bilo kojeg spola radostan događaj..

Dijeta za začeće dječaka

Želja za djetetom određenog spola sasvim je razumljiva i razumljiva. Dugo su vremena ljudi pokušavali pronaći načine da postave spol djeteta već u fazi planiranja trudnoće. Danas nije potrebno imati nasljednika, ali većina muškaraca i mnogo žena sanja o sinu. Da biste to učinili, koristite posebne metode izračunavanja, spolnog odnosa na određenim položajima i mnogih popularnih vjerovanja..

Među načinima kako dobiti ono što želite je i dijeta koja pridonosi začeću dječaka, prilično poznata metoda koja daje dobre rezultate. Mišljenja o učinku prehrane na spol nerođenog djeteta značajno se razlikuju, no budući da prehrana sadrži voluminozan set namirnica, ona nije "dijeta" u izravnom smislu riječi i ne dovodi do gubitka kilograma, uz obostrani pristanak, sasvim je moguće pokušati jesti na preporučeni način. Apsolutno je bezopasna i svidjet će se većini muškaraca..

Može li vam dijeta pomoći da zatrudnite dječaka?

Naravno, glavna želja para koji je odlučio imati dijete je da se dijete rodi zdravo i snažno. Um i zdravlje neophodni su sastojci čija će prisutnost omogućiti čovjeku da ostane uspješna tijekom cijelog svog života.

Prije začeća, oba partnera trebala bi proći temeljit liječnički pregled, riješiti se loših navika kako bi se isključila mogućnost razvoja patologija. Bolje je kontaktirati centar za planiranje obitelji i dobiti detaljnu preporuku od stručnjaka.

Uravnotežena visokokvalitetna prehrana i održavanje zdravog načina života su, naravno, potrebni, ali u prisutnosti ozbiljnih bolesti neophodno je liječenje pod nadzorom iskusnih stručnjaka, a trebalo bi ga provesti prije nego što se odlučite usredotočiti na začeće djeteta. Štoviše, i muškarac i žena trebali bi posjetiti liječnika. Srećom, napokon su prošla vremena kada se samo žena brinula za buduće začeće i upravo je ona bila optužena za rađanje bolesnog djeteta.

Dakle, partneri su apsolutno zdravi, nemaju loših navika, umjereno vježbaju, pravilno se hrane i žele imati dijete. I sigurno dječak. Koje namirnice stvaraju povoljnu podlogu za rođenje nasljednika, što uključuje prehrana za začeće dječaka za žene i muškarce i zašto konzumacija određene hrane povećava vjerojatnost za rođenje sina? Shvatimo to detaljnije.

Kiselo okruženje rodnice zdrave žene sposobne za začeće mijenja se tijekom odnosa. To je zato što je pH muškog ejakulata alkalan. Genijalna ideja prirode je da u početku milijuni spermatozoida umiru, stvarajući potrebne uvjete da se najskretljiviji i održiviji od njih probiju do jajašca koje želi biti oplođeno. Mijenjaju vaginalno okruženje u alkalno. Istodobno, Y kromosomi odgovorni za rođenje dječaka manje su postojani i brže umiru.

Dakle, čak i mala promjena kiselosti rodnice omogućuje da veći broj Y kromosoma preživi i počne se kretati prema jajašcu, dok se vjerojatnost da će biti dječak značajno povećava. Da bi postigli cilj, i muškarac i žena trebaju uložiti napore. Dijetu bi trebala poštivati ​​oba partnera. Potrebna su 3-4 mjeseca jedenja određene hrane da biste postigli željeni rezultat. Treba imati na umu da je samo muškarac odgovoran za spol djeteta..

Približna prehrana

Dijeta za začeće dječaka trebala bi sadržavati veliku količinu životinjskih bjelančevina koje se nalaze u mesu i ribi, sadržavati hranu bogatu natrijem i kalijem (Na i K). Povećavanje količine soli u prehrani (naravno, bez fanatizma) pomoći će začeti dječaka. Istodobno, za kuhanje trebate koristiti visokokvalitetni maslac - maslac i maslina. Izbjegavajte konzumaciju palminog ulja, hrane koja ga sadrži i margarina. Hrana s visokom razinom esencijalnih mikroelemenata:

 1. Slano, ukiseljeno povrće i gljive.
 2. Kvalitetna soljena i dimljena riba. Pržena i kuhana jela od ribe.
 3. Bjelanjak je vrlo zdrav, ali treba izbjegavati žumanjak.
 4. Dovoljna količina mesa različitih vrsta. U prehranu možete uključiti kvalitetne kobasice i mesne delicije.
 5. Jela od rajčice, bundeve, patlidžana, krumpira, gljiva i špinata obogaćuju tijelo kalijem.
 6. Od voća možete jesti breskve, marelice, banane i dinje.
 7. Čaj, kompot od suhog voća i mineralna hidrokarbonatna voda.

