Glavni / Neplodnost

Pregled krevetića za novorođenčad. 10 modela najboljih proizvođača

Odabir krevetića za novorođeno dijete, ali niste sigurni koji odabrati? Izgubili ste se u raznolikosti modela i dizajnerskih karakteristika? U ovom ćemo vam članku pomoći pri odabiru. Reći ćemo vam koje vrste kreveta postoje, koji je materijal bolje odabrati i dati 10 primjera najboljih modela različitih proizvođača.

Prije svega, shvatimo koji bi krevetić trebao biti kako bi bebi bilo ugodno i sigurno u njemu..

Sigurnosni zahtjevi

 • Važno je da jaslice nemaju oštre kutove i da ih beba ne udara..
 • Materijal od kojeg je napravljen krevet, kao i lakovi, moraju biti ekološki prihvatljivi.
 • Bolje je odabrati kolijevke s letvičastim dnom i zidovima kako bi beba imala dovoljno zraka.

Važno! Optimalna udaljenost između letvica sa strane kreveta je 8 cm.

 • Krevet treba biti sa zidom automobila ili auto trakom, koji se po potrebi podiže i spušta.
 • Prednji zid mora biti uklonjiv. Zahvaljujući ovoj funkciji, majka može premjestiti bebu u svoj krevet i promatrati ga..
 • Uz to, letvice treba ukloniti na prednjem zidu kako bi odraslo dijete moglo samostalno izaći iz kolijevke i popeti se natrag.
 • Imajte na umu da se na bočnim stranama kreveta nalaze posebni silikonski jastučići tako da ih beba izgrize (ne drvo ili metal) kad mu izbije zub.
 • Mehanizam automatskog zida ili auto trake mora biti siguran za dijete.

Vrste dječjih krevetića

Kolijevke

Dizajniran za bebe od rođenja do 6-7 mjeseci. To je zbog njihove veličine - do 95 * 50 cm. Opremljeni su kotačima tako da se kolijevka može pomicati. Također, neki modeli imaju sustav bolesti kretanja.

Klasična

Krevet je pravokutni, može biti na nogama ili na kotačićima, koji se po potrebi mogu ukloniti. Jaslice s uklonjivim kotačićima mogu se instalirati na trkače, s kojima se beba može ljuljati u kolijevci. Vez u njima može biti 120 * 60 cm, 125 * 65 cm (europska veličina) i 140 * 70 cm. Vanjske dimenzije su veće i razlikuju se za 1-2 cm za svakog proizvođača.

Klatna

Dizajnirani su tako da vašoj bebi olakšaju san. Klatno može biti uzdužno - njihanje duž osi krevetića i poprečno - zamah djeteta događa se u smjeru s jedne na drugu stranu. Dječji krevetići mogu biti opremljeni kutijama za posteljinu. To je prikladno ako soba ima malo prostora za pohranu.

Transformatori s komodom

Ako je dječja soba male veličine, a u nju ne možete staviti i krevet i punopravnu komodu za previjanje, krevet-preobrazba bit će dobro rješenje. Veličina ležaja je ista - 60 * 120 cm, ali ovaj je model dodatno opremljen malom komodom za presvlačenje. A kad dijete odraste, krevet se pretvara u tinejdžerski. Vrlo ekonomičan i ergonomski komad namještaja.

Okrugli transformatori

Takvi se modeli mijenjaju ovisno o dobi djeteta. U okupljenoj verziji okruglog krevetića ima dovoljno mjesta za novorođenče. Njegov promjer je oko 80 cm. Kada beba malo poraste, može se rastaviti u ovalni oblik oko 130 * 80 cm - svaki proizvođač ima svoje veličine. Takvi modeli nemaju uglove, što povećava njihovu sigurnost. A takav krevetić zauzima puno manje prostora..

Koji se materijali koriste?

 • Kreveti od prirodnog drveta.

Masiv se smatra ekološki najprihvatljivijim materijalom. Međutim, cijena takvih kreveta je veća i ne može ih svatko priuštiti. Vođama u proizvodnji dječjeg namještaja smatraju se joha, bukva, javor i breza - ove su vrste drva jače od ostalih. Također se koristi bor, ali to je prilično mekan materijal, pa oštećenja mogu biti primjetnija na borovim gredicama. Ako prilikom kupnje jaslica razumijete da je prekrivena nekom vrstom laka, pitajte prodavatelja o kvaliteti premaza.

 • Iverica, MDF kreveti.

Kreveti od MDF-a jeftiniji su od kreveta od drveta, ali nisu ništa lošiji u kvaliteti. MDF u pravilu ne sadrži štetne smole i formaldehide.

Jaslice možete pronaći i u trgovinama. Obično su izrađeni od metalne baze. Zidovi su izrađeni od posebne mreže. Ove dječje krevetiće prikladne su za roditelje koji su često na putu i vode djecu sa sobom na putovanja. Manipere su lagane i mogu se lako složiti kada je potrebno.

Ocjena 2019.-2020.: TOP-10

Klasični krevet izrađen u talijanskom stilu. Izrađeno od prirodnog drveta. Predstavljen je u 11 boja zahvaljujući kojima će uživati ​​i najzahtjevniji kupac. Jednostavni crtež pobudit će veliko zanimanje vaše bebe i ona će ga sa zanimanjem gledati. Veličina ležaja je 65 * 125 cm. Prednji zid se spušta i po potrebi uklanja. Dječji krevetić ima dva moguća položaja kreveta. Dno i zidovi su zupčasti u zupčanicima, tako da će se zrak bebi dostavljati u dovoljnoj količini. Set uključuje ladicu u koju možete staviti bebine stvari. Jaslice su opremljene uzdužnim njihalom, a bebu možete lako ljuljati prije spavanja. Prosječna cijena: 23640 rub.

Kubanlelstroy Landysh BI 07.2 Graciozni i tekući oblici jedna su od prednosti ovog modela. Izrađeno od drveta - prirodni hipoalergenski materijal. U 7 boja krevetić je obrađen lakom na bazi vode, sigurnim za bebu. Poprečni ljuljački mehanizam olakšava lako zaspanje. Uključena ladica. Prosječna cijena: 17200 rub.

Gandilyan Dominik (univerzalno njihalo)

Dječji krevetić među ostalim ima važnu prednost - univerzalno njihalo. Beba se može zamahnuti u različitim smjerovima. Dostupno u 3 boje. Veličina kreveta je standardna - 60 * 120 cm. Na zidovima uzglavlja i podnožja nalaze se urezani uzorci koji će nedvojbeno zainteresirati bebu. Na zidovima krevetića nalaze se silikonski jastučići kako bi ih dijete moglo žvakati tijekom nicanja zuba. Prosječna cijena: 15780 rub.

Ovaj krevet, s nižim troškovima od ostalih talijanskih kolega, osvojio je kupce. Glatke linije, visokokvalitetni materijali i okovi - sve će to omogućiti ljuljanje više od jedne generacije djece u njemu. Dječji krevetić je na kotačićima koji se mogu ukloniti i postaje stolica za ljuljanje. Kad je vaša beba starija, možete ukloniti prednji zid i krevetić će postati udoban kauč. Sadrži kutiju za posteljinu. Prosječna cijena: 10560 rub.

