Glavni / Začeće

Popis adaptiranih mliječnih mlijeka za dojenčad bez palminog ulja

Nudimo najbolju adaptiranu hranu za dojenčad, čiji sastav djetetu osigurava odgovarajuću prehranu..

Zašto odabrati palmino ulje i formulu za dojenčad bez GMO-a

Biljno ulje uključeno je u formulu za dojenčad kako bi se sadržaj masti što više približio sadržaju u majčinom mlijeku. Palmino ulje je prepuno masnih kiselina i kolesterola. Te komponente ometaju apsorpciju kalcija koji je neophodan za rast i razvoj djeteta, a također mogu negativno utjecati na djetetov probavni sustav..

Formula za dojenčad bez palminog ulja i GMO-a apsolutno je sigurna, ne uzrokuje poteškoće kod novorođenčadi sa stolicom, zasićuje tijelo potrebnom količinom masti i kalcija.

Zanimljivo je

Nekoliko je studija pokazalo da adaptirana mliječna hrana za dojenčad bez palminog i kokosovog ulja poboljšava apsorpciju kalcija i masti u novorođenčadi za 20-25%. Zauzvrat, s najtočnijim dozama, smjese s palminim uljima bezopasne su za tijelo i odobrava ih Znanstveno-istraživački institut za prehranu (Moskva).

Vrste adaptiranih mliječnih proizvoda za dojenčad bez palminog ulja

Glavni kriterij kojim se određuje kvaliteta adaptiranog mlijeka za dojenčad su karakteristike smjese. Formule bez palminog ulja koriste se za normalizaciju probave i intenzivno povećanje težine nedonoščadi. Osim toga, takvi proizvodi pomažu povećati imunitet beba..

Razlika u sastavu proizvoda je šira. Prehrana za dojenčad podijeljena je u nekoliko vrsta:

 • antirefluks;
 • niska ili bez laktoze;
 • hipoalergen;
 • fermentirano mlijeko;
 • soja;
 • s prebioticima.

Formule protiv refluksa namijenjene su novorođenčadi koja pate od čestih povraćanja tijekom hranjenja. Formulacije bez laktoze ili s malo laktoze preporučuju se za hranjenje beba s netolerancijom na mliječni šećer - laktozu. Hipoalergena hrana indicirana je za novorođenčad s rizikom od alergije na hranu. Dodatak prebiotika pomaže u normalizaciji funkcioniranja gastrointestinalnog trakta. Mješavine mlijeka s okusima vanilije i čokolade dostupne su zdravoj djeci.

Važno je znati

Antialergenske smjese bez palminog ulja najčešće se hrane djeci čiji su roditelji, braća ili sestre skloni alergijskim reakcijama..

Koja adaptirana mlijeka za dojenčad ne sadrži palmino ulje

Dva proizvođača dječje hrane, Similac i Nanny, potpuno su eliminirali palmino ulje iz adaptiranih mliječnih mlijeka. Proizvođači Nutrilon, Kabrita i Heinz naučili su mijenjati strukturu palmitinske kiseline, koja je osnova palminog ulja. Mliječne formule s beta-palmitatom jamče optimalnu apsorpciju kalcija, mineralizaciju koštanog tkiva i, kao rezultat, ispravan tjelesni i mentalni razvoj djeteta.

Roditelje zabrinjava pitanje, koja adaptirana mliječna hrana nema klasično palmino ulje? Ovo je hrana poznatih marki:

 • Dadilja;
 • Similak;
 • Nutrilon;
 • Cabrita;
 • Heinz.

Formula za dojenčad bez palminog ulja. Popis

Da biste saznali koja je adaptirana mliječna hrana za dojenčad bolja bez palminog ulja, evo popisa prehrambenih proizvoda s kratkim karakteristikama. Među formulama bez palminog ulja možete pronaći prehranu prikladnu i za potpuno zdrave bebe i za djecu s malom težinom, sklonošću alergijama na hranu, kao i intoleranciju na laktozu i disfunkciju u gastrointestinalnom traktu..

Tablica 1. Karakteristike mješavina bez palminog ulja proizvedenih pod markom Similac
Mješavine bez palminog uljaTehnički podaciDječja dob
Similac Premium 1, 2, 3Sadrži prebiotike i probiotike, korisne minerale, makronutrijente; normalizira probavu, što je bliže majčinom mlijeku.Za djecu od rođenja do 18 mjeseci.
Similac 1, 2Uključuje prebiotike; za umjetno i mješovito hranjenje zdrave djece.Za novorođenčad i bebe od 6 do 12 mjeseci.
Similac GA 1, 2Hipoalergena formula; za prevenciju alergija na hranu, podržava imunitet, normalizira probavu.Za novorođenčad, za djecu od 6 do 12 mjeseci.
Similac PediaSure vanilija, čokoladaSadrži prebiotike, vitaminski i mineralni kompleks; djeca će voljeti njihov okus vanilije ili čokolade.Za djecu od 12 mjeseci.
Similac izomilUključuje proteine ​​soje, antioksidanse i prebiotike; smanjuje učestalost regurgitacije, sprečava stvaranje plinova u gastrointestinalnom traktu, pospješuje razvoj djeteta.Za novorođenčad s alergijom na proteine ​​kravljeg mlijeka i intolerancijom na laktozu.
Similac Niska laktozaSadrži prebiotike; za normalizaciju probave.Za novorođenu djecu s preosjetljivošću na mliječni šećer (laktozu).
Similac 1 AntirefluxUključuje kompleks hranjivih sastojaka; za normalizaciju probavnog traktaZa novorođenčad s čestom regurgitacijom.
Similac NeoSureSadrži čitav niz hranjivih sastojaka koji podržavaju rast djetetaZa nedonoščad i novorođenčad s niskom porođajnom težinom (porođajna težina manja od 1,8 kg).

Smjese za dojenčad bez palminog ulja također su dostupne kod Nanny. Ti se proizvodi izrađuju na bazi zdravog kozjeg mlijeka koje je po svom sastavu bliže majčinom nego kravljem mlijeku. Ravnoteža bjelančevina i prisutnost prebiotika u smjesi pozitivno utječe na razvoj tijela zdrave i novorođenčadi male težine.

Najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja

Najbolji stručnjaci uključuju adaptirane mliječne pripravke za dojenčad koji sadrže prebiotike, kompleks vitamina i minerala. Prehrana ima visoku ocjenu, što povoljno utječe na razvoj ne samo tjelesnih, već i mentalnih sposobnosti djeteta..

Pri odabiru mliječne formule trebali biste se voditi karakteristikama djetetovog tijela. Za pravilan odabir dječje hrane nužno je konzultirati se s pedijatrom.

zaključci

Formule za mlijeko za dojenčad, koje ne sadrže palmino ulje, doprinose punoj apsorpciji kalcija u dječjem tijelu, normaliziraju proces probave i podržavaju imunološki sustav. Ova vrsta adaptiranog mlijeka pogodna je za bebe od 0 do 18 mjeseci..

Odgovor na najpopularnije pitanje roditelja o tome koje su mješavine bez palminog ulja na popisu univerzalnih nalazi se ovdje:

 • Similac Isomil;
 • Similac Premium;
 • Similac 1 Antireflux;
 • Nannie Classic.

Na tržištu postoje i mliječne formule s modificiranom strukturom palminog ulja - beta-palmitat (Heinz, Cabrita, Nutrilon). Ovi su proizvodi po sastavu što bliži majčinom mlijeku i apsolutno su bezopasni za djetetovo tijelo..

