Glavni / Neplodnost

3 razloga da ne lakirate nokte prije porođaja

Mnoge buduće majke, pripremajući se za porod, podsjećaju na sastanak s majstorima manikure i pedikure na popisu važnih stvari ispred bolnice. Međutim, često već u samoj medicinskoj ustanovi, liječnici prisiljavaju brisanje laka za nokte. Danas saznajemo iz kojih razloga postoje zabrane svijetlih noktiju u budućih majki.

Razlog br. 1: zahtjev anesteziologa

Ovo je prvi i, možda, glavni razlog zabrane za slikanje noktiju. Ne samo da se porodnice brišu s laka, već i one djevojke koje će na bilo koju operaciju s anestezijom. Kad se pacijentu ubrizga anestezija, anesteziolog nadgleda njezino stanje, uključujući na pločicama nokta. Ako nokti počnu plaviti, to znači da žena nema dovoljno kisika, javlja se takozvana cijanoza. Naravno, pulsni oksimetar dugo je izumljen, ali mnogi liječnici koriste ovaj specijalni senzor za reosiguranje i na staromodan način prate stanje operiranih. Kirurška intervencija tijekom poroda nije uvijek potrebna, ali je nemoguće unaprijed predvidjeti kako će porod proći i hoće li se pojaviti komplikacije. Stoga liječnici mogu zatražiti porodnice da izbrišu lak, no vjerojatnije će ovaj zahtjev utjecati na one žene kojima je unaprijed propisan carski rez..

Loše sam se osjećala tijekom porođaja, liječnici su me odmah uhvatili za ruke. Nokti su mi trenutno postali gotovo crni. Išla sam na porod sigurna da ću sve imati bez problema, ali svašta se može dogoditi. Probudio sam se na intenzivnoj njezi. Nije bilo problema sa srcem ni prije ni poslije poroda.,

Razlog br. 2: sterilnost rađaonice

Kao argument na pitanje žena na porodu: "Zašto prati lak", liječnici mogu reći da trebaju održavati sterilnost u kutiji za isporuku. Nevjerojatno, ali istinito: čestice laka mogu odletjeti i doći na alate. Liječnici rijetko imenuju takav razlog, a opet se događa. Postoji i druga metoda koja je zastarjela, ali se i dalje ponekad koristi u bolnicama. Nokti se mogu namazati sjajno zelenom bojom ako se pacijenta odvede u operacijsku salu. To se radi iz higijenskih razloga, zbog sterilnosti..

Sve ovisi o bolnici. Majka mi je rekla da su joj nokti, kad je sa mnom došla u bolnicu, bili obojani i premazali su ih briljantno zelenom bojom. Stoga sam, kad sam otišla u rodilište na prenatalno, uklonila gel lak. A na odjelu je sa mnom bila djevojčica sa šelakom i niko joj ništa nije rekao, tiho je rodila s njim,

U prenatalnoj klinici rekli su nam: "Grizat ćete lak zubima da ne bi bilo laka!",

Razlog # 3: sigurnost bebe

S dugim noktima mlada i neiskusna majka može ogrebati svoju bebu prilikom povijanja. Uz to, žene koje su već rodile često moraju oprati ruke, a ako se lak oljušti, čestice mogu ući u djetetov dišni put..

Rodila je s prekrivenim noktima, nakon poroda tražili su da obrišem lak i odrežem nokte u korijenu, rekavši da će, ako liječnici vide na okruglom, izgrditi ne samo mene, već i medicinske sestre,

Sve ovisi o bolnici. Rodila sam u bolnici u kojoj ne obraćaju pažnju na lak, gdje vam babice nose torbe i odmah daju telefon. A prijateljica je rodila na drugom mjestu, gdje je telefon doveden samo za novac, a nokti na recepciji odsječeni na nulu,

Nisu sva rodilišta primorana uklanjati lak, netko je tiho rodio i s crnim i s produženim noktima. Ako sa sigurnošću znate u kojoj ćete bolnici čekati rođenje djeteta, onda je bolje unaprijed razjasniti je li moguće nokte lakirati. Istovremeno, liječnike nije briga kako su vam prekriveni nokti. Za njih su čiste ploče noktiju ili temeljne ili nisu važne. Samo što će se gel i šelak teže ukloniti ako to iznenada budete morali učiniti. U svakom slučaju, bolje je igrati na sigurno i napraviti nepokrivenu manikuru kako ne biste razmišljali o noktima u jednom od najvažnijih dana svog života..

Može li se ići roditi bolnicu s produljenim noktima?

Moja prijateljica će uskoro roditi. I ona ima produžene nokte, prilično velike. Kažem da moram skinuti, jer će ih ionako tamo prisiliti, a bez njih će biti zgodnije, ali ni na jednu ne pristaje. Tko je od nas u pravu.?

Po mom mišljenju, prerano je da tvoj prijatelj rodi. Nije spremna za majčinstvo.

Naravno, želim ostati lijepa i njegovana u svakom razdoblju svog života, ali postoje pravila za mladu majku i žena bi trebala shvatiti da ih diktira isključivo odgovornost za dijete..

Počinje novo razdoblje njezinog života, bojim se da to još uvijek ne razumije.

Dugo ćete se morati oprostiti od noktiju, kao i kod mnogih navika vašeg prethodnog života, objasnite joj na pristupačan način.

Sjećam se da sam sina čak okupala u marami kako mi kosa ne bi pala u vodu i stigla tamo gdje nije bilo potrebno. Ali to su sve sitnice - glavno je da je život potpuno naopako. I nikad više neće biti kao prije. Mnogi će biti sretni, ali to će biti sasvim drugačija sreća))

Ako se sada ne bude znala preodgojiti, bit će teško.

Može li se ići roditi bolnicu s produljenim noktima?

Toliko sam se navikla na produžene nokte da ih ni tijekom trudnoće nisam odbijala. Uskoro u moju bolnicu. Tamo možete ići s ovakvim noktima?

Svako rodilište ima svoja pravila za prijem porodilja. Ako ste potpisali ugovor za porod s određenom medicinskom ustanovom, unaprijed tamo i pitajte za takve suptilnosti. U većini slučajeva trudnice s produljenim noktima uzimaju se na porod. Ali istodobno, ne bi trebali biti predugi, trokutasti. Takvi nokti mogu ozlijediti medicinsko osoblje. Često se u procesu porođaja žene ne ponašaju sasvim adekvatno. Doživljavajući jaku bol, mogu se držati primalje i liječnika i ozlijediti ih. Možete se slučajno ozlijediti. A onda, kad se dijete već rodi, produženi dugi nokti ometat će proces hranjenja. Oni su opasni ne samo u pogledu ozljeda. Ispod noktiju nakuplja se prljavština, bakterija koja može biti opasna za novorođenče. Potrebno je pokazati najpažljiviji stav, pažnju i zaštititi se od najmanjeg rizika od zaraze djetetu koje se rodilo. U prvim danima svog života djeca su vrlo ranjiva..

Razumljiva je želja žene da bude privlačna uvijek i svugdje, u bilo kojoj državi. Ali u životu uvijek trebaju biti prioriteti. Dijete je najosnovnije. Njegovo zdravlje, udobnost i dobrobit uglavnom ovise o majci. Za odgovorne žene, pitanje produženih noktiju, kemijskih trajnih proizvoda u razdoblju rađanja djeteta uopće se ne isplati. Napokon, uvijek postoji određeni stupanj rizika kada majka pokazuje umjetnu ljepotu. Na primjer, gradnja akrila štetan je materijal. Često uzrokuje alergije. Do 12 tjedana o takvoj manikuri ne može biti ni govora. Liječnici kažu da akril može biti prisutan u krvi novorođenčeta ako je majka tijekom trudnoće nosila akrilne nokte. Alergija kod djece opasno je stanje, može postati kronična i stvarati probleme cijeli život. Je li ljepota ruku važnija od zdravlja bebe? Postoji mišljenje da nakupljanje gela tijekom razdoblja rađanja mrvica može u budućnosti dovesti do alergije kod njega..

Zbog toga se mnogi pružatelji zdravstvenih usluga protive budućim majkama koje na porod odlaze s umjetnim noktima..

Nekad sam uvijek održavao kožu čistom rješavajući se vegetacije. Recite mi, možete li koristiti kreme za depilaciju tijekom trudnoće??

Navikla sam se cijeli život bojati obrve. Sad sam trudna 3 mjeseca. Mogu li ih sada slikati? Neće naštetiti fetusu?

Zubobolja je počela boljeti, ja sam se, naravno, obratio zubaru na liječenju, rekao je da neće biti moguće liječiti na slijepo i treba napraviti RTG snimku. Bez obzira na sve, ali trudna sam i odbila sam, odlučila sam još jednom provjeriti je li štetna i je li općenito moguće slikati zub tijekom trudnoće?

Svaki dan prije posla uzmem si kavu s mlijekom. Jako sam se navikla i ne mogu odbiti. Ali sada je trudna i nisam siguran je li to štetno. Što misliš?