Prehrana koja se sastoji od ove hrane i konzumiranje hrane iz njih od strane muškaraca i žena može povećati vjerojatnost začeća dječaka..

Trebali biste izbjegavati proizvode od slatkog i brašna, mlijeko, tvrdi sir, žumanjak. Ne jedite previše morskih plodova i mahunarki. Pokušajte iz prehrane izuzeti slatkiše, kondenzirano mlijeko i čokoladu. Izbjegavajte sladoled. Upravo su ta jela dio prehrane za začeće djevojčice. Obilje kalcija i magnezija osnova je prehrane za one koji žele roditi kćer.

Važno: Konzumirajte svježu, kvalitetnu hranu i obroke s minimalno konzervansa.

Dijeta za začeće za dječake sadrži više kalorične hrane nego inače, pa pokušajte hodati više kako biste izbjegli debljanje. Prema starim ruskim vjerovanjima, loša prehrana dovodi do pojave djevojčica.

Trajanje dijete

Kada planiraju trudnoću, partneri bi trebali prestati pušiti i konzumirati alkohol (povremeno si možete priuštiti čašu visokokvalitetnog crnog vina). Ako su muškarac ili žena uzimali lijekove, potrebno je konzultirati se s liječnikom i planirati začeće nakon potpunog uklanjanja lijekova iz tijela. Potrebna su 3-4 mjeseca da se tijelo pravilno pripremi za začeće..

Par mora cijelo to vrijeme jesti hranu za začeće dječaka. Naravno, ne biste trebali forsirati preporučene proizvode u sebe. Ako apsolutno ne želite jesti nijedno jelo, trebali biste ga odbiti bez žaljenja, jer vam veliki popis preporučenih proizvoda omogućuje da bez problema organizirate zdrav i ukusan jelovnik. Ljubitelji mliječnih proizvoda ne bi ih trebali potpuno napustiti, dovoljno je smanjiti konzumaciju.

Osim toga, za začeće dječaka preporučuje se spolni odnos rjeđe nego inače, jednom u 2-3 tjedna. U ovom slučaju, sperma postaje zrelija i navodno sadrži više Y kromosoma. Za začeće dječaka poželjno je spolni odnos u pozi kada je partner iza partnera.

Zaključak

Naravno, ako zaista želite roditi dječaka ili sigurno djevojčicu, trebali biste isprobati dijetu i druge metode koje neće naštetiti djetetu ili budućim roditeljima. Napokon, raspoloženje i vizualizacija želja često daju očekivani rezultat..

Glavno je podržavati jedni druge tijekom cijelog razdoblja pripreme za začeće i 9 mjeseci trudnoće, održavati dobro raspoloženje i shvatiti da je porod početak dugog putovanja za obitelj i dijete. A ako se umjesto princa pojavi princeza, ili obrnuto, možete se utješiti mišlju da su mama i tata dali sve od sebe. Nakon toga morate duboko voljeti svoju bebu i nakon nekog vremena pokušati ponovno roditi željenog brata ili sestru..

Kako začeti dječaka - sve najučinkovitije načine

Obitelj se ne može nazvati cjelovitom ako u njoj nema djeteta. Mladi roditelji često žele imati dijete određenog spola. U predstavljenom materijalu čitatelji će pronaći mnogo načina za začeće dječaka, posebno će se reći koji su dani najvjerojatnije začeti dječaka i kako jesti tako da se rodi sin.

 1. Znanstvena metoda prema Shettlesu ili Kako začeti sina, uzimajući u obzir ovulaciju
 2. Spol nerođenog djeteta ovisno o dobi majke
 3. Narodna vijeća
 4. Metode drugih zemalja
 5. Mjesečev kalendar
 6. Što trebate jesti da bi se sin rodio
 7. Zaključak

Znanstvena metoda prema Shettlesu ili Kako začeti sina, uzimajući u obzir ovulaciju

Suvremena medicina dokazala je da spol djeteta ovisi o ocu. To je zbog činjenice da muškarac ima XY kromosome, odnosno može prenijeti jedan ili drugi kromosom nasljedniku, dok žena djetetu prenosi samo X kromosome.