Popis najboljih formula za dojenčad bez palminog ulja, njihove koristi i štete

Većina adaptiranih mliječnih mlijeka slične su hranjivim vrijednostima i okusu majčinom mlijeku, pa je masnoća neizostavna komponenta koja mora biti prisutna među komponentama. Mnoge su marke naučile uštedjeti novac zamjenjujući palmino ulje za biljne masti, što istraživanje pokazuje da je štetno. Trebam li kupiti adaptiranu hranu za dojenčad bez palminog ulja kao komponente ili su male doze komponente bezopasne za bebu?

Što je palmino ulje

Proizvod od palminog sirovina najjeftiniji je od svih biljnih masti, pa se sastojak dodaje pecivima, dječjim mješavinama i slastičarnicama. Zahvaljujući ovoj komponenti, količina gotovih margarina bogatih štetnim kiselinama smanjuje se u gotovim proizvodima..

Proizvod se proizvodi od plodova uzgojenih na uljnoj palmi. Stablo raste u Indoneziji, ali se često nalazi u Maleziji. Visok sadržaj masti u sirovinama omogućio je biljci da brzo napreduje do vodećih, zahvaljujući čemu je proizvod postao jeftin i raširen u proizvodnji hrane.

Sastav palminog ulja

Osobitost masti iz palminog sirovina je slatkast okus i postojana aroma. Karotenoidi koji se ovdje nalaze u ogromnim količinama daju mu ugodnu narančastu nijansu. Prije upotrebe, tvar se pročišćava, čime se uklanja karakterističan okus, boja i miris. Tek tada se proizvod od palmovih sirovina koristi u proizvodnji proizvoda.

Među komponentama, pored karotenoida, prisutni su:

 • kiseline (oleinska, lanolska, palmitinska);
 • trigliceridi;
 • aminokiseline.

Studije su dokazale da sastav sadrži kolesterol koji se može akumulirati u tijelu.

Zato se ne preporučuje prisustvo biljnih materijala palmi u prehrani za bebe, posebno u velikim količinama..

Kako se izrađuje palmino ulje

Učiniti tako popularnu tvar u kuhanju nije osobito teško. Iz plodova palme istiskuje se mast, nakon čega se sirovine pročišćavaju, uslijed čega aroma i okus nestaju. Nakon toga, proizvod se podvrgava frakcioniranju, što omogućuje dobivanje oleina i stearina.

Za kuhanje koristi se samo olein koji se često frakcionira. Dobivena komponenta je skupa, pa se biljna mast često koristi u pekarskim proizvodima koji su prošli jedan tretman.

Razlog za dodavanje palminog ulja u adaptiranu hranu za dojenčad

Ne uvijek, nakon rođenja djeteta, mlade majke imaju priliku djetetu davati majčino mlijeko, ponekad moraju kupiti mliječne formule. Prehrana treba imati sastav što bliži komponentama koje proizvode ženske mliječne žlijezde. Proizvođači moraju dodati sastojke koji mogu zadovoljiti djetetove potrebe za masnoćama.

Kravlji proizvod ne odgovara puno majčinom mlijeku, pa je potrebno sastojke prilagoditi biljnim mastima bogatim trigliceridima. Palmine sirovine u potpunosti udovoljavaju gore navedenim zahtjevima, jer je ovaj element toliko potreban u dječjoj hrani koja obiluje sastavom..

Blagodati i štetnost palminog ulja za novorođenčad

Pitanje koje se često postavlja među neiskusnim mladim majkama je je li korisno djetetu davati smjesu s palminom masti u sastavu.

Liječnici kažu: ako je proizvod sadržan u malim količinama, onda je to dobro za mrvice.

Sastav sadrži masne kiseline (Omega-3, Omega-6) potrebne za rast i razvoj novorođenčeta.

Zašto je konzumacija proizvoda od plodova palme opasna za mali organizam? Osobitost palmine supstance je prisutnost nekih elemenata koji se ne razgrađuju i ne izlučuju se izmetom. To je štetno, jer kod djeteta izaziva kolike, poremećaje stolice i bolove u trbuhu. Razlog slabog rasta kostiju i njihove krhkosti skriva se i u redovitoj upotrebi hrane s visokim udjelom palmine masti kod dojenčadi..

Mješavine bez palminog ulja: popis marki

Mlade majke zanima koja je smjesa ovog aditiva potpuno odsutna i što ga može uspješno zamijeniti. Teško je pronaći dječju hranu koja ne sadrži palmino ulje. Većina proizvođača ne brine se za zdravlje malog tijela dodavanjem ove neželjene komponente u smjesu..

Unatoč popularnosti proizvoda od palme kod proizvođača, neki od njih naučili su raditi mješavine koje ne sadrže biljnu masnoću. U dječjoj hrani ova tvar zamjenjuje se ostalim komponentama sličnim po strukturi i sastavu. Beta-palmitrat je element dobiven umjetnim putem, ali u pogledu prehrambene vrijednosti ni na koji način nije inferiorniji od tvari iz plodova palme. Ova je komponenta korisnija jer potiče apsorpciju kalcija, hranjivih sastojaka, minerala.

Mješavine sirutke bez palminog ulja

Dječja hrana na bazi prirodnog kozjeg mlijeka ima niz prednosti - laka probavljivost, cijeli niz hranjivih sastojaka, bez saharoze.

Preporučuje se djetetu davati sljedeće smjese sirutke:

 • Dadilja (proizvodi se u različitim oblicima - za bebe i jednogodišnju djecu);
 • Cabrita (sadrži bifidobakterije, prebiotike, masne kiseline, probiotike);
 • Similak (redovita primjena povoljno utječe na tjelesni i mentalni razvoj djeteta);
 • Nutrilon (kao dodatak postoje komponente koje povećavaju imunitet malog organizma).

Svaka marka nudi različite formulacije, tako da je majkama s djecom sa zdravstvenim problemima ili urođenim patologijama lako odabrati najkorisniji proizvod.

Smjese kazeina bez palminog ulja

U smjesama kazeina, sirutka je potpuno odsutna, takvi se sastavi preporučuju djeci čije tijelo ne prihvaća mlijeko.

Među značajnim asortimanom mogu se istaknuti najbolji proizvođači takve dječje hrane:

 • Nepodnošljiv (privlači niska cijena, vitaminski sastav, sposobnost davanja čak i bebama od rođenja);
 • Košara Babushkino (proizvod domaćih proizvođača koji ne sadrži palminu sirovinu);
 • Semper (sadrži taurin, koji je koristan za razvoj, blagotvorno djeluje na vid, potiče probavljivost).

Preporučuje se davanje smjesa kazeina bebama od rođenja, ali prvo je bolje da od liječnika saznate čemu dati prednost..

Smjese fermentiranog mlijeka bez palminog ulja

Fermentirana mliječna dječja hrana ima visoku cijenu, ali roditelji preferiraju ovaj proizvod.

Među najpopularnijima su:

 • Heinz (proizvodi dječju hranu koja uzima u obzir sve potrebe malog organizma);
 • Mamex (dopušteno je davati samo djeci od 3 mjeseca);
 • Nutrilak (sadrži aminokiseline, masne kiseline, vitamine, lutein kao sastojke).