Dogodilo se da sam morao abortirati tabletama. A nakon nje, koliko brzo može biti sljedeća trudnoća? Možete odmah zatrudnjeti?

Tabu na manikuri: zašto ne možete ići u bolnicu s lakiranim noktima

Mnoge žene manikiraju malo prije porođaja, što bolničko osoblje ne pozdravlja uvijek. Nije tako malo slučajeva kada se porodilja na brzinu riješi lijepih noktiju na hitnoj. Buduća majka trebala bi otkriti je li manikura neugodna tijekom porođaja i koja je opcija njege noktiju prihvatljiva prije rođenja djeteta.

Zašto su liječnici iz rodilišta protiv manikure

U bolnici možete čuti sljedeće argumente protiv manikure:

 1. Svijetla prevlaka noktiju otežava liječnicima praćenje ženskog stanja.
 2. Ispod laka se ne vidi koliko su ženski nokti čisti.
 3. S dugim noktima žena se može ogrebati, liječniku ili novorođenčetu.
 4. Impresivna veličina noktiju ometa punopravnu brigu o djeci.
 5. Ako se lak oljušti, može ući u djetetove dišne ​​putove..

Jesu li takve izjave relevantne danas i vrijedi li ih slušati?

Dekorativni premaz prepreka je dijagnozi

Obično su nokti blijedo ružičasti. Cijanoza ploča nokta znak je nedostatka kisika u tijelu. Što je lak svjetliji, to je teže razumjeti koja je prirodna boja noktiju. U normalnom porodu ovaj pokazatelj nije toliko važan. No ako je potrebna hitna operacija, anesteziolog neće biti oduševljen nikakvom manikirom..

Ako se porod planira carskim rezom, ne govorimo o oslikanim noktima.

Naravno, ovih dana postoji poseban uređaj za praćenje količine kisika u krvi - pulsni oksimetar. Pričvršćuje se na vaš prst.

Pulsni oksimetar kontinuirano nadgleda puls i zasićenje krvi kisikom

Ali pulsni oksimetar možda neće raditi ispravno zbog prevlake tamnog laka. A ako su nokti dugi ili imaju glomazne elemente, uređaj je teško instalirati.

Obojeno ne znači čisto

Tamni lak može sakriti prljavštinu ispod noktiju koja je puna bakterija. Ako su nokti svijetli, zagađenje je odmah primjetno, žena ih se brzo riješi. To smanjuje rizik od zaraze majke i njezine bebe..

No, najviše od svega, zdravstveni radnici strahuju da žena gljivične infekcije noktiju skriva pod svijetlim slojem. Takvi slučajevi nisu izolirani, ali opasnost je očita.

Dekorativni premaz može sakriti gljivice na noktima, ali infekciju nije moguće spriječiti.

Dugi nokti su traumatični i nepraktični

Tijekom kontrakcija i pokušaja, žena ne razmišlja o tome što se događa rukama. S dugim noktima može ozlijediti nekoga tko je u blizini.

Čvrsto stežući ruku partneru za rađanje ili zdravstvenom radniku koji se slučajno nalazi u blizini, porodnice s dugim noktima ostavljaju ogrebotine i ogrebotine na koži

Ženi s dugim noktima teško je nositi se s djetetom, pogotovo kad su zajedno u bolnici. Novorođenče treba često podizati, mijenjati, nanositi na dojke itd. Mlada majka s dugim noktima lako može slučajno oštetiti nježnu dječju kožu.

Lak je opasan za novorođenče

Premaz laka u trudnica možda se neće dobro prianjati iz različitih razloga:

 • kršenje hormonalne razine;
 • nekvalitetna aplikacija;
 • često pranje ruku.

Ako novorođenče udahne čestice pilinga laka, može osjetiti iritaciju ili upalu respiratornog trakta..

Posebno je opasan premaz s elementima modeliranja, iskričavosti, bujona. Takva je manikura strogo zabranjena unutar zidova bolnice..

Čak i ako se takva katastrofa, po vašem mišljenju, definitivno neće dogoditi, morate shvatiti da je gotovo nemoguće popraviti pokvarenu manikuru u zidovima bolnice zbog otrovnih isparenja laka.

Je li moguć kompromis

Bez sumnje, žena bi trebala brinuti o noktima prije poroda. Najbolja opcija su kratki, čisti, neobloženi nokti. Ali ako želite dobiti punopravnu manikuru prije pojave bebe, razmislite o sljedećim vrstama bojanja kratkih noktiju:

  nanošenje jednostavnog prozirnog laka (odnosno premaza koji nema svojstvo da se ljušti u komadima);

Prozirni lak je nevidljiv na noktima, ali im daje njegovani izgled

Ova jakna neće raditi, trebate prozirnu

Nude neprozirna manikura dopuštena je kao kompromisna opcija koja liječnicima nije uočljiva

Pitajte liječnika koji će roditi dijete ako možete doći u bolnicu s manikirom i koju je bolje učiniti.

Gel lak, šelak ili redoviti lak

Da biste odabrali jednu ili drugu pokrivenost, provjerite prednosti i nedostatke svake od njih:

 1. Žena može samostalno nanijeti redoviti lak i lako ga ukloniti. Ali takav je premaz, nažalost, najnestabilniji..
 2. Gel lak traje najmanje tri tjedna, ne boji se vode. Teško ga je sami ukloniti s noktiju. Važni argumenti protiv - sadržaj štetnih tvari u laku, kao i stanjivanje ploča nokta nakon intenzivnog brušenja, bez kojih gel ne leži.
 3. Shellac premaz je sigurniji od gel premaza, ne propada 2-3 tjedna i čini nokte jačima. U sastavu takvog laka nema štetnih komponenata. Nokti se lagano bruse prije nanošenja. Loša strana je što se šelak ljušti brže od gela ako je izložen ekstremnim temperaturama i čestim kontaktima s vodom.

Imajte na umu da bilo koja prevlaka ne prianja dobro na tanke i oslabljene nokte, što nije rijetkost tijekom trudnoće, a može se i skinuti zbog hormonalnih prenapona.

Uoči porođaja, manikuru neka izvede iskusan majstor s kojim ste se ranije bavili. Prije prijema u bolnicu, dajte prednost mogućnosti pokrivanja koju ste osobno provjerili.

Recenzije žena

Raznoliko iskustvo žena potvrđuje da je u svakoj bolnici stav prema manikuri drugačiji.

U bolnicu sam ušla s crvenim lakom, samo što sam ga trebala skraćivati. Gunđali su, naravno, kako ću dodirivati ​​dijete tako crvenim noktima, kao da je zarazno... Ali nisu me natjerali da ga operem. Vjerujem da trudnoća nije razlog da zaboravite na sebe, zato uvijek radim pedikuru i manikuru!

mama mimi

https://www.babyblog.ru/community/post/obraz_live/3150703

Saznajte zahtjeve bolnice. Prije osam godina, po prijemu u bolnicu, zahtijevali su nokte na noktima. Bio sam dugačak 3 mm, a zatim prisiljen. Rezala je ogromnim škarama za papir. Drugi su put, prije godinu dana, odmah provjerili postoji li premaz na noktima, pogledali duljinu. Rodilišta su različita u različitim gradovima...

Gargona

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/manikjur_v_roddom/?page=3

Namjerno sam napravila jaknu na rukama za porod, jer su me poznanici i forumi zeznuli da pločice trebaju biti vidljive tijekom poroda. Zapravo, u rađaonici mi je primalja rekla da već dugo nema ograničenja, budući da je sada sva posebna oprema fiksna, a boja noktiju prošlo je stoljeće i izgledali su prema svojoj boji kad su rađali na poljima.

Darja

https://www.baby.ru/community/view/22562/forum/post/643159540/

Žena ima pravo samostalno odlučiti hoće li roditi sa ili bez manikure. Ali ako su u bolnici zabranjeni svijetli i dugi nokti, bolje je odbiti ih. Malo je vjerojatno da će neutralna manikura razočarati pružatelje zdravstvenih usluga jer je to suptilna i praktična opcija..

Da li je moguće ići na porod s produženim kratkim noktima

Komentari korisnika

sve je individualno! Mislim na bolnicu. tamo gdje sam rodila, kategorički protiv, tražila rezanje! a prijateljica rodila u drugoj, uopće nisu progovorili ni riječi.

Ni ja nisam bio prilično dugačak, prisilili su me da sve smanjim na nulu, čak su mi dodali glupe škare, a na nogama je bio lak, nije bilo zgodno skinuti trbuh, pa su mi svi nokti na nogama bili namazani jodom.

Hodala sam s kratkim noktima, okruglog oblika. Neonatolog je pokušao reći da ću ogrebati dijete. Morao sam joj provući nokte po ruci kako bih osjetio da su moji vlastiti nokti mnogo traumatičniji od umjetnih. Svejedno, nokte nosim već 15 godina, ugodno se osjećam s njima i zašto ih moram skidati? A da bi se vidjela boja nokta, u slučaju operacije dovoljno ih je izraditi bez dizajna za bojanje. Nakon bolnice radite s njima što god želite!)))