Spol djeteta ovisi o tome koji kromosom jajašce dobije od sperme. Ako tijekom oplodnje sperma prenosi X-kromosome, tada će se roditi djevojčica, a ako Y znači da će biti i dječak.

Začeće Shettles je najučinkovitiji način. Temelji se na teoriji različite pokretljivosti sperme s različitim skupom kromosoma. Y - kromosomi su lagani, manje izdržljivi, ali pokretljiviji od X-a, koji zbog svoje izdržljivosti mogu dugo čekati sastanak s jajetom.

Uzimajući u obzir ove značajke, može se doći do sljedećeg zaključka: ako se spolni odnos dogodio nekoliko dana prije ovulacije, muška sperma najvjerojatnije neće preživjeti da bi kontaktirala jajnu stanicu. Stoga, da bi se dječak mogao roditi, trebali biste imati spolni odnos na dan ovulacije..

Važno je da žena ima orgazam jer utječe na pH rodnice. Zahvaljujući orgazmu tijekom ovulacije, alkalno okruženje u rodnici povećava se i stoga se smatra najudobnijim za začeće dječaka.

Da bi se postigao stopostotni rezultat, tijekom spolnog odnosa muškarac mora biti pozadi..

Spol nerođenog djeteta, ovisno o dobi majke

Spol nerođenog djeteta ovisi o dobi majke i mjesecu začeća. Pogledajte sljedeći popis, odaberite svoju dob i odgovarajući mjesec kada je najbolje začeti sina:

 1. 18-godišnje djevojke trebaju odabrati veljaču ili razdoblje od travnja do prosinca;
 2. Za 19-godišnjake povoljni su siječanj, ožujak, razdoblje od svibnja do rujna, studenog..
 3. 20-godišnje djevojčice mogu očekivati ​​sina ako se začeće dogodilo u veljači, od travnja do rujna, u studenom ili prosincu.
 4. U dobi od 21 godine dječaka će biti moguće začeti tek u siječnju..
 5. U 22. godini obratite pažnju na veljaču, ožujak, svibanj, kolovoz;
 6. U pune 23 godine - siječanj, veljača, travanj, svibanj, srpanj, rujan - studeni;
 7. 24-godišnjaci - siječanj, ožujak, travanj, lipanj, srpanj.
 8. Ako imate 25 godina, postoji velika vjerojatnost za oplodnju Y - kromosom je prikladan - veljača ožujak, lipanj, kolovoz - prosinac.
 9. Sa 26 godina - siječanj, ožujak, lipanj, kolovoz.
 10. Dame od 27 godina trudnoću bi trebale planirati u travnju, srpnju do listopada ili prosinca.
 11. 28-godišnje žene dobit će sina ako se začeće dogodi u siječnju, ožujku, između srpnja i listopada.
 12. U 29. godini odaberite mjesec veljača, svibanj, lipanj, listopad - prosinac.
 13. Nakon 30. godine života vjerojatnost začeća mladica raste u siječnju, studenom i prosincu.
 14. Za 31. i 32. godinu prikladni su prvi mjesec zime, proljeće i hladni prosinac.
 15. Sa 33 godine počnite planirati trudnoću u veljači, travnju, kolovozu ili prosincu.
 16. U 34. godini obratite pažnju na ožujak, studeni i prosinac.
 17. S 35 godina ne propustite priliku u siječnju, veljači, travnju, kolovozu, studenom ili prosincu.

Ako se začeće dogodi u siječnju, tada je vjerojatnost dobivanja sina velika za žene u dobi od 37, 39, 41 43 - 44 godine. Ako se oplodnja dogodila u veljači, tada žene koje su navršile 36, 38, 40, 42, 44-45 godina mogu očekivati ​​sina.

Spolnim odnosom u ožujku, žene u dobi od 36, 37, 39, 41, 43, 45 godine mogu se nadati rođenju sina. Ako se oplodnja dogodi u travnju, žene u dobi od 37 do 40, 42 i 44 godine mogu očekivati ​​dječaka. Za žene 36,38,39, 41, 43, 44 godine prikladan je mjesec svibanj.

Uz nezaštićeni spolni odnos u lipnju, vjerojatnost začeća dječaka kod žena starih 37, 42 i 44 godine; u srpnju za dame u dobi od 38, 40, 41, 43, 45, a u kolovozu za žene u dobi od 37, 39, 41, 42 ili 44 godine.