Unatoč visokim troškovima, liječnici preporučuju upotrebu fermentiranih mliječnih mješavina za hranjenje djece koje najbolje odgovaraju potrebama dječjeg tijela..

Najbolje mješavine bez palminog ulja

Mnoge roditelje zanima koje formulacije liječnici preporučuju i postoji li ocjena najboljih proizvoda za djecu.

Gotovo sva dječja hrana koja ne sadrži palmino ulje smatra se zdravom, ali liječnici razlikuju dvije marke čiji su proizvodi prepoznati u cijelom svijetu..

Dječji liječnici preporučuju obraćanje pažnje na proizvode tvrtki Similak i Nenny - upravo su te smjese najsličnije majčinom mlijeku i ne razlikuju se u sadržaju hranjivih sastojaka. Hrana je hipoalergena, a mogu je koristiti i djeca sklona iritaciji - nuspojave su potpuno isključene.

Izbor adaptirane hrane za dojenčad treba uzeti vrlo pažljivo - ovisi o tome koliko će se brzo dijete razviti, hoće li imati nuspojave i alergije. Ako i dalje sumnjate što kupiti, bolje je otići na konzultacije s pedijatrom koji će preporučiti najkorisniji sastav.

Pregled formula za dojenčad bez palminog ulja

O štetnosti dodavanja palminog ulja prehrambenim proizvodima, uključujući one namijenjene bebama, aktivno raspravljaju i stručnjaci i mladi roditelji. Mame su uznemirene prisutnošću takvog biljnog sastojka u mnogim adaptacijama za dojenčad, koja čak hrane i novorođenčad. A ako ne žele dati ovo ulje svojoj bebi, pitanje odabira dječje hrane bez takve komponente postaje vrlo relevantno.

Zašto je palmino ulje u smjesi?

Ovaj biljni proizvod dobiven je iz uljne palme i koristi se u hrani širom svijeta. Obično je uključen u adaptaciju za dojenčad kao jedna od frakcija koja se naziva palmin olein. To omogućuje da sastav masti takve prehrane bude bliži sastavu majčinog mlijeka, pružajući bebi razne masne kiseline.

Blagodati palminog oleina uključuju visok sadržaj vitamina A i E, dobru apsorpciju (95–97%) i prisutnost karotenoida. Što se tiče štete, kalcij se manje apsorbira iz smjesa s dodatkom palminog ulja, što može utjecati na stanje kostiju, stoga se ovaj mineral dodaje u sastav takvih proizvoda u većim količinama. Uz to, zbog vezivanja kalcija s masnim kiselinama nastaju sapunaste tvari zbog kojih su mogući zatvor i kolike. S tim se problemom borimo uključivanjem pre- i probiotičkih tvari u smjesu.

Još jedan nedostatak uljnog oleina palme je taj što sadrži puno zasićenih masnoća, koje ako se konzumiraju previše čine ovu biljnu masnoću štetnom za kardiovaskularni sustav..

Međutim, umjerena upotreba (a u adaptiranom mlijeku za dojenčad palmino ulje je obično samo jedna vrsta masti) ne šteti, pa se ne biste trebali bojati dječje hrane s ovom komponentom..

Zahvaljujući uključivanju palminog oleina u prahu za adaptirane adaptirane mliječne pripravke za dojenčad, ovi su proizvodi zasićeni mastima koje su važne za razvoj djeteta. Za razliku od majčinog mlijeka koje sadrži palmitinsku kiselinu, kozje ili kravlje mlijeko ne sadrži ovaj spoj. A budući da je u masnoći palmovog ulja u tolikoj količini prisutna takva masna kiselina, ona se dodaje smjesi kako bi ove zamjene bile što sličnije mlijeku iz majčinih dojki..

Međutim, istraživanja i profesionalna uvjeravanja da je palmin olein bezopasan za novorođenčad i dojenčad često nisu uvjerljivi za mlade roditelje. Palmovo ulje vide kao jeftinu zamjenu za kvalitetnije masti i pokušavaju ga izbjegavati u prehrani. Za njih se dječje formule proizvode bez ove komponente, a danas ih predstavlja prilično širok raspon. Mast palme u ovoj dječjoj hrani zamijenjena je drugim biljnim mastima, poput kokosa ili repice..

Neki su proizvođači pronašli drugi izlaz - počeli su razgrađivati ​​i modificirati palmin olein, dodajući u mješavinu mlijeka samo njegove pojedinačne fragmente koji ne ometaju apsorpciju kalcija. Primjer takve smjese može se nazvati "Nutrilon Comfort 1", koji sadrži beta-palmitinsku kiselinu.

Vrste smjesa bez palminog ulja

Postoji nekoliko vrsta dječje hrane koja ne sadrži palmino ulje. Takve smjese podijeljene su u sljedeće sorte.

 • Proizvodi od kravljeg mlijeka. Za novorođenčad se izrađuju od sirutke u kojoj smanjuju količinu bjelančevina i kalcija, mijenjaju sastav masti i povećavaju sadržaj laktoze. Takvi proizvodi za bebe od 0 do 6 mjeseci označeni su brojem 1, za prerano rođenu djecu i djecu niske porođajne težine brojem 0 ili prefiksom. Smjese s brojem 2 koriste se za hranjenje beba od 6-12 mjeseci. Mogu biti ne samo sirutka, već i kazein. Odvojeno se razlikuju fermentirane mliječne smjese koje imaju sposobnost poboljšanja probave potičući razvoj bakterija mliječne kiseline.
 • Smjese od kozjeg mlijeka. Njihov se sastav smatra najbližim ljudskom mlijeku. Takva se hrana dobro apsorbira, bogata mineralima i vitaminima, kao i biljnim mastima..
 • Mješavine bez laktoze ili hrana s smanjenim laktozom. Oni su indicirani za crijevne infekcije i neinfektivni proljev. Hrana bez laktoze koristi se za djecu s intolerancijom na mliječni šećer.
 • Hipoalergene smjese. Daju se dojenčadi koja su razvila alergijske bolesti. Ako mrvice potpuno ne podnose bjelančevine kravljeg mlijeka, rješenje će biti smjesa soje bez mlijeka.
 • Proizvodi protiv refluksa. Takve se smjese koriste u djece s refluksnom bolešću. Oni pomažu riješiti se obilne regurgitacije nakon jela..

Indikacije

Postoje situacije u kojima je izbjegavanje adaptiranih mliječnih mlijeka s palme prikladno i važno kako bi se podržalo djetetovo zdravlje. Prikazano je hranjenje formulama bez palminog oleina:

 • djeca s kardiovaskularnim patologijama;
 • bebe s oštećenom probavom uobičajenih smjesa, na primjer, uz zatvor, obilnu regurgitaciju, kolike i tako dalje;
 • bebe koje imaju oštećenu mineralizaciju kostiju.

Jedina kontraindikacija za uporabu smjesa koje ne sadrže palmino ulje je preosjetljivost na bilo koju od njihovih komponenata. U slučaju alergijskih simptoma, preporučuje se, zajedno s pedijatrom, odabrati drugu prikladnu prilagođenu hranu.

Ocjena najboljih formula iz kravljeg mlijeka

Prema recenzijama, roditelji radije daju bebama tako prilagođene formule koje ne sadrže palmino ulje..