Polijetanje. U našem rodilištu ne možete se ni šminkati. Za carski rez monitor se stavlja na prst. Općenito, liječnik procjenjuje stanje pacijenta prema stanju noktiju. Prijateljica je otrgla šelak već u prenatalnom periodu - ali odvratila je pažnju od kontrakcija

općenito, prema pravilima, zabranjeno je čak i s malim noktima, osim plaćenih porođaja i plaćenih odjela, za novac je medicinsko osoblje spremno izdržati sve. i tako sam u praksi vidio nekoliko slučajeva kada su porodilje vrlo duboko nesvjesno ogrebale primalju prilikom pokušaja.

Zašto ne smiju ući u bolnicu s obojenim noktima??

Nedavno sam saznala da ću uskoro postati majka, počela čitati brojne članke na Internetu. Iznenadio sam se kad sam saznao da u bolnicu ne možete ići s lakiranim noktima. Primjenjuje li se to na neke operacije? Zašto takve norme?

Ginekologinja Nadežda Pesegova odgovara:

- Obojeni nokti otežavaju procjenu ženskog stanja, pogotovo ako je pod anestezijom i ne može reći o svom zdravlju. Tijekom anestezije liječnici koriste pulsne oksimetre, koji su pričvršćeni na prst i bilježe otkucaje srca. A ako su nokti produženi ili gusto lakirani, senzori daju netočna očitanja. Ako je potrebno koristiti anesteziju, liječnici procjenjuju stanje žene prema pločici nokta. Ako postanu plave boje, to ukazuje na nedostatak kisika. Higijena je također važan čimbenik. Bolnica je sterilna ustanova i ljudi moraju biti savršeno čisti.

Priprema za bolnicu: brijanje, klistir, manikura...

Četrdeseti tjedan privodi se kraju, paketi prikupljeni u bolnici nedvosmisleno nagovijestiti da je vrlo brzo vrijeme da krenemo. Kako se pripremiti za put u bolnicu, koje higijenske postupke možete raditi kod kuće, a koje treba povjeriti specijalistima i je li dopušteno na porod ići sa šminkom i manikirom, reći će naša stručnjakinja Yulia DREMOVA, opstetričar-ginekolog Medicinskog centra AVICENNA.

Obrišite se prije poroda

Na forumima se kriju legende o zahrđalim i dosadnim britvicama kojima ozbiljne primalje na silu oduzimaju kosu "neobrijanim" porodnicama. Sve šale, ali uklanjanje dlaka s međunožja zaista je važan dio higijenske pripreme za porod. Do nedavno je brijanje prije poroda bilo preduvjet za prijem trudnice u bolnicu. Danas buduća majka ima pravo odbiti ovaj postupak ako ima posebna razmatranja u vezi s tim. Međutim, malo je vjerojatno da će takva odluka oduševiti medicinsko osoblje. Naravno, nitko vas neće brijati protiv vaše volje, ali odbijanje ovog postupka može zakomplicirati rad liječnika i opstetričara koji sudjeluju u porodu..

Zašto uklanjati dlake prije poroda

 • Prvo, uklanjanje dlaka važna je higijenska mjera (jer uklanja potencijalno ugodno okruženje za rast bakterija).
 • Drugo, kosa sprečava opstetričara da procijeni stanje kože perineuma tijekom porođaja. Liječnici stanje ekstremne napetosti kože procjenjuju prema boji. Ako tijekom razdoblja erupcije glave koža pobijeli, tada se najvjerojatnije ne može izbjeći puknuće, potreban je rez.
 • Konačno, u slučaju da se tijekom porođaja pojave suze ili urezi na međici, kosa će ometati šivanje..

Jednom riječju, vrlo je poželjno uklanjati dlake prije porođaja i, naravno, prikladnije je to raditi kod kuće, dan prije. To bi trebalo učiniti posebno pažljivo i pažljivo, ako niste sigurni u svoje sposobnosti, možete zatražiti pomoć od nekoga od svojih bližnjih (mnogima pomažu muževi) ili čak kontaktirati posebno obučenog majstora za depilaciju.

Sibm mišljenja

aleks11: Ja sam se sa kontrakcijama u bolnici istuširao i tamo temeljito i uredno obrijao. A onda, kad su sišli u čekaonicu, sestra je rekla: "Oh, kako je sve divno s tobom!" Klistir i naprijed. Ne mogu drugačije. Sramim se što znaš.

Enigma 26: Moj favorit mi je riješio ovaj problem! I zašto sam tako izbacio? Sve sam radio vrlo pažljivo, to u tom trenutku nisam mogao! I brijati se u bolnici - pa, ne, oni žure odvesti trudnicu u prenatalni...

krizantema: Kad sam prvi put rodila, bila sam obrijana u bolnici; osjećaj kao da stružu nožem, a medicinska sestra gunđala je da nema što drugo učiniti nego da obrije sve porodilje. Užas. Tako sam se za drugo rođenje savladala i zatražila muža. Sve je radio vrlo pažljivo, iako mi je bilo neugodno.

Savjet

Anastasia Gabets: Postoji film "Tajne brijanja", gdje sve, do najmanjih suptilnosti, govori kako se pravilno brijati kako se ne bi ozlijedilo i nije bilo iritacije. Film je muški, naravno, ne na ženskom međunožju, ali kakva nam je razlika? Ali nakon ovih tajni, nema iritacija i posjekotina.

Stručni komentar

- Brijanje međice higijenski je postupak potreban po prijemu u bolnicu. Opstetričari i ginekolozi nemaju različita mišljenja po tom pitanju - ovo je važna faza u pripremi za porod. Međutim, žena ima pravo odbiti ako za to ima svoje osobne razloge..

Klizma za čišćenje prije poroda

To je, bez zezanja, prilično neugodna stvar čak i izvan porođaja, a uz kontrakcije to uopće nije dar. Ali liječnici vjeruju: bolje je biti strpljiv i dati klistir, nego to ne učiniti i požaliti.

Zašto vam je potreban klistir za čišćenje prije poroda??

Ovo je pitanje ponekad kontroverzno. Sve je u ženskoj anatomiji. Ispada do maternice, rektuma i mokraćnog mjehura, živci u našem tijelu "sažeti" kroz zajednički živčani pleksus.

”Kad maternica primi impuls iz mozga:„ rodi ”i steže se, ona više puta potiče pražnjenje crijeva i mokraćnog mjehura - tako se sama priroda brine da prepuni organi ne ometaju maternicu zbog njenog teškog rada.

Gotovo je nemoguće kontrolirati takvu "brigu" tijekom porođaja, u njoj nema ništa opasno, ali porodilji može dati nekoliko neugodnih trenutaka. Međutim, postoji ozbiljniji razlog za klistiranje za čišćenje: prenatrpano crijevo može ometati normalan tijek porođaja, spriječiti padanje djetetove glavice.

Važno: klistir se može učiniti samo u početnoj fazi porođaja, uz potpuno otkrivanje i tijekom pokušaja, klistir se ne može učiniti!

Sibm mišljenja

TEMA: Klistir je stimulativni trenutak, koristan prvenstveno onima koji imaju slabe kontrakcije. Ako to ne učinite, u redu je, ako se nešto dogodi tijekom poroda, sve će se odmah ukloniti, dijete se neće dirati. Ali i sama će majka najvjerojatnije biti neugodno - rastresena (čula sam za ovo). I sama ne volim ovaj postupak, ali oni su to uvijek radili, a kasnije se čini još lakšim. Napravite s hladnom vodom (ne ledom, naravno, 20 stupnjeva), litru i pol. Ako ste kod kuće, ne treba vam kruška, već tako velika viseća, poput grijaće pločice (približno Esmahova šalica), iz koje dolazi crijevo. Nakon punjenja objesite ga iznad razine donjeg dijela leđa i polako ulijte kroz vrh crijeva podmazan uljem.

Tarasova: Nisam voljela klistir, ali što da radim, bolje je s njim nego bez njega. Odmah je dobila kontrakcije, koje su prošle nezapaženo, toliko se pojačale da uopće nisam mogao zadržati vodu, ukratko, nakon toga sam temeljito oprala kupku, a sutradan su sestre dobro oprale sobu za tretmane.
Kod kuće sam to učinio: za 1,5 litre hladne vode (topla se voda upije u crijeva) iscijedio sam malo limuna i ulio ga, ali malo po malo, malo po malo.

Grizzly: Svidio mi se klistir. Nisam morao forsirati zahod - sve je izašlo samo od sebe, kakve hemoroide? Klistir je napravljen vrlo nježno. Prije porođaja nije bilo čestih stolica, a ispiranje crijeva bilo je od velike pomoći. Bio bih rastresen tijekom porođaja kad bi ušlo nešto dodatno.