Y kromosom postići će svoj cilj ako se oplodnja dogodi u rujnu kada buduća majka ima 36, ​​38, 40, 42-43, 45 godina, u listopadu, ako žena ima 36, ​​37, 41, 43, 44 godine, u studenom, pod uvjetom da dosegnu 36, 38, 40, 42, 43, 45 godina. U posljednjem mjesecu godine začeće dječaka je moguće ako buduća majka ima 36, ​​37, 41, 43 ili 45 godina.

Dakle, što su roditelji mlađi, to je veća vjerojatnost rođenja nasljednika..

Narodna vijeća

Prema statistikama, željeni rezultat postiže par koji ima spolni odnos noću, a žena ima orgazam. Uz to, postoji vjerovanje da bi se oplodnja trebala događati isključivo neparnim danima u mjesecu, pa čak i datumima menstrualnog ciklusa..

Smatra se da bi inicijativa za intimnost trebala dolaziti od muškarca, a tijekom odnosa trebao bi zauzeti dominantan položaj.

Metode drugih zemalja

Različite zemlje pristupaju planiranju trudnoće na različite načine, svi ljudi imaju svoje neobjašnjive nijanse.

 1. Studije u Italiji pokazale su da se nasljednici rađaju u obiteljima u kojima buduća majka prije trudnoće teži više od 54 kg. Tanke djevojke vjerojatnije će imati male princeze..
 2. Japanci vjeruju da pušenje ometa začeće dječaka, zbog čega je vjerojatnije da će djevojčice koje puše roditi roditelji koji puše. Sukladno tome, ako želite sina, unaprijed se odreknite loših navika..
 3. Nijemci su zabilježili da se dječaci rađaju u mirnom, mirnom vremenu. Što ste manje nervozni, to je veća vjerojatnost da ćete začeti sina..

Mjesečev kalendar

Od dana drevne Indije vjeruje se da se gnojidba može dogoditi bilo koji dan osim 11. ili 13. lunarnog dana. Astrolozi ne preporučuju seks na mladom mjesecu i punom mjesecu.

Da bi začeli sina, preporučuju spolni odnos kada je Mjesec u Blizancima, Raku ili Lavu, a ako to učinite kada je Mjesec u Biku, Djevici ili Vagi, tada će se nakon 9 mjeseci roditi djevojčica.

Što trebate jesti da bi se sin rodio

Mjesec dana prije očekivanog datuma začeća, u svoj dnevni jelovnik uvrstite hranu s puno kalijevih i natrijevih iona, jedite slanu hranu, ali ne zaboravite na osnove zdrave prehrane.

Jedite na način koji mijenja pH ravnotežu u tijelu. Vjeruje se da ovaj pokazatelj utječe na spol djeteta. Na neko vrijeme izbacite kiselu hranu iz prehrane. Izbjegavajte mlijeko i mliječne proizvode, ne pijte kakao, mineralnu vodu s visokim udjelom kalcija. Ljubitelji pekarskih proizvoda morat će odabrati proizvode koji ne sadrže mlijeko i kvasac, a na palačinke i palačinke na neko vrijeme zaboraviti.

Slobodno jedite meso i ribu, međutim, škampi, rakovi i druge školjke su zabranjeni.

Korisna će biti jela od žitarica, povrća, voća i sušenog voća, osim grejpa i trešanja. Među povrćem odaberite krumpir, grah, gljive, grašak i kukuruz. Osim toga, kiseli krastavci, masline, margarin dat će dobar učinak. Pijte čaj, kavu, sokove i druga pića.

Možete uživati ​​u tamnoj čokoladi, medu, želeu ili pekmezu.

Zaključak

Slijedite pravila i savjete dane u članku, odaberite pravi dan, ali imajte na umu da su to samo preporuke i zapažanja koja ne daju stopostotno jamstvo. Glavna stvar u životu roditelja je da se dijete rodi zdravo i voljeno..

Ostavite svoje komentare na članak i kritike o njemu. Recite nam nešto o planiranju trudnoće. Podijelite vezu do naše stranice na forumima i društvenim mrežama.

Kako prvi put zatrudnjeti s dječakom i ovulacijom

Članak govori o tome kako zatrudnjeti s dječakom. Reći ćemo vam koji su načini začeća muškog muškarca prvi put i 100 posto, kako izračunati spol djeteta ovulacijom, obnavljanjem krvi, kineska tablica. Naučit ćete narodne metode začeća dječaka, koji znakovi ukazuju na to da očekujete sina, recenzije žena.

