Glavni / Začeće

DIY dječji krevet: crteži, fotografije, materijal izrade

Dječji krevet koji će uspješno zamijeniti igraonicu

Teško je precijeniti važnost odgovarajućeg sna za djetetovo zdravlje. Stoga je toliko važno dobiti udoban i siguran krevet. Usput, nije potrebno kupiti namještaj za uređenje dječje spavaće sobe, jer ga možete sami sastaviti. Pročitajte kako biste naučili kako to ispravno učiniti..

Elementi dječjeg krevetića

Veličina kreveta, prije svega, ovisi o veličini madraca

Prije nego što započnemo s izradom dječjeg kreveta, odlučimo što ga razlikuje od odraslih kolega. Među prepoznatljivim značajkama:

 • Dimenzije. Madraci za dječje krevete kraći su i već odrasli kolege (vidi tablicu standardnih veličina madraca za spavanje).
 • Broj i mjesto mjesta za spavanje. Krevet u dječjem namještaju nije napravljen dvostruko, češće su to pojedinačne konstrukcije. Ako trebate smjestiti dvoje djece, zgrada će biti u dva nivoa..
 • Sigurnost rada. Kvalitetni namještaj za dječju sobu nema oštrih kutova i traumatičnih dijelova.
 • Dekorativni dizajn. Namještaj za dječju sobu trebao bi biti zabavan i vizualno atraktivan za dijete.

Podnožje dječjeg kreveta nosivi je okvir na koji su pričvršćeni ostatak detalja

Sažmimo navedene točke. Dječji krevet izrađen je od istih elemenata kao i odrasli kolege, odnosno koristi potporni okvir po obodu, lamele držača madraca, madrac itd. Ali, svi su ti elementi manji, izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala.

Namještaj od trupaca debla može biti ne samo pouzdan, već i lijep

Elementi u konstrukciji dječjeg namještaja zaobljeni su na uglovima i obojani svijetlim bojama. Važna je stvar da se za osiguranje sigurnosti u dizajnu većine dječjih kreveta koriste visoke stranice. Upotreba takvih elemenata obavezna je u dječjim krevetićima za djecu mlađu od 3 godine..

Kako sami napraviti krevetić kod kuće

Svaki roditelj pokušava odabrati najbolje za svoje dijete, to se odnosi i na namještaj u vrtiću. No, cijene u trgovinama ostavljaju mnogo željenog i nema sigurnosti u kvaliteti kupljenog namještaja. U ovom slučaju moguće je napraviti dječji krevet vlastitim rukama. Dijete će takav krevetić pamtiti cijeli život..

Određivanje modela budućeg kreveta

Da biste odabrali pravi krevet, morate se osloniti na dob, broj djece, spol djeteta, veličinu sobe, raspoloživi proračun i vještine u radu s alatima i materijalima. Dakle, krevet djevojčice i dječaka bit će vrlo različiti, za dvoje djece istog spola vrijedi odabrati krevet na kat.

Najjednostavniji model kreveta je redovita pravokutna kutija s uzglavljem i podnožjem. Svestran je i jednostavan za sastavljanje. Ako će krevet biti u maloj sobi, tada se preporučuje izrada kreveta s dodatnom funkcionalnošću - prisutnošću stola, ladica ili polica.

Treba imati na umu da je montaža kreveta na kat puno teža. Ako područje sobe dopušta, onda je bolje napraviti dvije jednorazine.

Bilješka! Po želji i mogućnosti možete napraviti krevet u obliku nekog omiljenog lika, broda, krune ili dvorca.

Najpopularniji modeli kućnih kreveta za bebe koji rade samostalno kod kuće su:

 • S odbojnicima za dodatnu sigurnost;
 • Krevet u potkrovlju;
 • Transformator;
 • Redoviti pravokutni krevet bez stranica.

Treba imati na umu da krevet prije svega mora biti siguran i udoban za upotrebu, stoga se preporučuje izbjegavanje oštrih kutova. Kreveti na kat moraju biti s odbojnicima kako dijete ne bi ispalo tijekom spavanja.

Izbor i priprema materijala

Budući da će krevet biti namijenjen djetetu, moraju se poštivati ​​sljedeći uvjeti: odaberite samo prirodne i ekološki prihvatljive materijale; struktura mora biti pouzdana i jaka; nema oštrih kutova ili opasnih izbočina; drvo (ako se koristi) mora biti bez hrapavosti ili iverja; odgovaraju visini i širini djeteta; eliminira mogućnost ozljeda.

Preporučuju se sljedeći materijali:

 • Čvrsto drvo;
 • Metal;
 • Trajna i visokokvalitetna plastika;
 • Iverica;
 • OSB;
 • MDF.

Preporuča se davanje prednosti prirodnom drvu, jer je potpuno sigurno i ekološki prihvatljivo. Kada se koristi vrsta poput bora, oslobodit će se i antiseptičke tvari koje smanjuju vjerojatnost prehlade i drugih bolesti..

Ako nije moguće kupiti masivno drvo, onda je bolje uzeti MDV ili ivericu. Prema svojim karakteristikama, prvi je nešto bolji, jer ne sadrži formaldehidnu smolu. Ti su materijali jeftiniji i pristupačniji.

Prilikom odabira metala, morate obratiti pažnju na to da su svi šavovi pažljivo zavareni. Imajte na umu da su metalne konstrukcije traumatičnije i rad s ovim materijalom zahtijeva posebne vještine..

Osim toga, trebat će vam sljedeći alati:

 • Ljepilo;
 • Samorezni vijci;
 • Bušilica;
 • Rulet;
 • Šmirgl papir;
 • Nokti;
 • Četka.

Ovisno o odabranom materijalu, mogu biti potrebni i drugi alati.

Skice i crteži

Za ispravnu ugradnju konstrukcije potreban je crtež dječjeg kreveta s dimenzijama. Na skici moraju biti prikazane točne dimenzije, broj korištenih dijelova, alata i materijala, što će pomoći u preciznom praćenju svih faza rada.

Crtež mora imati sljedeće elemente:

 1. Noge;
 2. Dno;
 3. Okvir;
 4. Bočna lica;
 5. leđa.

Što je sam dizajn složeniji, skica će biti teža. Primjeri crteža:

 • Obični pravokutni krevet sa stranama;
 • Krevet na kat;
 • Kolijevka za bebu.

Koračna izrada kreveta kod kuće

Razmotrite detaljno sklop kod kuće jednostavnog jednokatnog kreveta za dijete izrađenog od drveta. Za to će vam trebati daske, grede, letvice, vijci i vijci.

Sastavljanje okvira i baze

Sastavljanje okvira je najjednostavniji korak. Da biste to učinili, morate izrezati bočne rubove u skladu s crtežom, spojiti ih samoreznim vijcima tako da se formira pravokutna kutija s pravim kutom. Ravnomjer uglova možete provjeriti pomoću trokuta.

Baza se izrađuje pomoću tračnica koje su povezane na udaljenosti od pet centimetara i pričvršćene su na okvir. Nakon toga, stranice se režu, ako postoje. Potrebno ih je pričvrstiti na okvir i bazu samoreznim vijcima..