SweetMama: Svidjela mi se klistir, zapravo, čak je i držanje (sjedenje na WC-u) tijekom porođaja vrlo ugodno, ali u porodu guraš so-a-ak, što bi mi bilo neugodno kad bi moje dijete, rođeno, zaronilo u hrpu ne baš ugodnih tvari, ovo je prvo; i drugo, nakon poroda, najgore je otići na wc (ne boli, ali zastrašujuće), to je samo panika, pa ako napravite klistir, odgodit ćete ovaj trenutak do sljedećeg dana, a onda to nije tako zastrašujuće. Nužno je napraviti klistir s hladnom vodom, jer ako ga radite toplo ili vruće, tada će crijeva početi usisavati ono što tamo omekšate, ali to vam nije potrebno!

Stručni komentar

- Bit će bolje ako vam primalja u rodilištu da klistir za čišćenje, jer je ovo medicinska manipulacija koja može imati kontraindikacije. Klizma za čišćenje kontraindicirana je u svim stanjima koja prijete životu porodnice i fetusa: prijeteće puknuće maternice, gubitak petlji pupkovine, preuranjeno odbacivanje posteljice, akutna fetalna hipoksija, kao i kod nekih bolesti gastrointestinalnog trakta u trudnice.

Porođaj sa šminkom?

"Želim upoznati lijepo dijete" - mnoge buduće majke sanjaju o svom prvom susretu s bebom, zamišljajući idealnu sliku. Dakle, trebaju vam šminka, styling i manikura. Naravno, ujednačen ton lica i uredna manikura sami po sebi stvaraju pozitivan stav i ne mogu naštetiti porodu... Ili mogu? Skužimo to zajedno.

Odmah se slažemo da gusta i svijetla šminka tijekom porođaja neće biti baš prikladna. Osim toga, to je jednostavno nezgodno - porod nije brz proces - svijetla šminka može plutati, razmazivati, jednom riječju, rezultat će biti daleko od očekivanog. S druge strane, lagani, ujednačeni ton neće biti primjetan izvana, a lagano iscrtane obrve i oči dat će samopouzdanje ako ste navikli na takav svakodnevni ritual (ali bolje je odabrati vodonepropusnu olovku za obrve).

“Lagana šminka neobavezan je dio programa, ali postoji kozmetički proizvod bez kojeg uistinu može biti neugodno pri porodu. Ovo je higijenski ruž. Tijekom poroda usne se jako suše i dobro će vam doći bezbojni ruž ili balzam za usne.

Frizura također zaslužuje poseban razgovor. Kao i u procesu porođaja, sve ovisi o vremenu - niti svaka porodilja nema vremena za pranje kose, a kamoli za oblikovanje. Važna stvar za koju ne znaju svi: prije pokušaja, mnoge primalje mole porodilje da uklone gumice i ukosnice s kose, "tako da ništa ne sprečava dijete da se rodi". Ako ste sigurni da ne biste trebali uzeti u obzir znakove, tada se kosa može položiti u mekani rep ili pletenicu (glavno je da frizura ne ometa udobno ležanje). Ili se prilagodite porodu spuštene kose.

Vrijedno je spomenuti i manikuru. Tijekom porođaja postoje različite situacije - a za liječnike je važno imati sve dostupne metode za procjenu stanja porodilje..

“U nekim slučajevima tijekom poroda koristi se test nazvan pulsna oksimetrija za mjerenje sadržaja kisika u krvi. Da bi se to učinilo, na prst se stavlja poseban senzor, a predugi nokti s gustim slojem mogu ometati ovaj pregled.

Uz to, između sloja laka (i još više - dugotrajnog gela) i površine nokta mogu se naseliti patogene bakterije koje vama i vašoj bebi nakon poroda uopće nisu potrebne. Zbog toga je u posljednjim tjednima trudnoće nepoželjno na nokte nanositi neprozirnu prevlaku, posebno dugotrajnu..

Sibm mišljenja

Tanečka: Nisam se namjerno našminkala, odjednom sam pomislila na suze i nikad se ne zna što. zamazan i bit će smiješna slika. Ali oprao sam glavu.

Zmeika: Ne mogu reći koja je bila šminka. Ali usne su mi definitivno bile naslikane, jer je bila zima, a zimi uvijek popucaju, koristim melem, ali daje malo boje. Čak sam je nekoliko puta tonirao. Pa, rijetko izlazim bez pudera i onda sam nanio sloj, sigurno. I nije bilo tinte, sjene ili rumenila. Izgledam dobro bez njih.

gitana: Prije su bili zabranjeni šminkanje i lakiranje noktiju - bojom kože i noktiju "u njihovom prirodnom obliku" određuju stanje porodilje u kritičnim situacijama (na primjer, krvarenje ili još gore). Koliko je to sada strogo - ne znam, ni sama se ne šminkam, pa čak i više, u bolnici.

Žena s repom: Unaprijed sam otišla u bolnicu pa sam sa sobom ponijela sve što sam smatrala potrebnim, a ovo je, između ostalog, uvijač. Prilikom rođenja nije bilo šminke, ali su obrve dotjerane i kosa je oblikovana uvijačem, ne toliko za supruga koji je bio prisutan na porodu, već za bebu.

Stručni komentar

- Njegovana koža i lagana šminka neće ometati proces porođaja. Može se raditi i manikura. Prekrasan oblik kratkih noktiju i prozirnog laka neće iritirati medicinsko osoblje, a porodilja će se osjećati samopouzdanije, jer je atraktivna žena samopouzdana i ugodna za rad..

Svijetla šminka može ometati rad liječnika, jer je nemoguće procijeniti stanje kože i vidljivih sluznica (boja, vlaga). Gusti, svijetli ili tamni gel-lak na noktima može anesteziologu-reanimatoru otežati procjenu zasićenja krvi kisikom. Dugi i oštri nokti također nisu poželjni: mogu slučajno ozlijediti nježnu bebinu kožu.

Za i protiv manikure u bolnici

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

 1. Zašto ne
 2. Negativni trenuci nakon poroda
 3. Kakvu manikuru učiniti?

Trudnoća je prekrasno i uzbudljivo razdoblje u životu svake žene. Sve buduće majke brinu se za svoju bebu i raduju se susretu s njim. Naknade za rodilište presudan su trenutak. Koje stvari treba poduzeti za bebu? Što je s higijenskim potrepštinama? Moderne djevojke također se pitaju je li potrebno ukloniti ukrasni premaz s noktiju i skratiti nokte? Postoje različita mišljenja za i protiv manikure u bolnici.

Zašto ne

Trudnice su sklone hirovima i hirovima koji mogu biti vrlo neočekivani. Razdoblje trudnoće nije razlog da se pokrenete, odreknete lijepe manikure, frizure i šminke. Ali odlazak u bolnicu, mnogi liječnici toplo preporučuju brisanje laka i neko vrijeme zaboravljanje na kozmetiku. Naravno, nitko vas neće prisiliti da se odreknete svog omiljenog šelaka, ali za svaki slučaj ako je bolje živicu.

Porođaj je nepredvidiv proces. Nitko ne može znati kako će se žena i dijete ponašati u procesu kontrakcija i samog rođenja. Vrlo je dobro ako je rođenje djeteta prošlo bez komplikacija i nepotrebnih medicinskih intervencija. No, često se porod može zakomplicirati i postaje neophodno koristiti dodatne lijekove za spas majke i djeteta. U ovom slučaju stanje noktiju može odražavati reakciju na jedan ili drugi lijek koji se daje porodilji..

Obojeni nokti otežavaju procjenu ženskog stanja, pogotovo ako je pod anestezijom i ne može reći o svom zdravlju. Prije planiranog carskog reza, ženi će se najvjerojatnije reći da ukloni oblogu s noktiju. Uz to, nokte treba kratko podrezati radi lakšeg pristupa i ispravnog rada pulsnog oksimetra. Uređaj je pričvršćen na prst i bilježi otkucaje srca. Ako oprema u bolnici nije posve nova, tada uređaj može smetati i davati netočne informacije s obojanim i dugim noktima..

Ako je tijekom operacije potrebno koristiti anesteziju, liječnici također procjenjuju stanje žene uz pločicu nokta. Ako ploča postane plava, to ukazuje na nedostatak kisika.

Hipoksija može negativno utjecati ne samo na zdravlje majke, već i na dobrobit djeteta..

Higijena je također važan čimbenik zbog kojeg ne možete ići u bolnicu s lakiranim noktima na rukama. Bolnica je čista soba i pacijenti moraju održavati tu sterilnost. Ispod tamnog laka ne vidi se prljavština koja se može nakupiti ispod noktiju.

Ako ste stigli s manikirom u bolnicu i obojili nokte, postoji opasnost da se lak odlijepi čestim pranjem ruku. Komad laka ili nokta može ući u djetetove dišne ​​putove, a da to niti ne primijeti. Bolje je ne riskirati svoje dijete i podnijeti male žrtve u obliku nedostatka laka za nokte. Dugi marigoldi mogu ozlijediti mrvicu, stoga, kada brinu o djetetu, neveni bi trebali biti što kraći.

Produženi nokti i RD

 • 27. kolovoza 2014
 • Odgovori

Naš izbor

Proganjanje ovulacije: folikulometrija

Preporučeno

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019

Preporučeno

Wobenzym povećava vjerojatnost začeća

Preporučeno

Ginekološka masaža - učinak je fantastičan?