Trebam li izračunati spol nerođenog djeteta?

Mnogi parovi traže učinkovite i provjerene metode za ispravno izračunavanje spola nerođenog djeteta. Ali je li to toliko važno i potrebno?

U pravilu većinu roditelja nije briga kojeg je spola njihovo prvo dijete. Ali ako par već ima kćer i razmišlja o drugom djetetu, tada najčešće žele da to bude sin..

Prehrana roditelja može utjecati na spol nerođenog djeteta

Koliko je važan spol nerođenog djeteta i vrijedi li ga pokušati nekako izračunati? Ako par nema genetske abnormalnosti koje se prenose samo po spolu, na primjer, ženskoj liniji, onda nema smisla pokušavati biti sigurni da imate sina. U prisutnosti nasljednih spolno prenosivih bolesti, preporučuje se pribjegavanje IVF-u kako bi se isključila mogućnost začeća djeteta pogrešnog spola..

Budući roditelji trebali bi shvatiti da je najvažnije zdravo dijete. Stoga se prije začeća preporuča riješiti se loših navika, ako je potrebno, uzeti tečaj folne kiseline i Proginova.

Ako vam je velika želja roditi dječaka, možete se služiti i znanstvenim i narodnim metodama, o čemu ćemo dalje..

Znanstveni način

Postoji nekoliko medicinskih metoda kojima se može predvidjeti spol nerođenog djeteta uz gotovo stopostotno jamstvo. U nastavku ćemo vam reći o ovim metodama, koristite onu koja vam najviše odgovara..

Vodič za ovulaciju

Prema znanstvenim istraživanjima, na spol nerođenog djeteta utječu spermatozoidi koji nose X (djevojčica) ili Y (dječak) kromosom. Spol djeteta ovisi o tome s kojim je kromosomom spermija prva došla do jajne stanice i oplodila je..

Najbrži su samo "dječački" spermiji, ali istodobno brzo umiru. Ženski X-kromosomi sporiji su od X-spermatozoida, ali istodobno imaju dobru vitalnost (do 1 tjedna u šupljini maternice).

Zbog toga biste, kako biste začeli djevojčicu, trebali imati intimu 2-3 dana prije ovulacije. Da bi se dječak mogao roditi, trebate voditi ljubav na dan ovulacije i 2-3 dana nakon nje.

Kako pravilno izračunati ovulaciju:

 • Izradite kalendar ili instalirajte posebnu aplikaciju na telefon u kojoj možete označiti datum početka i završetka razdoblja. Sredina menstrualnog ciklusa je točno dan ovulacije..
 • Kupite u ljekarni poseban test za ovulaciju.
 • Koristite grafikon bazalne temperature. Da biste to učinili, svakodnevno izmjerite bazalnu temperaturu 3-6 mjeseci ili duže bez ustajanja iz kreveta. Nakon toga očitavanje zapišite u bilježnicu. Tijekom ovulacije temperatura se drži unutar 37,1-37,3 stupnja.

Primjena IVF

Uz pomoć vantelesne oplodnje možete začeti željeni spol djeteta. Ova je tehnika najpouzdanija i najpouzdanija.

Suština postupka je jednostavna. U početnoj fazi stručnjaci analiziraju sjeme muškarca. Da bi to učinio, pacijentu se ubrizgavaju određeni lijekovi, a zatim se njegova sperma analizira na laserskoj dijagnostičkoj jedinici. Zatim se iz sjemena izolira Y-sperma koja se kasnije koristi za umjetno osjemenjivanje žene koja je željela roditi sina.

Treba shvatiti da se ovaj postupak provodi samo iz medicinskih razloga. Na zahtjev para koji je odlučio roditi dijete određenog spola, IVF se ne izvodi.

Shettlesova metoda

Ova se tehnika temelji na mišljenju da je životni vijek ženskih i muških spermatozoida različit. Muški spermiji su pokretniji, ali imaju kraći životni vijek od ženskih.

Da biste brzo zatrudnjeli s dječakom, morate ući u intimnu vezu s partnerom 12 sati prije ovulacije. Prema Shettlesovom savjetu, poželjno je neko vrijeme suzdržati se seksualnih užitaka kako bi se povećao broj i aktivnost muške sperme. Prikladna poza je pseći stil (muškarac iza, žena na sve četiri).