Jedini kabriolet na našem popisu. Takvi su modeli dobri ako ste ograničeni u prostoru vrtića i nemate priliku staviti krevet i punu komodu za previjanje. Ovdje se problem rješava na ovaj način: krevet se kombinira s malom komodom, koja se naknadno uklanja i pretvara u punopravni tinejdžerski krevet. I praktično i ekonomično! Uz to, krevetić je opremljen jednom velikom ladicom i 4 male za dječji pribor. I također s tri otvorene police. Prosječna cijena: 12650 rub.

Jedan od najoriginalnijih modela na tržištu. Izrađena od metalnog materijala, s kotačićima sa čepovima. Glavni vrhunac ove kolijevke je spuštanje stopala za produljenje ležaja. Uz to, set uključuje krevetić koji se može objesiti u krevetić dok je vaša beba još vrlo mala ili ga možete izvaditi i koristiti kao nosač. Uključeni su i madrac, nadstrešnica i odbojnici. Prosječna cijena: 8490 rub.

Crvena zvezda Irina S625

Veliki broj pozitivnih recenzija kupaca o mehanizmu bolesti pokreta. Potpuno tiho poprečno njihalo, trkači se obrađuju tako da ne ogrebu pod. Zidovi stalaka. Jedini negativ je čvrsto dno. Međutim, taj se problem može riješiti redovitim okretanjem madraca. Prednji zid se spušta i uklanja. Prosječna cijena: 11004 rub.

Krasnaya zvezda Marina s700

Jednostavan, ali vrlo kvalitetan krevet od prirodnog drva s letvičastim dnom i stranama. Poprečno njihalo bit će prekrasan pomagač u ljuljanju djeteta. Veličina ležaja je 60 * 120 cm, dno je podesivo u tri položaja. Prosječna cijena: 9040 rub.

Kubanlesstroy Buttercup AB 15.0

Klasika bez ičega suvišnog. Zidovi i dno stalaka. Kotači se mogu ukloniti, a mrvice se mogu ljuljati uz pomoć trkača. A ako se nećete navikavati na bolest kretanja, kotače možete staviti na čep. Dno krevetića podesivo je u dva položaja, krevet je standardni - 60 * 120 cm. Prednji zid se spušta i uklanja. Prosječna cijena: 7015 rub.

Crvena zvijezda Leah s 610

Dobar krevet za one koji u stvarima cijene samo ono najvažnije. Klasični krevet na kotačima zahvaljujući kojem ga možete lako premjestiti po sobi ili čak stanu. Krevet je prilagodljiv u tri položaja, tako da visinu dna postupno prilagođavate rastu vaše bebe. Uklonjivi prednji zid. Prosječna cijena: 4800 rub.

Madraci

Dječja kralježnica formira se prije 12. godine, tako da ne možete uštedjeti na takvoj stvari kao što je madrac. Uostalom, upravo će ovaj detalj krevetića, s pravim izborom, biti najskuplji.

Zahtjevi za madrac:

Za novorođenu bebu, madrac bez opruge s kokosovim kokosom ili poliuretanskom pjenom najbolji je izbor. Ovo je hipoalergenski materijal koji neće izazvati negativnu reakciju kod novorođene bebe. Međutim, ovo nije jedina opcija: ovdje možete pročitati više o odabiru ovog proizvoda..


Madrac mora biti potpuno iste veličine kao krevetić.

 • Materijal za pokrivanje.

Također obratite pažnju na to od kojeg je materijala izrađen presvlaka za madrac. Mora biti uklonjiv i izrađen od hipoalergenskog materijala. Najbolji izbor je pokrivač od lana ili pamuka.
Vodite računa i o tome da madrac ne propadne ako beba "radi svoj posao" na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme. Da biste to učinili, kupite posebnu naljepnicu za madrac. Bolje je da je fiksiran posebnim elastičnim trakama..

Odabir kreveta odgovorna je stvar, jer će vaše novorođeno dijete u njemu provesti većinu vremena. Koji od njih treba preferirati, pojedinačna je odluka svakog od njih. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da napravite pravi izbor. A ako u trgovini niste mogli pronaći odgovarajući model, nema veze: pripremili smo upute kako sami sastaviti krevetić.

Nadahnite nas - podijelite materijal sa svojim prijateljima na društvenim mrežama:

TOP 5 modela malih dječjih krevetića za novorođenčad: prednosti i nedostaci kompaktnih kolijevki

San je vrlo važan za novorođenu bebu. U snu bebe rastu, razvijaju se, svi se važni procesi odvijaju u djetetovom tijelu. Tijekom prvih dana nakon rođenja novorođenčad spava i do 20 sati dnevno.

Kako biste svojoj bebi osigurali ugodan i zdrav san, važno je odabrati visokokvalitetan i udoban krevet. Razmotrimo najbolje jaslice za novorođenčad u našem članku. O ovoj temi možete pogledati i koristan video..

Značajke:

Pri odabiru malog kreveta za novorođenče, prije svega morate obratiti pažnju ne na njegovu ljepotu ili proizvodnu tvrtku, već na materijal od kojeg se sastoji. Najbolja opcija za krevetić je proizvod izrađen od prirodnog materijala: drva ili metala. Treba izbjegavati modele izrađene od nekvalitetne plastike, iverice i drugih umjetnih spojeva.

Što potražiti:

 1. Jaslice ne bi trebale imati oštre kutove i izbočine, tako da dijete zbog njih ne bude ozlijeđeno. Također ne bi trebalo biti nepouzdanih pokretnih elemenata koji mogu štipati dječje prste..
 2. Kada odabirete drveni model, važno je kod prodavača provjeriti kojim je materijalom prekriveno drvo, je li ovaj lak ili boja siguran. Poželjno je da dijelovi u kontaktu s djetetom imaju netoksične premaze ili posebne jastučiće.
 3. Bočne strane i dno dječjeg krevetića ne smiju biti čvrsti - to osigurava dovoljnu ventilaciju zraka unutar krevetića i ispod madraca.
 4. Udaljenost između šipki na bočnim stijenkama trebala bi biti optimalna kako se bebina ručka ili noga ne bi zaglavila u tim prazninama i kako sama beba ne bi mogla puzati kroz njih. Prihvatljiva širina - 7-8 centimetara.
 5. Odvojivi bočni zid. To nije obvezni kriterij, ali ova opcija olakšava korištenje krevetića - možete ga pričvrstiti na mjesto za spavanje odraslih tako da mama ne mora ustajati noću.
 6. Bolje je dati prednost tipičnom obliku i veličini kreveta - to će olakšati pronalazak madraca i posteljine.
 7. Dodatni zahtjev je sposobnost podešavanja razine dna kreveta. U tom slučaju možete položiti bebu više ili niže - jer će to biti prikladno za roditelje..

Sigurnost bi trebala biti glavna značajka malenog krevetića. Od prvih dana života dijete počinje aktivno istraživati ​​svijet. Bebe često okušaju, ližu, osjećaju predmete oko sebe. Roditelji moraju biti sigurni da takvo "istraživanje" neće naštetiti djetetu. Trebali biste pitati prodavače o dostupnosti certifikata koji potvrđuju kvalitetu i sigurnost okoliša.