Važno! Da biste provjerili čvrstoću konstrukcije, preporuča se staviti nešto teško na madrac.

Kada je okvir s bazom spreman, sve morate prekriti lakom ili bojom. Možete koristiti i omotač - tkaninu, kožu ili nešto drugo..

Izrada uzglavlja

Ovaj je postupak malo složeniji. Iz lista drveta ili iverice trebate izrezati uzglavlje u skladu sa skicom i obraditi ga brusnim papirom. Pričvrstite ga na okvir i olovkom označite njegov ispravan položaj. Ispilite višak ako je potrebno, možete dati bizarniji oblik.

Naslon mora biti ukrašen prije nego što je pričvršćen na cijeli okvir. Da biste ga pričvrstili na strukturu, morate izbušiti četiri rupe i spojiti vijcima.

Sastavljanje kreveta

Posljednja faza je priprema posljednjih dijelova i montaža. Izrežite četiri noge s komada drveta i brusite ih papirom. Pričvrstite na okvir.

Ako želite, kutije za odlaganje možete napraviti kod kuće. Da biste to učinili, morate montirati kutije s dnom i pričvrstiti ih na bočne zidove kreveta pomoću traka za trčanje. U tom slučaju ne trebate praviti noge, trebate samo malo produžiti stopalo i uzglavlje tako da dodiruju pod.

Sastavljanje kreveta uključuje spajanje svih komponenata pomoću vijaka i samoreznih vijaka. Pažljivo osigurajte da svaki od elemenata mora biti obrađen brusnim papirom.

Naknadni ukras krevetića

Budući da će se krevetić nalaziti u dječjoj sobi, preporučuje se da bude što svjetlija i atraktivnija. Može se ukrašavati crtežima, ukrasima, matricama ili štukaturama. Vrlo je popularna uporaba tehnike decoupage, koja se sastoji u prenošenju uzorka na površinu namještaja..

Ako je krevet namijenjen djevojčici, tada možete napraviti nadstrešnicu, pa će se osjećati kao mala princeza. Dovoljno visoko iznad kreveta da pričvrsti drvenu gredu. Na ovu gredu pričvršćena je tkanina, po mogućnosti šifon.

Sam materijal kreveta može se premazati bojom u boji ili samo lakom.

Izrada dječjeg kreveta vlastitim rukama prema crtežima i fotografijama nije teška. Potrebno je strogo slijediti upute i s točnošću slijediti sve preporuke. Tada možete stvoriti prekrasno mjesto za spavanje za svoje voljeno dijete..

Izrađujemo krevet za bebe vlastitim rukama: korak po korak majstorska klasa s fotografijama i videozapisima, gotovim crtežima i dijagramima

Ako osoba ima želju, osnovne vještine, kao i set jednostavnih alata, tada joj sam krevet za bebe ne predstavlja problem. Da, možete kupiti gotov namještaj za svoje dijete. No, postoji mogućnost uštede novca tako što ćete sami napraviti krevet za bebu.

U ovom ćemo vam članku reći kako samostalno izraditi krevetić za predškolsko dijete i korak po korak demonstrirati cijeli postupak..

Što bi trebale biti jaslice

Izrada jaslica vlastitim rukama mora biti u skladu sa sljedećim pravilima:

 • koriste se samo prirodni i ekološki prihvatljivi materijali;
 • krevet ima pouzdan dizajn;
 • lišeni potencijalno traumatičnih kutova, izbočina, dijelova;
 • površina je savršeno glatka, bez hrapavosti, iverja;
 • odgovara parametrima djeteta;
 • u potpunosti eliminira mogućnost pada.

Prednosti izrade kreveta vlastitim rukama

Prednosti ručno izrađenog dječjeg kreveta su:

 1. Povjerenje u materijale koji se koriste za izradu krevetića. U slučaju proizvoda iz trgovine, podaci o parametrima nisu uvijek dostupni.
 2. Dizajn je razvijen prema vlastitim parametrima i zahtjevima.
 3. Tijekom postupka izrade proizvoda možete samostalno provjeriti čvrstoću, što je posebno važno u slučaju dječjih skokova na madrac.
 4. Ručno izrađeni krevetić štedi obiteljski proračun
 5. Dobivate neusporedivo zadovoljstvo od namještaja koji ste sami napravili za svoje dijete.

Opcije dizajna kreveta: odabir pravog

Postoji velik broj preinaka kreveta, ali usredotočimo se na najpopularnije:

 • sa i bez stranica;
 • potkrovni krevet;
 • transformator.

U nastavku ćemo pogledati postupak izrade običnih dječjih krevetića na nogama s uzglavljem i podnožjem vlastitim rukama. Opcija bez podešavanja, ne podrazumijeva posebno težak posao i ne oduzima puno vremena.

Također, razumjevši princip rada, možete, analogno tome, napraviti krevetić za novorođenče, malu djecu ili dijete od 3 godine.

Kako napraviti krevetić vlastitim rukama

Prije nego što započnete s kupnjom materijala i alata za dječji krevet od šperploče ili drugih materijala, morate pažljivo razmisliti o cijelom procesu stvaranja ovog komada namještaja, razumjeti glavne elemente.

 1. Okvir. Parametri ovise o veličini kreveta i sukladno tome korištenom madracu. Glavni materijal u izradi je suha ploča.
 2. Lamele. Proizvod podupire madrac i podloga je u obliku rešetkastih letvica ili šperploče s ventilacijskim otvorima.
 3. Bočne stijenke. Rešetkaste ili čvrste sigurnosne ograde.
 4. Byltsa. Izrađene su od masivnog drveta, iverice ili šperploče. Visina u podnožju tradicionalno je niža od visine elementa uzglavlja.
 5. Noge. Može se izraditi samostalno ili kupiti u trgovini. Oni su sastavni dio glavne strukture ili su odvojeno pričvršćeni.

Crteži i dijagrami

Započnite s radom pripremom crteža prema kojem će se struktura rezati. U nastavku vam nudimo opcije za gotove crteže i dijagrame koje možete koristiti.

Da biste crtež pogledali u punoj veličini, desnom tipkom miša kliknite sliku i odaberite naredbu "otvori sliku u novoj kartici".

Materijali i alati

Vanjski dijelovi kreveta, vidljivi oku, izrađeni su od MDF-a. Drvo možete odabrati na temelju financijskih sredstava kojima raspolažete. Ako će se krevet često premještati ili premještati, vrijedi dati prednost svjetlosnim vrstama drveta. Dječji krevet također može biti izrađen od šperploče, koja je ugrađena na okvir. Trebat će vam obrubljena i blanjana građa u obliku daske i šipke, puna ili u komadima.

Za rad vam je potreban i sljedeći alat:

 • pila za obradu drveta;
 • glodalica;
 • Stroj za mljevenje;
 • bušilica;
 • kutak;
 • samorezni vijci;
 • zatvarači;
 • estrihe;
 • odvijač.

Prva faza je proizvodnja nogu

Počinjemo s nogama, izrađujući praznine od šipke. Također se možete obratiti pilani i tamo naručiti njihovu proizvodnju prema vašoj veličini. Potrebna su 4 komada svake duljine.