 • Similac. Takvu dječju hranu proizvodi Abbott, nudeći linije Classic, Gold i veliki izbor posebnih formula za djecu s alergijama, kolikama, intolerancijom na laktozu, malom težinom i drugim problemima. Prednosti takvih proizvoda su odsutnost maltodekstrina, dobro otapanje, prisutnost karotenoida, nukleotida, važnih masnih kiselina, pre- i probiotika i luteina. Takve karakteristike pružaju hrani "Similak" oko 80% pozitivnih ocjena..

Među svojim nedostacima često se napominju visoki troškovi. Mješavina biljne masti Similac uključuje suncokretovo ulje, kokosovo ulje i sojino ulje.

 • Nestogen. Tako prilagođenu hranu za bebe proizvodi poznata tvrtka Nestle. Proizvod uključuje laktobacile, uravnoteženi vitaminsko-mineralni kompleks i prebiotike. Ne sadrži GMO, arome, konzervanse ili druge opasne sastojke. Biljne masti u Nestogenu predstavljaju ulja uljane repice, suncokreta i kokosa s niskim udjelom eruka. Ova smjesa dobiva više od 80% pozitivnih kritika, u kojima je pohvaljena zbog visoke kvalitete, dobre tolerancije, razumne cijene, lakog razrjeđivanja bez grudica. Mane "Nestozhena" su kartonska kutija i nezgodna mjerna žlica.
 • Nan Optipro. Ovo je još jedan proizvod tvrtke Nestle koji sadrži optimizirani proteinski kompleks, nukleotide, bifidobakterije, vrijedne ARA i DHA masne kiseline, l-karnitin, minerale i vitamine važne za razvoj. Među biljnim mastima u ovoj mješavini možete vidjeti sojino, kokosovo i suncokretovo ulje. Otprilike 80% recenzija o hranjenju dojenčadi Nan Optipro je pozitivno. U njima se prednosti proizvoda nazivaju dostupnost, ugodan okus, prikladna limenka, brzo otapanje.
 • Nutrilak premium. Takav proizvod ruske tvrtke "Infaprim" sadrži lutein, omega-masti, prebiotičke komponente, nukleotide, kompleks vitamina i minerala. Iz ove smjese beba će dobiti prirodnu mliječnu masnoću, sojino, kokosovo i suncokretovo ulje, a u njoj nema palminog ulja, poput uljane repice. U oko 90% pregleda majke su zadovoljne hranjenjem takvom smjesom. Napominju da se prah lako razrjeđuje, pristupačan je i ima dobar ukus većine beba. Mane smjese uključuju prisutnost maltodekstrina i nezgodno pakiranje..
 • Bellakt Premium. Ova novost poznatog bjeloruskog proizvođača za bebe prvih 6 mjeseci života sadrži 60% proteina sirutke, laktozu, žive bifidobakterije, riblje ulje, lutein, vitaminsko-mineralnu formulu i prebiotike. Biljna ulja u sastavu takvog proizvoda predstavljaju soja, suncokret i kokos.

Popis formula s kozjim mlijekom

Ako uzmemo u obzir dječju hranu na bazi kozjeg mlijeka, tada palmino ulje nema u takvim proizvodima..

 • "Dadilja". Ovu liniju prilagođene suhe hrane za djecu proizvodi Bibicall. Za proizvodnju ovih proizvoda koristi se prirodno kozje mlijeko životinja koje pasu na Novom Zelandu. Prednosti ovih smjesa uključuju prisutnost probiotika, omega masti i nukleotida u sastavu. Asortiman uključuje proizvod "Classic" i liniju "s prebioticima". Masti u svom sastavu predstavljaju ulja kokosa, suncokreta i repice.

Prehrana "Nenny" ima više od 90% pozitivnih odgovora majki, u kojima je jedini nedostatak prilično visoka cijena. Ostali nedostaci su prisutnost maltodekstrina u formuli.

Popis najboljih formula bez palminog ulja i GMO-a: odabir sigurne hrane za novorođenčad

Mnogi ljudi koji kupuju mlijeko i druge mliječne proizvode znaju da često sadrže palmino ulje koje djeluje kao jeftina zamjena za masnoću. Postoji mišljenje da je ovo štetan proizvod. Roditelji male djece obraćaju pažnju na sastav, pokušavajući odabrati adaptiranu hranu za dojenčad bez palminog ulja. Jesu li njihovi strahovi opravdani? Što je ovaj proizvod, koristan ili ne?

Danas se dodaje mliječnim proizvodima i raznim poluproizvodima. U medijima možete pronaći brojne članke koji proglašavaju neprihvatljivošću upotrebe palminog ulja. Vjeruje se da se od toga mogu razviti dijabetes, kardiovaskularne bolesti i pretilost. Ali zapravo to nije istina.

Zbog niske cijene palminog ulja, koriste ga proizvođači većine prehrambenih proizvoda, uključujući adaptirane mliječne pripravke

Činjenice i mitovi

 1. Uljana palma raste u Indoneziji i Maleziji. Plodovi su ti koji služe kao sirovina za proizvodnju ulja. Plodovi se prešaju, dobivena masa se obradi. Puno je masti. Jeftina je, pa se često koristi u prehrambenoj industriji. Proizvod sadrži više vitamina E i A nego bilo koje drugo ulje. Masti iz nje ljudi nevjerojatno apsorbiraju - oko 95%. Ta je brojka veća od masti kravljeg mlijeka.
 2. U drevnom Egiptu palmino ulje koristilo se za proizvodnju hrane. Već se smatrao vrlo korisnim proizvodom za tijelo. Činjenica da ga probavni sustav ne apsorbira nije istina. Njegova probavljivost je vrlo visoka. Mješavine bez palminog ulja nisu ništa bolje za dijete.
 3. Glavna opasnost za zdravlje povezana s biljnom masnoćom u kuhanju povezana je s velikim unosom zasićenih masti. Povećavaju kolesterol, potiču stvaranje plaka u krvnim žilama i onečišćuju ih. Najopasnije zasićene masti su transmasti ili hidrogenirani lipidi. Ostatak masti se može konzumirati. Transmasti se dobivaju pretvaranjem biljnog ulja u kruto ili polutvrdo stanje. Koriste se za pripremu jeftinih slastica i praktične hrane. Palmino ulje je polutvrde prirode. Ne treba ga hidrogenirati. Bolje je iz jelovnika dojilja isključiti poluproizvode, deserte i peciva kupljene u trgovini.
 4. Nije istina da europski proizvođači ne koriste ovaj proizvod u proizvodnji adaptiranog mlijeka za dojenčad. Prisutan je u prehrani, ali na etiketi je označen kao biljna mast, bez navođenja porijekla. Ova će se pogreška uskoro ispraviti i na pakiranjima će biti označena određena masnoća..
Glavna opasnost u pogledu povećanja kolesterola u krvi su slatka peciva i deserti kupljeni u trgovini - bolje ih je ne jesti dojiljama

Kome vjerovati?

Je li palmino ulje doista opasno za bebino zdravlje, nema točnih podataka, ali ne biste trebali koristiti neprovjerene špekulacije prilikom odabira dječje hrane. Vjerujte znanstvenim dokazima. Ako sastav sadrži drugo biljno ulje i ako svoju bebu hranite adaptiranim mlijekom bez dlana, njegova upotreba nije korisnija..

Postoji li mješavina bez palminog ulja?

Da tamo je. Za mame i tate kojima se jako ne sviđa dodavanje ovog proizvoda formule su razvijene bez njega. Koji je bolji, odlučite sami: "Nenny", "Nestogen", "Semilak" (preporučujemo čitanje: adaptacija za dojenčad "Nenny" u kozjem mlijeku: kako uzgajati?).