Dimenzije mini kolijevke

Mali krevetići za novorođenčad, zvani kolijevke, kompaktne su veličine: 90x50 centimetara - najbolje mjesto za spavanje bebe.

Prednosti

Kompaktna kolijevka bit će najbolje mjesto za ugodan san novorođenčeta jer:

 • Djetetu će biti ugodno u zatvorenom prostoru. Na to se okruženje navikao tijekom devet mjeseci svog života u maternici. A ako ga odmah smjeste u veliki krevet, previše ga prostora može uplašiti..
 • Većina modela ima mogućnost bolesti kretanja - ne morate stalno nositi dijete na rukama.
 • Mnogi proizvodi imaju prikladne ručke za nošenje s usnulom bebom. Roditelji će cijeniti tu prednost tijekom noćnog hranjenja, kada moraju uzimati bebu u naručje nekoliko puta noću, a zatim je vraćati u krevetić..
 • Kompaktna veličina krevetića omogućuje vam da ga instalirate na bilo koje mjesto prikladno za roditelje, prebacite ga iz jedne sobe u drugu, tako da je beba pod nadzorom.
 • Proizvodi ne zauzimaju puno prostora u sobi, što je posebno važno za male stanove.

nedostaci

Mali krevetići imaju uredan dizajn i male veličine, ali imaju jedan značajan nedostatak. Kolijevke su namijenjene ograničenoj dobnoj kategoriji: od 0 do 6 mjeseci. Neki proizvođači proizvode modele u kojima bebe mogu spavati i do 12 mjeseci. Tada će dijete morati kupiti novi namještaj.

Pregled kompaktnih modela

Chicco Next2me

Kompaktna kolijevka "Chicco Next2me" najbolje će se uklopiti u interijer modernog stana i zasigurno će se svidjeti roditeljima koji cijene minimalizam i lakoniju. Dječji krevetić je lagan, izrađen od visokokvalitetne plastike. Proizvod nema glomazne elemente i oštre kutove. Svi dijelovi tkanine mogu se ukloniti i lako se čiste, peru u perilici.

Dno jaslica može se podesiti po visini u pet nivoa. Veličina ležaja je 50x80 centimetara. Dolazi s madracem. Bočni zid tkanine može se otvoriti patentnim zatvaračem. Na zidovima se koristi tkanina u obliku mrežice - kako bi roditelji mogli vidjeti bebu. Nema potrebe za sastavljanjem krevetića - prodaje se gotov.

Pros:

 • Na roditeljski je krevet moguće pričvrstiti kaiševima.
 • Noge imaju kotačiće koji se mogu učvrstiti u nepokretnom položaju.
 • Uklonjiva podloga.
 • Visina i nagib dna su podesivi.
 • Široka paleta boja - 9 opcija.

Minusi:

 • Jaslice dolje nemaju košaru.
 • Nema haube i trkača, ali ne koriste ih svi roditelji.
 • Visoka cijena.
 • Mobitel nije moguće povezati s igračkama.

Prosječni trošak 12-14 tisuća rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa o značajkama kreveta Chicco Next2me:

"Zibos Ala"

Ovaj kompaktni krevetić ima dodatak dizajna. Visina postolja kolijevke podesiva je u pet položaja. Proizvođač nudi sedam boja. Proizvod ima uklonjivi zid od mrežaste tkanine. Osigurana je mogućnost dodavanja - ovaj postupak je jednostavan i ne traje puno vremena. Izrađen od visokokvalitetne plastike, materijal je siguran za novorođenčad.

Veličina kreveta krevetića je 90x50 centimetara.

Pros:

 • Dostupni kotačići koji se mogu zaključati.
 • Podesivo dno kreveta.
 • Dolazi s madracem, mrežom protiv komaraca i jastukom.
 • Postoji sustav pričvršćivanja na krevet za odrasle pomoću remena.
 • Visoku čvrstoću i pouzdanost kreveta osigurava dvostruki okvir cijevi.
 • Postoje trkači za ljuljanje djeteta.
 • Na dnu se nalaze džepovi za odlaganje sitnica.

Mane: mobiteli s igračkama su nezgodno pričvršćeni.

Trošak je prihvatljiv - oko 10 tisuća rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa o značajkama krevetića "Zibos Ala":

Jednostavnost 3060

Model je tražen među roditeljima zbog svoje praktičnosti, funkcionalnosti i lijepog dizajna. Ovo je svestrani krevetić koji se može koristiti kao bočna ili samostojeća kolijevka. Proizvod se njiše zahvaljujući trkačima, možete koristiti kotače. Sastoji se od plastike prekrivene kvalitetnom tkaninom. Bočna daska koja se može ukloniti.

Pros:

 • Tu su funkcija vibracije, glazbena jedinica s umirujućim pjesmama, upravljačka ploča, viseće igračke.
 • Dolazi s madracem.
 • Na dnu je košarica za stvari.
 • Kompaktne veličine štede prostor u sobi.
 • U kompletu se nalazi dugačka zavjesa-suknja koja pokriva sadržaj košarice.

Minusi:

 • Model ima niske stranice - do 24 centimetra.
 • Samo dvije opcije boja: bež i plava.
 • Mobitel se ne može ukloniti, ali se pri polaganju djeteta može okrenuti u stranu.

Trošak je 8-9 tisuća rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa o značajkama krevetića Simplicity 3060:

"Gandilyan Lily"

Model domaće proizvodnje predstavljen je u obliku klasične kolijevke. Dječji krevetić izrađen je od visokokvalitetne čvrste bukve, prekriven bezopasnim lakom na bazi vode.

Dimenzije prostora za spavanje 90x45 centimetara.

Pros:

 • Kvalitetan materijal izrade.
 • Visoka pouzdanost i stabilnost.
 • Kompaktnost.
 • Takva je kolijevka moguća za djecu od 0 do 9 mjeseci, ako bebe nisu velike.
 • Postoji poprečno njihalo.
 • Osam vrsta boja.

Minusi:

 • Skroman dizajn.
 • Nedostatak dodatnih značajki.
 • Model se ne uklapa u oblik dodatnog postolja - ne uklanja niti spušta bočnu stranu.
 • Nije uključen madrac.
 • Položaj dna nije podesiv po visini.

Prosječni trošak 7-8 tisuća rubalja.

Praktični roditelji cijene ovu pristupačnu, mobilnu i kompaktnu krevetić za novorođenčad. Dizajn jaslica prilično je jednostavan - montaža i rad ne uzrokuju probleme.

Vez je dimenzija 80x40 centimetara, a visina bokova je 50 centimetara. Basinet od tkanine čvrstog dna sigurno je pričvršćen na stabilnu podlogu od prirodnog drveta. Materijal je tretiran antimikotičkim antiseptikom. Madrac i bočne stranice izrađeni su od mekanih holofibera.

Pros:

 • Kompaktne dimenzije.
 • Visoke stranice štite dijete od padova i propuha.
 • Uključuje madrac, pokrivač i jastuk.
 • Dostupno 7 opcija boja.
 • Odvojivi dijelovi tkanine - perivi u perilici rublja.
 • Lako se sklapa i rasklapa.
 • Mogućnost obješenja krevetića sa stropnog nosača.