Zapamtiti! U području uzglavlja noge kreveta su duže i kraće sa strane stopala.

Spajamo praznine ljepilom i samoreznim vijcima.

Vijci moraju biti dobro utonuti u drvo i prekriveni kitom. Nakon što se proizvod osuši, bruse se sve neravnine i spojevi.

Počinjemo raditi s proizvodnjom nogu. Da bismo to učinili, uzimamo praznine u parovima, ravnomjerno ih lijepimo i uvijamo samoreznim vijcima..

To su gotove noge za krevetić. Ostaje samo za kitanje.

Druga faza - rupe za tiple

Za montiranje stražnjih dijelova mora se napraviti utor. Širina mu je jednaka 2,5 cm. Upotrijebite usmjerivač ili, ako ga nemate, obratite se stolaru. Lakše je uzeti tiple gotove odabirom bušilice odgovarajućeg promjera.

Nakon što ste prethodno izmjerili točnu udaljenost i razinu na daskama, izbušite rupe za tiple na krajevima dasaka. Kontrolirajte dubinu bušilice pomoću svjetiljke pričvršćene na nju.

Treća faza - uzglavlje i noga kreveta

Od daske 2,5 * 5 cm moraju se izrezati daske jednake duljine kako bi se njima ispunilo uzglavlje i podnožje. Zatim ih umetnite u utor ispunjen ljepilom..

Izbušimo rupu u nozi, a zatim označimo sredinu, pričvrstimo i poravnamo stražnju stranu. Zatim označite područja na kojima će se izbušiti rupe za tiple. U njih stavimo malo ljepila i umetnemo stražnju stranu. Platno treba čvrsto sjediti, izbjegavati pukotine.

Noge pričvršćujemo na stražnji dio krevetića.

Isti se postupak duplicira na drugoj nozi. Ako se formira neestetski zglob, maskira se pločom, pričvršćujući ga na samorezne vijke.

Spremni podnožje i uzglavlje

Četvrta faza je osnova za madrac

Uzimamo dvije daske 5 * 10 cm duž duljine madraca, na vijke i ljepilo učvršćujemo šipku koja je kraća za 10 cm. Izbušimo rupe bliže rubu. Šeširi bi na kraju trebali biti potpuno skriveni..

Ugradnja letvica za krevet

Izrezali smo letvice i, u koracima od 10 cm po širini madraca, pričvrstili ih na letvice s naglaskom na dva vijka. Rupe za pričvršćivače prekrivene su kitom i naknadno brušene.

Pričvršćivanje prečki

U ekstremnim letvicama moraju se napraviti izrezi za noge krevetića.

Peta faza - sastavljanje jaslica

Sada konačno uklanjamo sve nedostatke drvenih dijelova krevetića (iver, pukotine itd.) Brtvljenjem kitom, a zatim brusimo do glatkoće.

Sljedeći korak je temeljni premaz i bojanje svih dijelova.

Svi. Preostaje nam da povežemo leđa i podnožje ispod madraca. Naš krevetić, koji smo sami izradili za bebu, spreman je!

Za pričvršćivanje koristite okove za namještaj koji se prodaju u trgovinama.

Ideje za ukrašavanje dječjih krevetića

Nakon završetka glavnog posla, vrijeme je da napravite dekor kako biste krevetu dali gotov izgled..
Strane u smislu provedbe dekora predstavljaju široko polje za djelovanje. Dekoracija može biti izvorni ukras ili uzorak, ispis sa slikom vaših omiljenih likova. Upotreba bezopasne akrilne ili silikonske boje u ovom slučaju omogućit će vam dodavanje neobičnih dodira..

Proizvod možete presvući tkaninom za namještaj, unaprijed izradivši uzorak nekoliko centimetara veći od veličine dijelova. Materijal se poravna kako bi se izbjegli mjehurići i učvrsti klamericom za namještaj. Ova će opcija skladno izgledati na krevetu djevojke vlastitim rukama.

Krevet možete obojiti posebnom bojom za namještaj koja je sigurna za ljude.

Premazivanje okvira lakom također se može pripisati načinima dorade. Za to se preporučuje korištenje proizvoda koji se brzo suše. Svi dijelovi su brušeni i polirani.

Dakle, analizirali smo postupak izrade jaslica vlastitim rukama. Ako nešto ostane nejasno i ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte u komentarima u nastavku. Svakako ćemo im odgovoriti.

Dječji krevet "uradi sam". Kako sastaviti krevet za djecu, krevet na kat, krevet u kući, potkrovlje, transformator

Za djecu roditelji uvijek pokušavaju odabrati najbolje, uključujući namještaj, ali gledajući vrlo nedjetične cijene drvenih kreveta ili kreveta, automobila, čamaca itd. Neizbježno ćete se zapitati isplati li se takvo što kupiti nekoliko godina... Kupujući, možda i ne, ali to možete učiniti sami. Dječji krevet "uradi sam" može se za nekoliko dana sastaviti od nekoliko dasaka i šipki. Nisu potrebni posebno složeni radovi ili posebni alati. U osnovi trebaju vam ruke i želja.

Drveni krevet

Ovo je običan krevet bez ikakvih podešavanja. U predstavljenoj verziji prikladan je za srednjoškolsku dob i adolescente, ali tada se može dovršiti za djecu od 3 godine (drugi foto izvještaj). Sastavljeno od drvenih dijelova (dasaka i šipki). Projekt se može koristiti kao osnova, a zatim dodajte ideje za dizajn.


Možete se svađati oko boje, ali kao osnova - izvrsna opcija.

Materijali i alati

Za proizvodnju nisu potrebni posebni alati. Sve što je potrebno:

 • pila (ručno izrađena za drvo ili disk - tko god ima, možda - završnu pilu, možete je izrezati brusilicom s diskom na drvu);
 • Radna površina;
 • bušiti s bušilicama i upuštačem;
 • brusilica (ako ne morate ručno raditi s brusnim papirom);
 • rulet.

Alati potrebni za rad

Potrebni materijali su:

 • drvo - 50 * 100 mm;
 • daska 25 * 100 mm i 25 * 75 mm;
 • ljepilo za drvo;
 • kit za drvo;
 • šmirgl papir.

Prebrojite broj dasaka na temelju planirane veličine. Potrebe za drvetom - nizak sadržaj vlage (ne veći od 16%) i bez ili sa samo nekoliko čvorova.

Izrada nogu

Dječji krevet "uradi sam" započinje s izradom nogu. Izrezali smo praznine sa šipke 50 * 100 mm - za uzglavlje je dulje, za podnožje kraće. 4 komada svake dužine potrebna. Ljepimo praznine u parovima. Uzmemo jedan, premažemo ga ljepilom za drvo, položimo drugi, provjerimo jesu li ravnomjerno izloženi, uvijte ga samoreznim vijcima. U principu, možete koristiti gredu od 100 * 100 mm i ne zamarati se ljepilom, ali cijena za to stvarno grize.


Daske premažemo ljepilom i preklopimo u parove

Glave vijaka utonute su u drvo, a zatim na drvo stavljamo kit. Nakon sušenja brusiti u glatko stanje (sa srednjim do finim brusnim papirom).