Ispravno držanje tijela

Poza tijekom intimnosti također igra ulogu na spolu nerođenog djeteta. Da bi se dječak mogao roditi, trebaju se birati položaji s maksimalnom penetracijom, dok bi muškarac trebao zauzimati dominantan položaj.

Najprikladniji položaji za duboki prodor su:

 • pseći stil;
 • žena leži na leđima s malo podignutom zdjelicom;
 • muškarac sjedi na krevetu, žena sjedi na vrhu, okrenuta prema njemu.

Orgazam utječe i na spol djeteta. Ako to žena doživi, ​​imat ću dječaka, ako ne, onda djevojčicu. To je zbog činjenice da se tijekom orgazma stvara tajna koja mikrofloru rodnice zakiseljuje, zbog čega "muški" spermiji žive dulje.

Obnavljanjem krvi

Ova metoda od vas neće zahtijevati napor ili puno vremena. Temelji se na biološkim karakteristikama muškog i ženskog tijela, temelji se na obnavljanju krvi svake 3 godine kod muškaraca i jednom u 4 godine kod žena..

Izračun se vrši prema sljedećoj formuli:

 • dob žene dijeli se s četiri;
 • dob muškarca dijeli se s tri.

Nakon toga uspoređuju se ostaci podjele, tko ima više, imat će dijete tog spola. Što je starost krvi bliža početku razdoblja obnove, to je veća vjerojatnost začeća sina.

Primjer: Žena je u rujnu napunila 24 godine, a muškarac u listopadu 36 godina. Dijete je začeto u studenom. Dob krvi majke: 24: 4 = 6, ravnoteža = 0 + 2 = 2 mjeseca.

Dob muške krvi: 36: 3 = 12, ostatak = 0 + 1 = 1. Muška krv je mlađa, pa se treba roditi dječak.

Izračun formule: Uzrastu muškarca u trenutku začeća dodajte dob buduće majke, a zatim pomnožite dobivenu brojku s 4 i podijelite s 3. Kada dobijete broj bez ostatka ili s ostatkom od 2, par bi trebao dobiti dječaka. Ako je ostatak jedan, onda treba očekivati ​​djevojku.

Primjer:

 • (30 + 24) * 4/3 = 72 - ovo je dječak;
 • (32 + 27) * 4/3 = 78, a 1 u ostatku je djevojčica.

Pri odabiru ove metode treba uzeti u obzir neke nijanse. Ako je jedan od partnera u prošlosti imao ozbiljan gubitak krvi, porod, transfuziju krvi, tada bi se brojanje trebalo provesti od tog razdoblja.

Utjecaj krvne grupe i Rh faktora

Krvna grupa, poput Rh faktora, igra ulogu u začeću djeteta. Više detalja dato je u sljedećim tablicama.

Kako krvna grupa para utječe na spol nerođenog djeteta

Japanska metoda začeća

Prema japanskim znanstvenicima, među ljudima s lošim navikama, posebno pušačima, sposobnost rađanja sina naglo je smanjena. Na temelju provedenih studija vjerojatnije je da će bračni parovi koji stalno puše imati djevojčice. Dok se sinovi rađaju zdravim parovima.

Kineski kalendar

Možete predvidjeti spol buduće bebe pomoću posebnih tablica i kalendara, od kojih je jedan kineski.

Kako razumjeti kalendar i razumjeti kada možete začeti sina? Obratite pažnju na tablicu. Označava dob majke i 12 mjeseci. Na presjeku majčine dobi i svakog mjeseca nalazi se slovo "M" (dječak) ili "D" (djevojčica).

Kineski kalendar za određivanje spola nerođenog djeteta

Da biste zatrudnjeli s dječakom, trebate odabrati dob i određeni mjesec gdje je slovo "M". Prema statistikama, ova metoda djeluje u 90% slučajeva..

Njemačka metoda začeća

Njemački su znanstvenici došli do zaključka da se dječaci češće rađaju ženama koje su manje nervozne i zabrinute zbog sitnica. Određeni obrazac potaknuo je stručnjake na tako zanimljivu misao: u mirnim danima, kada se u zemlji ništa nije događalo, češće su se rađali dječaci. No tijekom rata ili drugih ozbiljnih političkih nemira rodilo se više djevojčica..

Talijanska metoda koncepcije

Talijanski znanstvenici imaju svoje mišljenje o spolu djece koju su rodile žene. Dakle, mršave žene rađaju najčešće djevojčice, a punašne dječake..