Ove mješavine bez palminog ulja koriste druge vrste biljnih masti. Semilak sadrži masti od soje, kokosa i šafrana. Činjenica da su formule bez palminog ulja ne uklanja njihov glavni nedostatak - majčino mlijeko nije slično sadržaju. Nisu dobro prilagođeni probavi dojenčadi jer sadrže jednake količine proteina kazeina i sirutke. Majčino mlijeko ima više proteina sirutke. Čime hraniti bebu nakon završetka laktacije? Postoji li neki izlaz iz situacije? Suvremena prehrambena industrija i medicina pružaju takvo rješenje. Razgovarajmo o tome detaljnije.

Koliko je proizvod u pitanju opasan?

Olein i super olein koje proizvođači dodaju dječjoj hrani nisu samo biljno ulje, već njegove frakcije. Prisutnost velike količine palmitinske kiseline u masti štiti proizvod od oksidacije. Ovo svojstvo razlikuje palmino ulje od poznatih biljnih masti, što ga čini prednošću, jer oksidacija dovodi do propadanja proizvoda i stvaranja štetnih tvari u njemu. Korištenjem ostalih biljnih ulja ne postiže se isti cilj, pa su suncokretova ili maslinova ulja opasnija za bebu..

Na kojim podacima operiraju protivnici dodavanja palmine masti u hranu? Znanstveni dokazi sugeriraju da se palmitinska kiselina kombinira s kalcijem dajući kalcijev sapun. Dječji probavni sustav ga ne apsorbira i izlučuje se. Nedostatak kalcija, od kojih su neki reagirali s palmitinskom kiselinom, dovodi do nerazvijenosti i krhkosti kostiju. Može se tvrditi da je takva kiselina prisutna u bilo kojem biljnom ulju. Dakle, proces se ionako događa.

Rješenje problema

Da bi riješili ovaj problem, znanstvenici su izumili modificirano palmino ulje. Proizvod s njim može se hraniti djetetu s istim uspjehom kao i smjesa bez palminog ulja.

Skup modificiranih biljnih masti uključen je u smjesu Materna. Nije jako popularan među mladim roditeljima zbog visoke cijene. Najbolji jeftiniji analozi, u čijoj se proizvodnji primjenjuje ista tehnologija, mogu se koristiti za hranjenje novorođenčeta. Njihov popis:

 • Heinz Infanta 1,
 • "Nutrilon Comfort 1",
 • Celia antikolik,
 • "Hipp udobnost",
 • "Cabrita Gold 1",
 • "Humana antikolik".
Nutrilon Comfort 1 jedna je od najsigurnijih adaptacija za dojenčad s modificiranim biljnim uljima

Dakle, da rezimiramo gore navedeno: trenutno se frakcije palminog ulja koriste u proizvodnji smjesa. U ovoj modifikaciji proizvod sadrži mnogo manje masti..

Palmino ulje prisutno je u dječjoj hrani u vrlo malim količinama, iako to nije bio slučaj sve do 2000. godine. Znanost je napravila korak naprijed u čineći hranu sigurnijom. Zaključak - nemojte juriti formulu bez palminog ulja.

Smjese sadrže mnogo različitih tvari, čije su prednosti očite. Primjerice, kalcija u njima ima 1,5 puta više nego u majčinom mlijeku. Znanstvenici uzimaju u obzir manju apsorpciju kalcija iz mliječnih proizvoda u odnosu na majčino mlijeko. Uz to, vitamini se dodaju u adaptirane mliječne formule za dojenčad kako bi se poboljšala apsorpcija kalcija. Probiotici uključeni u sastav pomoći će kod proljeva.

Mišljenje dr. Komarovskog

Poznati pedijatar ne smatra proizvod o kojem se raspravlja štetnim. Preporučuje upotrebu moderne adaptirane mliječne hrane za dojenčad bez palminog ulja za hranjenje dojenčeta s istim uspjehom kao i s palminim uljem kada majka iz bilo kojeg razloga zaustavi laktaciju. Liječnik piše da su proizvodi za malu djecu posebno prilagođeni djetetovom tijelu, za razliku od kravljeg mlijeka. Neće naštetiti bebi. Komarovsky primjećuje da novorođenče majčino majčino mlijeko također ne apsorbira u potpunosti. Zaključak - problemi koji nastaju probavom dojenčeta umjetnim hranjenjem slični su problemima s dojenjem.

GMO u prehrani dojenčadi

Još jedno pitanje koje zabrinjava mlade majke i očeve jest postoji li GMO u adaptiranom mlijeku za dojenčad. GMO označava genetski modificirane organizme. To su živi organizmi i biljke s poboljšanom DNA..

DNK modificiraju geni različitih organizama kako bi se dobila korisna svojstva. Ako govorimo, na primjer, o pšenici, onda je na taj način pokušavaju učiniti otpornom na sušu i razviti njen imunitet na bolesti. GMI su napravljeni od takvih organizama - sastojaka koji se koriste u proizvodnji proizvoda s ciljem njihova duljeg skladištenja.

Većina roditelja strahuje da dječja hrana može sadržavati GMO. Srećom, svi proizvođači na tržištu pomno prate svoje sirovine i to sprječavaju.

Mnogi liječnici vjeruju da GM hranu ne treba davati djeci. Mogu izazvati trovanje hranom, alergije. Liječenje antibioticima za djecu nakon gutanja GMO-a možda neće dati željeni učinak. Iako štetnost GMO-a nije u potpunosti dokazana, carinska unija razvila je tehničke propise TR CU 021/2011 "O prehrambenim proizvodima". Ukazuje na neprihvatljivost uporabe GMO-a za proizvodnju proizvoda za mlade majke i trudnice, kao i dječju hranu.

Sve države carinske unije poštuju ovu uredbu. Ovdje postoji samo jedno odstupanje - dopuštena je pogreška od 0,9%. Odnosno, ako je količina GMO-a u proizvodu manja od 0,9%, to se smatra tehničkom pogreškom i ne prihvaća se kao razlog zabrane distribucije proizvoda..

U prosincu 2015. godine popularna dječja hrana testirana je na GMO. Otkriveno je da takvi proizvodi kao što su:

 • "Agusha - 1", (preporučujemo da pročitate: fermentirana mliječna smjesa "Agusha": recenzije, prednosti i nedostaci)
 • "Nestle NAN 1 Premium", (preporučite čitanje: cjelovita recenzija NAN mješavina)
 • "Similac Premium 1",
 • "Nutrilak soja 1",
 • "Beba-1"

prikladni su za hranjenje beba, njihovi proizvođači ne uključuju GMO u svoje proizvode. Nestlé, koji je prije viđen s korištenjem GMO-a, sada pravi NAN prihvatljivu smjesu. Sigurno možemo reći da su to adaptirane mliječne formule za dojenčad bez ikakvog GMO-a.

Formula za dojenčad bez palminog ulja - što brižne mame trebaju znati

Pozdrav dragi čitatelji.

Jeste li znali da palmino ulje u dječjoj hrani negativno utječe na probavni sustav i narušava apsorpciju kalcija u tijelu? Dodaju se biljna ulja kako bi se postotak masnoće što više približio sastavu majčinog mlijeka. Postoji li formula za dojenčad bez palminog ulja? Da naravno. Zdravstveno osviješteni proizvođači malih potrošača nude sigurne mogućnosti dječje hrane.