Gotove noge prije kitanja

Također brusnim papirom dovodimo spoj u idealno stanje - sve treba biti ujednačeno i glatko.

Rupe za tiple

Za leđa će biti potrebne ploče s utorom širine 25 mm. Ako imate usmjerivač, možete ga sami izraditi ili izbrusiti u stolariji. Također možete kupiti gotove tiple, odaberite bušilicu prema njihovom promjeru.

Na krajevima letvica bušimo utore za tiple. Odredite točno njihovu udaljenost od ruba - trebali bi biti strogo na istoj razini na svim daskama.

Također, rupe bi trebale biti iste dubine - pola duljine ovog komada drveta. Da bi se moglo navigirati prilikom bušenja, na bušilicu je pričvršćen marker - traka sa trakom za traku. Pomoću nje kontrolira se dubina rupe..


Rupe za tiple

Sastavljanje uzglavlja i podnožja

Daske iste duljine izrezuju se s daske 25 * 50 mm za popunjavanje uzglavlja i podnožja. Umeću se u utor koji je prethodno premazan ljepilom.

Također izbušimo rupu u nozi za tiple. Prvo, pronađemo sredinu, povucimo crtu duž nje (olovkom). Pričvrstite sklopljene leđa, poravnajte ih uz gornji rub, stavite klinove na crtu i označite mjesta na kojima trebate izbušiti rupe za njih (dva na vrhu, dva na dnu). U rupe ulijte malo ljepila i stavite naslon za leđa. Mora se saditi čvrsto, bez praznina. Može se udariti šakom ili čekićem (ne oštetiti drvo).


Leđa pričvršćujemo na nogu kreveta

Istu operaciju ponavljamo i s drugom nogom. Ne baš lijepi spoj na vrhu može se zatvoriti daskom, stavljajući ga na samorezne vijke i prekrivajući rupe. Kao rezultat toga, događa se to.


Podnožje i uzglavlje su spremni

Jedna važna točka kada je riječ o lijepljenju dijelova. Dok se ljepilo ne stvrdne, spojevi su fleksibilni i dijelovi se mogu iskriviti. Stoga, postavljajući kutove na 90 °, dio je fiksiran (stezaljkama ili na neki drugi način) i ostavljen dok se ljepilo ne osuši. Posao se nastavlja nakon sušenja i u pravilu započinje brušenjem tek zalijepljenog spoja.

Izrada podloge za madrac

Uzimamo dvije daske duljine 50 * 100 mm, jednake duljini madraca (ili nekoliko centimetara više da bismo ga prikladnije napunili). Uz rub, na ljepilo i samorezne vijke sadimo traku od 25 * 50 mm. Duljina je 10 cm kraća - ostavljamo 5 cm od svakog ruba. Kada zavijate šipku, pazite da su rubovi točno postavljeni. Izbušimo rupu za svaki samorezni vijak - blizu ruba kako drvo ne bi puklo. Osim toga, duž kapice izrađujemo rupu većeg promjera - moraju biti skrivene.

Budući da je spoj ljepila u ovom slučaju čvrsto pričvršćen, ne možete čekati dok se ljepilo ne osuši.

Iz daske 25 * 100 mm izrežite letvice na širinu madraca (možete ponovno dodati 1-2 cm). Oni su pričvršćeni na upravo izrađene trake s naglaskom. Korak ugradnje je 10 cm, za svaku dasku postoje po 2 samorezna vijka sa svake strane. Za svaki samorezni vijak prethodno se izbuši rupa (promjer svrdla je 1-2 cm manji od promjera samoreznog vijka), glava treba ići u drvo.


Pričvršćujemo poprečne trake

Rupe za pričvršćivače prekrivaju se kitom, nakon sušenja se bruše. Izrezi su izrađeni u ekstremnim letvicama za ugradnju nogu.


Izrez nogu

DIY dječji krevet: montaža

Na kraju kitom zapečatimo sve iverje i nedostatke na vidljivim dijelovima kreveta, nakon što se osuši, sameljemo ga do glatkoće. Zatim temeljimo i bojimo u odabranu boju. Nakon lakiranja ostaje samo povezati naslone i podnožje ispod madraca i možemo pretpostaviti da je dječji krevet spreman ručno.

Dijelove možete povezati pomoću posebnih okova - nosača i zavjesa, ili na jednostavan način - zakucavanjem kutnika, bloka na kojem se podupire sastavljeni štitnik madraca.


Okovi za ugradnju dna kreveta

Dječji krevet "uradi sam"

Domaći auto krevet

Malo će se dječaka odreći automobilskog kreveta. A da biste udovoljili djetetu, uopće nije potrebno ići u trgovinu. Uz pomoć šperploče ili MDF lima, boja i lakova na vodenoj bazi, obično mjesto za spavanje pretvara se u san: dječji krevet "uradi sam" u obliku Batmobilea (ili bilo kojeg drugog automobila) ostvaruje se u tjednu ležernog rada navečer.


Takav dječji krevet za automobile izrađujemo vlastitim rukama

Prvo pronađite sliku automobila koja vam odgovara, pronađite program s mogućnošću prikazivanja crteža. Nakon prenošenja slike može se podijeliti na kvadrate sa stranicom od 100 mm - kako bi je kasnije bilo lakše prevesti u stvarnu ljestvicu. Najprikladnije je ako se cijeli dio uklopi u šperploču ili MDF list koji ste kupili, još je bolje ako se ispostavi da napravite dvije bočne stranice od jednog lista... Općenito, odabirete dimenzije, mijenjate obrise. Nakon što ste zadovoljni rezultatom, možete dizajn prenijeti na list.


Skica spremna za rad s oznakama

Sve započinje crtanjem lista na kvadrate sa stranicom od 100 mm.


Nacrtajte list na kvadrate

Pozivajući se na priloženi list, prenesite sve linije s papira na šperploču. Isprva su crte tanke, nakon što manje-više sve nacrtate, rezultirajuće konture možete ocrtati podebljanom crtom - bit će lakše rezati. Iako su detalji potrebni u dvostrukoj kopiji, nema smisla crtati drugu: nakon što smo izrezali prvu, zaokružit ćemo je i dobiti drugu.


Crtež prenosimo na veliku površinu

U ovom projektu postoje i nadzemni dijelovi - crtamo ih odvojeno. Kad je sve spremno, uzmite jigsaw i izrežite duž kontura.

Rubovi su daleko od savršenog, pa ih dobro brusimo strojem ili ručno. Tada počinjemo izrezivati ​​udubljenja, rupe itd. Tehnika je tradicionalna - koristimo bušilicu, bušimo jednu rupu pored druge, zatim režemo skakače. Neravni rub brušimo na bilo koji dostupan način, zaokružujući ga, a sve bi trebalo biti ujednačeno i glatko izvana i iznutra.


Izrada elemenata dizajna

Nakon što sam proradio sve detalje, evo što se dogodilo.


Dijelovi su spremni za bojanje

Grundiranje i bojanje

Za bojanje morate odabrati sigurne materijale. Najbolje od svega - lateks na vodenoj bazi, a za zaštitu boje od ogrebotina i abrazije prikladan je lak na vodenoj bazi.