Minusi:

 • Nedostatak tehnoloških detalja: nema regulacije visine, nema elektroničkih modula.
 • Umetak na dnu je pretanak, kada beba dobije na težini do 10 kilograma, može se saviti.

Trošak u prosjeku 4 tisuće rubalja.

Zaključak

Potrebno je odabrati mali krevetić za novorođenče, vođen ne samo ljepotom, već i praktičnošću, sigurnošću i pouzdanošću proizvoda. Izbor modernih kreveta je širok. Zdravlje, udobnost djeteta i vaš duševni mir ovise o njegovoj ispravnosti..

Dječji krevetići za novorođenčad - odabir sigurnog i udobnog kreveta za bebu (110 fotografija)

Bilo kojoj bebi potreban je miran i pravilan san, a za to je potrebno stvoriti povoljne uvjete. Prije svega, postavlja se pitanje odabira krevetića za novorođenče, o čemu će ovisiti njegovo zdravlje i razvoj. Pedijatri i dječji psiholozi jednoglasno kažu da dijete treba svoj kutak, svoje krevetiće.

Roditelji često odlučuju o problemu i prije nego što se dijete rodi. Pokušajmo shvatiti koji krevetić odabrati za buduću bebu.

Sažetak recenzije:

 • Pravila odabira jaslica
 • Materijal za proizvodnju
 • Vrste dječjih krevetića
 • Kabriolet krevet
 • Okrugli krevetić
 • Krevet za ljuljanje
 • Njihalo krevet
 • Mačji krevet
 • Fotografija krevetića za novorođenčad

Pravila odabira jaslica

Glavni zadatak budućih roditelja pred izborom dječjeg krevetića je odlučiti što treba smatrati prednošću ovog ili onog modela. Tri su svojstva optimalno mjesto za spavanje dojenčeta - funkcionalnost, udobnost i sigurnost.

Osnovna pravila su sljedeća:

 • izbočine i oštri uglovi ne bi trebali biti prisutni u krevetiću;
 • dizajn krevetića trebao bi vam omogućiti da popravite posebne zaštitne strane za novorođenčad;
 • čvrsto dno i bočni zidovi su nepoželjni, jer će to otežati provjetravanje prostora za spavanje;
 • zid bi trebao biti uklonjiv ili uvlačiv kako bi mami ili tati olakšao noću ustajanje do bebe;
 • poželjno je imati nekoliko razina visine u krevetiću, što omogućuje njegovu redizajn uzimajući u obzir djetetovu visinu.

Materijal za proizvodnju

Tradicionalno se od drva izrađuju jaslice. Međutim, danas možete pronaći analoge izrađene od iverice, MDF-a ili metala koji nisu inferiorni u kvaliteti i pouzdanosti..

Drvo je izvrstan materijal zbog svoje prirodnosti. Tipično se koriste bor, joha, hrast i breza. Najjeftinija opcija su jaslice od bora.

Krevet od MDF ploča je izdržljiv, pouzdan i siguran. Što se tiče cijene, proizvodi od iverice su atraktivni, međutim, sastav ploča uključuje tvar koja je štetna, posebno za dječje tijelo, - formaldehid.

Metalni dječji krevetići smatraju se najtrajnijim i najtrajnijim, osim toga, vizualno su atraktivni. Kreveti ove vrste sposobni su dati san i drugom i trećem djetetu koje se pojavilo u obitelji..

Vrste dječjih krevetića

Postoji nekoliko glavnih vrsta dječjih krevetića: dječji krevetići, kabrioleti, dječji krevetići i dječji krevetići.

Kabriolet krevet

Krevet-transformirajući mijenja svoje parametre ovisno o rastu bebe, ima dizajn u kojem se mogu kombinirati mjesto za spavanje i stol za presvlačenje (komoda). Postoje modeli koji se mogu pretvoriti u krevet za tinejdžera.

Kreveti ove vrste su višenamjenski, neki se modeli mogu koristiti i do 12 godina. Loša strana može biti visoka cijena, velike dimenzije s uskim posteljinama (u prosjeku 60 cm).

Okrugli krevetić

U prodaji su okrugli kreveti koji predstavljaju neobičan dizajn koji neće postati dosadan zbog raznih mogućnosti transformacije: od kolijevke do sofe ili fotelje sa stolom.

Krevet za ljuljanje

Dječji krevet za ljuljanje je udoban u smislu sposobnosti da lako ljulja bebu kada je previše nemirna. Osim toga, mehanizam se može zaključati ako je potrebno.

Ljuljački kreveti imaju dvije verzije - sa sustavom klatna i na trkačima. Oboje imaju nedostatke i prednosti, pa je važno odrediti svoje sklonosti.

Krevet za trčanje je jeftiniji i lakši, što olakšava kretanje. Međutim, sustav klatna je optimalan u smislu bolesti kretanja, u kojem se dijete neće opustiti kad se opusti..

Njihalo krevet

Kreveti s klatnom smatraju se skupom opcijom. Osim toga, veličina takvog krevetića za novorođenčad je vrlo impresivna, što otežava kretanje. Jaslice imaju veliku površinu, pa postaje utočište za više prašine.

Ali što se tiče njihanja, modeli s njihalom smatraju se izvrsnim, omogućujući vam da ljuljate dijete laganim pokretima ruku, što je izuzetno povoljno noću. Kada kupujete krevetić s mehanizmom za klatno, on bi trebao dobiti posebnu pažnju provjerivši pouzdanost.

Mačji krevet

Jaslice su često dizajnirane za bebu od rođenja do 3 ili više godina i imaju mnoge korisne funkcije. U prvim mjesecima svog života dojenče je gotovo stalno u krevetiću - i za vrijeme spavanja i kad je budno.

Odrastajući, dijete stječe vještine, pokušava stajati na nogama. Stoga je dno kolijevke dizajnirano tako da se može spustiti na nižu razinu pretvarajući mjesto za spavanje u arenu za vrijeme dok je dijete budno..

Odgovarajući na pitanje koji je krevet najprikladniji za novorođenče, mora se reći: samo onaj koji uzima u obzir individualne osobine djeteta i ima odgovarajuće parametre.

Ispravno odabrani krevet jedan je od najvažnijih uvjeta za zdrav i čvrst san, a ključ je punog razvoja djeteta. Katalozi internetskih trgovina nude roditeljima veliku raznolikost jaslica za novorođenčad.

Ponekad se tate i mame jednostavno izgube u ovoj sorti. Stoga bi se izbor kolijevke trebao pristupiti s punom odgovornošću; bilo bi korisno proučiti relevantnu literaturu. Glavno je da je još uvijek bespomoćnoj bebi osigurana roditeljska skrb, udoban krevet, mekani pokrivač i omiljena igračka..

Preporuke i savjeti za odabir dječjih krevetića za novorođenčad

Kad se dijete pojavi u kući, želi dati samo najbolje. I naravno, ovo se odnosi i na dječji krevet za novorođenčad. Napokon, bebi bi u njoj trebalo biti ugodno, ugodno i toplo. Srećom, danas je izbor prekrasnih dječjih krevetića ogroman i možete odabrati sve točno prema svojim potrebama. Istodobno je važno uzeti u obzir mnoge nijanse kojima je ovaj izbor ispunjen..