 1. Je li palmino ulje opasno?
 2. Blagodati mješavine bez palminog ulja
 3. Kako odabrati sigurnu hranu
 4. Formule bez palminog ulja: popis
 5. Zaključak

Je li palmino ulje opasno?

Najjeftiniji je, stoga je vrlo popularan među tvrtkama koje se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda. Važna činjenica za tvrtke koje proizvode adaptiranu hranu za dojenčad je da zahvaljujući njoj možete povećati rok trajanja proizvoda..

Palmino ulje u adaptiranom mlijeku za dojenčad sadrži puno masnih kiselina i kolesterola. To utječe na rad probavnog trakta, uzrokujući zatvor i kolike u djeteta. Kolesterol se taloži na stijenkama krvnih žila, sužavajući lumen, što dovodi do dodatnog stresa na srčanom mišiću. Ali najvažnija stvar na koju stručnjaci upozoravaju jest da ove komponente ne dopuštaju tijelu da u potpunosti apsorbira kalcij. I to je vrlo važno za puni rast i razvoj djeteta..

Dodatak ovog ulja u adaptiranu hranu za dojenčad odobrio je Nutrition Research Institute. Prema stručnjacima, poštivanje točnih doza u proizvodu ne može nanijeti značajnu štetu zdravlju djeteta. Svaki roditelj ima pravo sam odlučiti koju će smjesu koristiti njegova beba. Ali pedijatri savjetuju mamama i tatama da kupuju adaptirane mliječne pripravke za dojenčad bez palminog ulja.

Blagodati mješavine bez palminog ulja

Većina ih ima hipoalergenska svojstva i prikladna su za bebe koje imaju tendenciju manifestiranja alergijskih reakcija. Prednosti također uključuju:

 • normalizacija probave dojenčeta;
 • brzo debljanje u nedonoščadi;
 • jačanje imunološkog sustava;
 • dječje tijelo takvu hranu lako asimilira;
 • bolja apsorpcija kalcija;
 • smjese s prebioticima i probioticima doprinose stvaranju korisne crijevne mikroflore;
 • potpuno zasićenje tijela korisnim vitaminima i vrijednim kiselinama.

Među nedostacima su naznačene: visoka cijena proizvoda, kao i ograničeni popis tvrtki uključenih u njihovu proizvodnju.

Kako odabrati sigurnu hranu

Prije kupnje obratite se liječniku vašeg djeteta. Ponudit će najprikladniji proizvod, uzimajući u obzir karakteristike razvoja i zdravlja djeteta.

Obavezno slijedite upute za pripremu dječje hrane na pakiranju. Ponekad roditelji dodaju više adaptiranih mliječnih proizvoda nego što bi trebali, što dovodi do zatvora kod djeteta. Naprotiv, smanjenje količine uzgojene hrane djetetu ne daje potpuno zasićenje.

 • antirefluks - pomažu smanjiti učestalost regurgitacije kod djeteta, nakon hranjenja;
 • bez laktoze i s malo laktoze - ako beba ne podnosi mliječni šećer;
 • hipoalergenski - za bebe koje imaju tendenciju na alergijske reakcije;
 • s prebioticima - za stvaranje korisne crijevne mikroflore;
 • soja - ako beba ne podnosi kravlje proteine;
 • fermentirano mlijeko - za djecu s patologijama u želucu ili crijevima.

Formula za novorođenčad bez palminog ulja omogućuje bolju apsorpciju korisnih elemenata u tragovima, ne iritira osjetljive zidove želuca i sadrži potrebne tvari i vitaminske dodatke.

Formule bez palminog ulja: popis

Željeli bismo vam predstaviti pregled i kratki opis najpopularnijih marki dječje hrane, koje ne sadrže ovu komponentu:

"Nenny"

Osnova je kozje mlijeko. Novi Zeland poznat je po mnogim ekološki čistim regijama, a proizvod se proizvodi u ovoj zemlji. Sastav ne sadrži saharozu i glukozu, ali prisutna je laktoza - važan ugljikohidrat za dojenčad. Komponente koje čine sastav pomažu jačanju djetetovog probavnog trakta i blagotvorno djeluju na cijelo tijelo. Prilagođena prehrana pogodna za novorođenčad.

"Similak"

Danski stručnjaci mame i tate predstavljaju različitim kompozicijama. Trpi li vaša beba kolike i nadutost, je li sklona alergijskim reakcijama, mala težina? U liniji ovog proizvođača pronaći ćete prehrambene mogućnosti za svoje dijete i rješenja za te probleme.

"Karbita"

Specijalisti iz Nizozemske uzeli su kozje mlijeko za osnovu svojih proizvoda. Prednosti ove marke su normalizacija djetetove probave, nesmetana apsorpcija kalcija. Što se tiče kvalitete, prehrambeni sastav je što je moguće bliži sastavu majčinog mlijeka dojilja.

"Nutrilon"

Nizozemska proizvodna tvrtka na tržište hrane isporučuje adaptirane mliječne proizvode za dojenčad: za djecu dobrog zdravlja, slabu i prerano rođenu djecu, djecu alergičnu i one koja imaju probavne probleme. U ovoj liniji roditelji mogu pronaći savršeni proizvod za svoju bebu..

"Nepotpisan"

Švicarska marka nudi adaptiranu hranu za dojenčad prilagođenu potrebama rastućeg tijela. Jedini nedostatak je taj što proizvodna tvrtka još nije razvila formule za prerano i slabu djecu..

Heinz

Američki proizvođač omogućuje odabir hrane iz širokog spektra svojih proizvoda za različite dobi. Postoje i mješavine, mliječne i bez mliječnih proizvoda. U proizvodima nema boja, GMO-a, konzervansa. Kvalitetan proizvod pouzdanog proizvođača.

"Mamex"

Proizvod iz Danske zadovoljava sve standarde SZO. Linija uključuje prehrambene pripravke bez laktoze od rođenja do jedne godine. Proizvod je obogaćen vitaminskim kompleksima i korisnim mikroelementima neophodnim za bebe.

"Nutrilak"

Smjese fermentiranog mlijeka lako se probavljaju i ne iritiraju djetetov osjetljivi probavni sustav. Preporučuje se i vrlo maloj i starijoj djeci.

Ovaj se pregled može nadopuniti brandovima koji sadrže modificirano palmino ulje. Poseban tretman osigurava da se kalcij u potpunosti apsorbira i nema negativan učinak na probavu dojenčeta. Među tvrtkama koje proizvode mješavine s modificiranim palminim uljem: Matryona, Hipp Comfort, Humana Anticolik.

Poznate marke imaju i linije dječje hrane koja sadrži modificirano palmino ulje. Tu spadaju: "Heinz Infanta 1", "Nutrilon Comfort 1", "Karbita Gold 1". Moramo reći da se modificirano palmino ulje značajno razlikuje po kvalitetnim karakteristikama od običnog palminog ulja i ne šteti zdravlju beba..

Zaključak

Unatoč svim argumentima stručnjaka, oni i dalje priznaju da palmino ulje u adaptiranoj mliječnoj hrani ima negativan učinak na tijelo. Neka bude neprimjetan i beznačajan, ali štetan za malu osobu. Uostalom, glavni negativni učinak ove komponente je kršenje apsorpcije kalcija, što je neophodno za rastući organizam..