Ako su dijelovi izrađeni od MDF-a, vrlo je poželjno temeljiti sve, po mogućnosti dva puta. Ovaj materijal može jako upiti boju, posebno na krajevima. Temeljni premaz značajno smanjuje upijanje, a boja se također ravnomjernije polaže..


Dijelovi su grundirani i suhi

Nakon što se zemlja osuši, prva prelakirajte područja koja bi trebala biti siva. Dizajn također sadrži tanke sive pruge. Kako ih ne bi slikali na crno, vjerna boja lijepi tanku traku selotejpa (3 mm), uklanjanjem koje ćemo dobiti potrebni crtež.


Prvo obojite sivom bojom, nakon sušenja na nju zalijepite tanku traku trake

Slikanje je gotovo gotovo

Sastavljanje automobilskog kreveta

Uzmemo jedan bočni zid, na njega pričvrstimo drvenu traku minimalno 25 * 25 mm pomoću samoreznih vijaka. Ugradimo samorezne vijke na svakih 20-30 cm. Ispred kraja daske pričvršćujemo graničnik daske. Ponavljamo istu operaciju na drugom dijelu (obavezno učvrstite daske na istoj visini).


Zabivamo trake, stavljamo čepove s magnetima za pričvršćivanje naslona za glavu i police

Instalirajući drugi dio, uvijamo strukturu. U sredini morate instalirati zaustavnu šipku koja će čvrsto držati obje strane i spriječiti njihovo odvajanje.


Otprilike u sredini ugrađujemo graničnik - šipku koja fiksira potrebnu širinu kreveta

Na letvice pričvršćene na bočnim stranama, kao na okvir, postavljaju se izrezane ploče, koje služe kao potpora madracu. Mogu se pričvrstiti samoreznim vijcima (po dva sa svake strane) ili ih možete jednostavno staviti. U tom će se slučaju krevet brzo rastaviti. U ovoj je opciji odabrana druga metoda - daske nisu bile učvršćene, na njih je postavljen madrac.

Djevojčji krevet napravljen je na temelju istog dizajna. Oblik ograda je jednostavniji, s njima se manje radi, ali s bojanjem je teže. Tako i vaši trenuci.


DIY dječji krevet za djevojčicu

Dvije majstorske tečajeve o tome kako napraviti krevetić vlastitim rukama

Unatoč činjenici da danas nije problem pronaći krevetić za dijete za svaki ukus i proračun, neki radije sami izrađuju ovaj komad namještaja..

Prednosti ovog rješenja su u tome što uzima u obzir sklonosti roditelja, snimke i dizajn vrtića, praktičnost djeteta, kao i mogućnost oživljavanja najoriginalnijih maštarija i dizajnerskih ideja..

Master klasa №1. Jaslice za novorođenče

U stvaranju krevetića vlastitim rukama postoji i ekonomska prednost, jer je ovaj komad namještaja potreban samo u prvih nekoliko godina nakon rođenja djeteta, a tada ćete morati kupiti još jedan krevetić.

U ovom slučaju možete značajno uštedjeti na gotovom krevetu i potrošiti samo na materijale i dekor..

Jaslice za novorođenče možete napraviti prema uputama korisnika clandz666 s web mjesta yaplakal.com.

Priprema za rad sastoji se u izradi crteža i kupnji prirodnih, ekološki prihvatljivih materijala.

Pri radu s crtežima važno je uzeti u obzir osobitosti djetetove dobi. U kolijevci za novorođenče važno je izbjegavati pravi kut, velike praznine između šipki, niske bočne strane i nepropisno obrađeno drvo. Svi ovi čimbenici utječu na sigurnost djeteta..

Također možete napraviti ne jednostavne krevetiće, već stolicu za ljuljanje, u tom slučaju dijete se može ljuljati, što je prikladnija opcija za roditelje. Ali ovaj dizajn nije prikladan za dijete starije od dvije godine..

Materijali pogodni za izradu kolijevke za novorođenče moraju biti potpuno sigurni za zdravlje. Najlakši način rada s ivericom i vlaknastim pločama. Drvo je najbolja opcija za dijete, ali skuplje.

Osim toga, izrada krevetića za bebu od drva ekonomski je nepraktična i zato što će dijete brzo odrasti, pa stoga nije potrebno težiti posebnoj trajnosti. Zauzvrat, krevet za školarca najbolje je izrađivati ​​od drveta kako bi bili sigurni u pouzdanost, čvrstoću i trajnost strukture..

Osigurajte prave uvjete prije početka rada. Oni se odnose na prostor, jer piljevina i drugi otpadni materijal ne bi trebali ometati ostatak stanovnika stana ili kuće. Stoga je bolje petljati u garaži ili bilo kojoj pomoćnoj sobi..

Dalje, trebate razviti crtež u kojem trebate točno i jasno odrediti dimenzije svake komponente strukture. Tada biste trebali pripremiti takve materijale, alate i uređaje:

 • samorezni vijci različitih promjera za montažu;
 • obratci izrađeni od iverice, vlaknaste ploče i drveta prikladne veličine;
 • zakrivljene praznine za stolicu za ljuljanje;
 • kotačići za pokretni krevet;
 • veliki list šperploče ili metalni roštilj za bazu;
 • šmirgl papir;
 • siguran lak;
 • ubodna pila, brusilica i bušilica za osnovne radove.

Obratite pažnju na važnu točku: prilikom crtanja koristite stvarnu veličinu madraca u krevetiću, inače će kasnije biti teško odabrati pravu od opcija koje se nude u trgovinama.

Zatim slijedite detaljne upute:

1. Na komadu šperploče olovkom je označena osnova za konstrukciju.

2. Za model s kutijama potrebni su dijelovi izrezani prema crtežu i pričvršćeni na bazu samoreznim vijcima..

Potrebno je napraviti mehanizam klatna:

3. Izrezani su glavni detalji stranica, nogu i šipki kreveta, kao i trake u koje će se umetnuti šipke rešetke.

4. Stvara se baza na koju će se pričvrstiti šipke. Za šipke u bazi morate napraviti posebne utore, koji su ispunjeni ljepilom, a u njih je umetnuta rešetka. Ako planirate napraviti uklonjivi roštilj, onda bi donju šipku trebalo lako ukloniti s baze..

5. Svi dijelovi sklopa moraju biti premazani lakom na bazi vode.

6. Završni sklop krevetića.

7. Rezultat je takva konstrukcija.

Stražnja strana može biti izrađena u bilo kojem obliku - na primjer, kovrčava s različitim dekorom. Korak po korak to se radi ovako:

1. Prvo se izreže željeni oblik leđa:

2. Izrađuje se šablona za ukrašavanje:

3. Izrezan je željeni uzorak prema matrici:

4. Iz šperploče su izrezani dodatni ukrasi:

5. Obojeno akrilom:

6. Zalijepljeno na leđa:

Da biste dobili krevet za ljuljanje, umjesto širokih stranica, možete napraviti četiri noge i na njih pričvrstiti bazu za ljuljanje. U tom slučaju morat ćete se odreći kutija za pohranu..