Proveli su eksperiment na temelju kojeg su otkrili da najčešće žene zatrudne s dječakom čija težina prelazi 54 kg. Stoga se buduće majke koje sanjaju o sinu ne bi trebale bojati biti bolje..

Posebna prehrana

Usklađenost s određenom prehranom povećava šanse za začeće sina. Prema recenzijama, da bi se dječak mogao roditi, žena mora jesti više muške hrane: meso, jaja, dimljeno meso i druge proizvode koji sadrže veliku količinu životinjskih bjelančevina i masti..

Dijeta uvijek treba sadržavati:

 • Bilo koja količina svježeg voća.
 • Pića bogata kofeinom: kava, zeleni čaj. Dovoljno je piti 1 šalicu dnevno ujutro i za ručak.
 • Bilo koja vrsta ribe i u bilo kojem obliku.
 • Bilo koje meso i u bilo kojem obliku.
 • Keksi i slatkiši bez kvasca.
 • Krumpir, boranija.
 • Kaša od žitarica.
 • Tjestenina.
 • Bilo koja količina svježe cijeđenih sokova.
 • Kobasice.
 • Riža.
 • U prehrani muškaraca i žena trebala bi dominirati hrana koja sadrži povećanu količinu iona kalcija i natrija. Stoga se preporučuje povećati količinu konzumirane kuhinjske soli, ali u razumnim granicama.

Koju hranu treba ograničiti u prehrani:

 • Kakao.
 • Mliječni proizvodi.
 • Mineralna voda s minimalnim udjelom kalcija.
 • Plodovi mora, sladoled - potpuno zabranjeni.
 • Kruh i pekarski proizvodi s tijestom od kvasca.
 • Proizvodi s kremama, uključujući mlijeko.

Narodni lijekovi

Kada planirate spol djeteta, možete koristiti ne samo medicinske metode, već i narodne. Ispod su najučinkovitiji, koristite onaj koji vam se najviše sviđa.

Mjesečeve faze i začeće

Ova se tehnika temelji na mišljenju da svaka žena ima osobno razdoblje mladog mjeseca koje se podudara s menstruacijom. Takvi lunarni ciklusi uzimaju se u obzir pri izračunima. Treba napomenuti da je intimna veza danas nepoželjna..

Najpovoljniji dani bili su oni koji su se podudarali s "lunarnom cestom" (11-17 dana ciklusa). Stoga možete začeti sina u 11, 14 i 16 dana nakon završetka menstrualnog ciklusa..

Od 21 dana do novog razdoblja početka "punog mjeseca" (vrijeme mjesečnog ciklusa), ne postoji mogućnost trudnoće.

Tuširanje sodom

Visok pH rodnice ometa začeće. S malo kiselom okolinom povećava se mogućnost zatrudnjenja s dječakom.

Stoga se tuširanje koristi za stvaranje pogodnih uvjeta za vaginalno okruženje. Kako tuširati sodu bikarbonu da zatrudnite s dječakom? Samo liječnik može odgovoriti na ovo pitanje. Propisat će prikladan raspored i učestalost ispiranja na temelju osobnih karakteristika tijela.

Za tuširanje koristite 1 litru tople pročišćene vode i 1 žličicu. soda bikarbona. Preporučuje se izvođenje postupaka 20-25 minuta prije odnosa. Također je poželjno da muški spolni organ prije intimnosti obrišete slabom otopinom kalijevog permanganata ili juhe kamilice..

Da biste pojačali učinak, trebali biste napustiti tuš ljubavnih užitaka.

Narodni znakovi

Određeni znakovi i savjeti pomoći će vam da zatrudnite s dječakom. Iskoristite ih:

 • Prije intimnosti potrebno je u krevet ispod jastuka staviti "muške predmete": remen, stroj, muške strojeve, dječji automobil.
 • Ne možete zatrudnjeti s dječakom tijekom punog mjeseca i mladog mjeseca, čak i ako za to uzimate određene dekocije. No, istodobno se vjeruje da će žena, ako upotrijebi više proizvoda koji po obliku podsjećaju na muški spolni organ (krastavci, banana, celer), tada sigurno biti sin.
 • Ako netko koga poznajete već očekuje dječaka, pokušajte češće staviti ruke na trbuh trudnice ako to dopušta. Tipično ova tehnika djeluje. Ali to se također može objasniti velikom snagom vjere i samosugestije..
 • Ako je vaša kolegica otišla na porodiljni dopust i rodila dječaka, tada je preporučljivo sjesti na stolicu na kojoj je sjedila.
 • Čovjek bi trebao biti pokretač ljubavnog čina.
 • Intima bi se trebala odvijati noću, ali ne i danju. Istodobno je važan ženski orgazam..
 • Muškarac bi trebao nositi bokserice koje snižavaju temperaturu skrotuma, a time povećavaju plodnost.
 • Blizina bi trebala biti neparnih dana u mjesecu, pa čak i dana menstrualnog ciklusa.
 • Nakon intimnosti, žena treba ležati na leđima ne mičući se 10-20 minuta i potpuno se opustiti.