Irina Shirokova objavila je članak u Ginekologiji, 20. rujna 2019

Preporučeno

AMG - anti-Müllerov hormon

Sofya Sokolova objavila je članak u Analizi i anketama, 22. rujna 2019

Preporučeno

Popularne teme

Autor: Mama u kocki)))
Stvoreno prije 10 sati

Autor: TanyaParf
Kreirano prije 23 sata

Autor: // Ira //
Kreirano prije 4 sata

Autor: Impuls
Kreirano prije 16 sati

Autor: Qwerty30
Kreirano prije 4 sata

Autor: Sasha95
Stvoreno prije 19 sati

Autor: Sunčani anđeo
Stvoreno prije 15 sati

Autor: Alena_1985
Kreirano prije 23 sata

Autor: Tarakashka
Kreirano prije 6 sati

Autor: DocaBudet
Kreirano prije 23 sata

O mjestu

Brze poveznice

 • O mjestu
 • Naši autori
 • Pomoć na web mjestu
 • Oglašavanje

Popularni odjeljci

 • Forum za planiranje trudnoće
 • Grafikoni bazalne temperature
 • Biblioteka za reproduktivno zdravlje
 • Recenzije o klinikama o liječnicima
 • Komunikacija u klubovima za PDR

Materijali objavljeni na našoj web stranici su u informativne svrhe i namijenjeni su u obrazovne svrhe. Molimo nemojte ih koristiti kao liječnički savjet. Utvrđivanje dijagnoze i odabir metode liječenja ostaje isključiva nadležnost vašeg liječnika!

Može li se ići roditi bolnicu s produljenim noktima?

Priprema za bolnicu: brijanje, klistir, manikura...

Četrdeseti tjedan privodi se kraju, paketi prikupljeni u bolnici nedvosmisleno nagovijestiti da je vrlo brzo vrijeme da krenemo. Kako se pripremiti za put u bolnicu, koje higijenske postupke možete raditi kod kuće, a koje treba povjeriti stručnjacima i je li dopušteno na porod ići sa šminkom i manikirom, savjetovat će naša stručnjakinja Yulia DREMOVA, opstetričar-ginekolog Medicinskog centra AVICENNA.

Obrišite se prije poroda

Na forumima se kriju legende o zahrđalim i dosadnim britvicama kojima ozbiljne primalje na silu oduzimaju kosu "neobrijanim" porodnicama. Sve šale, ali uklanjanje dlaka s međunožja zaista je važan dio higijenske pripreme za porod. Do nedavno je brijanje prije poroda bilo preduvjet za prijem trudnice u bolnicu. Danas buduća majka ima pravo odbiti ovaj postupak ako ima posebna razmatranja u vezi s tim. Međutim, malo je vjerojatno da će takva odluka oduševiti medicinsko osoblje. Naravno, nitko vas neće brijati protiv vaše volje, ali odbijanje ovog postupka može zakomplicirati rad liječnika i opstetričara koji sudjeluju u porodu..

Zašto uklanjati dlake prije poroda

 • Prvo, uklanjanje dlaka važna je higijenska mjera (jer uklanja potencijalno ugodno okruženje za rast bakterija).
 • Drugo, kosa sprečava opstetričara da procijeni stanje kože perineuma tijekom porođaja. Liječnici stanje ekstremne napetosti kože procjenjuju prema boji. Ako tijekom razdoblja erupcije glave koža pobijeli, tada se najvjerojatnije ne može izbjeći puknuće, potreban je rez.
 • Konačno, u slučaju da se tijekom porođaja pojave suze ili urezi na međici, kosa će ometati šivanje..

Jednom riječju, vrlo je poželjno uklanjati dlake prije porođaja i, naravno, prikladnije je to raditi kod kuće, dan prije. To bi trebalo učiniti posebno pažljivo i pažljivo, ako niste sigurni u svoje sposobnosti, možete zatražiti pomoć od nekoga od svojih bližnjih (mnogima pomažu muževi) ili čak kontaktirati posebno obučenog majstora za depilaciju.

Sibm mišljenja

aleks11: Ja sam se sa kontrakcijama u bolnici istuširao i tamo temeljito i uredno obrijao. A onda, kad su sišli u čekaonicu, sestra je rekla: "Oh, kako je sve divno s tobom!" Klistir i naprijed. Ne mogu drugačije. Sramim se što znaš.

Enigma 26: Moj favorit mi je riješio ovaj problem! I zašto sam tako izbacio? Sve sam radio vrlo pažljivo, to u tom trenutku nisam mogao! I brijati se u bolnici - pa, ne, oni žure odvesti trudnicu u prenatalni...

krizantema: Kad sam prvi put rodila, bila sam obrijana u bolnici; osjećaj kao da stružu nožem, a medicinska sestra gunđala je da nema što drugo učiniti nego da obrije sve porodilje. Užas. Tako sam se za drugo rođenje savladala i zatražila muža. Sve je radio vrlo pažljivo, iako mi je bilo neugodno.

Savjet

Anastasia Gabets: Postoji film "Tajne brijanja", gdje sve, do najmanjih suptilnosti, govori kako se pravilno brijati kako se ne bi ozlijedilo i nije bilo iritacije. Film je muški, naravno, ne na ženskom međunožju, ali kakva nam je razlika? Ali nakon ovih tajni, nema iritacija i posjekotina.

Stručni komentar

- Brijanje međice higijenski je postupak potreban po prijemu u bolnicu. Opstetričari i ginekolozi nemaju različita mišljenja po tom pitanju - ovo je važna faza u pripremi za porod. Međutim, žena ima pravo odbiti ako za to ima svoje osobne razloge..

Klizma za čišćenje prije poroda

To je, bez zezanja, prilično neugodna stvar čak i izvan porođaja, a uz kontrakcije to uopće nije dar. Ali liječnici vjeruju: bolje je biti strpljiv i dati klistir, nego to ne učiniti i požaliti.

Zašto vam je potreban klistir za čišćenje prije poroda??

Ovo je pitanje ponekad kontroverzno. Sve je u ženskoj anatomiji. Ispada do maternice, rektuma i mokraćnog mjehura, živci u našem tijelu "sažeti" kroz zajednički živčani pleksus.

”Kad maternica primi impuls iz mozga:„ rodi ”i steže se, ona više puta potiče pražnjenje crijeva i mokraćnog mjehura - tako se sama priroda brine da prepuni organi ne ometaju maternicu zbog njenog teškog rada.

Gotovo je nemoguće kontrolirati takvu "brigu" tijekom porođaja, u njoj nema ništa opasno, ali porodilji može dati nekoliko neugodnih trenutaka. Međutim, postoji ozbiljniji razlog za klistiranje za čišćenje: prenatrpano crijevo može ometati normalan tijek porođaja, spriječiti padanje djetetove glavice.

Važno: klistir se može učiniti samo u početnoj fazi porođaja, uz potpuno otkrivanje i tijekom pokušaja, klistir se ne može učiniti!

Sibm mišljenja

TEMA: Klistir je stimulativni trenutak, koristan prvenstveno onima koji imaju slabe kontrakcije. Ako to ne učinite, u redu je, ako se nešto dogodi tijekom poroda, sve će se odmah ukloniti, dijete se neće dirati. Ali i sama će majka najvjerojatnije biti neugodno - rastresena (čula sam za ovo). I sama ne volim ovaj postupak, ali oni su to uvijek radili, a kasnije se čini još lakšim. Prave je hladnom vodom (ne ledom, naravno, oko 20 stupnjeva), litrom i pol. Ako ste kod kuće, ne treba vam kruška, već tako velika viseća, poput grijaće pločice (približno Esmahova šalica), iz koje dolazi crijevo. Nakon punjenja objesite ga iznad razine donjeg dijela leđa i polako ulijte kroz vrh crijeva podmazan uljem.

Tarasova: Nisam voljela klistir, ali što da radim, bolje je s njim nego bez njega. Odmah je dobila kontrakcije, koje su prošle nezapaženo, toliko se pojačale da uopće nisam mogao zadržati vodu, ukratko, nakon toga sam temeljito oprala kupku, a sutradan su sestre dobro oprale sobu za tretmane.
Kod kuće sam to učinio: za 1,5 litre hladne vode (topla se voda upije u crijeva) iscijedio sam malo limuna i ulio ga, ali malo po malo, malo po malo.

Grizzly: Svidio mi se klistir. Nisam morao forsirati zahod - sve je izašlo samo od sebe, kakve hemoroide? Klistir je napravljen vrlo nježno. Prije porođaja nije bilo čestih stolica, a ispiranje crijeva bilo je od velike pomoći. Bio bih rastresen tijekom porođaja kad bi ušlo nešto dodatno.

SweetMama: Svidjela mi se klistir, zapravo, čak je i držanje (sjedenje na WC-u) tijekom porođaja vrlo ugodno, ali u porodu guraš so-a-ak, što bi mi bilo neugodno kad bi moje dijete, rođeno, zaronilo u hrpu ne baš ugodnih tvari, ovo je prvo; i drugo, nakon poroda, najgore je otići na wc (ne boli, ali zastrašujuće), to je samo panika, pa ako napravite klistir, odgodit ćete ovaj trenutak do sljedećeg dana, a onda to nije tako zastrašujuće. Nužno je napraviti klistir s hladnom vodom, jer ako ga radite toplo ili vruće, tada će crijeva početi usisavati ono što tamo omekšate, ali to vam nije potrebno!