Da biste izradili bočni krevetić, morate upotrijebiti posebne nosače za jednu rešetku, koji će olakšati njegovo uklanjanje i premještanje na roditeljski krevet ili sofu. U tom slučaju visina kreveta mora odgovarati roditelju.

Life hack: možete napraviti nadstrešnicu za bilo koji krevet. Da biste to učinili, uzmite dugu, čvrstu šipku i pričvrstite je na zid okomito na krevetić (ili uz njega ako stoji leđima okrenuta prema zidu). Glavna stvar je da šipka strši do željene duljine iznad ležaja. Pročitajte više u našem posvećenom članku.

Sada na nju možete baciti bilo koju laganu tkaninu, stvarajući improviziranu nadstrešnicu koja će zaštititi dijete od sunčevih zraka. Na ovu šipku mogu se objesiti i viseće igračke..

Master klasa broj 2. Dječji krevetić za dijete starije od 3 godine

Dijete starije od 3 godine treba svoje mjesto za spavanje u kojem će spavati barem do školske dobi. Ako ćete napraviti krevetić za dijete koje je već u predškolskoj dobi, tada će mu krevet služiti nekoliko godina - do početka adolescencije.

Pri stvaranju mjesta za spavanje predškolske dobi, materijalni zahtjevi ostaju isti kao i za novorođenčad, ali oblik kreveta može se značajno razlikovati.

Bilo koji krevet sastoji se od osnovnih elemenata: okvira, letvica ili letvica, naslona, ​​nogu i bočnih ploča. Dijelovi su međusobno pričvršćeni samoreznim vijcima.

Kada razvijate crtež za krevetić u kojem će spavati starije dijete, ne morate se brinuti da bi moglo ispasti iz njega, jer stranice mogu biti prilično niske. Možete potpuno napustiti strane u dizajnu niskog kreveta za školarca.

Kao osnovu možete uzeti i djetetovu želju, neka vam kaže kakav krevet želi.

Primjerice, autor ZoSoa s yaplakal.com uzeo je u obzir želje svog četverogodišnjeg sina i stvorio krevetić s koracima.
Kako izraditi takav komad namještaja, pročitajte detaljne upute u nastavku..

1. Prvi korak je razvijanje crteža. Obratite pažnju na veličinu baze: ona mora biti "za rast" kako bi dijete moglo služiti najmanje 5 godina.

2. Trebate započeti posao od temelja. Za dno kreveta uzima se šperploča, na koju su pričvršćene letvice i metalni uglovi.

3. Dalje, okvir je izrezan, a dijelovi su pričvršćeni zajedno samoreznim vijcima..

4. Dalje, trebate zašrafiti noge. Koristi pravokutne daske koje odgovaraju dizajnu kreveta.

5. Ispada gotovo završen, ali još uvijek grub dizajn.

6. Okvir je prekriven akrilnim lakom.

7. Dalje, trebate izrezati praznine za korake. Ovdje je važno izmjeriti točnu visinu tako da se stepenice savršeno uklapaju u krevet. Mogu se napraviti i pomične i nepomične.

8. Nakon sastavljanja koraci će izgledati ovako:

9. Korake također treba lakirati. Mogu se presvući i tepihom, ali to nije obavezno..

10. Kao rezultat, dobili smo sljedeći komad:

Jedna od prednosti domaćeg kreveta je ta što se možete petljati s djetetom. Ako su sin ili kći odrasli, voljeli bi sudjelovati u poslu s tatom ili mamom.

Pros domaćeg kreveta:

 1. Sami razvijate dizajn ovog komada namještaja, pa možete dodati dodatne detalje po svom ukusu: na primjer, ladice, police, ljestve itd..
 2. Možete biti sigurni da će krevet biti jak i pouzdan, izrađen od kvalitetnih i provjerenih materijala koji su sigurni za zdravlje.
 3. Spremanje.
 4. Ekskluzivnost.

Možete i smisliti model kreveta koji savršeno odgovara sobi vašeg djeteta. Ako postoje dvoje djece, tada možete sagraditi krevet na kat.

Bez obzira na model kreveta, djetetu bi na njemu trebalo biti ugodno i mirno kako mu ništa ne bi remetilo san.

Nadahnite nas - podijelite materijal sa svojim prijateljima na društvenim mrežama:

Dječji krevet "uradi sam". Kako sastaviti krevet za djecu, krevet na kat, krevet u kući, potkrovlje, transformator

Foto: DIY dječji krevet na kat

Foto: kućica za dječje krevete "uradi sam"

Od ranog djetinjstva želim dijete okružiti svojom toplinom i pažnjom. Stvorite ugodno okruženje i ugodne uspomene. Učinite svoju sobu i dom pouzdanom, sigurnom tvrđavom, gdje će vam uvijek biti podrška i pomoć. Možete stvoriti bajku za dijete upravo u njegovoj sobi. Sami ste napravili neobičan, zanimljiv krevet.

p, blok citat 2,0,0,0,0 ->

U našem članku ćemo vam reći kako pravilno, uz pomoć kojih možete napraviti čarobnu tvrđavu i ugodno mjesto za spavanje.

str, blok citat 3,0,0,0,0 ->

Ako ne znate odakle započeti, kako opremiti i izraditi dizajn, u nastavku pronađite pitanje koje vam treba. Započnite s nama - odmah sada!

p, blok citat 4,0,0,0,0 ->

 • Osnovni principi izrade krevetića vlastitim rukama;
 • Alati za montažu;
 • Odlučimo se o crtežima;
 • Osigurati ćemo potrebne dimenzije kreveta.
p, blok citat 5,0,0,0,0 ->

Evo kako napraviti krevet:

 • Standard;
 • Krevet na kat;
 • Potkrovlje krevet;
 • Kućni krevet;
 • S kutijama;
 • Transformator;
 • Sa stranama.
str, blok citat 6,0,0,0,0 ->

Naoružajte se svim potrebnim alatima koje predlažemo za upotrebu i počnite stvarati ugodno gnijezdo. Oni koji su posebno strpljivi mogu to učiniti zajedno s djecom. Zapamtite i poštujte sigurnosne mjere.

p, blok citat 7,0,0,0,0 ->

str, blok citat 8,0,0,0,0 ->

Kako napraviti krevet za bebe vlastitim rukama

Jesi li ti isti tata superheroja? Jeste li spremni sagraditi dvorac za svoju princezu ili sami napraviti tvrđavu za svog sina? Vjerujte mi, zahvaljujući našem članku neće vam biti teško..

str, blok citat 10,0,0,0,0 ->

Prije nego što započnete, odlučite od čega će krevetić biti izrađen. Naša je preporuka koristiti masivno drvo. U običnim hardverskim trgovinama možete kupiti potrebne šipke, grede, pričvršćivače. Što točno treba kupiti - reći ćemo u nastavku.

str, blok citat 11,0,0,0,0 ->

Ne trebaju vam nikakve vještine obrade drveta, jer ćemo izraditi najpouzdaniji i najčvršći plan montaže kreveta. Istodobno, strukturu će biti lako montirati, zahvaljujući alatima koje imaju svi u kući..

p, blok citat 12,0,0,0,0 ->

Koje su prednosti drvenog proizvoda:

 1. Ekološki prihvatljivo.
 2. Sigurno.
 3. Izgleda izvrsno.
 4. Jednostavno održavanje i popravak.
 5. Lako se montira.
str, blok citat 13,0,0,0,0 ->

Zašto vrijedi sami izraditi dizajn:

 1. Pouzdan.
 2. Ne vrijedi puno novca.
 3. Možete se dogovoriti u bilo kojem stilu.
 4. Pitam se da li da napravim s djetetom.
 5. Plus znak karme od supruge.
str, blok citat 14,0,0,0,0 ->

Samo montaža, od gotovih materijala, trajat će vam ne više od 3 sata. Ako želite sve napraviti od sirovina (ne obojanih, ne lakiranih), trebat će vam jedan dan.