Dječji krevetići za novorođenčad vrlo su važna kupnja koju odlikuje ogroman broj dizajnerskih rješenja i stilskih mogućnosti..

Glavni kriteriji za odabir krevetića za novorođenčad

Prvo, morate razumjeti glavne prednosti različitih modela ovog namještaja, kao i koje je potrebno funkcionalno opterećenje koje mora nositi: što je u njemu najvažnije za bebu, a što za roditelje.

Budući da beba većinu vremena provodi u kolijevci, odabiru modela treba pristupiti s maksimalnom odgovornošću.

Glavne funkcionalne značajke dječjeg namještaja

 • Održivost
 • Sigurnost ozljede
 • Zaštita od propuha
 • Psihološka udobnost
 • Pogodnost za roditelje

Ekološki prihvatljivost određuje se materijalima od kojih je proizvod izrađen. Ne smiju emitirati štetne tvari. Da biste to učinili, bolje je uzeti modele od prirodnih materijala: masivno drvo ili MDF. Moguće je koristiti iverice, ali ovaj je materijal najmanje pogodan za dječji namještaj. U svakom slučaju, prodavač mora imati sve certifikate za proizvode i ne biste se ustručavali provjeriti ih.

Trebali biste odabrati jaslice od sigurnih, ekološki prihvatljivih, hipoalergenih i visokokvalitetnih materijala, na primjer, prirodnog drveta ili metala.

Da bi se dijete zaštitilo od ozljeda, prvi dječji krevetić mora biti čvrst, stabilan i dobro osiguran. Ako se doda nadstrešnica, također bi trebao biti dobro učvršćen. Dijete ga lako može prevrnuti povlačeći zavjesu prema sebi svom snagom. I naravno, hardver mora biti dobro pričvršćen, isključujući mogućnost stezanja prstiju, kidanja sitnih dijelova ili drugih problema. Djeca su vrlo znatiželjna, prije svega, beba će proučiti svoj krevetić. Pokušat će sve otkinuti, okusiti i svugdje zabiti prste.

Dobro rješenje bile bi jake i stabilne konstrukcije opremljene letvastim stranama.

Važno! Zbog toga su mnogi moderni modeli opremljeni posebnim silikonskim jastučićima. Oni štite dijelove od činjenice da ih dijete žvače dok reže zube. Svrha prekrivača, prije svega, nije očuvanje namještaja, već zaštita djeteta od činjenice da može odgristi dio stabla ili MDF-a i progutati.

Zaštita od propuha i hladnog zraka. Novorođenčad je prilično osjetljiva na propuh ili samo hladan zrak. Stoga je potrebno da su stranice dobro zatvorene. To mogu biti mekane stranice ili dugačka nadstrešnica od guste tkanine.

Za novorođenčad je poželjno dati prednost tvrđem madracu, na primjer s punilom od kokosovih vlasi.

Jaslice također imaju važnu psihološku funkciju. Novorođenče je teško odmah se nositi s ogromnom sobom, koja se odraslima može činiti vrlo malom. Zato se starija djeca vole igrati u kućama ili se uvući ispod stola. Dječji krevetići također ispunjavaju ovu ulogu. Posebno je dobro ako se radi o proizvodu s nadstrešnicom..

Udaljenost između letvica ne smije biti preuska kako beba ne bi zapela.

Pogodnost za roditelje ponajviše daje preobrazba kreveta. Mogu kombinirati ogroman broj funkcija i promijeniti svoj dizajn. Vrijedno je obratiti pažnju na to da je prikladno sagnuti se bebi - prije svega, ovo je važno za majku u prvim mjesecima kako bi zaštitile leđa.

Bit će bolje ako se dno konstrukcije sastoji od letvica, to će osigurati ventilaciju madraca i brže sušenje..

Važno! Kako odrasli ne bi naprezali leđa, neki su kreveti opremljeni zidovima automobila ili sposobnošću promjene visine dna. U prvim danima djetetova života dno je postavljeno na gornju razinu, pa će bebu biti prikladnije uzeti i poviti. Kasnije, kad mali počne sjediti i ustajati, dno se spušta. Zid automobila ima istu funkciju, ali se otvara kako bi otkrio prostor kreveta..

Pogodnost je također važna u pogledu rasporeda namještaja. Trebala bi stajati tako da joj je prikladno prići, prikladno je nositi malog za povivanje ili hranjenje.

Zbog velike raznolikosti modela, vrtić za novorođenče može biti ukrašen i klasičnom kolijevkom i modernim tehnološkim krevetićem.

Raznovrsne krevetiće

Nekada je svaka obitelj koristila samo jednu vrstu dječjeg kreveta za novorođenčad - kolijevku. Sada postoji takva raznolikost da oči kreću gore.

Pitanje odabira kompetentnih jaslica jedno je od prioritetnih pitanja za mame i tate..

Glavne vrste kreveta:

 • Kolijevke
 • Klasični krevet
 • Kabriolet krevet
 • Arena

Kolijevka je mali krevet za mališane od 0 do 6 mjeseci. Ovi kreveti su pokretni i ugodni za san novorođenčeta. Mogu imati vlastiti mehanizam za ljuljanje s motorom, mogu se vezati za jednostavni krevetić ili imati ručke za nošenje, a mogu se koristiti i kao torba za nošenje. Glavne prednosti kolijevki su u tome što se mogu ugraditi na željenu visinu i ne naprezati leđa prilikom savijanja prema novorođenčetu, a također je uz njihovu pomoć prikladno ljuljati bebu.

Kompaktne i ugodne viseće i podne kolijevke ukrašene su iznutra mekanim i ekološkim materijalom.

Kolijevka je prikladna za ugradnju i preuređivanje bilo gdje u stanu - pored roditeljskog kreveta i na mjestima na kojima majka posluje. Međutim, takve jaslice uskoro prestaju biti relevantne za djecu, naime kad počnu sjediti i ustajati. Od sada će dijete trebati prostranije modele..

Takvi će kreveti novorođenčadi pružiti osjećaj sigurnosti i savršeni su za bebe od rođenja do šeste godine života..

Klasični krevet s visokim stranama poznat je već više generacija. Ovaj krevetić je najjednostavniji model. U njemu će dijete ugodno spavati, zanimljivo je puzati i sjediti u njemu. Za veću udobnost na njega možete pričvrstiti kolijevku ili nadstrešnicu. Najljepše jaslice obično su opremljene nadstrešnicom. Napredni modeli imaju automatski zid ili dno s podesivom razinom. Neki su proizvodi opremljeni kutijama za odlaganje, što čini da izgledaju poput kreveta za preobražaj.

Slični dizajni dizajnirani su za djecu od 0 do 3 - 4 godine, sigurni su (visoke stranice do 95 centimetara) i funkcionalni.

Krevet-transformiranje najsuvremenija je verzija dječjeg kreveta. Kombinira sam krevet, stol za previjanje i komodu. Takvo grupiranje namještaja različitih funkcionalnosti vrlo je prikladno za mladu majku, budući da se sve manipulacije s djetetom i stvarima mogu svesti na minimum. Model je savršen za male stanove. Uz njegovu pomoć, doslovno u jednom kutu, možete smjestiti sav namještaj vrtića i sve stvari djeteta. Štoviše, transformatori su prikladni za djecu od 0 do 7 godina. Kako dijete odrasta, uklanjaju se različiti elementi i krevet mijenja svoj izgled.