Stručni komentar

- Bit će bolje ako vam primalja u bolnici napravi klistir za čišćenje, jer je ovo medicinska manipulacija koja može imati kontraindikacije. Klizma za čišćenje kontraindicirana je u svim stanjima koja prijete životu porodnice i fetusa: prijeteće puknuće maternice, gubitak petlji pupkovine, preuranjeno odbacivanje posteljice, akutna fetalna hipoksija, kao i kod nekih bolesti gastrointestinalnog trakta u trudnice.

Porođaj sa šminkom?

"Želim upoznati lijepo dijete" - mnoge buduće majke sanjaju o svom prvom susretu s bebom, zamišljajući idealnu sliku. Dakle, trebaju vam šminka, styling i manikura. Naravno, ujednačen ton lica i uredna manikura sami po sebi stvaraju pozitivan stav i ne mogu naštetiti porodu... Ili mogu? Skužimo to zajedno.

Odmah se slažemo da gusta i svijetla šminka tijekom porođaja neće biti baš prikladna. Osim toga, to je jednostavno nezgodno - porod nije brz proces - svijetla šminka može plutati, razmazivati, jednom riječju, rezultat će biti daleko od očekivanog. S druge strane, lagani, ujednačeni ton neće biti primjetan izvana, a lagano iscrtane obrve i oči dat će samopouzdanje ako ste navikli na takav svakodnevni ritual (ali bolje je odabrati vodonepropusnu olovku za obrve).

“Lagana šminka neobavezan je dio programa, ali postoji kozmetički proizvod bez kojeg uistinu može biti neugodno pri porodu. Ovo je higijenski ruž. Tijekom poroda usne se jako suše i dobro će vam doći bezbojni ruž ili balzam za usne.

Frizura također zaslužuje poseban razgovor. Kao i u procesu porođaja, sve ovisi o vremenu - niti svaka porodilja nema vremena za pranje kose, a kamoli za oblikovanje. Važna stvar za koju ne znaju svi: prije pokušaja, mnoge primalje mole porodilje da uklone gumice i ukosnice s kose, "tako da ništa ne sprečava dijete da se rodi". Ako ste sigurni da ne biste trebali uzeti u obzir znakove, tada se kosa može položiti u mekani rep ili pletenicu (glavno je da frizura ne ometa udobno ležanje). Ili se prilagodite porodu spuštene kose.

Vrijedno je spomenuti i manikuru. Tijekom porođaja postoje različite situacije - a za liječnike je važno imati sve dostupne metode za procjenu stanja porodilje..

“U nekim slučajevima tijekom poroda koristi se test nazvan pulsna oksimetrija za mjerenje sadržaja kisika u krvi. Da bi se to učinilo, na prst se stavlja poseban senzor, a predugi nokti s gustim slojem mogu ometati ovaj pregled.

Uz to, između sloja laka (i još više - dugotrajnog gela) i površine nokta mogu se naseliti patogene bakterije koje vama i vašoj bebi nakon poroda uopće nisu potrebne. Zbog toga je u posljednjim tjednima trudnoće nepoželjno na nokte nanositi neprozirnu prevlaku, posebno dugotrajnu..

Sibm mišljenja

Tanečka: Nisam se namjerno našminkala, odjednom sam pomislila na suze i nikad se ne zna što. zamazan i bit će smiješna slika. Ali oprao sam glavu.

Zmeika: Ne mogu reći koja je bila šminka. Ali usne su mi definitivno bile naslikane, jer je bila zima, a zimi uvijek popucaju, koristim melem, ali daje malo boje. Čak sam je nekoliko puta tonirao. Pa, rijetko izlazim bez pudera i onda sam nanio sloj, sigurno. I nije bilo tinte, sjene ili rumenila. Izgledam dobro bez njih.

gitana: Prije su bili zabranjeni šminkanje i lakiranje noktiju - bojom kože i noktiju "u njihovom prirodnom obliku" određuju stanje porodilje u kritičnim situacijama (na primjer, krvarenje ili još gore). Koliko je to sada strogo - ne znam, ni sama se ne šminkam, a još više u bolnici.

Žena s repom: Unaprijed sam otišla u bolnicu pa sam sa sobom ponijela sve što sam smatrala potrebnim, a ovo je, između ostalog, uvijač. Prilikom rođenja nije bilo šminke, ali su obrve dotjerane i kosa je oblikovana uvijačem, ne toliko za supruga koji je bio prisutan na porodu, već za bebu.

Stručni komentar

- Njegovana koža i lagana šminka neće ometati proces porođaja. Može se raditi i manikura. Prekrasan oblik kratkih noktiju i prozirnog laka neće iritirati medicinsko osoblje, a porodilja će se osjećati samopouzdanije, jer je atraktivna žena samopouzdana i ugodna za rad..

Svijetla šminka može ometati rad liječnika, jer je nemoguće procijeniti stanje kože i vidljivih sluznica (boja, vlaga). Gusti, svijetli ili tamni gel-lak na noktima može anesteziologu-reanimatoru otežati procjenu zasićenja krvi kisikom. Dugi i oštri nokti također nisu poželjni: mogu slučajno ozlijediti nježnu bebinu kožu.

Može li se ići roditi bolnicu s produljenim noktima?

Toliko sam se navikla na produžene nokte da ih ni tijekom trudnoće nisam odbijala. Uskoro u moju bolnicu. Tamo možete ići s ovakvim noktima?

Svako rodilište ima svoja pravila za prijem porodilja. Ako ste potpisali ugovor za porod s određenom medicinskom ustanovom, unaprijed tamo i pitajte za takve suptilnosti. U većini slučajeva trudnice s produljenim noktima uzimaju se na porod. Ali istodobno, ne bi trebali biti predugi, trokutasti. Takvi nokti mogu ozlijediti medicinsko osoblje. Često se u procesu porođaja žene ne ponašaju sasvim adekvatno. Doživljavajući jaku bol, mogu se držati primalje i liječnika i ozlijediti ih. Možete se slučajno ozlijediti. A onda, kad se dijete već rodi, produženi dugi nokti ometat će proces hranjenja. Oni su opasni ne samo u pogledu ozljeda. Ispod noktiju nakuplja se prljavština, bakterija koja može biti opasna za novorođenče. Potrebno je pokazati najpažljiviji stav, pažnju i zaštititi se od najmanjeg rizika od zaraze djetetu koje se rodilo. U prvim danima svog života djeca su vrlo ranjiva..

Razumljiva je želja žene da bude privlačna uvijek i svugdje, u bilo kojoj državi. Ali u životu uvijek trebaju biti prioriteti. Dijete je najosnovnije. Njegovo zdravlje, udobnost i dobrobit uglavnom ovise o majci. Za odgovorne žene, pitanje produženih noktiju, kemijskih trajnih proizvoda u razdoblju rađanja djeteta uopće se ne isplati. Napokon, uvijek postoji određeni stupanj rizika kada majka pokazuje umjetnu ljepotu. Na primjer, gradnja akrila štetan je materijal. Često uzrokuje alergije. Do 12 tjedana o takvoj manikuri ne može biti ni govora. Liječnici kažu da akril može biti prisutan u krvi novorođenčeta ako je majka tijekom trudnoće nosila akrilne nokte. Alergija kod djece opasno je stanje, može postati kronična i stvarati probleme cijeli život. Je li ljepota ruku važnija od zdravlja bebe? Postoji mišljenje da nakupljanje gela tijekom razdoblja rađanja mrvica može u budućnosti dovesti do alergije kod njega..

Zbog toga se mnogi pružatelji zdravstvenih usluga protive budućim majkama koje na porod odlaze s umjetnim noktima..

Nekad sam uvijek održavao kožu čistom rješavajući se vegetacije. Recite mi, možete li koristiti kreme za depilaciju tijekom trudnoće??

Navikla sam se cijeli život bojati obrve. Sad sam trudna 3 mjeseca. Mogu li ih sada slikati? Neće naštetiti fetusu?

Zubobolja je počela boljeti, ja sam se, naravno, obratio zubaru na liječenju, rekao je da neće biti moguće liječiti na slijepo i treba napraviti RTG snimku. Bez obzira na sve, ali trudna sam i odbila sam, odlučila sam još jednom provjeriti je li štetna i je li općenito moguće slikati zub tijekom trudnoće?

Svaki dan prije posla uzmem si kavu s mlijekom. Jako sam se navikla i ne mogu odbiti. Ali sada je trudna i nisam siguran je li to štetno. Što misliš?

Dogodilo se da sam morao abortirati tabletama. A nakon nje, koliko brzo može biti sljedeća trudnoća? Možete odmah zatrudnjeti?