Koji su alati i materijali potrebni?

Materijal od kojeg preporučujemo izradu dječjeg kreveta je drvo. Tijekom članka saznat ćete koliko je i što potrebno za ovaj ili onaj model dječjeg kreveta.

str, blok citat 16,0,0,0,0 ->

Alati potrebni za montažu:

 • Bušilica i svrdla za drvo.
 • Rulet.
 • Pila ili pila za rezanje.
 • Metalne ploče za pričvršćivanje.
 • Stolarsko ljepilo za lijepljenje šavova.
 • Vijci ili čavli.

Alati za sklapanje dječjeg kreveta

Što je veći vaš alatni okvir, to složeniji možete napraviti dizajn. Sretnici koji posjeduju vještine i alate pri ruci profesionalnog stolara. No, mladi i ambiciozni tate morat će se znojiti.

Crteži dječjeg kreveta

Najvažnija stvar u uspješnom dizajnu su dijagram i crteži, unaprijed smišljeni i sastavljeni prije montaže. Pridržavajući se sklopa kreveta prema dijagramu i crtežima. Vidjet ćete pred sobom plan koji vrijedi glumiti. Stoga, imajući želju da to učinite učinkovito, nemojte zanemariti mogućnost crtanja i izvođenja proračuna. Osigurali smo crteže za svaku opciju dječjeg kreveta: krevet na kat, potkrovlje, kućni krevet, krevet-transformator, sa stranama i s ladicama

str, blok citat 19,0,0,0,0 ->

Što je potrebno tijekom montaže

 • Broj potrebnih materijala.
 • Alati koji se koriste tijekom montaže.
 • Shematski crtež gotovog kreveta
 • Dimenzije ovog proizvoda (duljina, širina, visina).
 • Vidljiva vezana područja u strukturi.
h3 2,0,0,0,0 ->

Dimenzije dječjeg kreveta

Nakon što su samostalno sastavili krevetić - svi žele da služi što više godina. Da biste to učinili, morate uzeti u obzir razdoblje upotrebe kreveta i usporediti ga s dobi djeteta..

str, blok citat 21,0,0,0,0 ->

Ispravan i praktičan napravit će krevet za dvije dobne skupine:

 • Za djecu mlađu od 3 godine.
 • Za djecu od 3 godine do adolescencije.
str, blok citat 22,0,0,0,0 ->

Drugim riječima. Za predškolce, školarce i adolescente - odmah možete napraviti veliki i udoban krevet.

Veličine standardnog kreveta za bebe do tri godine.

 • Duljina: 120cm.
 • Širina: 60 cm.
 • Visina boka: od 60 cm.

Standardne veličine kreveta za predškolce, školarce i tinejdžere.

 • Duljina: 140 cm do 190 cm.
 • Širina: 60 cm do 90 cm.
h2 3,0,0,0,0 ->

Detaljne upute o tome kako napraviti dječji krevet

 • Odlučite se za model kreveta.
 • Odaberite potrebnu veličinu kreveta.
 • Kupite potrebne drvne materijale.
 • Pripremite ih (izoštrite, podrežite, polirajte, obojite, osušite).
 • Napravite dijagram i crtež.
 • Prikupite alate potrebne za montažu.
 • Nađite sobu za sastavljanje kreveta
str, blok citat 24,0,0,0,0 ->

Prije namještanja kreveta izmjerite svaki detalj. To morate učiniti pojedinačno i neovisno. Dajemo samo informacije o tome kako bi struktura trebala izgledati i što će za nju biti potrebno..

Shema: izrada uzglavlja dječjeg kreveta

Shema: izrada stopala dječjeg kreveta

str, blok citat 26,0,0,0,0 ->

Izgled: Strana dječjeg kreveta

str, blok citat 27,0,0,0,0 ->

p, blok citat 28,0,0,0,0 ->

Foto: nabavite ovaj dječji krevet

Uradi sam krevet s odbojnicima

Opcija za one koji se vole vrtjeti i padati noću. Pogodno za malu djecu i stariju djecu. Proizvedeno na osnovi standardnog kreveta sa čizmama pričvršćenim na sve strane:

 1. Nokti se lijepe za duge bočne daske i daske širine kreveta.
 2. Spojite ih pomoću odvijača. Nabavite pravokutnik.
 3. Postavite bazu na gotov oblik i zakucite je na svaku bočnu gredu. Struktura će izgledati poput palete ili pješčanika.
 4. Pričvrstite noge na svaki kut čavlima ili odvijačem, također zalijepite šavove ljepilom.
 5. Napravite uzglavlje s 2 dugačka bloka nogu. Na njih zakucajte dvije ploče, s jednakom međusobnom udaljenostom..
 6. Daske za nokte po obodu.
p, blok citat 30,0,0,0,0 ->

str, blok citat 31,0,0,0,0 ->

 • Temelj je drvena ploča na kojoj će se nalaziti madrac.
 • 4 šipke koje su pričvršćene na bočne strane za potporu drvenoj ploči.
 • 2 duge bočne ploče.
 • 2 ploče za širinu kreveta.
 • 2 kratke i 2 duge noge.
 • 2 ploče jednake širine za uzglavlje.
p, blok citat 32,0,0,0,0 ->

Prvo morate napraviti bazu:

 1. Nokti se lijepe za duge bočne daske i daske širine kreveta.
 2. Spojite ih pomoću odvijača. Nabavite pravokutnik.
 3. Postavite bazu na gotov oblik i zakucite je na svaku bočnu gredu. Struktura će izgledati poput palete ili pješčanika.
 4. Pričvrstite noge na svaki kut čavlima ili odvijačem, također zalijepite šavove ljepilom.
 5. Napravite uzglavlje s 2 dugačka bloka nogu. Na njih zakucajte dvije ploče, s jednakom međusobnom udaljenostom..

Izrada jaslica vlastitim rukama: detaljni opis zgrade kod kuće (100 fotografija i videozapisa)

Pripremajući se za pojavu bebe, roditelji se suočavaju s tako teškim zadatkom kao što je odabir jaslica. Unatoč velikom izboru ovih proizvoda u trgovinama, oni često nemaju certifikat kvalitete, nisu prikladni za kupnju u malom stanu ili su neopravdano skupi.

Ako želite originalnu, nestandardnu ​​kolijevku, a cijene za nju grizu, naoružajte se uputama kako napraviti kolijevku vlastitim rukama.