Zbog svestranosti kreveta za preoblikovanje i dodatnih elemenata, lako se može pretvoriti u krevet za stariju bebu.

Krevet za dječju igraonicu pogodan je za djecu od 0 do 3 godine. Ovi su modeli primjetno širi od tradicionalnih opcija, zahvaljujući kojima se lako mogu pretvoriti u područje za igru. Međutim, neki su namijenjeni ne samo stacionarnoj uporabi, već i putovanjima. Obično su izrađeni od plastike. Može se nadopuniti prikladnim elementima - mini stol za presvlačenje, džepovi za sitnice, podesivo dno.

To je lagana, prijenosna montažna konstrukcija koju odlikuje prisutnost drvenog ili plastičnog dna i visokih stranica od tkanine s mrežnim umetcima.

Dječji krevetići

Danas proizvođači nude ne samo razne modele, već i materijale od kojih su izrađeni lijepi jaslice. Istodobno, ne samo zdravlje djeteta i čvrstoća proizvoda ovise o materijalu, već i o njegovoj funkcionalnosti..

Tradicionalni materijali za krevete:

 • Prirodno drvo
 • Metal ili plastika
 • MDF i iverica

Prirodno drvo klasičan je materijal, ekološki prihvatljiv i zdrav za dijete. Od nje se izrađuju najljepše jaslice. Međutim, namještaj izrađen od ovog materijala težak je i nezgodan za kretanje. Još jedan nedostatak je visoka cijena..

Drvo (tvrdo drvo) općenito se smatra najboljim i ekološki najprihvatljivijim materijalom..

Metal ili plastika obično se koriste za izradu kreveta za krevete ili kolijevki. Postoje i jednostavne jaslice izrađene od ovih materijala. Kada koristite plastiku, važno je da je trajna i ekološki prihvatljiva. Važno je provjeriti da dijete ne može glodati ili lomiti lagane plastične dijelove. U metalu je važno da njegov premaz bude i bezopasan za bebu. To se može provjeriti tako što ćete od prodavača zatražiti potrebne potvrde. Kreveti izrađeni od ovih materijala lako se kreću i vrlo su jeftini..

Ne biste se trebali bojati plastičnih elemenata u dječjim krevetićima, međutim, ne biste trebali odbiti proučiti certifikate za takve proizvode..

MDF ili iverica kombiniraju prednosti prirodnog drveta i metala. Izgledaju lijepo i prestižno, istodobno imaju i atraktivnu cijenu. Pri kupnji namještaja također je važno provjeriti certifikate kod prodavatelja - budući da materijali ne smiju emitirati štetne tvari.

Dječji krevetići od MDF ploča također su popularni među potrošačima..

Mogućnosti krevetića ovisno o spolu djeteta

Obično pokušavaju odabrati različite modele za djecu različitog spola. Ovdje je prije svega važna estetska percepcija namještaja. Tako za male princeze obično biraju modele s prekrasnom nadstrešnicom, puno volana i ukrasa..

Rješenje sjene za kolijevke može biti u raznim bojama.

Za dječake se odabiru više asketske opcije u prigušenijim bojama. Ako postoje dvoje djece i različitog su spola, prednost daju prostranijoj opciji.

Odabir veličine krevetića

Veličina krevetića za novorođenčad prvenstveno ovisi o veličini dječje sobe. U prostranoj sobi možete si priuštiti i veliki krevet s luksuznom nadstrešnicom. Tako će bebi biti ugodnije u njemu. Ako malu kolijevku postavite u veliku sobu, vjerojatno će bebi biti psihološki neudobno ležati u njoj. Suprotno tome, mali krevetić ili krevet-transformiranje bit će prikladni u maloj sobi. Ali ovdje je najvažnija pogodnost i udobnost djeteta i majke..

Drvene nijanse posebno se preporučuju za novorođenčad, jer ne utječu negativno na psihu.

Dječji krevetići za novorođenčad

Korisni savjeti za odabir krevetića za bebe i najzanimljivije fotografije jaslica za novorođenčad.

Pojava bebe u obitelji pravo je čudo. Ali istodobno, to je ogromna odgovornost, jer je zadatak roditelja pružiti bebi najudobnije i najudobnije mjesto za život, počevši od prvih sati nakon povratka iz rodilišta u obiteljsko gnijezdo..

Opće preporuke za odabir krevetića za novorođenče

Novorođenčad puno spavaju! U prvim danima života beba može spavati 18-20 sati. A budući da je rođenje za mali organizam ogroman stres, a novo okruženje u kojem se našao nakon maternice nepoznato je i neobično, zahtijeva ogroman trud djeteta, izuzetno je važno osigurati visokokvalitetno mjesto za spavanje..

Unatoč postojećim praznovjerjima da ne možete ništa kupiti prije rođenja djeteta, bolje je krevetić odabrati unaprijed. Odmah nakon rođenja djeteta mladi roditelji, u pravilu, imaju puno briga, pa nema vremena za kupovinu u potrazi za namještajem. I velika je vjerojatnost da ćete u žurbi kupiti kolijevku po pretjerano visokoj cijeni ili ne istoj koliko biste željeli.

Ako u osnovi ne želite ništa kupiti za dijete prije njegovog rođenja, samo ostavite polog u trgovini za namještaj za djecu koji vam se sviđa i dogovorite se da vam ga dostave čim nazovete.

Dječji namještaj ima mnogo nijansi na koje je presudno važno obratiti pažnju..

 1. Jaslice bi trebale biti izrađene od prirodnih materijala. Najčešće je to drvo, ali mogu postojati i drugi ekološki prihvatljivi materijali. Dječje tijelo vrlo je osjetljivo na sve što ga okružuje i reagira jakim alergijskim reakcijama na najmanje nadražujuće tvari. A budući da će beba isprva većinu vremena provoditi u kolijevci, bolje je zaštititi njega i sebe (od nepotrebnih briga).
 2. Ne birajte lakirano i obojano drvo, radije polirano drvo - to također smanjuje rizik od alergijskih reakcija kada dječja koža dodirne površinu krevetića. Osim toga, tijekom razdoblja nicanja beba počinje gristi apsolutno sve. Uključujući lakirane stranice, čiji se premaz može odlijepiti i ući u djetetov dišni put. Ako ne možete kupiti krevetić s površinom neobrađenom kemijom, pobrinite se da su svi premazi certificirani i odobreni za proizvodnju dječjeg namještaja.
 3. U spavaćoj sobi za djecu općenito, a posebno u krevetiću za novorođenčad, oštri su uglovi strogo zabranjeni! Pri odabiru jaslica, dajte prednost mjestu za spavanje s glatkim zaobljenim površinama.
 4. Jaslice za novorođenče moraju biti stabilne. Čak i ako odaberete modele s trkačima zbog bolesti kretanja (koje stručnjaci preporučuju da prestanu koristiti najkasnije šest do sedam mjeseci), krevetić mora imati mehanizam za njihovo popravljanje.
 5. Lamele su najbolja osnova za krevet malog čovjeka. Oni će pružiti dobru ortopedsku potporu i ispravno formirati kralježnicu. Osim toga, prostor između lamela omogućit će zraku da slobodno cirkulira u blizini madraca, što će mu pružiti dodatnu priliku da "diše".
 6. Najpopularniji modeli dječjih krevetića su dječji krevetići s letvicama. S jedne strane, štite bebu od pada, a s druge mu omogućuju proučavanje svijeta oko sebe. Međutim, kako se dijete ne bi zaglavilo između letvica, udaljenost između njih trebala bi biti oko pet do šest centimetara. Kako bi spriječili prolazak ručica između letvica, moderni setovi dječjih posteljina imaju zaštitni odbojnik izrađen od meke tkanine.