Ni visoki kolesterol nije dobar. Pedijatri se slažu da je bolje odabrati hranu bez palminog ulja.

Druga mogućnost su mješavine s modificiranim palminim uljem. Ovo je kvalitetniji proizvod koji ne ometa apsorpciju kalcija u tijelu i ne utječe na rad probavnog trakta. Mnoge poznate marke dječje hrane odbacuju čisto palmino ulje u svojim proizvodima i preferiraju modificiranu komponentu.

Formule za dojenčad bez palminog ulja odlikuju se kvalitetom i visokim udjelom hranjivih sastojaka i vitamina. Za odabir najprikladnijeg proizvoda za vašu bebu, savjetujte se s pedijatrom. Preporučit će smjesu uzimajući u obzir individualne karakteristike djetetova zdravlja..

Dragi čitatelji, ostavite svoje komentare i podijelite vezu do članka sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Neka druge majke nauče kako palmino ulje, kao dio adaptiranog mlijeka za dojenčad, utječe na zdravlje beba.

Ocjena formule za novorođenčad: 18 najboljih formula za zdravlje djeteta i mamin mir

Najbolja hrana za bebu je majčino mlijeko. To je glavna vrsta hrane u prvoj godini života. Ali, nažalost, ne mogu ga dobiti sva djeca u potrebnoj količini. Vrlo je važno odabrati pravu formulu za umjetno hranjenje, a trebate obvezno savjetovanje s pedijatrom.

Brojni proizvođači proizvode i konvencionalnu i terapijsku dječju hranu. Svako pakiranje mora imati stol za hranjenje s naznakom starosti djeteta i potrebnog volumena tekuće smjese. Kako bismo pomogli roditeljima, sastavili smo ocjenu dojenčadi za novorođenčad, koja uključuje najbolju formulu za dojenčad domaćih i stranih tvrtki.

Smjese protiv refluksa

Bellakt AR (od rođenja do 12 mjeseci) 400 g

 • prikladan za kuhanje
 • ugodan okus
 • idealan omjer komponenata
 • bez šećera i škroba
 • rijetko u trgovinama

Jeftina formula obranog kravljeg mlijeka s dodatkom prebiotika, vitamina i minerala. Zahvaljujući zgušnjivaču poboljšava se pokretljivost crijeva. Smjesa je namijenjena djeci s funkcionalnim poremećajima gastrointestinalnog trakta. Proizvedeno u Bjelorusiji.

Humana AR (od rođenja) 400 g

 • ugodan miris i okus
 • šećer, konzervansi, škrob, bez glutena
 • brzo ublažava kolike
 • gusta i zadovoljavajuća
 • prekomjerno punjenje

Izvrsna formula za novorođenče s mješovitim hranjenjem. Napravljen je od obranog kravljeg mlijeka i sirutke u prahu i lako se probavlja. Glavne komponente su biljna ulja, laktoza, sojin lecitin, kao i razni vitamini i minerali. Smjesa se lako razrijedi bez grudica. Napravljeno u Njemačkoj.

Friso VOM 1 (0-6 mjeseci) 400 g

 • bez šećera, škroba i konzervansa
 • zgodna staklenka s posebnim mjestom za mjernu žlicu
 • dobar ukus
 • prekomjerno punjenje
 • pri miješanju nastaju grudice
 • rijetko u prodaji

Gusta i hranjiva formula izrađena od obranog mlijeka. Sadrži masne kiseline za mentalni razvoj, biljna ulja, riblje ulje, folnu kiselinu. Ako mama nema mlijeka, formula ga može savršeno zamijeniti. Proizvedeno u Nizozemskoj, rok trajanja 24 mjeseca.

Smjese bez laktoze

Nutrilon (Nutricia) Bez laktoze (od rođenja) 400 g

 • lako pripremiti
 • idealan omjer komponenata
 • odličan ukus
 • prikladno pakiranje
 • prekomjerno punjenje

Terapijska mješavina bez laktoze, izrađena na bazi kalcijevog kazeinata, namijenjena je djeci koja pate od intolerancije na mliječni šećer (laktozu). Sadrži glukozni sirup, minerale, riblje ulje i bogat kompleks vitamina. Smjesa normalizira crijevnu mikrofloru i lako se apsorbira. Zemlja podrijetla - Nizozemska.

Bellakt BL (od rođenja do 12 mjeseci) 400 g

 • ugodan okus
 • pristupačna cijena
 • kvalitetni sastojci
 • bez šećera, škroba i konzervansa
 • dug vijek trajanja
 • slabo se otapa, ostaju grudice
 • nije prikladno za svu djecu
 • može izazvati zatvor

Mliječna formula proizvedena u Bjelorusiji za djecu s nedostatkom laktoze. Glavna komponenta proizvoda su proteini sirutke koji ne uzrokuju alergije. Smjesa je bogata vitaminima i mineralima neophodnim za rast i pravilan razvoj djeteta.

Similac (Abbott) Alimentum (od rođenja) 400 g

 • lako razvesti
 • bez palminog ulja, glutena i laktoze
 • pomaže u suočavanju s alergijskim osipom
 • bogata kompozicija
 • nije baš ugodan okus i miris
 • visoka cijena
 • neudobna žlica sa stranama
 • poteškoće u stjecanju

Za djecu koja pate od teških alergija na hranu, crijevnih poremećaja i intolerancije na laktozu, pripremljena je visoko prilagođena smjesa na bazi kazein hidrolizata. Proizvod ima gorak okus, djeci treba vremena da se naviknu, a zatim smjesu jedu sa zadovoljstvom. Smjesa nije uvijek dostupna u trgovinama, majke preporučuju naručivanje putem interneta.

Hipoalergene smjese

Friso Frisolac Gold PEP AC (0-12 mjeseci) 400 g

 • uklanja simptome alergije
 • prikladno spremište žlice
 • ne izaziva kolike i nadutost
 • lako razvesti
 • skup
 • gorak okus
 • rijetko u prodaji

Potpuna prehrana za djecu koja su alergična na proteine ​​kravljeg mlijeka. Glavne komponente su hidrolizat kazeina, nukleotidi, kiseline, vitaminski i mineralni dodaci. Proizvod se lako probavlja, opskrbljujući dječje tijelo vitalnim tvarima. Majkama se savjetuje da ovu mješavinu kupuju u internetskim trgovinama ili po narudžbi..

Similac (Abbott) Hipoalergenski 1 (0-6 mjeseci) 400 g

 • uklanja alergijske simptome
 • bez šećera, palminog ulja, mliječnih bjelančevina, škroba
 • prikladno pakiranje
 • prihvatljiva cijena
 • loš razvod
 • kratka ručka mjernom žlicom
 • nije baš ugodan miris

Hipoalergena formula razvijena za djecu s alergijama. Odsutnost palminog ulja smanjuje vjerojatnost zatvora i povećava apsorpciju kalcija. Proizvod sadrži maltodekstrin, proteine ​​sirutke, prebiotike, elemente u tragovima neophodne za tijelo. Izvrsna je zamjena za majčino mlijeko..

Formule za prerano rođenu djecu i djecu s malom težinom

NAN smjesa (Nestlé) Pre (od rođenja) 400 g

 • bez GMO-a i konzervansa
 • lako razvesti
 • ugodan okus
 • zasićeni sastav
 • prekomjerno punjenje

Kalorični proizvod na bazi obranog mlijeka, stvoren posebno za nedonoščad. Nezasićene masne kiseline u svom sastavu jačaju imunološki sustav, a potreban sadržaj kalcija i fosfora pogoduje rastu koštanog tkiva. Dojenčad hranjena ovom smjesom dobro spavaju noću i brzo se udebljaju.