 • Materijali
 • Drvo
 • MDF
 • Iverica
 • Šperploča
 • Modeli za bebe
 • Jaslice - ovalne
 • Stolarski radovi
 • DIY fotografija krevetića

Materijali

Nakon što su dijagrami i crteži za proizvodnju jaslica spremni, trebate pravilno odabrati materijale za njegovu izradu.

Drvo

Drvo je poželjan materijal za proizvodnju dječjeg namještaja. Snažan je, izdržljiv, prozračan. Lako se čisti i dezinficira, ne emitira štetne tvari.

Pri odabiru drva za izradu krevetića, vrijedi napustiti meke vrste, posebno bor. Ovaj je materijal toliko osjetljiv na fizičke utjecaje da beba, dok rastu zubi, može jednostavno izgrizati male dijelove krevetića.

Bolje je svoj izbor zaustaviti na johi ili brezi. Najjači i najtrajniji bit će proizvod od bukve, ali cijena takvog proizvoda bit će puno viša od prosjeka.

MDF je izrađen od sitne drvene sječke koristeći visoki tlak, temperaturu i karbidnu smolu kao vezivni element.

Unatoč prisutnosti umjetnih smola u materijalu, razina emisije opasnog formaldehida njima je slična onoj iz prirodnog drveta..

Zbog svoje strukture, MDF se može klesati. To vam omogućuje da oživite najoriginalnije ideje jaslica vlastitim rukama..

Namještaj izrađen od MDF-a zbog kratkog je vijeka trajanja manje poželjan od drvenog namještaja. Međutim, ako ne planirate dati krevet "naslijeđeni" drugoj bebi, tada će se snažno nositi sa svojim zadatkom.

Ovaj je materijal kategorično nepoželjan u proizvodnji dječjeg namještaja. U nekim je slučajevima materijal vrlo niske kvalitete i emitira veliku količinu formaldehida opasnog za tijelo..

Pogledajte više ovdje!

Iverica također ima izuzetno malu čvrstoću i otpornost na habanje..

Šperploča

Pri odabiru šperploče za izradu namještaja, svakako obratite pažnju na njezinu marku. Vanjski identični listovi šperploče mogu imati potpuno različita svojstva.

FK šperploča otporna je na vlagu, izdržljiva, obično se koristi za unutarnje radove. Krajevi takve šperploče svijetle su boje..

Šperploča s oznakom FSF povećala je otpornost na vlagu zbog fenol-formaldehidnih smola uključenih u ljepljivu podlogu.

Strogo je zabranjeno koristiti ovaj materijal u zatvorenom, a još više za proizvodnju dječjeg namještaja, jer su pare formaldehida opasni za zdravlje..

Pogledajte više ovdje!

Da biste FSF šperploču razlikovali od ostalih, pogledajte njene krajeve - njihova boja ima crvenkastu nijansu.

FKM šperploča ne sadrži fenolne spojeve i ima dobru otpornost na vlagu. Ovaj se materijal može koristiti za proizvodnju namještaja.

Modeli za bebe

Najpopularniji modeli za novorođenčad su okrugli i klasični pravokutni kreveti.

Klasični modeli, zbog svoje popularnosti, izrađeni su od različitih vrsta drveta, obojani su u razne boje i predstavljeni u raznim cjenovnim kategorijama. Stoga je vrlo lako odabrati model koji je prikladan izgledom, funkcionalnošću i cijenom..

Stvari su puno složenije s izborom okruglog ili ovalnog kreveta. Obično je funkcionalnost ovalnih i pravokutnih kreveta jednaka, a cijene su im puno veće. Ova okolnost obično plaši mlade mame i tate..

Unatoč naizgled složenosti dizajna, nije tako teško napraviti takav krevetić. Dovoljno je vidjeti fotografiju kako napraviti krevet ovalnog oblika da biste razumjeli njegovu strukturu.

Pogledajte više ovdje!

Jaslice - ovalne

Crteže takvih jaslica možete pronaći na mreži, kao i sami. Standardna širina dječjih krevetića je 60 cm, duljina 120 cm, visina 85 cm.

Prilikom izrade takvog komada namještaja bolje je pridržavati se standardnih veličina - kad se smanje, postat će nemoguće koristiti module koji čine okrugli krevet.

Stolarski radovi

Da biste vlastitim rukama oživjeli ideju jaslica, trebate pripremiti njegove detalje.

Prvo trebate napraviti letvice visoke 80 cm. Od njih će se izrađivati ​​šipke za krevetiće. Njihova širina i broj mogu se mijenjati po volji, ali obično je broj šipki višestruk od 30.

Pomoću usmjerivača trebate izrezati utore na svakoj tračnici da biste instalirali dno kreveta. Bolje je napraviti utore na 2 razine kako biste s godinama malo spustili dno jaslica i time povećali visinu stranica, štiteći odrasle mrvice da ne ispadnu iz nje. Sve šipke treba pažljivo izbrusiti.

Nadalje, od šperploče debljine 24-30 mm, morate rezati 4 luka za stranice. Pri spajanju, lukovi trebaju biti 2 kruga promjera 60 cm. Krajevi dijelova također se moraju pažljivo izbrusiti, a uz pomoć usmjerivača na jednakoj međusobnoj udaljenosti napraviti rupe za tračnice.

Od šperploče iste debljine, trebate izraditi i samljeti 4 komada da biste stvorili stranice. Duljina segmenta trebala bi biti 60 cm. Na njima su također izrezane rupe za letvice..

Duž promjera unutarnjeg kruga od luka, trebate izrezati krug šperploče debljine 10 mm i izrezati ga točno u sredini. Također morate napraviti pravokutnik duljine 60 cm i širine koja odgovara promjeru ranije izrezanog kruga šperploče..

To Je Važno Znati O Planiranju

Kako započinje i prolazi prvo rođenje

Novorođenče

Znakovi predstojećih trudovaPrvu trudnoću uvijek prati uzbuđenje. Da biste pratili razvoj fetusa, važno je pravodobno se registrirati, redovito posjećivati ​​ginekologa i podvrgavati se pregledima.

Recenzije članka
Amniotomija - punkcija fetalnog mjehura.
Stranica 5

Porođaj

Povratak na članakPrvo rođenje: ponuđeno na piercing, u 41. tjednu. Napisao sam odbijenicu, a noću se pluta odlijepila, nesvjesno sam zaključio da je to voda i liječnik je prevario, kao da je mjehur s leđa pukao, potrebno ga je nadopuniti.

Opća anestezija za carski rez

Začeće

Što je? Kako se to radi? Prednosti i nedostatciOpća je anestezija dugo bila jedina vrsta ublažavanja boli za kirurške operacije. Carski rez nije bio iznimka. Porođajna žena nije imala izbora, ali također nije bilo spora u korist ove ili one vrste anestezije..

Antihistaminici za dojenje: što možete, a što ne

Porođaj

Datum objave: 01.09.2019 | Pregleda: 6751 Alergije se u pravilu pojavljuju neočekivano i mogu biti potaknute raznim čimbenicima. Njegova je pojava često posljedica smanjenja imuniteta, a postporođajno razdoblje za ženu uvijek karakterizira oslabljeno tijelo.