Raznovrsne krevetiće

Kolijevka

Ovo je krevetić za najmanju djecu koja još nisu naučila sjediti.

Stručnjaci preporučuju započeti s kolijevkom, jer će se zahvaljujući svojoj minijaturnoj veličini beba osjećati gotovo kao u uobičajenoj (čak 9 mjeseci!) Maternici svoje voljene majke.

Kolijevka može biti:

 • Suspendiran
 • Na kotačićima
 • Na stolicama za ljuljanje

To se posebno radi kako bi bebe brže zaspale tijekom bolesti kretanja..

Procijenjeni trošak kolijevki
Osnovni materijalTroškovi
Loza vrbeod 15000 rubalja.
Plastikaod 2000 rubalja.
Metalod 6500 rub.

Ponekad, umjesto posebne kolijevke, mladi roditelji prvih šest mjeseci kupuju dječje krevetiće s dodatnom kolijevkom ili umjesto toga koriste prijenosni blok kolica za novorođenčad. Ovo je vrlo ekonomična opcija, jer bebe (posebno velike) brzo rastu iz kolijevki.

Klasični krevet

Klasični krevet univerzalni je izum. To je mjesto za spavanje djeteta prva tri, a ponekad, ako uklonite nekoliko letvica (tako da dijete može samostalno ući i izaći iz njega), pet godina.

Univerzalni odbojnici, za razliku od tinejdžerskih kreveta bez barijera, ne samo da štite vaše dijete od padova tijekom nemirnog sna, već su i idealna površina za pričvršćivanje mobitela za krevet ili nadstrešnicu za novorođenče..

Možete kupiti gotovu posteljinu za dijete s nadstrešnicom ili je sami sašiti.

Kabriolet krevet

Transformator je izvrsna opcija za ljude koji si ne mogu priuštiti obnavljanje namještaja svakih nekoliko godina. Iako je njegova cijena za red veličine veća od cijene običnog krevetića, u budućnosti ćete uštedjeti na više od jednog namještaja za mlade. Moderne boje omogućuju vam odabir opcije koja se savršeno uklapa u dječačku i djevojačku.

Transformatori za novorođenčad su različiti:

 • S uklonjivim ili padajućim stranama
 • S uvlačivom zaštitnom kupolom
 • S uklonjivim modulima, zbog kojih se krevetić pretvara iz vrtića u tinejdžera
 • Sklopiva koja se lako pretvara u minijaturnu mobilnu torbu

Sklopiva krevetna torba za novorođenče prikladna je za poneti sa sobom na putovanja: beba će se osjećati ugodno na bilo kojem mjestu na kojem ćete prespavati.

Mačji krevet

Krevet za dječju igraonicu nije samo prostor za spavanje i odmaranje bebe, već i mjesto za igre. Takve će krevetiće, zahvaljujući mekim stranama tkanine, zaštititi vaše dijete od igdje zaglavljivanja (za razliku od tradicionalnih jaslica s masivnim drvenim dijelovima). Osim toga, s obzirom na činjenicu da je dno kreveca napeta, izdržljiva tkanina, možete i bez madraca.

Međutim, nisu sve jaslice stabilne. Stoga dajte prednost modelima koji su opremljeni dodatnim nogama.

Lijepi i korisni dodaci

Donja razina mijenja

Mnoge jaslice imaju ovu značajku. Stvar je nevjerojatno korisna! Iako je beba vrlo sitna i još nije naučila sjediti i puzati, bit će vam zgodno uspavati je, a tijekom budnosti - komunicirati s njim, igrati se, razgovarati, raditi masažu. Da biste bili u bebinom vidnom polju (koje je još uvijek vrlo slabo), ne morate se saginjati i naprezati leđa.

Kasnije možete spustiti dno tako da, kad dijete nauči stajati (7-8 mjeseci, a u rijetkim slučajevima i 6!), Uvijek je imalo pouzdanu potporu pod rukama.

Kada vaše dijete nauči stajati u krevetiću (pogotovo ako je to naučilo vrlo rano), pobrinite se da su svi kutovi zaobljeni, a najbolje od svega - zaštićeni odbojnikom od tkanine. Padove u ovoj dobi nije moguće izbjeći, stoga je bolje da budu minimalno traumatični.

Prisutnost zida automobila

Zid automobila je sklopiva strana kreveta. Zahvaljujući svojoj prisutnosti, razdoblje upotrebe kolijevke povećava se na 5 godina, beba će moći samostalno sići s krevetića i popeti se natrag na nju (što je vrlo važno tijekom treninga saksije). U nekim modelima možete samostalno prilagoditi visinu zida.

Provjerite mogućnost popravljanja zida automobila - beba ga ni u kojem slučaju ne bi smjela pomicati bez vašeg znanja i vaše pomoći!

Krevet s kotačima

Kotačići za krevetiće prikladni su za upotrebu:

 • Kod bolesti kretanja
 • Tijekom noćnog hranjenja
 • Tijekom čišćenja

Jaslice čine što pokretnijim.

Kao što je već spomenuto, krevet mora biti stabilan, pa kotačići moraju imati kočnice za zaključavanje..

Krevet za ljuljanje

Stolice za ljuljanje dizajnirane su tako da bebi olakšaju ljuljanje. Međutim, nema svaki proizvođač dostupnih trkača koji bi se mogli nositi s tim zadatkom. Bolje je ne odabrati takve krevete u katalogu po fotografiji, već provjeriti izravno u trgovini:

 • Prisutnost škripanja tijekom ljuljanja
 • Glatko kretanje

Klatno mehanizam

Klatno je genijalan izum koji mladim majkama olakšava život!

Činjenica je da se, dok je dijete bilo u majčinom trbuhu, navikavalo na neprestano kretanje. Vjerojatno ste primijetili da kada ste, u iščekivanju djeteta, išli spavati ili se samo odmarati (tj. Kretanje je postajalo manje), dijete se počelo ponašati aktivnije. Stoga bolest kretanja u prvim mjesecima života djeluje tako smirujuće na djecu. Međutim, neće svaka majka moći cijele kuje njihati u naručju svog djeteta. Za to je izumljen mehanizam klatna koji omogućava kretanje krevetića i bez pomoći izvana..

Ugrađene ladice

Ugrađene ladice omogućuju vam da pri ruci držite osnovne sitnice. Donji pretinac može se koristiti kao kutija za igračke, odjeću za novorođenčad ili posteljinu.