Najpouzdaniji način zatrudnjenja s blizancima je IVF

Kako začeti blizance?

Mnogi parovi sanjaju da nemaju odjednom jednog sina, već dva. Ali koliko je to stvarno? Prema statistikama, sada se muški blizanci rađaju češće nego prije 10-20 godina.

Najprovjerenija i najpouzdanija metoda takvog začeća je postupak umjetne oplodnje (IVF). U ovom su slučaju šanse prilično velike, budući da stručnjak neovisno gnoji 2 majčina jaja odjednom kako bi povećao šanse za zatrudnjenje.

Ostali načini začeća blizanaca uključuju:

 • Oba partnera moraju se pridržavati posebne prehrane o kojoj smo gore napisali..
 • Korištenje takvih poza osigurava najveći prodor sjemene tekućine u maternicu. To povećava šanse za brzi prodor sperme u jajnu stanicu i naknadnu oplodnju..
 • Morate voditi ljubav na dan ili na dan ovulacije.

O ostalim načinima začeća blizanaca pročitajte u ovom članku. A ako želite postati mamica blizanaca, pročitajte kako to učiniti ovdje..

Recenzije

U moj ured često dolaze žene koje sanjaju o djetetu određenog spola. Čini mi se da je to više hir pacijenata, jer je najvažnije da se dijete rodi zdravo. Vjerujem li da je moguće zakazati spol nerođenog djeteta? Ako se samo uz pomoć IVF-a, druge metode ne daju stopostotno jamstvo.

Ne postoji 100% siguran način da zatrudnite s određenim spolom. In vitro gnojidba pokazuje najveću učinkovitost, ali se provodi strogo prema indikacijama. Metoda začeća dječaka na dan ovulacije također se dobro pokazala..

Zaista sam željela sina. Od svih metoda o kojima sam čitala na raznim forumima majki, odabrala sam izračun za obnavljanje krvi i posebnu prehranu. Nakon 3 mjeseca zatrudnjela sam, a nedavni ultrazvuk pokazao je da ćemo dobiti sina.

Seraphima, 31 godina

Izračunao sam spol nerođenog djeteta prema kineskom kalendaru.Po svemu sudeći trebao se roditi sin, ali na ultrazvuku su rekli da će biti djevojčica.

Ako sanjate o muškoj bebi, tada se možete poslužiti svim savjetima o kojima smo gore napisali. Ali ne zaboravite da čak i ako ste stvarno željeli dječaka, ali imali ste kćer, nećete je voljeti manje. Sretno s planiranjem i njegovane 2 trake na tijestu!

To Je Važno Znati O Planiranju

Kako planirati trudnoću

Analize

1. Što je planiranje trudnoće?Planiranje trudnoće skup je preventivnih mjera usmjerenih na smanjenje rizika od rađanja djeteta s urođenim bolestima, kao i na smanjenje broja komplikacija tijekom trudnoće i porođaja kod buduće majke.

Simptomi i liječenje placenta nakon poroda

Začeće

Razlozi za pojavu placentnog polipaTijekom normalnog porođaja posteljica se odbacuje iz zidova maternice i u potpunosti izlazi kroz rodni kanal zajedno s plodnom membranom i pupkovinom.

Tahikardija tijekom trudnoće: liječenje, što piti i što raditi?

Porođaj

Što je tahikardijaTahikardija je jedna od najčešćih smetnji srčanog ritma koja prelazi prag od 100 otkucaja u minuti u mirovanju.Sinusna tahikardija - oblik je supraventrikularne tahiaritmije s brzim sinusnim ritmom koji prelazi prag od 100 otkucaja u minuti u mirovanju.

Možete li jesti orahe tijekom dojenja?

Neplodnost

Da li je moguće jesti orahe tijekom laktacijeStručnjaci preporučuju jesti jezgre oraha tijekom laktacije. Upotreba proizvoda blagotvorno djeluje na tijelo majke i djeteta, ali potrebno je pridržavati se mjere.