Za i protiv manikure u bolnici

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

Trudnoća je prekrasno i uzbudljivo razdoblje u životu svake žene. Sve buduće majke brinu se za svoju bebu i raduju se susretu s njim. Naknade za rodilište presudan su trenutak. Koje stvari treba poduzeti za bebu? Što je s higijenskim potrepštinama? Moderne djevojke također se pitaju je li potrebno ukloniti ukrasni premaz s noktiju i skratiti nokte? Postoje različita mišljenja za i protiv manikure u bolnici.

Zašto ne

Trudnice su sklone hirovima i hirovima koji mogu biti vrlo neočekivani. Razdoblje trudnoće nije razlog da se pokrenete, odreknete lijepe manikure, frizure i šminke. Ali odlazak u bolnicu, mnogi liječnici toplo preporučuju brisanje laka i neko vrijeme zaboravljanje na kozmetiku. Naravno, nitko vas neće prisiliti da se odreknete svog omiljenog šelaka, ali za svaki slučaj ako je bolje živicu.

Porođaj je nepredvidiv proces. Nitko ne može znati kako će se žena i dijete ponašati u procesu kontrakcija i samog rođenja. Vrlo je dobro ako je rođenje djeteta prošlo bez komplikacija i nepotrebnih medicinskih intervencija. No, često se porod može zakomplicirati i postaje neophodno koristiti dodatne lijekove za spas majke i djeteta. U ovom slučaju stanje noktiju može odražavati reakciju na jedan ili drugi lijek koji se daje porodilji..

Obojeni nokti otežavaju procjenu ženskog stanja, pogotovo ako je pod anestezijom i ne može reći o svom zdravlju. Prije planiranog carskog reza, ženi će se najvjerojatnije reći da ukloni oblogu s noktiju. Uz to, nokte treba kratko podrezati radi lakšeg pristupa i ispravnog rada pulsnog oksimetra. Uređaj je pričvršćen na prst i bilježi otkucaje srca. Ako oprema u bolnici nije posve nova, tada uređaj može smetati i davati netočne informacije s obojanim i dugim noktima..

Ako je tijekom operacije potrebno koristiti anesteziju, liječnici također procjenjuju stanje žene uz pločicu nokta. Ako ploča postane plava, to ukazuje na nedostatak kisika.

Hipoksija može negativno utjecati ne samo na zdravlje majke, već i na dobrobit djeteta..

Higijena je također važan čimbenik zbog kojeg ne možete ići u bolnicu s lakiranim noktima na rukama. Bolnica je čista soba i pacijenti moraju održavati tu sterilnost. Ispod tamnog laka ne vidi se prljavština koja se može nakupiti ispod noktiju.

Ako ste stigli s manikirom u bolnicu i obojili nokte, postoji opasnost da se lak odlijepi čestim pranjem ruku. Komad laka ili nokta može ući u djetetove dišne ​​putove, a da to niti ne primijeti. Bolje je ne riskirati svoje dijete i podnijeti male žrtve u obliku nedostatka laka za nokte. Dugi marigoldi mogu ozlijediti mrvicu, stoga, kada brinu o djetetu, neveni bi trebali biti što kraći.

Tabu na manikuri: zašto ne možete ići u bolnicu s lakiranim noktima

Mnoge žene manikiraju malo prije porođaja, što bolničko osoblje ne pozdravlja uvijek. Nije tako malo slučajeva kada se porodilja na brzinu riješi lijepih noktiju na hitnoj. Buduća majka trebala bi otkriti je li manikura neugodna tijekom porođaja i koja je opcija njege noktiju prihvatljiva prije rođenja djeteta.

Zašto su liječnici iz rodilišta protiv manikure

U bolnici možete čuti sljedeće argumente protiv manikure:

 1. Svijetla prevlaka noktiju otežava liječnicima praćenje ženskog stanja.
 2. Ispod laka se ne vidi koliko su ženski nokti čisti.
 3. S dugim noktima žena se može ogrebati, liječniku ili novorođenčetu.
 4. Impresivna veličina noktiju ometa punopravnu brigu o djeci.
 5. Ako se lak oljušti, može ući u djetetove dišne ​​putove..

Jesu li takve izjave relevantne danas i vrijedi li ih slušati?

Dekorativni premaz prepreka je dijagnozi

Obično su nokti blijedo ružičasti. Cijanoza ploča nokta znak je nedostatka kisika u tijelu. Što je lak svjetliji, to je teže razumjeti koja je prirodna boja noktiju. U normalnom porodu ovaj pokazatelj nije toliko važan. No ako je potrebna hitna operacija, anesteziolog neće biti oduševljen nikakvom manikirom..

Ako se porod planira carskim rezom, ne govorimo o oslikanim noktima.

Naravno, ovih dana postoji poseban uređaj za praćenje količine kisika u krvi - pulsni oksimetar. Pričvršćuje se na vaš prst.

Pulsni oksimetar kontinuirano nadgleda puls i zasićenje krvi kisikom

Ali pulsni oksimetar možda neće raditi ispravno zbog prevlake tamnog laka. A ako su nokti dugi ili imaju glomazne elemente, uređaj je teško instalirati.

Obojeno ne znači čisto

Tamni lak može sakriti prljavštinu ispod noktiju koja je puna bakterija. Ako su nokti svijetli, zagađenje je odmah primjetno, žena ih se brzo riješi. To smanjuje rizik od zaraze majke i njezine bebe..

No, najviše od svega, zdravstveni radnici strahuju da žena gljivične infekcije noktiju skriva pod svijetlim slojem. Takvi slučajevi nisu izolirani, ali opasnost je očita.

Dekorativni premaz može sakriti gljivice na noktima, ali infekciju nije moguće spriječiti.

Dugi nokti su traumatični i nepraktični

Tijekom kontrakcija i pokušaja, žena ne razmišlja o tome što se događa rukama. S dugim noktima može ozlijediti nekoga tko je u blizini.

Čvrsto stežući ruku partneru za rađanje ili zdravstvenom radniku koji se slučajno nalazi u blizini, porodnice s dugim noktima ostavljaju ogrebotine i ogrebotine na koži

Ženi s dugim noktima teško je nositi se s djetetom, pogotovo kad su zajedno u bolnici. Novorođenče treba često podizati, mijenjati, nanositi na dojke itd. Mlada majka s dugim noktima lako može slučajno oštetiti nježnu dječju kožu.

Lak je opasan za novorođenče

Premaz laka u trudnica možda se neće dobro prianjati iz različitih razloga:

 • kršenje hormonalne razine;
 • nekvalitetna aplikacija;
 • često pranje ruku.

Ako novorođenče udahne čestice pilinga laka, može osjetiti iritaciju ili upalu respiratornog trakta..

Posebno je opasan premaz s elementima modeliranja, iskričavosti, bujona. Takva je manikura strogo zabranjena unutar zidova bolnice..

Čak i ako se takva katastrofa, po vašem mišljenju, definitivno neće dogoditi, morate shvatiti da je gotovo nemoguće popraviti pokvarenu manikuru u zidovima bolnice zbog otrovnih isparenja laka.

Je li moguć kompromis

Bez sumnje, žena bi trebala brinuti o noktima prije poroda. Najbolja opcija su kratki, čisti, neobloženi nokti. Ali ako želite dobiti punopravnu manikuru prije pojave bebe, razmislite o sljedećim vrstama bojanja kratkih noktiju:

 • nanošenje jednostavnog prozirnog laka (odnosno premaza koji nema svojstvo da se ljušti u komadima);

Prozirni lak je nevidljiv na noktima, ali im daje njegovani izgled

Ova jakna neće raditi, trebate prozirnu

Nude neprozirna manikura dopuštena je kao kompromisna opcija koja liječnicima nije uočljiva

Pitajte liječnika koji će roditi dijete ako možete doći u bolnicu s manikirom i koju je bolje učiniti.

Gel lak, šelak ili redoviti lak

Da biste odabrali jednu ili drugu pokrivenost, provjerite prednosti i nedostatke svake od njih:

 1. Žena može samostalno nanijeti redoviti lak i lako ga ukloniti. Ali takav je premaz, nažalost, najnestabilniji..
 2. Gel lak traje najmanje tri tjedna, ne boji se vode. Teško ga je sami ukloniti s noktiju. Važni argumenti protiv - sadržaj štetnih tvari u laku, kao i stanjivanje ploča nokta nakon intenzivnog brušenja, bez kojih gel ne leži.
 3. Shellac premaz je sigurniji od gel premaza, ne propada 2-3 tjedna i čini nokte jačima. U sastavu takvog laka nema štetnih komponenata. Nokti se lagano bruse prije nanošenja. Loša strana je što se šelak ljušti brže od gela ako je izložen ekstremnim temperaturama i čestim kontaktima s vodom.

Imajte na umu da bilo koja prevlaka ne prianja dobro na tanke i oslabljene nokte, što nije rijetkost tijekom trudnoće, a može se i skinuti zbog hormonalnih prenapona.

Uoči porođaja, manikuru neka izvede iskusan majstor s kojim ste se ranije bavili. Prije prijema u bolnicu, dajte prednost mogućnosti pokrivanja koju ste osobno provjerili.