Silikonske letvice

S jedne strane, takvi jastučići čine letvice manje opasnima kada ih udaraju, ali njihov najvažniji zadatak je spasiti djetetove krhke desni od ozljeda tijekom razdoblja zubića, kada se apsolutno sve povuče u usta!

Jaslice za novorođenče sa stolom za presvlačenje

Kada u dječju sobu nije moguće staviti komodu za previjanje, krevet s ugrađenim stolom za presvlačenje dolazi u pomoć. Omogućuje vam što je moguće kompaktnije i ergonomski organiziranje dječjeg mjesta za spavanje. Više nema potrebe za prenošenjem djeteta preko sobe do dječjeg krevetića nakon večernjih postupaka, jer je sada sve doslovno na dohvat ruke. Osim toga, u pravilu takve jaslice imaju male ladice za odlaganje pelena, pelena i dječje kozmetike..

A kad dijete malo poraste, stol za previjanje možete koristiti kao noćni ormarić ili policu za igračke.

Najbolje krevetiće za novorođenčad

Prije nego što beba dođe u kuću, roditelji pripremaju sobu i kupuju sve što je potrebno bebi. Prvi korak je kupnja dječjeg namještaja za dječji odmor. Kao što znate, dobar san daje zdravlje i dobrobit, pa biste trebali kupiti samo najbolje krevetiće za novorođenčad, koji će biti kvalitetni, udobni i doprinijeti miru roditelja i bebe..

Koja je tvrtka bolje odabrati krevetić za novorođenčad?

U trgovinama postoji mnogo modela različitih marki. Najtraženiji su svjetski lideri, jer poznate tvrtke slijede njihov ugled i zainteresirane su za proizvodnju kvalitetne robe. Domaći kreveti također se često kupuju zbog pristupačnijih cijena..

Najudobnije i najsigurnije bile su krevetiće sljedećih tvrtki:

 • Fairy je ruska robna marka koja već 50 godina proizvodi robu za djecu. Zaštitni znak pripada tvrtki Votkinsk Industrial Company koja redovito proširuje svoj asortiman.
 • Papaloni je domaća tvrtka čiji je glavni cilj osigurati sigurnost bebe, a korišteni materijali ne sadrže štetne tvari.
 • MrSandman je marka kojoj je cilj postići ravnotežu između cijene i kvalitete u bilo kojem cjenovnom segmentu. Linija proizvoda uključuje namještaj, autosjedalice, kolica, madrace i dodatke.
 • Briciola - malo poznata ruska tvrtka uspješno se natječe s najboljom robom europskih marki, nudeći jeftine proizvode bez narušavanja kvalitete.
 • Incanto - talijanska kvaliteta po ruskoj cijeni. Tvrtka nudi ekološki i elegantan namještaj za djecu i tinejdžere. Kreveti proizvođača prekriveni su hipoalergenim bojama i prirodnim lakovima.
 • Krasnaya Zvezda - povijest razvoja tvrtke započela je prije više od 90 godina i od tada se u katalogu marke nalazi široka paleta dječjeg namještaja od prirodnog drveta.
 • Nuovita je talijanski brand koji je velika pomoć roditeljima u uređenju dječje sobe. Katalog tvrtke sadrži kolica, dječje igraonice, ljuljačke i ostale korisne proizvode za djecu.
 • Valle je ruska robna marka koja proizvodi jeftin funkcionalan namještaj. Dječji krevetići ove tvrtke udobni su i elegantni, a detalji su izrađeni od ekoloških materijala..
 • Micuna - dječji namještaj izrađen je u najboljim tradicijama španjolske marke. Tvrtka je započela svoje djelovanje 1973. godine kada je predstavljen prvi drveni dječji krevet..
 • Baby Expert - kolekcije talijanske tvrtke omogućuju vam opremanje ugodnog gnijezda za dijete. Namještaj kombinira funkcionalnost, praktičnost, sigurnost i izvrstan dizajn. Tvrtka koristi boje na bazi vode za izradu jaslica.
 • Roba marke Feretti iz Italije poznata je po svojoj visokoj kvaliteti. Tvrtka, osnovana 2004. godine, odmah je zauzela nišu za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda za miran dječji san. Uspjeh je postignut zahvaljujući najnovijim dostignućima i jedinstvenom dizajnu.
 • SKV-Company - od 1999. tvrtka prodaje jeftin, lijep i udoban namještaj. Poduzeće se nalazi u regiji Arhangelsk, gdje je moguće odabrati najbolje drvo za proizvode.
 • Otok udobnosti - tvrtka nudi ugodne dječje krevete po niskoj cijeni. Svaki model ima jedinstveni dizajn koji vam omogućuje odabir namještaja za bilo koji interijer.
 • Gandilyan - dječji namještaj ove tvrtke je u velikoj potražnji. Tvrtka je započela svoje aktivnosti 1993. godine. Talijanski stručnjaci rade na stvaranju izvornog dizajna.
 • Antel - tvornica proizvodi jeftinu robu za djecu. Proizvodi su klasičnog oblika i izrađeni su od prirodnih materijala.

Ocjena krevetića za novorođenčad

Ocjena najboljih uključuje krevetiće za novorođenčad, koje se razlikuju po snazi, praktičnosti i eleganciji. Pri odabiru TOP-a posebna pažnja posvećena je sljedećim parametrima modela:

 • Veličina. Za standardne parametre lakše je odabrati madrac i posteljinu;
 • Materijal. Najbolje krevetiće za novorođenčad izrađene su od prirodnih materijala;
 • Oblikovati. Za malo dijete prikladan je namještaj s letvenim dnom i kotačima;
 • Dodatni elementi. Nadstrešnica s pregradama dodaje udobnost i ljepotu.

Proizvod ne smije imati pukotina, ogrebotina i iverja. Kvalitetan proizvod uvijek ima odgovarajući certifikat koji označava od kojeg je proizvoda proizvod, kao i koliko je bezopasan.

To Je Važno Znati O Planiranju

Do čega može dovesti niska placentacija tijekom trudnoće

Analize

Tijekom trudnoće, buduća majka može imati bilo kakvih problema: bolove u donjem dijelu trbuha, toksikozu, vrtoglavicu, otekline.... Uz to, mnoge se trudnice suočavaju s dijagnozama poput niske placentacije (LP).

Što kupiti za novorođenu bebu: cjelovit popis stvari

Porođaj

Imati djecu u kući nije samo radost, već i trošak. Prvo pitanje za roditelje je što kupiti za bebu i što učiniti tijekom pripreme za porod. Neke će stvari trebati po otpustu iz bolnice, druge po dolasku kući.

Kome su rođene bebe s težinom od 2500 kg+-

Prehrana

Komentari korisnikaMoja je rođena u punom roku, s težinom od 3200, pala je na 2500 za 5 dana, a ispražnjena je s težinom od 2600. Mog mlijeka gotovo nije bilo, smjesa mi se davala vrlo rijetko i s uvredama.

Pomaganje mamama: popis za kupnju novorođenčeta

Analize

Ugodni poslovi povezani s rođenjem djeteta - ovo je također puno kupovine. Stručnjaci internetske trgovine Dochki-Sinochki za vas su sastavili popis potrebne robe: pomoću ovog popisa saznat ćete koje kupnje prvo treba obaviti, a koje možete odgoditi.