Similac (Abbott) NeoShur (od rođenja) 370 g

 • bogata kompozicija
 • brzo kuhanje
 • bez palminog ulja, glutena i konzervansa
 • odličan ukus
 • prekomjerno punjenje
 • mali volumen limenke
 • puno se pjeni prilikom kuhanja

Proizvod sadrži upravo one vitamine i minerale koji su potrebni nedonoščadi. Zbog visokog udjela kalorija u smjesi dobro se udebljaju i u razvoju ne zaostaju za svojim vršnjacima. Proizvod ima veći udio proteina i kalorija od uobičajenih smjesa, te manju količinu laktoze za smanjenje stvaranja plinova.

Smjese za kolike i zatvor

NAN (Nestlé) Trostruka udobnost (od rođenja) 800 g

 • ublažava zatvor
 • poboljšava probavu
 • odličan ukus
 • lako razvesti
 • bez šećera i konzervansa
 • nezgodna mjerna žlica
 • visoka cijena
 • rijetko u prodaji

Dječja hrana za zatvor i kolike stvorena za djecu s probavnim smetnjama. Njegove komponente uključuju laktozu, mješavinu biljnih ulja, škrob, proteine ​​sirutke, razne vitamine, minerale i prebiotike. Smjesa poboljšava crijevnu mikrofloru, uklanja crijevne kolike.

MAMAKO 1 Premium (od 0 do 6 mjeseci) 800 g

 • prikladna velika tegla
 • ne uzrokuje zatvor
 • bez jaja, škroba, palminog ulja, šećera
 • ugodan okus
 • visoka cijena
 • nije dostupno u redovnim trgovinama

Prilagođena formula na bazi kozjeg mlijeka po sastavu je slična majčinom mlijeku i sadrži prebiotike i probiotike potrebne za dijete. Nakon uzimanja ove smjese u djece, metabolizam se poboljšava i crijevna funkcija normalizira. Preporučuje se za umjetno hranjenje beba od 0 do 6 mjeseci.

Smjese fermentiranog mlijeka

Nutrilak (InfaPrim) Vrhunsko fermentirano mlijeko (od rođenja) 350 g

 • kvalitetni sastojci
 • pristupačna cijena
 • ne uzrokuje nadutost ili zatvor
 • slabo topljiv u vodi
 • puno se pjeni prilikom kuhanja

Smjesa fermentiranog mlijeka preporučuje se djeci s nedostatkom ili odsutnošću majčinog mlijeka. Proizvod je napravljen od sirutke i obranog mlijeka s dodatkom masti, minerala i vitamina. Bifidobakterije i bakterije mliječne kiseline poboljšavaju crijevnu mikrofloru, istiskujući patogene mikrobe.

Dijete (Nutricia) Fermentirano mlijeko 1 (od rođenja) 600 g

 • ublažava kolike
 • ugodan okus
 • pristupačna cijena
 • bez šećera, škroba i konzervansa
 • nezgodno pakiranje

Ukusna i hranjiva formula na bazi obranog mlijeka namijenjena normalizaciji probave beba od rođenja do 6 mjeseci. Sadrži maltodekstrin, laktozu, kao i mliječnu kiselinu i bifidobakterije koje obnavljaju crijevnu mikrofloru. Tijekom hranjenja beba dobiva sve potrebne minerale i vitamine.

Smjese od kozjeg mlijeka

BIBICOL Dadilja 1 s prebioticima (od 0 do 6 mjeseci) 400 g

 • ne sadrži škrob, šećer, konzervanse
 • ugodan okus
 • prikladna velika tegla
 • visoka cijena

Djeca s intolerancijom na kravlje mlijeko uživat će u smjesi. Temelji se na cjelovitom kozjem mlijeku s raznim dodacima. Prebiotici normaliziraju rad crijeva, a vitamini i minerali osiguravaju pravilan razvoj djeteta. U svim aspektima, ova smjesa zaslužuje da premaši ocjenu dojenačke mliječne hrane od 0 do 6 mjeseci.

Kabrita 1 ZLATO (0-6 mjeseci) 400 g

 • ugodan okus
 • uravnotežen sastav
 • kvalitetni sastojci
 • lako razvesti
 • prekomjerno punjenje
 • žlica leži na dnu limenke

Visoko hranjiva formula za bebe. Po sastavu slična je majčinom mlijeku, pa smjesa ne uzrokuje alergijske reakcije i normalizira rad crijeva. Smjesa se može davati djetetu kao glavna hrana i kao dopunska hrana.

Mješavine bez palminog ulja

Nestogen (Nestlé) 1 (od rođenja) 700 g

 • ugodan okus i miris
 • udobna žlica s kopčom
 • lako se razrjeđuje vodom
 • prihvatljiva cijena
 • nezgodno pakiranje

Ukusna i jednostavna za pripremu mliječna smjesa dobro se apsorbira i ne uzrokuje nelagodu kod djece. Jedinstveni laktobacili poboljšavaju pokretljivost crijeva, a vitamini i minerali doprinose punom razvoju djeteta. Proizvedeno u Švicarskoj.

BIBICOL Nanny Classic (od rođenja do 1 godine) 800 g

 • bez šećera, škroba ili palminog ulja
 • prikladno veliko pakiranje
 • ugodan okus i miris
 • kvalitetni sastojci
 • visoka cijena

Smjesa u prahu na bazi cjelovitog kozjeg mlijeka s dodatkom ribljeg ulja, minerala i vitamina. Zbog svog bogatog sastava proizvod je vrlo hranjiv i lako probavljiv. Djeca se dobro debljaju i ne osjećaju neugodne simptome. Proizvod zauzima jedno od prvih mjesta u smjesi za dojenčad do 2020. godine.

Nadamo se da će vam naša recenzija pomoći da odaberete točno proizvod koji odgovara vašem djetetu. Ispravno odabrana prehrana poboljšat će funkcionalne probavne poremećaje i pružiti joj čitav niz hranjivih sastojaka. Neka vaša djeca rastu snažna i zdrava!

To Je Važno Znati O Planiranju

Miramistin tijekom trudnoće

Začeće

Tijekom trudnoće obrambene snage tijela slabe, što buduću majku čini osjetljivijom na razne zarazne bolesti.Kako bi se spriječile opasne bolesti ili ubrzao oporavak, ako se žena zarazi, mogu se koristiti antiseptička sredstva.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Porođaj

Koje su najbolje pelene za novorođenčad? Vijeće roditelja ne dolazi do konsenzusa, jer svi imaju različita, ne samo iskustvo i osobne preferencije, već i reakcije najvažnijih stručnjaka - same djece.

16 razloga zašto vas trbuh boli tijekom trudnoće

Začeće

Zašto trbuh boli tijekom trudnoće?U tom razdoblju, s vremena na vrijeme, žena osjeća bol ili nelagodu u raznim dijelovima tijela. U pravilu ukazuju na promjenu hormonalne razine ili su povezani s rastom trbuha.

Šavovi nakon poroda

Novorođenče

Šavovi nakon poroda slični su bojnim ranama kod muškaraca nakon bitke, a što je porod ako ne bitka za vlastiti život i život vašeg djeteta? ___________________________________________________________________