Recenzije žena

Raznoliko iskustvo žena potvrđuje da je u svakoj bolnici stav prema manikuri drugačiji.

U bolnicu sam ušla s crvenim lakom, samo što sam ga trebala skraćivati. Gunđali su, naravno, kako ću dodirivati ​​dijete tako crvenim noktima, kao da je zarazno... Ali nisu me natjerali da ga operem. Vjerujem da trudnoća nije razlog da zaboravite na sebe, zato uvijek radim pedikuru i manikuru!

mama mimi

https://www.babyblog.ru/community/post/obraz_live/3150703

Saznajte zahtjeve bolnice. Prije osam godina, po prijemu u bolnicu, zahtijevali su nokte na noktima. Bio sam dugačak 3 mm, a zatim prisiljen. Rezala je ogromnim škarama za papir. Drugi su put, prije godinu dana, odmah provjerili postoji li premaz na noktima, pogledali duljinu. Rodilišta su različita u različitim gradovima...

Gargona

Namjerno sam napravila jaknu na rukama za porod, jer su me poznanici i forumi zeznuli da pločice trebaju biti vidljive tijekom poroda. Zapravo, u rađaonici mi je primalja rekla da već dugo nema ograničenja, budući da je sada sva posebna oprema fiksna, a boja noktiju prošlo je stoljeće i izgledali su prema svojoj boji kad su rađali na poljima.

Darja

https://www.baby.ru/community/view/22562/forum/post/643159540/

Žena ima pravo samostalno odlučiti hoće li roditi sa ili bez manikure. Ali ako su u bolnici zabranjeni svijetli i dugi nokti, bolje je odbiti ih. Malo je vjerojatno da će neutralna manikura razočarati pružatelje zdravstvenih usluga jer je to suptilna i praktična opcija..

Smije li rađati s lakiranim noktima

Rađanje djeteta proces je na kojem treba raditi. U takvom presudnom razdoblju žena želi ostati lijepa i njegovana. Izvođenje stila, šminkanja ili manikure u bolnici nije jednostavno. Buduće majke pripremaju se unaprijed, u bolnicu dolaze s lakiranim noktima, pospremljenom kosom i kozmetičkom torbicom u arsenalu. No, medicinske ustanove imaju ograničenja na izgled žene..

Bodovi za i protiv

Doći u bolnicu lijepu kao i na foto sesiju i brzo roditi šminkom - to se događa samo u filmovima. Nemoguće je unaprijed predvidjeti kako će se i kada sve dogoditi. Sam proces porođaja često se odgađa ili završava nepredviđenim kirurškim zahvatom. Najviše što možete planirati je manikura prije porođaja.

Mogu li slikati nokte u bolnici? Da, buduća majka ima pravo prisustvovati porodu manikirom. Ne postoji kategorična zabrana, postoje stroge preporuke. Ali zapravo, nije rijetkost da ženu u bolnici medicinski radnici prisiljavaju isprati lak. Ponekad je zahtjev naznačen prije planiranog carskog reza.

Stoga ne možete slikati nokte prije porođaja:

 1. iz higijenskih razloga;
 2. radi sigurnosti djeteta;
 3. iz medicinskih razloga.

Uz činjenicu da je zabranjeno dolaziti na porod s lakiranim noktima, postoje i preporuke za ispiranje šminke s lica i ne pletenje pletenice. Šminka teče i nadražuje oči kad se dijete rodi. Skupljena kosa, prema znakovima, sprečava ženu da normalno rađa.

Je li moguće u bolnici s gel lakom? Nema razlike u tome koji premaz koristiti za manikuru. Ako klinika zabranjuje oslikane nokte tijekom porođaja, tada će trebati ukloniti gel, akril, šelak i redoviti lak..

Da biste izbjegli neugodne situacije povezane sa samostalnim uklanjanjem laka za nokte, prvo se morate posavjetovati s liječnikom koji će preuzeti porod. U samoj klinici možete pojasniti koja ograničenja imaju na izgled žene i je li moguće roditi manikir i pedikir.

Više o zabranama

Ako je sa šminkom i kosom sve više ili manje jasno, zašto žene ne bi trebale rađati s lakiranim noktima nije potpuno jasno. Često su prisiljeni prati lak u bolnicama s lošom tehničkom opremom, u malim gradovima. Ako se u modernoj klinici planira plaćeni porod, tada se manje pozornosti posvećuje stanju ženskih ruku..

Zašto ne možete ići u bolnicu s lakiranim noktima:

 • ispod laka, medicinski radnici neće vidjeti prljavštinu i, prema tome, neće moći kontrolirati poštivanje pravila osobne higijene porodilje;
 • zbog činjenice da će mlada majka često morati prati ruke, postoji opasnost od ljuštenja laka i ozljede djeteta, komad obloge može ući u djetetov respiratorni trakt ili usta;
 • u slučaju kirurških zahvata, obojeni lak sprečava anesteziologe da nadgledaju razinu kisika u kapilarnoj krvi.

Danas svi znaju o važnosti čestog pranja ruku za zdravlje. Tvrdnja da je piling premaz teoretski prijetnja djetetu ili da je u bolnici teško njegovati bebu s proširenim noktima također je zastarjela. Redoviti lak zamjenjuje se dugotrajnim premazom, koji se ne boji vodenih postupaka, a duljina noktiju prestala je ometati svakodnevni život.

Drugi razlog zabrane manikure i pedikure tijekom trudnoće je rizik od urastanja noktiju nakon poroda. Hormonska pozadina žene u položaju doprinosi povećanom obnavljanju tkiva, drugim riječima, manikuru treba raditi češće. Gospodar u tom procesu može oštetiti krevet i izazvati razvoj infekcije. Povećana težina, oticanje ekstremiteta dovodi do činjenice da nokti na nogama počinju rasti nakon poroda.

Medicinske potrebe

Jedini stvarni argument koji zabranjuje bojanje noktiju prije poroda je poštivanje sigurnosnih mjera tijekom operacija. Odnosno, postavlja se zahtjev za zaštitnom mrežom, ako postoji potreba za hitnom operacijom ili kad se unaprijed zna za carski rez.

Da bi kontrolirao stanje tijela pacijenta tijekom anestezije, anesteziolog se usredotočuje na boju prirodnih ploča. Plavi prsti ispod noktiju (cijanoza) ukazuju na nedostatak kisika. U modernoj se medicini u tu svrhu koristi poseban senzor - pulsni oksimetar.

Kvaliteta opreme u svakoj pojedinoj klinici nije ista. Suvremena oprema lako očitava očitanja i s produljenim i s tamnim noktima. Tehnički i moralno zastarjeli senzor "smeće" će čak i na prozirnom laku.

Ponekad duljina noktiju ometa pravilno pričvršćivanje oksimetra. Neki anesteziolozi tvrde da samo plavi ili crni lak narušava točnost uzetih podataka..

Je li moguće sa šelakom u bolnici? Ako postoji dopuštenje za prisustvo u rađaonici s nalakiranim noktima, pravo, koji lak koristiti, ostaje na ženi. Kada se ne postigne kompromis po pitanju manikure, treba razmotriti mogućnost samostalnog uklanjanja premaza. Isprati šelak teže je nego obično, ali lakše od troslojnog gel-laka druge tvrtke..

Alternativa može biti uredna manikura, sa svijetlim, neutralnim tonovima, na primjer, francuska ili jednostavna higijenska manikura bez obojenog premaza. Ponekad je dovoljno imati nokat bez laka samo na jednom prstu ili nozi.

Hoće li ženi lakirati nokte za porod ili ne, ovisi o njoj. Nažalost, u nekim bolnicama postoji mišljenje da majka ne može biti njegovana. Ako u modernom rodilištu nije moguće roditi, tada tjedan dana bez svijetle manikure neće biti veliki gubitak..

To Je Važno Znati O Planiranju

Dr. Komarovsky o žutici u novorođenčadi

Neplodnost

Što se dogodilo? Kako liječiti? Patološke situacije Liječenje patološke žutice Savjet liječnika KomarovskogLijepa i dugo očekivana beba koja se rodila odjednom je požutila.

Žgaravica tijekom dojenja - uzroci i metode uklanjanja

Neplodnost

Rođenje djeteta dugo je očekivani trenutak, ali u nekim su slučajevima prvi mjeseci majčinstva zasjenjeni neugodnim simptomima, od kojih je jedan žgaravica tijekom dojenja.

Simptomi trudnoće u ranim danima

Prehrana

Ako vodite grafikon bazalnih temperatura, trudnoću možete utvrditi i prije nego što se pojave prvi simptomi. Međutim, čak i kada promatram jasnu "sliku" začeća na karti, želio bih pronaći još potvrdu svojih nagađanja.

Je li moguće zatrudnjeti bez vantjelesne oplodnje zavojitim cijevima

Analize

Kirurška sterilizacija ili ligacija jajovoda je radikalna metoda kontracepcije. Žene koje su odabrale ovaj put zabrinute su je li moguće zatrudnjeti previjenim cijevima.